Lost in Huddinge

Skönt när man är någonstans i Huddinge (tror jag) och inser att man står och väntar vid fel hållplats.. och lite senare inser att man måste vänta en halvtimme extra på nästa buss och därför kommer komma hem mycket senare än beräknat. Jag måste hem och städa!! Känner mig lagom lost just nu. Jag vet inte ens vart jag är?

Om man borträknar från mitt senaste fail, så gick i alla fall fotojobbet bra! Det var en komplettering då det senaste gången inte blev några familjebilder, men jag vill ha nöjda kunder och då löser man problemet :) men det är skönt när kunderna/föräldrarna är förstående att det blev tokigt, dom bor ju ändå med busungen, hehe

Idag är det nyårsafton, vilket innebär klänning, skumpa och en himmel fylld av vackra fyrverkerier! Ser fram emot en bra kväll och ett nytt år :)
Sneekpeak från årets sista fotografering

Kojan - current state

Kan inte hålla mig från att lägga upp bild på kojan tills fönster och sånt är uppe, det kliar i fingrarna! Vill bara att det ska bli klart så vi kan flytta in!! Helst gärna igår. Lilla lilla huset, men det kommer bli fint, om inte annat - sött! Känns overkligt, spännande och lite läskigt det här. Hela grejen liksom, bli sambos påriktigt och bygga upp sitt eget hem. Från grunden! Skulle ljuga om jag sa att jag inte är sjukt nervös, pirrar i magen när jag tänker på det :) Håller just nu mest tummarna att vi inte stöter på fler fördröjningar och komplikationer!
 
Jag tror och hoppas att det kommer bli spännande att följa det här lilla projektet, följa oss när vi bygger ett hem på 25kvm. Litet, men det kommer vara vårat hem.

Helg mitt i veckan

Tänkte egentligen skriva "Snowjob" som rubrik (för att jag jobbat i snön idag). men tror att jag är den enda som fann det roligt. 

Meeeen ja!! Idag är det tisdag, nu tag jag helg tills på fredag och då tar jag helg igen :) precis jobbat klart mina 5h och väntar nu på att bli upplockad av Elin för att hänga med när hon ska flytta sin pålla till ett nytt stall. Trevligt att ses efter den långa julen!

Eh ah mycket mer än så hade jag inte att säga nu... är jättehungrig... och hästarna på jobbet är söta... och snön är fin!


Lillebror fyller år

Tydligen så är det den 29e december idag, vilket innebär att jag inte alls kan ligga här under täcket hela dagen. Attans! Jag måste snart ut i kylan igen för att ta mig hem till föräldrarna, idag fyller min lillebror hela 19 år... vilket känns sjukt för han är fortfarande 16 i mitt huvud. Fast jag trodde ju han var 13 år fram tills att han var 16. Haha! 
 
Jag får väl pälsa på mig (nya tröjan maybe?) och bege mig ut i kylan igen, förhoppningsvis finns det i alla fall tårta där ;) men men.. Grattis på födelsedagen skitunge!

När minusgraderna dödar telefonen

och känseln i tårna, låren och fingrarna... även fryser dom hårstrån som sticker fram från mössan... ah då är det kallt!! Man är ju glad över att man inte bor högre upp i landet :)
 
Det har varit en kylig jobbdag, såhär efter 5 dagars ledighet, men utvilad som jag är så gör det faktiskt inte så mycket för min del. Eller ja, jag önskar ju att jag hade haft långkalsonger på mig, men fler strumpor hade tyvärr inte fått plats i stöveln. 3 st fick duga ;) Men nu kan man ändå säga att vintern är här, lagom innan året tar slut!
Påtal om nytt år, så tänkte jag vara sån som bloggar om mina drömmar/mål för första halvan av 2015. Lite inspirerande och peppande sådär, för min del dvs :) Vissa drömmar är rätt nära, andra mer svåra att nå, men alla värda att nämnas!
 
Nu blir det rally hemåt för att krypa ner under tänket och få upp värmen i tårna, med GG rullandes på nya tv'n och teckningsblocket framför mig. Lyxar nog till det med lite rester från gårdagen till lunch - tacopaj!
 
