Hästlivet på sommaren...

Man kan ju tro att det är supermysigt, pyssla med hästen och rida utomhus varje dag, varmt och sol. Hästarna får gå ute dygnet runt och äta gräs. Supermysigt! 
 
Eller? 
Nja.. det stämmer nog inte riktigt. Det finns ordentligt många lökiga sidor, bokstavligt talad ;) Till o börja med, dom där ridbyxorna! Alltså aaah det blir så varmt, och lite extra när man kränger på läderstövlar på vaderna. På huvudet? Där sätter vi en tjock hjälm, täpper till skorstenen liksom. Efter ett ridpass har man då en dyngsur ryttare. 
 
Hästen då? Det går inte att träna den ordentligt, för den blir trött av värmen.. Vi med för den delen. Den är dessutom ofta dyngsur av svett redan innan ridpasset. Men det värsta av allt är ändå att det går absolut inte att hitta någon slags lugn och fokus med alla flugor, bromsan och mygg som attackerar från alla håll. Det är hemskt! Hästen skakar på huvudet och slår med benen. 
 
Jag verkligen avskyr flygfän, i alla dess former. Dom där bromsarna är värst, speciellt helikopterbromsar som bokstavligt talat tar stora tuggor av en, nästan så att man förlorar hela armen... tänk då på dom stackars hästarna som inte kan sikta och döda som vi kan så enkelt. Åh jag avskyr det! Tycker heller inte att flugmedel hjälper till, dom dödar väl mest flygfäna som biter? Man vill ju att dom inte ens ska komma nära! 
 
Tur att häst är bäst, så att man står ut med allt det där jobbiga! 

Kommentarer
Postat av: Josefine ♔

Håller verkligen med dig! Fy för alla flygfän som typ ALDRIG ger sig.. Så himla jobbigt att hitta en tid på dygnet som känns rättvist för dem att rida på egentligen haha ;)

Svar: Precis! Man har ju inte riktigt orken att rida supersent på kvällen heller ;)
Marie Krüger

2014-08-05 @ 23:40:52
URL: http://jlandgrens.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback