Min nya kompis i kamerafamiljen

Jahadu, lite mindre klirr i kassan men en tyngre kameraväska! Eller vem försöker jag lura, den här väger ju ingenting! En trådlös fjärrutlösare hittade sin väg hem till mig och gjorde lilla Marie lycklig. För nu jädrar ska det plåtas!! Har längtat länge efter en fjärrutlösare... även om jag har noll koll på hur man ska se ut när man är framför kameran. Och att jag inte är särskillt fotogenisk. Har mina vinklar, men dom är få ;)
MEN MEN, tänkte dra ut och testa den lite i helgen, nu innan jobbet testade jag mest hur den funkade och jaa, den funkar ju super! En Hänel Combi TF (tror jag) är det, funkar till typ alla nikons, och var i en rimlig prisklass. 600kr tror jag att jag pröjsade för den. Är jättenöjd än sålänge :)
Vad tycker ni att jag ska köra på för tema på mitt första ego-shoot med denna kompisen då?
Sorry, men nej jag kan inte se "normal" ut.

I brist på annat sällskap

Ja här sitter jag, med gris-strumporna på, datorn i knät och en redbull för att hålla mig vaken. Hunden ligger bredvid. Mysigt va? Nä, jag glömde ju nämna att jag fortfarande är på jobbet. Fast här tills min pojkvän svarar i telefon. Tjotahejti. 
Har iaf stallet att gå till, kramades med Zetra osv, gosegrisen. Ja men en bättre fredagskväll är ju inte omöjligt att be om.. Typ! Hmm, vad ska man göra egentligen? Den som visste.

Ska återgå till mitt underhållande sällskap tillsvidare. Hoppas min prins i skinande rustning räddar mig från uttråkhetens drake!


Varför följa sitt öde?

Att föräldrarna är dressyrhästar.. Fuck that sa Tatzy. Jag vill bli hopphäst!
Inte jag som hoppar på bilden.. Förhoppningsvis snart! Vill!

Tar tillbaka!

Sa i tidigare inlägg att det inte finns bilder på mig och Chivas, och att jag därför la upp på honom med en annan ryttare... det var en myt :) Hade helt glömt bort att jag faktiskt TÄVLAT Chivas en gång, fast då i hoppning! Haha det var lite roligt faktiskt, när jag tänker tillbaka. 
 
Såhär var det:
Zetra var halt, precis lagom till en tävling. Alltså dom som varit med om det förstår ju hur det är, astaggad på tävling och så bah.. ne. Så nej, där satt jag på lördagen medans alla andra gjorde sig tävlingsklara inför morgondagens klubbhoppning. Utan att vara anmäld.. när det på något vis kom upp att jag kunde tävla Chivas, för att ingen hade anmält sig på honom. Vilket var konstigt, då han typ är ridskolans bästa hopphäst.. Ja men varför inte liksom?
 
Så lite random så hopptävlade jag honom utan att ens ha suttit på honom tidigare! Vi fick tyvärr ett pet, men det var en riktigt rolig upplevelse ändå! Det här var ca 2 år sedan.
Förstår ni vad jag menar när jag säger kort häst? ;)

Dressyrlektionen idag

Hade, som bestämt redan förra veckan, Chivas idag. Den lilla fux-herren som är en förväxt ponny med långa ben och jättekort rygg! Gick in med rätt nollad inställning, tyckte ändå om honom från sist även om det kanske inte gick så jättebra...
 
Kändes från början att jag hittade honom lite förra gången, för det gick mycket bättre från start. Fick kontakt med honom ganska snabbt, och även om jag inte hittar någon korrekt form på honom ännu så känner jag att det är påväg. Fanns ljusa stunder idag :) Fokus idag låg på att jag skulle vara lugn, stadig och bestämd. Tog jag en förhållning fick jag inte ge upp den, han skulle ge upp. Det betyder då inte att jag satt och slet i honom, såklart, men att jag var bestämt! När han släppte till lite fick han en eftergift.. eftergifter är ju belöningar, något som Ecker är väldigt på om. Att vi inte får ge efter om hästen inte gjort något för att bli belönad.. fattar ni? 
 
Nästa gång tror jag att det kommer det gå ännu bättre faktiskt, han är ganska svår men jag hittade ännu mer idag och det går frammåt! Här sitter jag med en bra känsla liksom, och lite självsäker. Det går uppåt för mig tror jag, känns härligt! Jag är glad idag, just nu, gillar det!
 
Duktiga Carolin o Chivas får stå för bilden, har ju ingen på mig o chivas.. såatteeeh... ah!
Storbloggaren Tyra har ju fundtat det här uttrycket "påtänd ekorre-häst".. jag tror Chivas skulle passa!

Paketälskare

Ååh det finns väl inget roligare än när paket kommer till en? Jag älskar det, även om det betyder mindre klirr i kassan ;)

I veckan fick jag ett paket, idag ett till.. Fotorelaterat båda två! Första var instagram-bilder från printasquare, jättekul att sätta upp sen! Alla i svartvitt... Och idag kom min...  *trumvirvel*... Trådlösa självutlösare. Wiiihuu!! :D den ska lekas med ikväll!!! Och sen får ni blogging påriktigt! Har en dressyrlektion att skriva om :)

Älskar paket!!!!

Bästa servicen från stället jag beställde! Hegethorns Foto, beställde den i tisdags och fick den idag.. Men en liten choklad bit i! Bra sätt att fjäska till sig kunder, man blir ju glad :D

----

Ber om ursäkt för min frånvaro, ville verkligen bara skriva om hur fiiiiin Tatzy var igår, sista 15 minutrarna var lätt dom bästa någonsin!
Började med en uteritt där hon var pigg och jobbig, så gick upp på utebanan för att rida av henne och efter en stund där.. Aah hon gick klockrent! Är så stolt över bebban!!

Men anledningen till att jag aldrig bloggade igår är för att jag var jävligt lack och hade ingen lust. Värsta är att jag inte får blogga om varför. Grr.

5 Sanningar

> jag hatar andra rödhåriga. Det är min grej för att sticka ut lite, funkar inte om alla ska gå och färga håret rött... Fast känner jag personen som har rött och tycker om den så är det najs att denna också är redhead!
 
> jag VILL ha glasögon... Snygga glasögon. Behöver egentligen men har inte råd just nu ;(
 
> kängor är det enda rätta, oavsett årstid! Lite lök kan jag leva med på sommare om jag bara får ha riktigt najsiga pjucks på!
 
> jag blir spänd varje gång jag ser en vit bil.. pga blottaren jag träffade på i somras.
 
> jag har jävligt livlig fantasi. Detta låter ju som något bra, men det har sina baksidor.. Mardrömmar tex!

Fundering och tankar / hästuppfostran

Något som man ser väldigt ofta är ouppfostrade äldre hästar, som gör lite som dom själva vill. Norpar hö i stallgången, skrapar som tokar och går iväg ibland lite som dom själva vill.. Och jag kan inte låta bli att undra pm detta är pga dålig träning som unghästar, eller dålig fortsatt träning när dom blir äldre!?

För hur ofta ser man egentligen hästägare träna lydnad och ledarskap med sina äldre hästar? Och när jag säger äldre menar jag 6+ år.. Jag tror många tar sina hästar för givet när dom blir äldre sen, när dom inte längre är unghästar.. Problemet är väl att hästarna är mer världsvana och "kan själv" som man skulle kunna uttrycka det!

Det dummaste jag fått höra är nog att det är försent att träna hästen med lydnad osv när dom är över 10, alltså förlåt men det måste ju bara vara bull? Det kanske tar längre tid och mer godismutor, men omöjligt? Nej. Exet tex lärde sig stå lös i stallgången när jag tog av utrustningen efter ridpass, stod där snällt medans jag fixade och höll på.. Han var 12 när jag började rida honom, 14-15 när han började lära sig lyssna på "stilla". Ja han kanske försökte snappa åt sig hö ibland, med hjälp av en lång hals, men man kunde stoppa honom med hjälp av röstkomando eller ett pet på magen eller halsen.

Jag tycker oavsett om hästen är 4 eller 14, så ska man träna ledarskap, följsamhet och lydnad! Det är så jäkla viktigt, om inte mest för våran och andras säkerhet. Och även för att vissa saker är så sjukt störande, om inte för dig så kanske för dina stallkamrater?! Hästen skrapar i marken, du kanske inte kan lära den att sluta upp helt o hållet, men att sluta skrapa på kommando. Man får göra det bästa man kan, för att få bort allt som är "störande" eller farligt!

Folk som går dag ut och dag in, med en olydig häst.. Utan att göra något åt! Åh, jag hade fått panik med en sån häst!! :P
Finaste Felix som försökte lära Exet att "le" på bild ^^ älsklingar

Våra terapeuter!






Följsam

Jag är så himlande glad över hur bra resultat jag fått av ledarskaps-träningen gav, där när Tatzy vilade. Att hon stannar när jag stannar, backar när jag säger att hon ska backa och ökar takten/ minskar när jag gör det. Det är så viktigt med en följsam häst, men tyvärr allt för lätt att glömma bort att träna på det!
 
Jag och Tatz tränar just nu på det på tisdagar när hoppträningar är i ridhuset. Visst, hatar att känna mig ivägen, men det är så bra för oss! Tatz ska ändå lyssna och fokusera på mig, oavsett hur många hästar det är runtom, eller att någon hoppar. Ibland kan hästar få fnatt på hoppningen, och jag vill att Tatzy lugnt ska stanna bredvid mig när det händer! Vilket hon till 80% av gångerna gör :)
 
Mamma filmade en snutt idag


Heal our brokenness



Någon slags uppdate

Det här har hänt sen igår, snabbuppdate...

Ridna hästar: Tatzy - utebanan och travbanan. Första galoppen på travbanan, gick galant!
Zetra - markarbete med kaos i början, ruskigt fin på slutet!
Bponnyn - mysig uteritt på duktig plutt!

Humör: Ledsen och ont i magen. Ändå lite glad till och från men känslig. 

Saker jag svurit över: Missade bussen från jobb1 och sen till tåget mot jobb2. 1,5h sen till jobb2 pga att jag missade bussen från jobb1. 
Kunde inte sova inatt. 
Tatzy har fått för sig att hon inte vill komma in från hagen. Hopplösa häst!

Sånt som räddat dagen: en godispåse i väskan och gubben jag fick lift av idag när jag missade bussen.
Och Felix!

Vad jag ska göra nu: Åka till Tatzy och promenera henne. 

Vad jag egentligen vill göra direkt nu: Ligga i sängen, med varm soppa, vitlöksbröd, en gosig pojkvän och GoT på datorn!

När ja är AFK

Så hittar ni mig iaf på instagram, yep! mariekruger @instagram följ förfan. Jag är cool. Kolla bara dagens liksom, partytricket no.1 - hålla burken med bara tänderna.. Kung. 
// trött, hungrig och uttråkad

En stallskötare och ett sto, båda med magont

Efter helgen extremt dåliga matval så är min mage inte alls glad. Går runt här med konstant illamående och känner mig sådär uppblåst, som en stor ballong! Det är inte kul alls jag jag är så missnöjd med mig själv att jag gjort så mot min kropp.. Donkenmiddag i fredags påväg mot en fest. Cheeseburgarfrukosy dagen efter och massa lasagne och b&j på kvällen. Igår? Kebabtallrik och sen phadthai på kvällen men godis och chips. Måste lära mig att tänka på det här mer, min mage tål inte sånt.
Har mått så bra nu när jag ätit bra den bara poff är lag slarvig. Lär må dåligt ett bra tag till!

På jobbet hade vi ett sto som även hon hade ont i magen.. Kolik har hon haft i helgen, stackarn. Dom ska åka till kliniken med henne snart, det är inte kul det där! Inte nog med det har hon även gjort illa bakbenet så hon kan knappt gå heller. Snuttan, hoppas hon blir bra!

Är allmänt otaggad på en jobbvecka. Är fortfarande lite ledsen även om jag försöker att inte tänka på det där.. men hjärnspöken. 

Ska åka och rida Tatzy nu osv, igår red jag henne och hon var inte på bra humör. Hon har blivit provocerad att vilja bestämma mer, lagom tills jag fått henne att tycka att det är helt okej och trevligt att sammarbeta. Närmsta tiden ska hon och jag bara ha kul. Stryka henne medhårs!

Söndagsmys med bestie

Tjockisar på riktigt.. Men vi dricker isf vatten till :) 

Efter en omgång i photoshop

Hade lite sug efter att retuschera bilder igårkväll, det är ju för fasligt kul! Så det gjorde jag.. rotade fram några riktigt gamla, typ från 2011, som egentligen inte var så jätte bra, men dock hade potensial... och gav dom en riktig omgång! Inte sådär standard retusch utan ville att skillnaden skulle vara stor! Här är dom första två bilderna som fick sig en uppfräschning, från en plåtning med Milen inne i Gamla Stan. Dock ser Milen rätt annorlunda ut på bilderna, har tagit i rätt bra med retuschen.. för att jag kan! Tyvärr hann jag retuschera lite innan jag kom på att jag skulle ha kvar "grundbilden", men men :) Tycker båda bilderna utstrålar styrka, power. Är ändå riktigt nöjd, bilderna var ju ingen höjdare från början liksom.. Gillar att göra oldies till goldies!
Se för- och efterbilder med hjälp av mouseover!

Ledsen.

Jag är ledsen idag men varför håller jag för mig själv. Och jag vill vara arg och hata men jag kan inte eller så orkar jag inte. Vet inte men känner mig svag och sårbar och vill bara ha en annan dag. Långt bort från igårkväll som började bra. 

Dom här dagarna är man som gladast att man måste åka till stallet. Komma bort från det där, och tvinga sig själv att leva även om man är ledsen.. Det var skönt att mocka långsamt, fylla på med torv långsamt, fixa hö långsamt. Det var avslappnande och jag tänkte inte så mycket alls. Blev dock ledsen igen pga att Tatzy var arg, för att hon var missnöjd över en grej och en annan persons hantering. Märker direkt, när någon gjort något som hon inte finner sig i, hon blir så arg på allt annat då. Och den possetiva känslan jag bygger upp hos henne blir som bortblåst.. tills jag har gett henne tillräcklig med beröm för minsta bra hon gjort. Hon är dova, man måste hålla henne med sig. Stryka henne medhårs. 

Ska fortsätta vara ledsen idag, det kommer ligga där oavsett liksom. Man får ju ändå vara ledsen om någonting gjort en ledsen.. det är inte fel att känna.

När man står stilla kommer man ingenstans

Meningen var att jag skulle rida ut valacken på jobbet idag, samma runda som igår.. Men riktigt så blev det inte!
Felix, som valacken heter, är under igångsättning efter en skada han fick i somras när han gick ner sig i ett stort dike.. Efter den olyckan har han tydligen tappat allt självförtroende, och att ens gå över ett minimalt dike fick han panik av idag, och borrade ner hovarna o vägrade röra sig. Så den uteritten sket sig, det är inte min kamp att ta att få över honom över diket!
 
Men vi skrittade runt i området iaf, och han var på helspänn, förutom mot sluten när han helt plötsligt blev jättemallig :P knäpp häst! Aah det är verkligen hemskt att rids hästar efter att dom stått länge.. Man vet inte vart man har dom, och dom vet inte vart dom har sig själva...
 
Aja, vi kom tillbaka som dränkta råttor, kul med slaskregn!
Snygg är han iaf!

SötTatz och nya sadeln


Dressyrlektionen

Jag är i en sån fas just nu där jag inte bryr mig om vilken häst jag sitter på på ridlektionerna. Har ingen häst jag vill trimma in mig på, lära mig, tävla osv.. ser inte meningen med det just nu. Är inte motiverad till att göra det, det räcker med Tatzy för min del nu, att bli ett team med henne!
Därför så har jag sagt att jag gärna byter hästar ibland, Lotta verkar med på det. Lägger nog istället fokusen på att lära rida mig olika hästar och hitta ett lugn i mig själv när jag inte känner ett lugn i hästen. Skärpa mig och göra allt eftertänksamt.. samt att jag ska lära mig rida med stigbyglar utan att få panik. För jag får panik av stigbyglarna, blir spänd av det faktum att jag inte klarar av att trampa ner i dom (pga höften) och dom bara glappar under mina fötter. Hatar det! Rider 10ggr bättre utan läder! 
 
Aja, idag red jag iaf Chivas, en förväxt ponny i princip, kort kropp och långa ben.. En fin häst när han väl spänner ner lite, och inte springer på.. men för att det ska hända så måste ju lilla jag spänna ner också. Haha inte det lättaste! Men jag var ändå rätt skärpt idag, och när jag la upp lädrena så började det gå lite bra iaf. Lagom sådär 10 min innan lektionen var slut ;) 
 
Ska ha Chivas någon/några gånger till sa Eckers, hon tror att jag kan få till det med lite fler chanser. Det tror jag faktiskt också, för det började gå bättre som sagt till slutet.. Ahja. Får se hur det går nästa torsdag. Aaah måste upp men självförtroendet också!

Mystur på arbetstid

Det bästa med att jobba i stall måste nog vara att man vissa dagar får betalt för att rida ut en sväng eller rida ett pass! Nu har det inte blivit så mkt rida sen jag började, men ponnyn ska sättas igång/ridas in och det har då blivit lite mitt jobb.. Det är inget ansträngande för mig precis, bara en uteritt på 30 min med lite trav liksom.. Men det är mysigt :)
 
Känns lite konstigt att sitta på B-ponny måste jag säga!.. Tur nog har han fått en riktig sadel nu ändå, inge mer ponny-puta ^^

Gårdagens ridpass på Hero

Aah, det var ca ett halvår sen jag red ridtravare senast, hade glömt bort hur det är och att det faktiskt känns anorlunda när man sitter på!
 
Men Hero skötte sig fint igår, dock var han stel och kändes seg, även om han sprang på lite. Men jag jobbade på, flyttade undan baken lite och körde avsakt/igångsättningar. Fick kämpa på lite, han tog ju lxm inte riktigt skänken även om han kanske såg framåt ut.. Men efter lite tragglande så började han kännas riktigt fin! Avslutade då eftersom han stod förra veckan pga ett sår. När jag travade av fick jag kvitto på att tragglandet hade gett resultat, då kändes han riktigt trevlig :) 
 
Han var inte riktigt i samma form som när jag red senast dock... Eller så är det jag som inte är det?! ;P aja, oavsett så är jag ändå nöjd med igår, visste ju faktiskt inte alls vad jag hade o vänta med tanke på att han vilat en vecka ^^
 
Om Jenny läser - han skötte sig jättebra i stallgången och var inte ett dugg bråkig igår :)
Gladaste bilden Hero kunde bjuda på igår dock:

Som en smäll i ansiktet

Förlåt, det är ju mig emot att göra som ALLA andra.. Men jag kan inte låta bli att beklaga mig över det här äckliga som mördade våran blyga vår. Snö??? Kom igen vafan, dom hade ju sopat gatorna igår! Det är ju vårtecken no.1!!! Usch tror jag drar täcket över huvudet igen, i det här har jag ingen lust att jobba alls. Har ju njutit av sol och fågelkvitter.. fått upp lite arbetsvilja igen. Grrr och suck!

