FanFanFan

Ni vet dom där bakslagen man INTE behöver en dags om denna... dvs en dag med pisshumör!? Jodå, klart jag lyckades med det. Att radera alla gårdagens filmer från paddan eftersom den flippade när jag skulle radera massa andra. Gaah men hjälp mig snälla vad jag inte orkar. 
Med lite tur har dom kanske hunnit föras över till mammas iCloud konto, eller vad det nu. Jag hoppas och ber, ville ju visa hur dutti Makur var igår. Fan. 
 
Alltså för övrigt för allas information. Jag har typ checkad ut för terminen. Oaktiv som satan på jobbet.. så tar typ bara betalt för första timmen jag är här, när jag öppnar cafet osv. Mer förtjänar jag inte, för  jag jobbar inte. Värt. Nästan så att jag borde sluta helt istället för att stå och glo här. Men ja. Jag försöker faktiskt.. Men nollad i huvudet som man är. 
 
Idag tänker jag nog dessutom sluta tidigare.. har haft konstant huvudvärk i tre dagar, känns typ som att jag har för mycket snor i hjärnan. Om den ens är möjligt? Förkylningen har dock släppt, men ändå. Blehe. Uschamig.

Kortslutning

När andra, normala, människor stressar springer dom runt som yra höns.. Allt ska göras snabbt och gärna allt på en gång, så att det blir kaos. Jag vet inte hur dom gör det, för jag själv blir helt låst och kan inte tänka. Inte springa runt, går i slowmotion. Som att stressen orsakar kortslutning i hjärnan, helt handlingsförlamad istället. Speciellt nu blir det så, ofta. Stannar ofta upp och tänker "vad håller jag på med?" utan att egentligen ha något svar på det. Går tillbaka till det jag gjorde innan och sen kanske, kanske, kommer på vad jag glömt. Nej, mitt huvud funkar inte riktigt som det ska just nu. Är glömsk, trött och förvirrad. Allt som bryter mot mina rutiner, att en sopkvast är flyttad eller något annat litet får mig liksom urbalans, står sen som ett fån och funderar. Kaos i huvudet.
 
Har haft två ganska dåliga dagar nu, förutom hopplektionen igår dvs. Men annars har det varit bad mood on. Typ som det där att jag två nätter i rad tagit av min hårsnodd jag alltid har runt armen, sen stått där på jobbet och inte kunnat sätta upp håret. Så länge som jag gick och svor över det, det där lilla. En hårsnodd liksom. Ja det är påväg neråt igen, skåne tog mig några steg upp.. Tyvärr höll det inte i sig så värst. Tur att sommaren är här innom kort. Tur att tiden går så fort. 
 
Haft mycket idag som jag bara velat skriva. Ni vet, typ blotta sig totalt och dela med alla andra. Hoppas på att kanske en enda kan känna igen sig och så är man inte just så ensam längre. Även fast man aldrig är ensam. Men ja, bara låta fingrarna gå bananer över tangentbordet och inte ens egentligen tänka på vad man just skrev, vem som kommer läsa eller vad folk kommer tro. Folk kan fan få tro vad dom vill. 
Iof så är det nyssnämda precis gjort, skrivit utan att tänka. 
 
Igår så var det exakt 2 veckor kvar tills jag fyller 21 år. Lastgammal. Och sen också exakt 4 veckor kvar tills jag står där igen, hästlös. Kommer ha abstinens redan då, vad gör man egentligen när man inte har ett stall att åka till VARJE dag och dom där rutinerna som man följer VARJE dag. Läskigt.
 

Sommarvärme

Igår var det biokväll med kärleken, jag bestämde att vi skulle se "The other woman" som verkade sjukt bra i trailern... Det var den också! Vissa stunder skrattade man läppen av sig, andra stunder höll man för munnen för att man vart chockad och ibland vart man lite ledsen i ögat. Dock hade jag kunnat skippa dom gånger man blev lite äcklad... 

Det var någon från SvD som hade dissat filmen helt, sagt att det bara var "kiss-och-bajs- och dratta-på-ändan-humor av enklare slag" jahapp.. Ja men då rekommenderar jag denna film till alla er andra som har lite barnasinne kvar ;) 

Det ska vara en tjejfilm.. töntigt uttryck. Tycker alla med passande humor kan se den. Vi kallar det en komedi med tjejer som huvudroller istället. Cameron Diaz har hag älskat, trots att hon har läskigt stort leende ibland :P

Idag säger jag till er alla: se till att suga åt er all sommarvärme ni kan! Årets än så länge varmaste dag, njut!!! På Valborg ska vädret bli piss.


Han är ju bra fin

Jag är så nöjd med dagens klubbdressyr, debut för mig och Makur inne på banan, hade två mål: stilla i halten och inte skjuta in rumpan i fattningarna. Båda klarade vi av! Missar här o där och en spänd häst som inte ville gå allt för nära dressyrstaketet. Vem vet, det kunde ju kanske äta upp honom! heh.. 
Men det gick bra, han var duktig och jag kände mig väldigt lugn och trevlig i min ridning, är väldigt nöjd över hur min sits kändes, hur den såg ut vet jag inte.. slutade på 60,5% och det är ju väldigt godkänd, Monica hade dessutom dömt ganska hårt på oss i LB klassen, så då är det ju bra :) Men hade han varit så pass fin som på framridningen och inte fjomp för staketet så hade vi nog kammat hem lite mera poäng. Nåja, så blev det och jag är nöjd! :) 
 
Kom ju hem med en blågul idag iaf (3 startande.. haha) så vi har ju fått en bra start i både hoppningen och dressyren! Synd bara att sommaren är här så snart ;( vill rida mer, ännu mer, och tävla massor. Shiiiit vad jag gillar den här hästen, det går bara frammåt och jag känner mig BRA. Det är lite stort faktiskt. 
Man skulle ju vinna massa pengar så att man kunde ge ett bud på honom som Lotta inte skulle kunna motstå ;) hehe. Typ så nästan, han är ju för go jättebäbisen <3

Lunch i solen

Här sitter jag barfota i linne, med min söthund som sällskap! Bloggar senare, nu ska det njutas!! Huvudvärken uppskattar dock inte solen, men jag överlever

Stjärnan <3pinsamt och panik

Idag (eller enligt klockan; igår) så var det ju uppvisning av Tatzy som stod på schemat. Två spekulanter, mor och dotter, kom för att kolla på tokfian. Jag var så galet nervös, och ägarna sena, så vi fick vänta lite. Tatz var lite pinsam vissa stunder, visade inte sig från sin bästa sida idag direkt.. tyvärr. Men det jobbigaste var när vi skulle rida. HON TVÄRSTANNADE HELATIDEN. Alltså ofta, och verkligen låste fast. Fattade ingenting och skämdes så galet. Här har vi spekulanter OCH ägarna, som inte sett mig rida henne sen i höstas. Alltså, paniken, förstår ni?
 