Utöver det så har jag inga planer idag, förutom att grabba saxen och klippa topparna på håret, det är fasiken dags nu! Och ja, jag klipper mig själv, billigt och bra.. sen slipper man ju även förklara hur man vill ha det för en frisör som ändå inte förstår ;)

Ramlade in på rean

Det blev en sväng till centrum idag, det går ju inte att hålla sig borta från mellandagsrean, kliar i fingrarna. Hade 2 par byxor och en kjol jag ville spana in, inte på rean men ändå billiga.. men inget av det jag ville ha fanns, såklart. Besvikelsen som uppstod då, enda trösten var rean på H&M! Att jag hittade världshistoriens skönaste tröja gottgjorde ganska bra, även ett par midjehöga byxor fick följa med hem :) Finfint!

Lär få bli en sväng till centrum någon annan dag också! Träningsskor ska köpas och behöver nya kängor då mina läcker.. Men ah, onödigt vetande. Hehe. Ville bara skriva något så jag hade en anledning till att lägga upp bild på nya tröjan :)))

myströjan

När hela huset sover

Det har varit två fullspäckade dagar, och ingen sovmorgon alls. Men imorgon då jäklar ska jag sova utan alarm som väntar på att få tjuta!
 
Igår, julafton och grejer, så hann vi fira på tre olika platser.. stackars Felix vad jag drar runt honom på julen, men det är lite av en tradition för mig. Medans andra famljer kanske myser ihop hemma hela dagen så kör vi först på julfika i båtklubben med Krüger-klanen, och på kvällen så är vi hos mormor och morfar för att öppna paket, kolla Kalle Anka och äta julmat. Nu när jag träffat Felix så mellanlandar dessutom han och jag hemma hos honom, för att äta julelunch och öppna paket, så det blir lite extra fläng :) Men det var en mysig julafton tycker i alla fall jag, lite extra fint att snön kom där på kvällen.. som pricken över i.
 
Just nu ligger F och gnyr bredvid mig, troligtvis det sötaste ljudet som finns! Gissar att han är väldigt trött, då det var upp tidigt för att köpa en tv till kojan på mellandagsrean (vi hittade en superbra, schysst pris!)... jag sov dock 1-2 timmar när vi kom hem sen, men inte han. Själv är jag ordentligt pigg nu istället :) Det har varit en väldigt produktiv dag ändå! Vi har städat heeela rummet, och möblerat om. Blev snygg, och känns bra med lite ordning och reda :)
 
Det blev inte många bilder tagna på julafton, bara på min fluffiga fina vovve och på småttingarna som var med på julfikat.. det är ju trots allt mitt jobb att fota barn, svårt att låta bli även när man inte jobbar ;)
Mina favoriter, Felix och Fluffi <3

GOD JUL!

Fullt ös medvetslös, men kom ihåg att krama alla era fina! Kyss

Vårat lördagsmys

I lördags var vi ju i gamla stan, vilket inte vart så julmysigt som man kunde hoppas.. men det är inte så konstigt, det är inte riktigt samma sak utan snön. Tyvärr. Men vi köpte lite nötter och godis, käkade middag på Vapiano och sen tog en chailatte på ett supermysigt fik, innan vi gick till föreställningen :) Haha men muggarna var jättekonstiga, dom hade inget öra.. var jättesvårt att dricka! :P

Föreställningen var jättebra! Liksom smart OCH rolig, bra kombo! Medan Betner är skrikig och aggresiv så är Soran fett chill och lite mer "aah"... sjukt bra iaf, vet inte vad mer jag ska säga?! Skrattade mycket men tänkte även till, snyggt!

Dan före dan före dan före dopparedan

Klockan är bara ett, och jag är redan hemma från dagens fotojobb. Det gick förvånansvärt fort faktiskt, en halvtimme bara, vilket var skönt och lite surt, haha. Man vill ju hålla på länge så får man mer betalt ;) Men det var en lättnadens suck jag drog efter, för familjeportätt är inte lätt! Alla ska le, och kolla in i kamera, inte blunda... och alla ska synas, vilket inte är det lättaste!
Som tur är kan jag bjuda på mig själv, och tror att jag är aningens underhållande när jag försöker krypa upp i hörn för att alla ska få plats på bilden, stå på tå och vara sådär lång som jag inte kan bli... och idag bjöd jag även på att slå i huvudet två gånger. Men vad gör man inte för några leenden och avslappnad känsla? ;) hah.
 
Men ja, skönt att vara hemma och ha hela söndagen framför sig, även om jag bara ska fixa bilder och chilla i sängen.. det är rätt mysigt ändå! Det är skönt när alla julklappar är inhandlade redan, så dagarna inför jul kan man bara luta sig tillbaka! Förhoppningsvis blir bilderna klara idag, och kanske kanske så får jag slänga upp någon bild här på bloggen, det vore trevligt :)
 
Har ett gäng bilder från Gamla Stan också, ganska hög mysfaktor på dom.. självklart slänger jag upp dom :) 

Julmarknad i gamla stan

Alltså... vi är inte på julmarknad just nu, men vi är påväg till. En supermysig lördag med pojkvännen väntar, precis vad jag behöver idag känner jag! Umgås bara han och jag... Och sen några fler okända människor i Kina-teatern, på En skam för Sverige.

Ville bara kika in, men nu ska jag vara social med Felix :)

Fredagskväll

Felix spelar GTA och jag sitter och ritar... mängder av flätor. Har fått en dille för det, är kul! Får se om det blir något av den här teckningen

Ungefär såhär




Satja får illustrera hur lycklig jag är över att det är fredag.. det känns ju förjäkla bra bara. 

Igår kom jag aldrig iväg till centrum, beställde hem 2 klappar istället.. Men det återstår en, som jag måste göra klart idag, annars är det kört! Så en tripp till centrum blir det efter att jag kommit hem från jobbet, sen är det raka vägen hem igen, till sängen, datorn och värmen!! mmmh

Dock ska jag jobba 1,5h imorgon också, men det är knappt märkbart. På kvällen ska jag och Felix nämligen kolla på En skam för Sverige, spännande.
Ha en fin fredag alla!

Mitt hjärta smälter

Men alltså ser ni hur söt Doby var när han var liten eller? Fortfarande den goaste, sötaste och knasigaste hunden jag vet, men då, när han var liten... går inte beskriva, kunde han inte fortsätta vara så liten och söt? Mattes lilla gris, vad jag älskar den där hunden! Kolla bara dom här två bilderna, från första veckan hemma hos oss, bebiiis <3

I ett hus vid skogens slut...

... liten tomte tittar ut!
 
Men TITTA!!! Det här är snart vårat hem, och jag längtar helt sjukt *hjärtögon*. Det är litet med det kommer vara vårat hem! Tyvärr så har jag ingen ny bild, utan den här är tagen från första dagen. Nu finns det tak och golv i lilla kojan :) Dock så sitter det pressenning över fönster och dörr, så det ser inte så snyggt ut nu.. MEN! Så fort dom åker av och dom ska börja fixa huset påriktigt, vilket är beräknat att ske den 10 januari, då kommer det bilder ska ni veta! Än så länge är bara stommen uppe, sen kommer fönster, färg och kök upp bland annat.
Är som ett litet barn på julafton, hoppar upp och ner av förväntingar och längtan!!! Kommer bli så mysigt att ha ett eget ställe!
 
Våran lilla koja
 
Har btw glassigaste sovmorgonen idag, på en torsdag. Yes, känns bra! Vid 12 blir jag uppplockat av Elin för att få skjuts till jobbet, lite lyx när ens vän med bil står med sin häst precis vid ens egna jobb, så får man ses lite ibland även om ma inte har tid att ses påriktigt :) Sen efter jobbet måste jag fasiken åka och fixa sista julklapparna, paniiik!

julfotografering med liten tös

För några veckor sen så var jag och fotade lilla Alina som skulle pryda familjens julkort. Såklart har jag ju valt att etablera mig i att fota dom två svåraste ämnena - hästar och barn... dom står inte still och dom lyssnar sällan, och man får locka med allt som går för att hålla dom glada. Haha! Men jag är ändå väldigt nöjd med bilderna, även om dom inte blev så många som man önskar. Den översta bilden tyckte jag i alla fall att dom skulle använda som julkortsbilden, tycker den är supersöt! 

På söndag ska jag fota fler barn, fast dessa är äldre och en av dom är faktiskt en vän till mig. Familjefoto it is, och jag är dödsnervös!! Har fotat det en gång tidigare, och det blev inte en jättesuccess... det där med att flera ska vara snygga på bild samtidigt är inte alltid så lätt! MEN jag ska göra mitt bästa, som alltid :) 
 


Det här var tredje gången som jag fotade lilla Alina, första gången var på hennes dop, andra gången på hennes ettårs-dag... har noterat en sak nu... är det inte handen i munnen så är det något annat :P

Ah men typ

Har sån ångest över att året snart är slut, och jag känner mig precis lika värdelös som jag gjorde i början av året.. Har inte tagit tag i att hitta ett nytt bättre jobb, jag tar inte hand om mig själv och jag känner mig lika låg konstant som jag gjorde i våras. Värt liksom, men vart tog året vägen? Fan. 
2014 blev inte ett guldår precis, men ja såklart har det haft höjdpunkter, men jag kan bättre än såhär. Vill ha 2015 och en kickstart... Ett nytt jobb står högst upp på önskelistan, gymkort, körkort och en pålle kommer strax där efter. Kom igen 2015, show your sparkel!