Hade ingen lust att blogga igår btw (märktes?) men en utvärdering av ridpasset på Hero kommer senare under dagen! :)



Piggelina

Idag visste inte Tatzy vad skritta var.. men egentligen är det nog inte så konstigt med tanke på att jag red på utebanan och igår så promenerades hon bara. Så med dom faktorerna inräknade måste jag säga att jag är väldigt nöjd med henne!
La fokus på att hon skulle rätta skulle lyssna på vilket tempo jag ville ha, och även galoppfattningar! Jag börjat hitta henne där, ändå, trots att det ibland blir tokigt och hon tycker det är svårt att fatta höger dom första försöken.. Men det går framåt och det är ju det man söker efter. Har även börjat sätta mig ner lite i galoppen, fast bara nudda sadeln lite utan tyngd.. någon som hon inte har något emot alls. Bådar gott!

Efteråt travade/skrittade vi av på travbanan, helt själva, utan problem. Lite spänd vart hon men efter ett varv skrittade hon med sänkt huvud. Precis så jag ville avsluta dagens.. Skönt när allt går som det ska :)

Nu blir det lite jobb innan jag ska tillbaka till stallet, Hero ska ridas! Imorgon hoppar Jackie Tatz, tyvärr kommer jag inte hinna vara med :/


En annan slags ridform (OBS dålig humor!)

När man är trött på det där vardagliga dressyrandet och att sitta fint osv är det ofta bra att testa på något annat, för att liva upp det lite. Att rida bakofram eller med korsade tyglar är för standard, det nya är att köra plankan på hästen! Man tränar alla muskler i kroppen för att kunna hålla sig kvar, samt så förbättras din balans tiofaldigt! Superbra!!
Eftersom jag är så före alla andra så testade jag denna ridform redan i maj 2012, men det är okej, lovar att inte skvallra att ni är lite efter..

Kan tillägga att när jag la upp dom här på min förra blogg fick jag kommentaren "bra röv.. Mer sånt tack!" Så den här ridformen är ett bra tips för dom som vill få en snygg rumpa, MYCKET effektivt!

Uttråkad på jobbet

Folk ba: Damn vilken babe!
Jag ba: äsch.... jag vet!

Btw skulle det inte vara lite ballt med knallröd dipdye (alltså verkligen ketchup-röd) som det ser ut som jag har på bilden?! Skulle rocka det så stenhårt!!

I'm a glowstick.

Glöm aldrig bort att det är okej att känna sig trasig, kanske hopplös.. Ingen kan vara lycklig alltid, se glad ut utan att masken är på och älska livet. Ibland vill man ge upp, ibland blir man trampad på och ibland tar någon ens hjärta och kastar det i marken medans man själv står och ser det hända. Det är okej att gå sönder och det är okej att låta sig vara trasig..
Men man får heller aldrig glömma att ta emot den äkta värmen från dom som finns där för att göra en hel! Så många trasiga människor som förtjänar att vara hela, det är dom som faktiskt känner! Det kan göra ont, men det är ändå något fint.. att känna.

"It's okay to be a glowstick; Sometimes we need to break before we shine!"

Repost: Give me some love!

Idag är det alla hjärtans dag, och dags att bli lite extra mysiga, tycker ni inte? ;)
Nu är det nämligen dags för röstning i Jossans fototävling och dom 10 finalisterna ska utses.. Skulle betyda guld för mig ifall ni ville gå in och rösta på mitt bidrag, bästa gåvan denna fina dag! :))
Det går jättesnabbt, funkar även från mobilen! KYSS PÅ ER SOM RÖSTAR<33
 
Glöm inte bort att rösta på mitt bidrag! :D

Med en djävul bakom örat

Alltså hopplektionen igår, haha. 
Har inte ridit Zetra på 2 veckor, hoppning osv. Om jag var lite nojjig, jo det är klart! Men jag jobbade mycket avsaktningar och igångsättningar när vi red fram. Trav-skritt-rygga-trav eller galopp-skritt-rygga-galopp eller bara utan rygga. Varierade mycket och han vart riktigt lydig, det kändes bra... förutom en liten detalj. Så fort jag släppte ner honom lite i galoppen så drog han riktiga rackabajsare och sköt rygg. Och han må vara en älg, men den hästen kan vika sig dubbelt! 

När det var dags att hoppa drog han några till rackabajsare efter hindrena. Problemet? Han drar tyglarna ur handen på mig över hindret och därefter tar han sin chans! Han kanske var lite glad kanske, men väldigt ful där när han tar sina chanser sådär :P Troligtvis tyckte han att jag var lite jobbig igår, för när vi var "på marken" så var han riktigt fin!! Men ja, minst 10 gånger drock han dom där skutten, och dom var ordentliga! Men jag satt kvar ;)

Dock måste jag säga att dom 2 sista rundorna var klockrena, då jäklar hade jag koll på honom! Mer fart och slutade mesa innan hindrena, samt höll upp hans huvud.. var också extra följsam i handen över hindret så han inte kunde dra ur tyglarna ur handen på mig! Synd bara att mamma inte filmade ;(
Lite såhär såg det ut, fast näsan mer mellan frambenen.. och helt vriden. Haha helt osmidig är han inte! (obs bilderna är från maskeradhoppning!)


Morgonstund

Vilken guldmorgon jag fick idag!! Världens bästa pojkvän kidnappade min telefon så att jag inte skulle vakna, slängde ut hunden så han kunde åka med mamma till jobbet och fixade frukost åt oss.
Världens bästa start på dagen, extra plus var ju solen som lös in genom fönstret när vi låg där i sängen, käkade frukost och kollade på cougar town. Ååh jag ville verkligen inte kliva upp därifrån!!

Måste bara säga att våren ligger i luften! Fåglarna kvittrar och där det inte blåser så värmer solen riktigt fint. Hoppas det stannar, en tidig vår gör mig ingenting! :)

Måste berätta om hopplektionen igår också!.. Fast senare. Åh det var tokigt, men grym balansträning! Haha.. 
Släppa ut hästarna till det här, inte helt fel!

Sån stor skillnad!

Idag var premiärturen med nya sadeln, och jag vet inte om jag hade förväntat mig något särskillt.. Men vilken skillnad det var!

Tatzy frustade redan vid första travstegen, var så otroligt nöjd och protesterade inte ett dugg.. Alltså jag kan inte ens beskriva det ordentligt.. Det kändes som någon slags frihetskänsla i hela henne, och som hon rörde sig!!
Extremt pigg och glad och betydligt lättare att balansera. Flaschig i stegen och började glädjeskutta in i galopp när vi egentligen skulle trava. Hon ville så mycket :P
Jag förstår henne, skillnaden. En stor (!!) opassande dressyrsadrl och sen, en passande hoppsadel. Jag var också glad :)

Red inne idag pga blåsten, visste inte hur hon skulle reagera på sadeln (tur med tanke på att hon var så pigg o glad) men travade av på utebanan. Idag blev hon svettig trots endast 15min arbete. Tänk vilken skillnad det blir när dom kan jobba rätt och ta ut stegen ordentligt!


That´s sheep

Fyra bilder från i sommras, midsommras närmare bestämt. Finns får på ön där vi firar, kunde ju inte låta bli att smyga på dom lite och fota. Ja, hade ett 50mm objektiv, så kom ju riktigt nära vilket ni kan se ;) Gillar b/w, rätt mycket, bara så ni vet!!

Som när man var liten

"Så ska det låta" på tv, paj i ugnen (idag chokladtårta dock) och föräldrarna som sjunger med.. precis som när jag var liten. Idag så är det dock inte vi barn som skriker att dom ska vara tysta (även om jag gärna vill det!!) utan det jobbet sköter hunden utmärkt själv. Han hoppar på dom när dom sjunger, haha
 
Var ute hos Tatzy där vid 5, åkte ut senare för att slippa hämta henne i hagen, lite lat kanske.. men har någon lagt märke till hur underbart mysiga hagarna är eller?! Äsch, var skönt att chilla hemma efter tävlingen en stund, behövde det för att "ladda om" och släppa tävlingen lite. Är på mycket bättre humör nu! 
Tatz longerades en jättekortis, just för att hon ska få vänja in sig lite med sadeln. Hon verkar trivas och det är skönt, hon är ju en dam som verkligen säger till när hon inte är nöjd :P Dock så är padden vi köpte för stor, suck, så den måste bytas. Smartskaften vi är så kollade vi inte storleken. Large till en 16,5 sadel? nja. 
 
Väntar just nu på, och längtar efter, min fina gose till pojkvän. Han är iväg hos polare och här sitter jag med plågade öron.. haha. Överlever dock! Ska göra klart chokladtårtan och försöka städa rummet.. ah tjena att det händer ;)
Här har ni en liten Marie!

Tatzys schema v.8



Inte ens godkänt

Vet inte ens om jag vill komentera dagens sthlmscup.. jag vet inte vad det är, men jag kan inte rida. Simple as that. Speciellt inte tävla, får kortslutning och panik. Klarar inte av känslan av att folk står och dömmer mig, känner mig värdelös och vill gå och lägga mig.. typ.
Leon såg väl mest ut som en hopphäst med mig, och procenten landade på ynka 55%, alltså inte ens godkända poäng. Sämst. Hur kul att avsluta stockholmscupen i botten egentligen? Seriöst så har dom 10 senaste tävlingarna gått åt helvete, ska man gråta?

Knoppa kan jag iaf fortfarande. Kanske ska lägga tävlandet på hyllan och bli hästskötare istället.. fast jag är så trög i huvudet så det skulle inte gå, tidsoptimist javisst! Haha hej possetiva bruden!

Ja, åker och longerar Tatzy nu så hon ska få vänja in sig i nya sadeln lite chill sådär. Bästa dock med begagnad sadel, den är redan inriden! Ska försöka fota grejerna vi köpte igår inkl. sadeln! Åhh lite ledsen dock, hann aldrig inviga mitt supersnygga orangea schabra. Får vänta tills jag ska sitta i en dressyrsadel på ngn annan pålle kanske! :P 

Bästa överraskningen!!!

Skjutit pistoler och ätit tapas, grymt bäst och sjukt kul, världens bästa kille har jag!!!


Kidnappad igen

Sitter i bilen med Felix, som har kidnappat mig igen, typ.. Den här gången visste jag redan att vi skulle göra något, frågan är bara - vad?
Har fått ledtrådar, som inte leder mig någonvart alls.. "Vi ska göra något som vi aldrig gjort förut, och något som vi gjort men på ett nytt sätt" och jag skulle ha glasögonen med mig. Så ja, jag är nyfiken :)) 

Hehehe... Klara inte överraskningar. Är för nyfiken och lyckas alltid förstöra! -.- men det ska ändå bli mysigt med en helkväll med min kärlek!!

Och imorgon är det sthlmscup, är faktiskt taggad för en gångs skull :D mitt självförtroende är ändå ganska bra atm, ska in o kötta samt ha kul!! Eventuellt sista sthlmscup-matchen för mig, den måste jag göra bra! :)
Det värsta med att inte veta vad man ska göra när man blir kidnappad sådär är väl ändå att man inte ved vad man ska ha på sig? Snygg men inte för snygg typ.. Inte alltid det lättaste!

Duktig bebis på sadelprovning!

Idag är en bra dag, än så länge fullt ut! 
Vaknade upp hos min finaste och käkade lite frukost i sängen framför "Love actully" och så, innan det bar av till stallet..

Var så jädra nervös, sadelprovning stod på schemat idag, och vi skulle rida dit. Bästa Madde på Ludde följde med oss och agerade stadigt sällskap, så sjukt glad att man har så fina människor som ställer upp!! 
Men eftersom jag var dålig igår så kunde jag inte rida, vilket såklart gjorde mig nervös. Ville inte dyka upp med en häst som är dum i huvudet.. Men trots alla odds (extrem vind också..) så gick det jätte bra dit, på plats och hem :)

Nu är jag en sadel rikare och 4000kr fattigare. Hittade en svart begagnad hoppsadel som satt väldigt bra på Tatzy och hon var så nöjd så. Vi provade en annan, hon sa direkt att hon hatade den. Bra med sånna hästar!! 

Saker som utmärkt sig extra idag:
- jag hoppade upp utan pall bär vi skulle rida iväg, för första gången! Inga problem!
- Tatzy skuttade så lugnt o försiktigt över ett dike, smidig bebo!
- inga konstigheter att vara i ett okänt ridhus (Ludde var ju där, hjälpte nog)
- mot slutet av sadelprovningen sa hon inte ens emot när sadeln skulle läggas på eller gjorden spännas!
- sista gången jag satt upp stod hon heeelt stilla!!!!
- hemåt ritten var riktigt rolig, Tatz längden på stegen ordentligt så Ludde hade svårt att hänga med lite, och hon var så flashig :D
- vattenpölar är läskiga, men riktigt roliga att hoppa över!
HON ÄR SÅ DUKTIG OCH JAG ÄR SÅ IMPONERAD ÖVER HENNES FRAMSTEG!

Pussvänlig



Febersömn?

Somnade när jag kom hem från jobbet.. och vaknade 2h senare. Det vill säga nu. Och ja, mitt ansikte kokar o kroppen gör ont, hej feber!! Perfekt, precis vad man vill ha en fredag som denna ;(

Skulle rida Tatzy innan det blev ljust men det hinner jag inte.. Tur att vi har en bra belyst utebana! 
Har hunnit rida en häst idag redan iaf, lilla ponnyn på jobbet. Haha en stor vit häst ena dagen, och en liten beige den andra! Men det gick bra, han var jätteduktig och det går framåt.. Att han inte har någon kondis alls än är inte konstigt än, travade bara lite och när vi kom tillbaka var han jättesvettig xP men han var possitiv hela turen, och det är ju någon man alltid strävar efter!

Älskar ju utmaningar!

Får väl börja med att kort säga att dressyrlektionen inte gick så jättebra.. Eller jo, slutet var väldigt bra, men ett tag där så frågade jag mig själv vad jag höll på med egentligen! För red, det gjorde jag inte.
Mitt högerben satt fast där i höften, men det var allt det gjorde idag. Högerbenete som behövs så mycket extra på honom! Nä usch.. Men ändå känns det bra inför söndag, men kanske får ta sporrar om mina ben ska fortsätta vara så kraftlösa och värdelösa?!

MEN NU TILL det jag egentligen vill skriva om!!.. Ridpasset på Satja. Katastrof, haha, men gud så kul det var. Verkligen en stor utmaning att få till, och jag förstår att ägaren har det jobbigt och inte orkar dressyr på henne! För hon sa direkt när jag tog tyglarna att nej, jag har ingen lust att rida dressyr, och satte huvudet i luften. Men skam den som ger sig!
Efter mycket knåpande och övertalande började jag få Satja med mig ich mot slutet började hon kännas väldigt trevlig! Dock var det jobbigt, så vi slutade när det började gå bra! 
Ville mest bara få henne stadig, framåt trevligt och sen med det få henne att släppa till. Började med att få henne med mig i galopp, satte henne på rumpan, och efter det få henne att släppa till i trav. Det där med ston, dom måste ju vara nöjda också ;) 

Hoppas verkligen jag får rida henne någon mer gång, då hon är ett praktexemplar på roliga utmaningar som man känner har Det! Kändes iaf som att ägaren tyckte jag gjorde ett bra jobb :) hon tyckte iaf jag var knäpp som tyckte Satja var rolig att rida, men ja.. Jag är ju knäpp!

*jätteglad tjej ska sova nuuu* :D

Måste bara lägga upp bild på våran middag som jag o Felix åt. Den var kung och en perfekt torsdag komma-hem-sent middag!
Toscana-soppa med hemmagjorda krutonger, och natchochips vid sidan med salsa och ost. Omnomnom!!!

En torsdag

Äsch det där gick väl mest åt helvete.. 4 varv cool trav fick vi nog till, sammanlagt. Tatzys humör idag låg i botten och jag hade inte orken att bråka med henne.. Så 4 varv fick duga!
Skrittade fram henne för hand rätt länge först, men hon sköt iväg som en raket när jag skulle trava henne på linan iaf. Hade visserligen ingen inspännande på henne idag, så hon kanske kände sig lite för fri. Den damen har lite för mycket egen vilja!

Ahja, well well.. Glömmer det och försöker ladda om inför dressyrleltionen nu! Måste ha fullt fokus då, sista trimmet på Leon innan sthlmscup matchen på söndag, sista matchen för den här omgången och troligtvis min sista sthlmscup match i huvud taget!
Ska rida igenom programmet också, fokus fokus fokus! Och plocka ner nerverna från hyllan, kör ba kör.

Längtar dock mest efter att rida Satja ikväll! För mig är det så mkt mer än att rida någon annans häst.. Tror inte jag kan förklara glädjen i att någon som sett mig rida 10min vill se mig på hennes häst.. Aah måste försöka förklara sen varför jag blev så glad!!

Tre steg framåt, ett steg bak

Står just nu i stallet och väntar på skjuts hem.. väl medveten om att klockan är kvart över 9. Ja, sena kvällar här är inget kontsigt, men det brukar vara mer folk. Här, just nu, är det helt dött. Bara jag och hästarna.
 
Ridning stod ju på schemat idag, och ridning blev det! Som vanligt är jag väldigt nöjd med Tatzy, då jag verkligen bara fokuserar på dom stunder hon sköter sig. Tror det är rätt viktigt ändå, som man ofta glömmer.. och speciellt på plutthästar. Ridpassets highlights idag var:
- Hon stod stilla när jag satt upp, förutom 2 steg när jag väl var uppe.
- Inget tjaffs när jag satte igång henne i trav.
- Bättre galoppfattningar, och dessutom rätt nästan alla gånger.
 
Sen så var det bara en sak som jag vill påpeka inte var bra.. och det var att hon inte alls hade lust att gå på ett rakt spår idag. Nej, in med rumpan, hur jag än försökte parera. Men jag har 3 bra saker tills nästa ridpass med mig i bakfickan, och så ska vi träna extra på att gå rakt! :)
Imorgon står longering på schemat, troligtvis på utebanan då. Blir perfekt!

Jag är inte den

Vill man läsa extremt starka åsiktsinlägg, då har man kommit till fel blogg. Jag är inte av den typen som spottar ut mina åsikter till höger och vänster, gallskriker när jag ser någon göra något som jag tycker är fel eller trycker ner andra genom att berätta att deras sätt är idiotiskt. Jag ser ingen mening i det. 
 
Jag har såklart mina åsikter om saker och ting, men jag är även kapabel till att se saker från olika vinklar, och det är viktigt tycker jag. Vissa saker skulle jag gärna villa spotta på, eller hylla.. men jag orkar inte hålla på att tycka helatiden. Det finns så många som gör det redan, en till "såhär tycker jag, såhär är det"-blogg behövs faktiskt inte. 
Självklart skulle jag svara ärligt om någon fråga vad jag tänker om olika ämnen, som tex nya reglerna om tävlings-loggor.. om någon verkligen vill veta vad jag tycker. Men om inte, nej då har jag inget behov av att göra det heller. Så ja, synd om man går in här för att hitta massa åsikts inlägg fulla av provokation, jag är inte den bloggaren!
 
Jag kommer fortsätta skriva om mitt liv, mina motgångar och framgångar. När jag har en dålig dag och trycker choklad eller när jag är som lyckligast och vill kyssa världen. Jag kommer lägga upp bilder och skriva om Tatzys träning, och lektionerna på ridskolan.. peppa mig själv och andra med fina ordspråk eller kanske skriva om problem i mitt liv eller huvud, som får några att känna att dom inte är ensamma. DEN bloggaren är jag!
Sorry bro om jag gjorde er besvikna!

Hon och jag, vi är tokiga.

Trots den extrema förolämpningen när jag nästan inte fick köpa en vanlig Celsius dricka (läs inlägget nedan) så är jag på väldigt bra humör nu. Mina humörsvängningar ger whiplash, men livet som tjej liksom.. håller mig på banan hyffsat ändå! Har iaf haft det mysigt med Felinda, käkade phadthai och pratade om allt som kom upp i huvudet.. var sådär knasiga som vi är, gör saker som ingen av oss anser vara knasigt. Det är fint att ha en sån vän, som är precis lika dum i huvudet som en själv.. då kan man vara precis sådär dum i huvudet som man faktiskt är. Typ som att göra konstiga ljud, jag tror inte Fell ens reagerar när jag gör det! Normala människor skrattar bara åt mig när jag låter konstigt... hmpf.
 
Nä men ska sätta fart o jobba nu, innan jag sen ikväll åker ut till Tatzy och rider lite. Regnar det inte så blir det utebanan, håll tummarna för att det ska hålla sig tort! :)
Min systeryster har btw blivit ginger.. även om det inte syns på bilden. Redheads *tummen upp!*
Boven i dramat.. din jäkel! Den var inte ens särskillt god.

Hur liten ser jag ut?

 
Tycker ändå inte att jag ser ut som 17... och är det 15års gräns på hemköps energidryck (som celsius knappt räknas till..?) då sjunker jag genom marken!! Fyller ju fasiken 21 i år! Jag menar.. visst är det en komplimang att se ung ut... när man är typ 30+!!! Wääh. Kanske förklaringen till varför vissa vuxna inte tar mig på allvar?!

Nu: Kompisdejt med mitt fucktard ♥

Älskar oss.

Choklad gör en glad!!!

Efter att ha intagit redbull och en stor chokladkaka så var jag faktiskt lite gladare, och främst piggare! Är man hängig så är man ju mycket känsligare.. även om jag kan vara känslig ändå. Vissa saker kan jag inte ta, inte sånt som trycker ner mig som person.
 
Är precis hemkommen från Tatzy, och är helt jättemycketsuperglad!! Förklarar lite längre ned.. 
Red i ridhuset samtidigt som hopplektionen höll på, för att hon ska faktiskt klara av att vara i ett ridhus där det händer grejer, det är nyttigt! Och ja, hon började väldigt sur och ofokuserad.. sen fick vi dock hjälp av Satja (hennes "fostermamma" om ni minns?) som hjälpte mig dra igång Tatzy i galopp. Jättetacksam för det, för efter galoppen är Tatz så himla nöjd och trevlig, hyvens fokuserad också :) Så hon fick faktiskt trava över en enkel bom några gånger idag, och DET kan jag säga er, gjorde divan väldigt nöjd!! 
 
Men nu till det som gjorde mig sååå glad!... Satjas ägare tyckte jag var så duktig och red bra.. så på torsdag ska jag rida henne :D Minns inte riktigt vad hon sa, men typ hon ville gärna ha någon som satt upp och trimmade henne lite, ungefär så! Tror ni mitt självförtroende höjdes några procent eller?!
 
Åh! dagen började så bra, sen hade den en gråt-mitten.. men den fick ett riktigt bra avslut. Nöjd Marie här hemma nu :)
(Gamla bilder, tagna i oktober)
Haha Tatzy i sitt essé! Minns exakt vad hon gjorde sekunden när bilden togs.. hon ville nämligen hellre gå till mamma där hon stod och fotade, det var mycket mer intressant! Hon vart sur lite när jag sa nej till det

Det blev en chokladätardag

Fuck att vara nyttig o shit. Jag skiter i det nu, jag är arg och ledsen och har prestationsångest. Jag vill inte ha den här dagen mer, går och lägger mig nu. Fast det går inte pga massa annat skit som står ivägen. Vill inte.

Veckoschemat - resultatet!

Nu är Tatzys veckoschema utskrivet och uppsatt! Är riktigt nöjd och tror att det här kommer funka perfekt :) Har testat sudda whiteboard-pennan också, och det gick superb!
Hur tycker ni det blev? Vad gillar ni idén..?

Husets lilla monster

Blev lite fotosugen när jag kom hem från jobbet nyligen, då jag möttes av min kamera som låg på sängen! Begav mig ut nästan direkt, men tänkte inte riktigt så långt att jag inte hade något att fota. Dom superfina brun-svarta fåglarna som brukar springa runt på vårat staket hade jag inte tålamod för... men som tur var kom lillkatten jamandes i rätt sekund, och han är ju så söt! 
Det var riktigt bra tajming att en hund promenerade förbi precis när Aramis skulle upp och busa i trädet. Sånt jädra sug i blicken han får då, lilla monstret. Han gillar hundar, förutom den delen att dom är läskiga!

Multitasking

Att pilla på mobilen och fylla på vatten till hästarna, samtidigt:

Morgonstund

Overnight oatmeal med banan, färskt bröd och äppeljuice, ätandes i soffan bredvid sin fina, i lugn o ro. Vissa morgnar är bättre än andra! Definitivt.
Nu fick jag med mig ett bra humör från början, som jag hoppas håller i sig dagen ut.. Sålänge jag inte missar någon buss eller ramlar ner från ett stup så ska det väl vara lugnt? ;)

Godmorgon på er!


En dag full av kärlek

Ooh, alla vet vad det är för dag på fredag va? Yes, den 14e februari, alla hjärtans dag! Den dagen då många gråter för att dom känner sig ensamma.. men även många fäller tårar för att dom är så fruktasnvärt lyckliga!
För mig betyder den dagen lite extra, då är det 14 månader sen jag träffade min livs kärlek, och även 1 år sen han och jag blev officiellt. Inte "allmänheten-officiellt" på fb o shit, men det var då det verkligen stod klart. Det var vi!
 
Jag har i alla år tidigare varit den som skrattat åt den här påhittade traditionen, tyckt att det varit töntigt.. man ska väl kunna visa sin kärlek hur mycket denna betyder för en, varje dag? MEN jag har lite ändrat åsikt om det. Såklart så kan jag aldrig låta bli att berätta för Felix vem han är för mig, oavsett dag... men det blir lite så att man anstränger sig från tåspetsarna för att vara sådär extra söt och fin och bara bäst för sin andra halva. Och det är kul att visa sin uppskattning sådär ordentligt, även om man gör det oftare än bara på det här specifika datumet. 
 