Tatz skärpte sig dock när jag började rida, men åh hon var så spänd och det kändes så obra som det kan kännas när man visar upp en häst. Sen när spekulanterna började rida fröst hon fast flera gånger igen, hon sa till ordentligt att det var något hon ogillade skarpt, men vad gör man? Åh jag skämdes så för hennes beteende, villa bara visa att hon är fin lilla donnan, så fin! Egentligen.
MEN VET NI?!?!?! Hon var kissnödig (!!!!), helt paniknödig var hon! När båda suttit på henne och det var klart tog jag ner henne till stallet, hon travade hela vägen ner. Kan ni förstå lättnadens suck när förklaringen kom varför hon var så dum? Såklart hon var besvärad liksom!

Nu hoppas jag bara att spekulanterna vill ge henne en chans till, för i mina ögon kändes dom "rätt" om ni fattar? Dom passade, av första intryck, väldigt bra in på mina önskemål.. jag bara håller tummarna att Tatz, mot alla ods, charmade dom som hon en gång charmade mig. 
 

Åhåjaja. Försökte släppa kaoset i stallet nu ikväll lite, fick ju en logisk och bra förklaring varför allt gick så fel. Myste iaf till det här hemma med min Felix, sånt sitter alltid bra efter en jobbig dag. För det var väldigt jobbigt för mig, allt. Så grillspett, loka med melonskivor i, en söt pojkvänn, jordgubbar och b&j.. det satt bra! En riktig lyxkväll blev det allt :)
"Drick upp det som är kvar och fyll på med vatten så den inte ser halvtom och tråkig ut på bild!" sagt och gjort. Han är bra han :)

Hur gick det idag?


uttråkad.se

Vad gör man egentligen medan man står i stallet och väntar på pojkvännen? Gosar med hästen kanske?...
Nä. Egobilder i helkroppsspegeln. Sånt gör man! Helt hästfräsch osv!

Fredagkväll och jag får äntligen åka hem. Livet med häst, då får man ta den smällen ibland att man måste spendera sena kvällar i stallet med smuts och bajs. Och hästen såklart! Men vi klagar ju aldrig, för samtidigt så älskar man ju det!

Jag och lilla fröken Tatz har precis avklarat ett hyvens bra dressyrpass på utebanan, lagom innan mörkret slog till. Ett sånt där pass där vissa saker lyser (som att fatta galopp från nedsittning) och andra saker bara luktar fis (skänkelvikningarna) men i överlag måste man ändå känna sig nöjd. Speciellt när man sitter på unghäst, dom SKA inte vara fläckfria och kunna allt. Något som många faktiskt glömmer.... Som att hon är vinglig? Ja, hon är lite vinglig, hon är en bebishäst. Typ så!

Imorgon är det provridning som gäller, jag tänker vara med (punkt.) hoppas det dyker upp någon som fyller i många av mina önskemål (som är helt obetydliga i försäljningen) och som gillar henne och kommer lära sig älska henne precis som jag gör. Trots hennes sämre sidor :)

Äsch, nu kommer Felix, got to go!

Dressyrlektion, mängder päls och kvällspromenad

Äntligen har jag intagit säng-länge. Ligger här redo att somna, men tänkte klicka in lite här först.. berätta lite osv. Det är ju ändå sånt man har en blogg till visst? 
 
Anyways.. dressyrlektion idag, på lilla Makur som alltid. Var taggad på det, men kände mig lite nedslagen i början då det inte gick bra alls. Eller kanske lite, ur andras ögon, men känslan var inte där. Inte som den brukar vara. Stelt och flax, bara usch kände jag. Efter skrittpausen laddade jag dock om, man får ju aldrig aldrig ge upp även om det går dåligt. Det är då man måste kämpa mer, fokusera och köra. Så jag gjorde det, skärpte till mig. 
Tur det, för vi kom igen och med oss kom kännslan. Den där kännslan när man sitter uppe på hästen och känner sig duktig och tjusig, får bra hållning och kroppskontroll. Bara rider rund med en liten endorfinkick i kroppen, nöjd över sig själv och fina fina hästen! 
 
Dagens fokus på lektionen låg på öppna. Först på medellinjen - svårt! Utan väggen som stöd är det lätt att vingla runt, det var riktigt svårt!! Men ändå tror jag vi fick till det lite hyvens bra. Sen fick vi göra längst långsidan efter, vad mycket enklare det kändes då, efter den svåra uppgiften :P 
På söndag startar jag och Makur på klubbdressyren, LB:1an, taggad på det men NERVÖS. Mest för halterna där jag har svårt att få honom att stå still med både ben och huvud.. och galoppfattningarna. Han har ju det där för sig när han slänger ut med rumpan och kickar lite ibland. Men fokus fokus fokus så kanske vi kirrar det!! :)
 
Nu ikväll har jag borstat igenom hela hunden, alltså ni förstår inte hur mycket päls det är på den där jycken! Och hur mycket som vi borstade bort, helt galet! Men om ca 3veckor ryker pälsen då han ska till frisören. På min födelsedag är han bokad dessutom... kommer han hem ful så gråter jag nog lite. Haha.
 
Har även varit hurtig och tog en kvällspromenad hem till Felix, 20min powerwalk med hunden.. lite mysigt men fy så läskigt det är att gå när det är mörkt ute. Speciellt med en hund som ser spöken överallt. Brevlådor, vägskyltar och snöpinnar, dom är där för att mörda oss... som om inte jag också blir nervös när han börjar gruffa. Uh fy. Överlevde gjorde jag iaf, tur det :) Längtade ju hem hit för att göra det jag ska göra nu. Krypa ner i sängen med min kärlek, och SOVA. Äntligen!
En halvt borstad Doby.. tog 30min (minst) att borsta halva honom! Haha mitt lilla får.

Plus och minus

+ det är sol (helt uppenbart #1 på plus-listan)
 
- jag fick stressa galet på jobbet pga oskön häst som har boxvila
 
+ jag hann ändå till bussen pga skillz
 
- jag fick ett återfall och köpte choklad idag.....
 
+ ..... den var dock skitgod. Marabou oreo. Har ingen bara jättelite ångest över det heller!
 
- blev ingen hoppning på Tatz idag pga ändringar i schemat. Provridning på Lördag = måste trimma lite imorgon
 
+ vi red barbacka istället på utebanan. Tatzy skötte sig klockrent och var så fin! Skritt och trav, bebisen kan hon!
 
- höll på att missa bussen från ekeby pga att jag hjälpte en tjej lasta sin häst 
 
+ karma funkar, fick skjuts till bussen istället!
 
Och här sitter jag nu! Påväg till jobbet, sen dressyrlektion ikväll, så taggad på det, saknat Makur lite sådär mycket, 1.5 vecka sen jag satt på hans rygg :P är en bra dag, plusen är starkare än minusen.. minusarna? Ahja, är glad Marie idag! 
Bjuder bilder på en glad mig och mina favorit brunisar


Älgpower<3

Hoppat Loppan

Ooh idag alltså, äntligen fick vi ihop ett litet hoppepass på Looisa. Förhinder hit och dit, skulle egentligen kört förra tisdagen, ändrade till igår sen glömdes det bort. Men idag, ja idag då jädrar! 
 
För er som inte hänger med... Looisa är ett litet sto på 152cm, typ 10 år kanske (?), som min barndomsvän Malin har tillsammans med hennes mamma. Malin är dressyrare, och jag tror hennes mor nöjer sig med att rida i skogen nuförtiden (vet att hon tävlade väldigt mycket, hopp och fälttävlan tror jag, förr i tiden).. Så att hoppa på banan händer väldigt sällan i Loppans liv. Eller ja, senaste gången var väl då två år sen då jag hoppade henne sist!! :P Men hon har ju fått skutta lite i skogen sedan dess o så.
 
Men idag skulle hon hoppas på banan igen, lilla Loppan och jag. O jag blir ju så glad så när Malin frågar om jag vill rida/hoppa, SÅKLART skriker jag nästan! heh.. 
Ingen höjd eller vääärsta banorna hoppar vi ju dock. Eftersom Loppan inte hoppats och är lite ur form, och sen har dom ganska liten paddock.. typ 20x40? Jaja, orelevant. Hoppade iaf ett räcke och 5,5:an. Max 70cm, ens det? 
 
Looisa (Loppan) skötte sig superb. Jag slarvade och red Makur-stil på henne dock, funkar inte så bra, haha.. den är liksom 18cm skillnad på dom två hästarna, och automatiskt enorm skillnad i hur man måste rida för att steg och psyke på dom är som dag och natt! Men Loppan är som en katt när hon hoppar, slinker över allt och fixar det. Oavsett vilken skit jag råkar sätta henne i! Duuuktig!!
Om jag hoppar henne mer innom en snar framtid måste jag tänka på: Inte trycka på henne 3 galoppsprång innan, så att det bara blir 2 språng.. gör det på Makur för att "väcka" honom, lite omedvetet är det nog, funkar på honom... inte på Lopp. Det är det viktigaste! 
 
Malin filmade lite, ni får en snabb från instagram.. känslan var bättre än det ser ut.. men hur ofta ser småhinder roliga ut på film ens egentligen? ;)
 
Lite skillnad att se mig på lilla henne än det HÄR stora åbäket? ;)

Flickebarnet levererar

Tatzy har ju vilat tre dagar, när jag var i Skåne, provreds i fredags.. så jag trodde ju hon skulle vara crazy-pigg igår!! Icke.

Tatzy har nämligen fått gå ute till 6-7 senaste 2 kvällarna, som sällskap till Satja som behöver vara ute lite längre på dagarna. Gör inte mig något, tror det bara är bra för lillfisen. Lugn var hon iaf när jag red igår, vi sprang av oss på travbanan, men det behövdes egentligen inte :P jättefin var hon iaf!

Idag blev det dock bara longering, rätt lagom tyckte vi båda. Hon skötte sig super, var cool, lydig och jobbade på bra. När Tatz är på sånt humör är hon en dröm att arbeta med och framstegen glänser ordentligt!! 

Nu ska hon komma igång ordentligt efter att ha gått på halvfart senaste 3 veckorna, så att spekulanten blir mer än bara intresserad. Det fixar vi utan problem! :) heja oss!
Nöjd Tatzy efter, som snällt drog o väntade på att jag skulle komma och plocka av inspänningen. Helt sjukt vad hon vuxit i psyket!!!

tur det finns internet

Smått panikartad imorse när jag vaknade upp och insåg att jag inte har något fungerande busskort! Alltså hjälp! Hur tar man sig till jobbet då!?!?!? Men det var inte allt för svårt att hacka sig in på sitt Mitt SL-konto (som man inte hade någon blekaste om vad det var för inloggning) och köpa sig en biljett. Pjuh, tur.
 
Men ja, idag är det måndag tisdag och dags att jobba igen efter en lång och jädrigt skön helg! Är SÅ himla otagg på det så det är galet, men man måste vad man måste. Längtar ut till Tatzy efterråt iaf, ut och springa av henne lite efter en promenadhelg. Bästa Madde och Elin har varit barnvakter i helgen, så skönt när man lugnt (jag var inte lugn) kan lämna över hästen medans man är borta! :) 
 
Eh ja men nej. Slut med pladder och dags att starta dagen. Kläder är en bra sak att ha på sig tex, och frukost... måste nog sätta fart!

jag hjärta Skåne

Jag tror det här var vad jag precis behövde, en helg, utan måsten.. där jag bara kunde andas ut. Sen att jag var sjuk dom två dagarna innan avfärd till skåne hjälpte även det. Jag känner mig några ton lättare, stressen är i mindre skala och allt känns inte riktigt lika jobbigt. Just nu iaf.
 
Det har varit så härligt i helgen iaf, verkligen ute på landet. Vi kom ju ner i fredags eftermiddag, så det var ju mest chill och påskmat som gällde då. I lördags var vi uppe på något utkiksberg (skånes ända berg...?) och åkte på en Loppis-runda. Fanns en del, tror vi var på 3 olika. Dock, eftersom jag inte har något eget hem, så blev det inte mycket shopping för min del. Hittade en mattsvart prydnadshund som jag blev förälskad i.. annars inget!
Igår åkte vi iväg för att kika på något som heter "nimis" (tror jag att det kallades.. sista bilderna), som var typ som ett litet fort byggt av drivved. Alltså helt sjukt ballt, gångar och torn nere vid en strand, som någon konstnär började bygga på 80talet. Galet! Men vad som var mer galet var vägen dit. Skog, och backar i evighet, hemska backar och döda ben. Läskiga stenar att snubbla på och typ stup rakt ner. Lite rädd och sååå så trött! 
 
Finns nog inte mycket mer än så att berätta egentligen, har tagit det lugnt bara, åkt mycket bil. Avskyr att åka bil nu, speciellt baksätet mittenplatsen. Usch. Slänger upp lite bilder från helgen ändå! Fotade ovanligt lite, men var ändå skönt.. bara åka runt och ta in det fina landskapet, slappna av! 

Somnar i Skåne

Första gången i denna stad, första gången jag är långt ner i landet. Känns bra, har längtat hit! 6h i bil är ingen lek, men värt det. Min rumpa klagar lite men inte jag, jag är nöjd, det är så fint här!! 
Idag har vi bara fått landa, ätit mat och umgåtts. Bor hos Felix gudfar o hans fru.
Förhoppningsvis hittar jag tillbaka lite till mig den här helgen, hinner slappna av lite, fota mycket och njuta!

Att jag började vistelsen här med magont kanske inte pekar mot det bästa. Men imorgon är en ny dag! Vad vi gör då återstår att se dock :)
Åkabil-underhållning -> selfies!!

Hysch say no more

Skulle ju bara iväg o köpa hårfärg, påskpresent och en grej åt mamma. Tänkte "det är inte så ansträngande, behöver ju inte prata alls!".. inte vart det så nej! Träffade först på två vänner jag inte sett på evigheter, efter det hälsade jag på Madde som jobbar på kicks. Så mer prat än beräknat vart det, men ett plus är ju att jag faktiskt KAN prata nu, och inte bara viska jättetyst. Det låter förjävligt dock :D

Men det var skönt att komma hemifrån en stund, även om jag borde ligga hemma. Men har för mycket myror i benen!! Uschamig det är inte enkelt. 

Nu ska jag iaf hem och inte prata mer, är så rädd att förstöra min röst helt! Vill inte det!

Superté

Hemma idag igen, mår dock bättre nu än igårkväll, shieet vad jag ville försvinna under jorden. Snorig, hosta, tappat rösten, ont i kroppen OCH migrän på det. Min kropp ba, ha-ha, nu jädrar! Så drar vi allt på en gång, varför inte liksom? Feber har jag iaf inte :) 
 
Håller på att kurera mig med något slags superté som mamma sa att jag skulle göra. Kanelstång, ingefära, citron och honung.. tror faktiskt att det hjälpt lite, vill tro det iaf! 
 
Men har allt för mycket att fixa idag och alldeles för lite ork. Måste packa också, osv, åker ju till Skåne imorgon med Felix och hans familj. Kommer bli helt sjukt underbart, har aldrig varit i skåne så är jättetaggad på det :D Hoppas dock jag får tillbaka min röst lite tills dess, är blyg vanligtvis, så behöver inte precis det där att jag är HELT tyst ist för väldigt tyst av mig. Orkar inte med allas jädra dåliga skämt för att man inte kan prata. fu. Typ.. 
 
Det vääääärsta är dock att jag missar dressyrlektionen ikväll ;( får ju inte anstränga mig, vill inte bli sjukare..... MEN jag vill ju så gärna rida Makur! wääääh ;( Dock måste jag rida Tatzy ikväll eftersom spekulanter kommer imorgon, men Tatzy får ju inte gå så hårt iaf så det dör jag nog inte av. Hoppas jag! Men bitter över dressyrlektionen. Hmpf.
 
Ah, Städa, åka och köpa hårfärg, färga håret och packa sen iväg till stallet för att ta hand om Tatz + kvällsfodra. Imorgon sticker vi till Skååååne! 

Hopplektionen i måndags

Ni ser ju själva när jag fegar till det, men på andra försöket sätter vi det. Han är så jädra härlig att hoppa!!!


Det är inte lätt


Honung med té

Det är tyst på bloggen, och det är tyst här hemma.. MIN RÖST ÄR HELT BORTA!!!! D; haha

Så jag är hemma idag, varit jättedålig inatt osv.. Sämst jag orkar verkligen inte vara sjuk! Bläääääh. 
Åker iaf till Tatzy när Felix drar till jobbet, hovslagaren kommer och rätar till en sko som lilltjejen böjt till lite, klanthäst!! Får kommunicera med teckenspråk dock haha xP

Ah ligger än så länge har jag inte kommit långt från sängen, bara för att fixa frukost.. Té med massoooor av honung ^^ heh

Ska jag blogga om igår kanske..?!

Jag sa ju iaf att jag skulle göra det.. Berätta mer alltså!

Longerade Tatzy på dagen, hostan är kvar men försvann mot slutet, pigg som en lärka var hon (eller hur man säger) för hon ville bara galoppera helatiden. Dock lugn galopp och det var lite imponerande! Men iof, hosta är ju jobbigt, hon är väl pigg men orkar säkert inte anstränga sig så värst :P

Men det jag mest vill skriva om är hopplektionen igår!!!! Vi hoppade lite bana, lite titthinder o så. Makur var lite svårsvängd och stel igår, men mjuknade mot slutet, och satans så taggad!! Körde pruttstarter i början, tog i på små hindrena xP haha.. Men han hoppade iaf fint! 
Det som vart så tydligt igår för mig är att det sitter kvar i bakhuvudet, fegheten, även om jag är såååå mycket säkrare på mig själv idag än för typ 2 månader sen.. Mot alla titthinder vart det katapultsprång, suuupertokiga, men Makur klarade det åt oss :) en skillnad nu när jag fegar är att jag inte på samma sätt backar in i hindret, utan skjuter iväg.. På något vis känns det som framsteg!
Men på övriga hinder kändes det riktigt bra, fina språng, duktig häst, duktig ryttare. Vi fortsätter ta steg framåt och den känslan är oslagbar!!! 

Mamma filmade, får se om jag kommer åt den idag eller senare i veckan :) 

Den känslan!

Det kändes så jädra bra idag, så kul att hoppa!!! Endorfin och adrenalinrus i kroppen efter lektionen! Får berätta mer sen, och lägga upp film kanske.. Jätteglad :D Makur är fiiin!
Godnatt nu folket!


Men hur söt är hon inte då?


Eftersom jag inte filmade (dum) så får ni bilder på hela jakten, alltså gosehäst!!

Jag har aldrig träffat på en häst som älskar smådjur som Tatzy gör! Måste verkligen hälsa på alla katter/hundar hon ser!! Haha :P
Vet ni någon häst som gör likadant?

Gosfia<3

Jomen visst

Klart jag blev sjuk hörrni! Svinsjuk med sjukt hög feber natten mellan lör-söndag.. råkade spilla vatten på mig själv, fick panik och kastade mig in under täcket. Kändes dom det frätte på mig! Hua :s

Idag mår jag bättre, långt ifrån bra, men bättre. Och så har jag precis jobbat, borde inte ha gjort det, but you gotta do what you gotta do.. Typ

Påväg till Tatz nu, hoppas på ingen hosta så att tösen kan longeras och sen ridas imorgon.. Spekulanter på fredag. SÅ bad tajming -.- och att jsg inte är hemma ens. Hmm ahja.
Bjuder på en bild på söta sjukMarie med trötta sjukFelix. 

Dödhets-döden

Ligger tvärs över sängen, efter att ha intagit en ganska stark värktablett. Min höft skriker på mig, högt också! Den tyckte inte alls den här dagen, även om jag gjorde det...

Har nämligen varit och ridit islandshäst med min mor, pojkvän, hand mor och sen lite annat folk. Hur mysigt som helst och jag dog av översöthet av att se Felix på hästryggen, min egna cowboy<3 men han var duktig han, galopperade och allt! 
Och det var riktigt kul, fick en isis som gillade att springa på lite, speciellt i galoppen.. Ville helst galoppera i tölten! Och det var nog tölten som dödade min höft, sadelns bredd också troligtvis.. För någon som rider "vanligt" så pass mycket så är det ju väldigt annorlunda, kände det i musklerna.. Var helt slut efter, troligtvis mest av alla. Haha 

Helt sjukt mysig miljö måste jag tillägga, i häringe. Vackert!!

Nu på kvällen har jag hållt filmkväll för ridskolebarnen.... Två som kom. Eh ja, inte så livat, men vi hade det mysigt iaf! Och jag satt still i en soffa i 2h, anledning #2 till varför höften klagar :/

Ska nog somna, låta värktabletter ta över och vänta hem min ridande prins (hehe), längta efter en hel helgdag till! Skönt!!
Face right now... Påsar under ögonen, godnatt!:

Flugornas drottning

Har spenderat denna fredag med stress och huvudvärk. Massa höpåsar och ännu en redning uteritt på jobbponnyn. En hostig Tatzy och en mysig pojkvän. Och naturgodis. Aah älskar naturgodis!
Nu at this very moment håller jag på att somna mitt i bloggandet.. Men det är inte acceptabelt, då jag somnade ifrån den igår också. Skärp dig Marie!

Igår ville jag ju bara skriva om hur fiiiiiib Makur var på dressyrlektionen, så duktig, han går från klarhet till klarhet och vi börjar jobba ihop oss fint! Synd att vi inte fann varandra tidigare ^^ shit alltså pommes, han börjar bli så härlig att sitta på!! Vill bara ta med alla så ni får se, han börjar bli en häst :D

Shit nu somnade jag precis... Haha. Äsch vi släcker ner så får jag göra ett nytt försök imorgon! Bjuder på en work in progress, flugdrottningen kallar jag henne. Tror den kan bli riktigt ball!


Aye så bäst lunch!

Ibland, men bara ibland, får jag sådana briljanta idéer! Som idag, drog flera flugor i en smäll.. Killen hämtade upp mig när han skulle köpa mediciner, sen köpte vi lunch, åkte hem och käkade o kollade film. Så mysigt och perfekt lunchrast :D

Just nu sitter jag på bussen, framför/bakom någon som lagt en brakare, så INTE okej! Usch... Ska jobba en stund och sen rida. Även klippa ihop en film på Tatzy åh lilla Tatz!

Haha folk kollar skevt på mig för att jag andas in i luvan...

Onödig hosta..

Tatzy hostar, en riktigt ordentlig torrhosta, tycker inte om det alls och bet inte riktigt vad jag ska göra åt det.. Vi ska köpa timjan som ska hjälpa mot hosta vad vi förstått o så.. Så hon får väl vila idag så får jag handskas med en knäpp häst sen när hon slutat hosta. Jippie.

Någon annan som hostar är Felix, säkert så har han smittat mig också för halsen gör lite ont. Ooooonöööödigt!! Orkar inte vara sjuk på allt annat :/

Well... Honung med the får det bli! Sen ladda om inför dressyrlektionen ikväll, det är jag taggad på! Troligt fina Makur och jag som ska svettas o kämpa 1h, hoppas iaf :)

Rida B-ponny i regnet...

Avundsjuka? Nä.. Vart är solen?


Trött som ett svin

Hopplektionen började sent igår, jag var hemma ännu senare. Typ halv 11 närmare bestämt. Aah det är slitigt men jag överlever säkert en dag till, eller två.. Eller jag vet inte, kommer nog inte hinna lägga mig tidigt något alls den här veckan.. Rackarns!

Men det gick braa igår, svår övning och svårt att träna för en annan tränare än den man brukar. Men ens största problem blir tydligare: min blick och det faktum att så fort jag tänker för mycket blir det pannkaka! Måste lära mig tänka lagom! 