It's all for the eyes

Jag köper inte smink så ofta... använder min eyeliner och maskara tills dom är helt fullkomligt slut, och nu var det dags igen. Inget glammigt, den billigaste mascaran, eyeliner och drog till med en "sotade ögon"-penna. Har inte hunnit testa dom ännu, så det återstår att se hur dom funkar! Eyeliner, puder och ögonbrynspenna köper jag samma varje gång, resten tager jag vad som finns (och är billigt) :)

"Art is like poetry without words"

Har fått min tröja från nedlagda kandeeshop, Sandra aka "Kan Dee" sålde sina sista tröjor som hon hade kvar, kunde inte låta bli att köpa en av magtröjorna. Helt kär och så nöjd!! Förutom att Sandra verkar vara en fin människa, så är hon en stor favorit när det gäller tecknandet, och även min inspiration! Hennes teckningar och tavlor är sanslösa, och det är tack vare henne jag ville lära mig att skugga. Sjukt nöjd med tröjan, måste visa upp den ordentligt någon dag!

just a drop in the ocean

Jag och Felix är som två barn alltså, haha, tykte det var svinkul att kasta stenar på isen. Det var faktiskt ganska läckert, hur det sköts upp vatten efter att stenen åkt igenom isen. Jag låg på marken och fotade, medan Felix kastade, och det var typ dagens bästa :) Tyckte faktiskt det blev rätt schyssta bilder!

2års dag och hotellnatt

Idag är det den 14 december, vilket för mig är en väldigt viktig dag. Idag är det nämligen 2 år sen jag träffade Felix, sjukt att det redan är 2 år... samtidigt som det känns som att vi känt varandra längre än så! Är så tacksam över att jag får vara med denna fina människa, älskar honom till månen och längre än så!
 
Middag på stan duger inte åt en helg som denna. Förra året åkte vi till London, vi hade det så sjukt fint då alltså! Dock så fanns inte möjligheten till att resa bort detta år, men sova på hotell gjorde vi ändå, för det är ju alltid mysigt! Kortfattat: Middag, drinkar, biljard (vann såklart 3 av 3 matcher), champange och choklad på rummet och en hemmagjord kortlek. Riktigt mysigt var det, och jag är glad att vi bokade där! Älskar ju hotellfrukost också, så kunde ju inte få en bättre start denna söndag :)
 
Tog en promenad ner till sjön där idag, innan utcheckningen, i decembersolen. Det kändes sådär lagom magiskt med solen i nacken och frosten som glittrade som små diamanter på varenda grässtrå. Miljön när man är ute på landet sådär är ingenting man klagar på direkt!

Ough the pain

Det är en fin kombo, lårkaka, träningsvärk och låst höft. Man går som en pingvin, som skitit i brallan!

Igår flög jag av Looisa, första gången på 2,5 år som jag hamnar på backen. Loppan har försökt oändligt många gånger, riktigt ordentliga försök också, men jag anar att dom försöken bara var för att testa lite tills hon skulle dra på den stora smällen. Jäkla skithäst! Ja för nog kände hon att jag inte var riktigt aktiv i min ridning där när jag styrde mot en galopp-snett igenom, och PANG så kände jag helt plötsligt en smäll mot höften. Jag låg på backen.

Vanligtvis brukar jag hinna tänka "fan heller, jag tänker inte åka av!" men den här gången var det annorlunda... Jag kände smällen mot höften innan en enda tanke passerade. Helt sjukt va snabb hon är den där grishästen!

Så klantigt av mig egentligen, jag vet ju hur hon gärna drar till med ett hejdundrandes galoppombyte på snett igenom, men det glömde jag bort just då! Och ja, hon var mycket nöjd över sin insats, äntligen fick hon av mig... Samtidigt visste hon att hon gjort fel för hon backade en bra bit när jag gick emot henne. Aah ston alltså.

Men ja, ont som in i .... har jag idag iaf, skönt att knappt komma upp ur sängen, haha. 

Opålitlig bloggare

Man vet aldrig när det dyker upp inlägg, ibland flera i rad, ibland inte på en hel vecka. Stadigt Marie, mycket stadigt. Men som jag sagt innan och nu säger igen, inspirationen har inte riktigt funnits där. Dock börjar den smyga sig tillbaka nu, har massvis med idéer och hur jag ska förbättra bloggen, vill ju hålla den intressant... men först - en makeover! Det är ju en grej i det hela, kikar in på bloggen och känner mest "jaha, vad det här allt?" och om man känner så om sin egen blogg är det ju illa, eller hur?
 
Designen ska uppdateras och likaså innehållet. Just nu kommer det gå på halvfart (som allt annat i mitt liv, hehe) men efter nyår hoppas jag på att orka köra igång ordentligt! Dels för att det är så mycket annat nu innan/under jul, och dels för att det är efter nyår som husbygget kommer ta fart på riktigt :) 
 
Tillsvidare.. ni som fortfarande har klickat in här varje dag trots min frånvare, älskar er! Asköna som fortfarande kikar efter inlägg :)

En torsdag

Jobb och julshopping, det har varit min torsdag. Jag älskar att köpa julklappar!... Förutom att det sliter på plånboken ;) men det är mysigt att gå själv i centrum, lurar i öronen och bara kolla på saker. Fattar ni att jag kan gå runt 45min i samma affär och samla inspiration till perfekta julklappar?! Så mysigt!!! Hittade till 4 personer idag, alltid något :) 

Är dock lite besviken på den här dagen... Dom har inte börjat bygga på huset än, fastän dom skulle ;( vill att det ska sätta igång nu!!

Tillbaka till orginalplanen

Vårat hus har kommit!! Och på torsdag börjas det byggas upp, allt löser sig och jag är SÅÅÅÅ himla glaaaad!!! Fatta vad häftigt, att vara med när huset byggs från grunden, inreda och stylea allt precis som man vill ha det... Drömmen alltså! 

Jag lovar att ni ska få hänga med hela vägen också, från grund till ett färdigt hem. Längtarrrrr :D

Cirkushund

Han är så sjukt lättlärd, min lilla Doby! På gott och ont ;) idag har det varit trick-kurs och vi har lärt oss att buga, stå och gå mellan benen och att stå på bakbenen... Det sista kan han typ redan, men är bra att lära honom det ordentligt :) saknar att träna mycket med grisen, men det blir så när jag bor hos Felix, och han inte kan göra det.. Tyvärr :/ men det har varit mysigt att följa med 2 gånger på kursen, lärorikt!


Godmorgon bloggen

Precis som en björn har den gått i ide, bloggen alltså.. men med lika dålig koll som dennes ägare så fattar bloggen inte att man ska sova förbi snön, och vakna på våren. Sånt håller vi inte på med här dock, nä 1.5 veckas vila är allt som behövs. Så vi väcker bloggen idag, när december startar och vintern börjar visa sig!

Whats new? 
Ja alltså jag rider inte på ridskolan längre, den största förändringen sen sist, och även jobbigaste. Idag är det måndag och jag är inte påväg till en hopplektion, saknar det så sjukt mycket! Speciellt min fina fina kompis Zetra, honom saknar jag extra mycket <3 

Jobbet är fortfarande tungt att ta sig till, men jag håller dörrarna öppna och kikar efter alternativ. Återstår att se hur det går!

Operation "samboliv" går sådär.. Vi skulle ha byggt grunden till kojan i helgen, nötterna som levererat grunden missade dock en viktig detalj... Lämna instruktionerna. Så ingen grund uppe, och därmed kan inte huset börja byggas på torsdag som planerat :( Nu måste vi vänta till 10e JANUARI. Blir så ledsen, att det ska vara så svårt att få upp en sketen liten stuga på 25kvadrat? Diss. 

Annars så är väl resten okej... Var iväg på fotojobb i lördags, tänkte slänga upp någon bild här senare. Söt barnfotografering var det, med lite jultema, det hiss till det iaf :)

Nu ska iaf bloggen få komma igång igen! Hade tänka blogga mycket om husbygget, men det lär ju få vänta.. Så tillsvidare får ni leva med vanligt vardagsprat. Yeey can't wait ;)