Först studsade vi över tre upphöjda bommar på volt, med 1galoppsprång emellan varje.. Gick ganska bra, har svårt att lita på att Satja fixar det, så jag tänker inte på min egna kroppshållning, men ibland så!
Andra grejen var en linje på 2 hinder, där båda hindrena stod snett.. Så man skulle liksom hoppa längst medellinjen, men hindrena stod som snett igenom.. Fattar ni? Ah visar film sen!

Men det var riktigt kul och lärorikt! Satja var så duktig så :))

Hoppa hoppa hoppa mera!

Det är helt sjukt galet vad bra det går i ridningen för mig just nu, speciellt hoppningen! Jag tar typ enorma steg framåt just nu och blir typ förvådad över mig själv varje gång jag får till det riktigt bra.. liksom "gjorde jag precis det där, sådär bra?!" Haha. Det börjar bli KUL igen och jag börjar liksom... förstå. Och att se, jag ser hur jag ska göra mer! Tänker, men inte för mycket. :D
 
Makur imponerar också mer och mer, han växer verkligen, och vi hittar varandra väldigt bra just nu tycker jag! Allt bara klickar och det känns helt sjukt kul! Igår var det markarbete, lite lydnad och svängar, travbommar och upphöjda. En liten banan på det där det verkligen gällde att ha koll på ytterhjälperna, speciellt nu när banan är så hal! Men Makur är kung, och vi glänste igår, om jag får säga det själv ;) Det var ytterst få gånger där jag glömde bort mig så att jag inte kunde hjälpa Makur, tur att det bara var upphöjda bommar :)
 
Ikväll är det hopplektion på Satja och det ska bli såååå kul! Hoppas jag, men det tror jag :) Får dock försöka komma ihåg att Satja är en läromästare och kan själv.. är taggad :D

No sleep.

Det är hopplektion strax, om 10min närmare bestämt. Jag vet inte hur jag lyckats överleva hela dagen, utan att somna.. mina 3h sömn inatt är nämligen ingenting att applådera över. Dock förtjänar jag en applåd om jag inte somnar på hästen nu!
 
Känt mig tom och nere hela dagen dock, fortfarande lite. Det är så mycket i mitt huvud att det känns som att jag inte tänker alls. Har inte koll på dagarna eller vad jag har planerat, allt bara flyter på i något rörig gegga. En vecka kan gå och det känns som att det varit 3dagar max. Läskigt är det.
Inatt ska jag iaf sova, har bestämt det. Länge! Med min Felix! 
 
5 minuter kvar tills lektionen börjar nu. Det här är mitt senaste klotter förresten.. jobbar med att hitta min grej, har inte försökt utveckla det ännu. Men det är på g. "Fult", kan det bli min grej?

Klubbhoppningen på Makur

70 & 80cm
Planet var vältrimmat, synd bara att piloten inte kunde navigera.. Haha.


Bitterheten

Ligger i sängen och kollar på TopModel Sverige just nu, jättetrött och lite sur. Jag vet inte, kanske för att jag ätit dåligt eller nått. Haft en bra helg och bra ridningen men nu vill jag verkligen bara ligga här under täcket och vara bitter.. Och sen är jag sur på Felix som är sååååå värdelös på att höra av sig när han är borta (hint!), vill ju veta att han lever liksom, konstigt?

Bleh. Ah nä men jag ligger väl kvar här ett tag 

Barbacka-debut

Många firsties i helgen, idag stod barbacka på tur! Laddade på med schabrak och padd för att inte göra illa min stackars rumpa, Tatz har inte den rundaste ryggen ;) gick bra och hon är verkligen cool den där tjejen! Travade några steg, inga konstigheter. Lilltjejen fortsätter imponera!! :D

Film från tävlingen igår och idag kommer eventuellt upp ikväll

Dagens klubbhoppning

Åh kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över Makur idag, sån göskön inställning hela dagen igenom, ren lycka i hans kropp som fördes över min kropp! Och JAG red väldigt bra idag, sådär så jag knappt kände igen mig själv, det fanns ett självförtroende som jag säkert aldrig kännt funnits där tidigare.. jag tror mycket tack vare gårdagen och främst tack vare Satja! Det får mig att längta ännu mer efter hoppträningen på henne på tisdag. 
 
Makur och jag startade 70-80 idag, alltså två klasser. Det var länge sen han var på tävlingsbanan och jag känner inte honom så bra ännu.. så höjden kändes väldigt bra och lagom! 
Första rundan var nemas problemas, ingen speciellt höjd för den där långbenta herre, dom två gånger vi kom tokigt skuttade han ändå över som ingenting. Sprången kändes bra och stadigt, allt flöt på och båda gick ut från banan så nöjda! 
Andra rundan vet jag inte riktigt vad som hände egentligen... Han hoppade klockrent, så duktigt... men jag fick en blackout och red från 3an direkt till 6an. Dvs att jag hoppade FEL och blev därmed utesluten. Tackar gud att det var klubbhoppning och att man fick hoppa klart, för resten var så himla bra och Makur var kung på banan. Dock gör ju det mig mer pissed på mig själv, hade jag bara haft huvudet med mig så kanske vi hade lyckats knipa en placering! Gaaaah.. rackarns alltså!
 
Men sånt händer, och over all så är jag ju supernöjd med dagen för Makur levererade verkligen, pang på och några riktigt bra språng! Guldälgenhästen 
Tack till Jennifer som följde med och fotade!!!

Duktig älg slarvigt pilot

Nollade första rundan, utesluten andra för att jag glömde vägen (klant) Makur hoppade sjukt bra.. vi var duktiga :)

Kuellas Sathya

Det här är en riktig fin dam! Ger jag felaktiktig information nu så ber jag om ursäkt (elin!?) blup.se är bra grejer.. Kuellas Sathya, eller Satja som hon kallas, är ett sto på 19 år e. Helwan ue. Herkules, som har placeringar upp till msv-hoppning och i lätt klass-dressyr. 
Dom står i samma stall som mig och Tatz, flyttade faktiskt in en vecka efter oss och även i boxen bredvis. Satja har dessutom utsett sig själv som extramamma till Tatzy, så jädra söt och verkligen tycker om min lilltjeja. Och Tatzy tycker om henne såklart :) 
 
Satja har ni faktiskt sett en gång förut här på bloggen, red ett litet trim-pass på henne för över en månad sen. Det ridpasset gick inte så jättebra, även om jag tyckte det var sjukt kul! Det var stelt och lite motvilligt, men idag var känslan helt annorlunda. Det känns på hela hästen att Elin har tränat dressyr (för bästa Eckers dessutom) och Satja var många gånger mjukare i kroppen och mer villig. Hon släppte till ;) 

Vi hoppade lite, Satja och jag idag. Hur det blev så vet jag faktiskt knappt själv nu i efterhand... jag skulle hjälpa Elin när hon skulle hoppa idag efter att hon flög av i torsdags o gjorde illa sig. Ah slutade iaf med att jag hoppade Satja och sen tog Elin ett språng i slutet (som tydligen gjorde sjukt ont..? inte utlimat att hoppa med trasig fot kanske :P) MEN ALLTSÅ DET VAR SÅ KUL!!! Så kul att hoppa en häst som KAN, 90cm kändes som en peace of cake, även om det är dom höjderna jag börjar tveka! En stor skillnad från hästarna jag brukar hoppa/rida :P
 
Skulle kunna skriva i evigheter om hur kul det var (och hur bra det kändes som att det gick) men jag bjuder på lite bilder ist.. kanske inte dom graciösaste hehe.. men äsch! På tisdag ska jag hoppa lektion på damen ist för Elin också. Det längtar jag efter!
Varför anstänga sig på den här fishöjden undrade Satja...!?

Bildbomb på Tatzys tävlingsdebut

Jag var sååå nervös imorse, dog lite typ. Och så funkade inte vattnet ett tag i stallet, så jag kunde inte skölja av Tatzys ben. Paniiiiik! Men det kom tillbaka precis lagom så jag hann innan det var dags att sadla o sånt.
Freamhoppningen var på utebanan, där vi aldrig hoppat tidigare, så Tatz var lite extra taggad ska ni veta. Visste bäst gjorde hon också, jajjamensan, kan själv sa hon! Haha. Var väl inte en wuhu framhoppning, två stopp på räcket som Tatz inte alls tyckte om! Jag förstår henne helt dock.. det stod preciiis i skuggan från ett träd, och hon förstod verkligen inte, försökte hoppa över hela skuggan ist när jag väl tröck över henne (ni lär förstå vad jag menar på bilderna). Men det kändes ändå bra inför banan, jag menar... det var bara 50 och höjde är INTE ett problem för lilltjejen :P
 
Inne på banan skötte hon sig sååå gallant! Cool och lugn, inte alls lika hetsig och skulle ha det på sitt sätt, och det kändes så bra! Kom såklart tokigt ibland, men det är inte lätt när man är bebis och vi inte riktigt hoppat ihop oss ännu. MEN VI NOLLADE!! Och jag skojjar inte när jag säger att Tatzy kände sig världsbäst, grand prix nästa. Jag tror på den här hästen, hon är så sjukt hinderglad och har en sån härlig inställning! Kaxig verkligen ;)
 
Framridningen:
 
Banan:
 
Efter (toknöjd häst!):
 
TACK Knattis som kom och fotade, bästa! :D 

Tävlingsdebut på bebishäst och skutt på veteran

Först tävlingsdebut på Tatzy, 50cm, felfria (woop duktig!!!!) och sen efter det fick jag skutta lite på veteranen Satja, som var SÅHÄR KUL! Ska äta nu, dör av hunger, skriver mer sen och mer bilder, lovar! Ååh hög på livet
Haha bjuder inte på mitt face som jag drog över hindret. Det här är 90cm, Satja bara fiser över, anstränger sig inte ens! 

Bästa bebishästen!!

Vi nollade :D

När man hittar en lapp i fickan...

Jag vet inte varför han tror att jag oroar mig.. typ om vaddå? Att han inte kommer hem levande, träffar ngn snygg brud med bra röv, råkar ut för dumheter eller inte får åka hem till Sverige igen.. Kanske slår i huvudet och glömmer bort mig. Äsch, sån är inte jag alls, oroa sig? Tönterier!
// jätteorolig flickvän med magont!

Fast nu är jag egentligen bara orolig att han inte kommer hem.. Han vågar inte röra ngn brud för han vet att jag slåss ;) hehehehehehe
Fin är han<3


Erre herre er party?

Wuhuuu det är fredag, kom igen liksom, fest! På med partyblåsan och kör klackarna i taket, no holding back! Eller? Nää, här sitter jag i min egna säng, med en jättestor nallebjörn och lite chirre, men lugna, jag festar till det med loka hallon/persika. Kalasfint! Toppar det med lite TopModel Sverige (hehe fattar ni?) så har vi en göskön fredagskväll! 
Det var inte så länge sen jag var den som gick ut med polare på helgerna (läs: jättelängesen) och hade det sjuuukt kul.. men just nu lockar inte det alls. Slutkörd och vill mest bara ligga och slappna av, inte röra mig alls. Denna helg själv eftersom min gose är utomlands... Sen det faktum att det är tävling imorn (!!!!) gör ju att jag iaf inte skulle gått ut, om det inte vore så att jag blivit gammal och trist. Heh. 
Saknar min gris dock, känns faktiskt lite bättre att sega hemma tillsammans på fredagskvällarna än att sitta själv ;(
 
Iaf......
Idag hissar jag:
Att pappa fixa moppen, tog mig till och från stallet själv ikväll!
Sen dissar jag:
Att den gick sönder igen påvägen hem. Woop.

2 månader

I tisdags gjorde jag något jag verkligen inte trodde skulle bli JAG som fick göra.. jag sa upp kontraktet som fodervärd till Tatzy! 
 
Tanken var att jag skulle fortsätta ha Tatzy tills hon blivit såld, vilket kunde ha blivit innan sommaren, efter sommaren eller i vinter.. något som inte funkar nu visar det sig. Jag har inget jobb i sommar.. eller jo det har jag, men ca 5h/v ist för 30h/v, det är inga stora summor pengar. Jag kommer alltså inte ha råd att ha henne i sommar, men även om jag skulle det så vet jag inte hur jag hade gjort.. Jag är väldigt mån om att inte gå ur det här som en förlorare, trött på att känna mig utnyttjad. Om hon skulle bli såld efter sommaren så har jag haft henne i 9-10 månader.. varav 5månader har gått till vila. Ja, det är sånt man får ta som ägare, men som fodervärd, det förlorar man bara på, så sjukt mycket!! 
 
Men det är jobbigt, jag tycker så mycket om Tatzy, vill hennes bästa. Men NU tänker jag på mitt bästa, det faktum att jag inte har råd, inte alls mår så bra just nu och är trött på att bli utnyttnad, eller iaf känna mig utnyttnjad.. Så blir det. 
 
Uppsägningstiden är 2 månader, det betyder att jag och Tatzy har två månader tillsammans kvar. Vi ska göra det absolut bästa av tiden, ha sjukt kul ihop. Göra så att allt känts värt det! Tjejen<3

I'll make your tummy yummy

Idag åkte min fina Felix iväg till Holland för att festa med polare, typ någon hardcore grej.. den musiken är inte min grej riktigt, så här sitter jag kvar i sverige. Ensam. Buhu! Meeen vi mös till det lite igår, han hade gjort lasagne tills jag kom hem (så gott!!!) och medans han skrev ut flygbiljetterna så skar jag upp annanas och jordgubbar som vi tröck i oss tillsammans med god choklad (som jag köpte för att förpackningen var söt!) till filmen "The Vow".. mysig, men ångesfull. Ena huvudpersonen får minnesförlust och minns inte sin man! Åh tänk om det skulle hända, om man skulle glömma bort att man älskar en person?! Läskigt att det faktiskt kan hända! ;(
 
Kan tillägga att chokladen var riktigt god, men jobbig att äta efter massa annanas.. det svider på tungan när man äter för mycket färsk! Aj aj!

Dressyr dressyr dressyr

Varför kom inte det här inlägget upp igår? Bloggappen alltså... -.-
--------------------------------------
2 bra dressyrpass, ett på Makur, ett på Tatzy.. Båda började kaos och dåligt, men jag vände på steken. Galoppövningar räddar allt! Jag älskar att galoppera, hästarna med. Possitiv feeling och så, då fokuserar jag mer! Sen funkar traven bättre, och jag är dessutom mer uppvärmd o kroppen efter suttit ner i galopp = jag har lättare att sitta avslappnat i traven. Win.

På dressyrlektionen med Makur så var dagens övning galoppfattningar. Först fattningar på volt, när det gick bra så skulle vi rida snett igenom (i galopp) sakta av 3 språng in, trava samlat över medellinjen och sen fatta ny galopp. Vi kirrade inridningen och avsaktningarna med glans, dock får vi slipa på fattningarna! Inte stressa in i dom, då blir det felfattning och sura miner... Sist gjorde vi iaf halvt igenom i galopp, fortsätta i förvänd galopp. Även det med glans! 
Ååh jag gillar galopp! Och Makur! Arg på att jag sänker händerna och stressar ibland.. annars känner jag mig ganska duktig :)))


Tatzy trimmades lite i ridhuset, vi var helt själva där, så jag kunde driva på henne på långsidorna i galoppen, 90m långt ridhus är lyx!! Vi fortsatte träna på skänkelvikningar så som Eckers sa, men T blir mest sur för att hon inte förstår, och vägrar ist.. Men några steg får vi, klapp o beröm. Det släpper nog snart, hon är ju trots allt väldigt lättlärd ändå! :) lilltjej!
Imorgon outar jag ett beslut, ett tråkigt sådant...

Förbereder mig

Idag kommer jag troligtvis: gråta, skrika, springa, gråta lite mer.. på jobbet. Stressonsdag, FÖR mycket att göra på endast 3h idag.. Bara för att jag inte hann allt igår. Okej, jobb-mode on och gummistövlar på. Nu kör vi.

Här underskattas inte soppatisdagar

det är som att man verkligen längtar efter det, går och funderar.. vad för soppa idag? Och viktigast.. tilltugg? Idag bestämde jag, och det var fina små snittar gjorda av tunnbröd med fyllning (créme freiche, salami, ost och sambal) som vart helt supergoda! Utan överdrift! Jag börjar verkligen växa lite i köket, tycker det är lite kul att testa nytt och pilla lite.. bara det där med kryddningen jag inte vågar mig på.. men annars! Stolt :D
Och det roligaste är att fixa så att maten blir bildskön också, grönt är hemligheter för det. Har aldrig förstådd det där varför grönsaker är bra för en, förrän nu ;) Hehe jk. Men soppa alltså, bra skit! Sparris-soppa bidde det idag förresten, för allas information!
Är det inte lite så nästan att soppatisdagar borde få en egen kategori? ;) Nästan! Eller en mat-kategori..? Är ju kul att fota mat alltså! DET är underskattat!

Hoppat bebban för första gången!

Åhåhåhåh vad roligt det här var, och hon tycker det är så kul!! Lite för kul ibland ^^ Men hon var duktig! Dock fick vi inte till det riktigt på oxern, men det är lugnt.. vi kommer dit! Och så bytte hon till rätt galopp några gånger, en sån duktig en! Tack bästa Elin som hjälpte mig, och bästa Madde som filmade lite :) Humöret nu är på topp!!
På lördag är det pay&jump på gården, vara med kanske? Såklart inte någon höjd, bara skutta bana lite för att hon ska få känna på.. det börjar ju bli dags för henne att tävla snart, om hon nu ska kvalas till 4års championatet. Hur bra är det inte att börja på hemmaplan då?! Shit vad jag gillar den här hästen!


Ni är dumma och jag slåss

Jag verkligen hatar.. hatar  hatar hatar!!! 1a april. För en person som vanligtvis har svårt att lita på folk blir det nu hemskt, man kan ju inte ta något på allvar, alltså ingenting.. Inte ens det som är JÄTTEsant!!! 
Och det värsta är att eventuellt måste meddela om ngt som kan tas för en skämt men det är inte det!! Usch.

Men vi blundar för bajsdatumet ett tag... och pratar om igår! Alltså wääh vad roligt det är att hoppa :D Makur är så härlig! massa linjer också hoppade vi igår, avslutade med att hoppa 5:5an som är min favorit! Kom upp i lite höjd och slutade på 1.10, dock rev vi men den där hästen glömmer ibland bort sina bakben, men han var så duktig så och jag är så nöjd :D rooooligt var det!
Har ni inte sett filmen än så finns den i inlägget under, dutti älg!

Jättebäbisen hoppar 5.5an