Sen älskar jag modet det ger människor, den här kommande dagen alltså. Så många som öppnar upp sina hjärtan och tar chansen, berättar för någon hur den känner och blottar sig.. i hopp om ömsesidiga känslor! Många hjärtan går sönder men även många bultar hårdare än någonsin innan. 
Men man får dock inte glömma kärlek är inte bara är fjärilar i magen och en specifik annan.. Man kan älska en underbart fin vän, sina föräldrar eller syskon. Kanske sitt djur. Dom får man inte glömma bort nu på fredag, visa alla som finns i era hjärtan, att dom faktiskt finns där. För alla som är älskade förtjänar att få veta det! Värmen i att veta att man faktiskt är älskad...!
 
Ja jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till egenligen.. men kärlek är fint, och det gör den här dagen fin. Jag gillar det. Längtar tills på Fredag, då ska jag pussa sönder min älskade pojkvän! Ännu mer än jag brukar göra! :)

Mycket över förväntan!!

Som man kanske förstod i föregående inlägg så trodde jag inte så mycket på det här ridpasset, trodde jag skulle åka hem lite bitter och besviken, missnöjd med den timmen markarbete.. men oj vilken smäll på näsan jag fick! Jag är så nöjd med lektionen idag, 100 gånger över förväntan gick det, och Makur var så duktig!!
 
Känner hur nyttigt det här var för mig, och för mitt självförtroende. Kände mig mycket modigare på Makur, för jag kunde reglera honom och jag hade en ärlig chans när han blev pigg och brallade på lite. Det var så otroligt skööönt för mig, och lille älgen verkade också riktigt glad över att få skutta över bommar! 
Han har kanske inte koll för 5 öre, men han har en helt sjukt bra inställning mot "hindrena" (typ 20cm.. markarbete som sagt) och han lyssnar o litar på sin pilot. Det känns!
 
Även när jag trimmade mellan övningarna kändes det ganska bra faktiskt, han är ju lång och vinglig, men det finns där, och att känna det är alltid kul! Får se ifall jag får rida honom nästa vecka då det är hoppning, skulle nog vara kul att testa + att det vore jädrigt nyttigt för mig. Mitt självförtroende och min ridning. Zetra må vara världens bästa, men han förstör för mig lite, speciellt i mitt huvud.. tyvärr. Älskar honom ändå såklart, pucko eller inte :)

Oj hoppsan!

En chock när jag kom till stallet, inte var det Zetra inte som jag stod uppskriven på.. Nepp, idag ska jag rida Makur! En stor brun älg som är Zetras bästa polare :) haha nervös! Sist jag red honom så gick det åt fanders, och nu idag.. på markarbete. Well, wish me good luck!

Har dessutom mina halaste ridbyxor, på en vinglig häst.. Haha. Det här ska bli spännande :)


Fina älgarna tillsammans
Om Zetra är Bill, då är Makur Bull! Skruttisar!!

Jag vill inte ha måndag

Kan inte ens börja beskriva hur orolig jag varit inför den här jobbdagen, att magen ska börja göra sådär ont igen.. För det är ju inte uteslutet att det kan vara stressrelaterat! 
Än så länge har det varit lugnt, behövde inte stressa så mycket på jobbet iaf! Men dagen är ju inte över, och jag har så mycket att göra..

På det, mitt i allt kaos i huvudet, så glömde jag både hörlurar och lunch hemma. Nu kurrar magen som en tok!

USCH DET ÄR NÅGON SOM SITTER OCH KLIPPER NAGLARNA PÅ BUSSEN! Vafan kan folk inte göra det hemma i ditt badrum istället? xS totalt of topic, men ändå!!!

Hon är bra knäpp alltså!

Idag fick vi ta oss en ordentlig situation redan vid uppsittningen, jag och Tatzy. Stilla? Nej det ville hon inte alls stå, varför liksom?! Men men många grymtningar från min sida och min jädra envishet så stod hon ändå där tillslut.. stilla. Perfekt, då var det dags att hoppa upp, trodde jag ja. Nej men med en fot i stigbygeln och den andra påväg över, ja då tycker Tatzy att jag fått min tid till att ta mig upp, och vandrar iväg. RAKT ÖVER pallen. Alltså suck och stön, där hänger jag på ena sidan sadeln medans hon lugnt travar iväg, i sin egna lilla värld.
 
TACK för balansen jag har, den uppskattar man extra vissa dagar! Jag hann alltså slänga över benet och få stopp på henne, innan fler dumheter flög in i huvdet på henne..
 
Övriga delar av ridpasset hade både ris och ros. För att dra det kort:
Ris - Halterna, hon ville inte stå stilla alls.
Ros - Min envishet vann och efter några gånger stod hon still tills jag sa till.
Ris - Hon bockade i galoppen.
Ros - Hon fattade ändå galopp rätt bra idag, jag börjar få fnurr på det!
Ris - Komma fram i trav när jag bad henne var ingenting hon hade lust med. Punkt.
Ros - När hon väl gav sig var traven sjuuuuukt trevlig!!!
 
Och typ så var passet. Faktiskt så var hon riktigt fin i traven i slutet, längde tillomed halsen lite, hon får ju annars väldigt kort och hög. Haha kan man inte bara få smaka på hennes härliga stunder ett pass någon gång snart? Skulle uppskattas xP

Slappsöndag

Har i princip bara legat i sängen idag, förutom när vi åkte hem från Dalarö och köpte frukost-pizza på vägen hem.. Som sedan blev uppäten framför film i sängen. Sen har det sovits middag lite, kollat på serie och på det även lunch i sängen framför Breaking Bad.. Som förövrigt är Felix serie, jag är bara bäst och kollar med honom :)
 
Vänta på min snälla mor som ska köra ut mig till Tatz! Idag ska hon ridas, men bara en kortis.. Usch vad sent det blev ;( och så är ser måndag imorgon, vart tog helgen vägen?

Med lockar i håret / party på G


Vänta, ska bara sova en stund till!

Jag är inte redo att sätta igång den här dagen riktigt ännu, det är så mycket som ska göras, fixas och donas. Skulle behöva vara på 3 ställen samtidigt, mej sålänge ingen uppfunnit en kloningsmaskin så är det måttligt omöjligt. Tyvärr. Och sen det där med att göra alla nöjda o glada och själv vara nöjd och glad och inte stressad. Det är en svår del, speciellt om jag inte får stressa (orolig för magen).. Usch!

Men i allmänhet ser dagen ut som så att jag ska till stallet, promenera Tatzy och sen släppa in alla hästar. Sen direkt till Felinda inne i stan för en tjejkväll och där efter 9 åka mot Dalarö för att fira en person som fyller år. Hade ju varit nöjd om allt det där hade ägt rum på olika dagar, och inte samma!

Men ja, jag får skylla mig själv, att jag är så värdelös på att tänks och planera. Tidsoptimist? Visst!

En väl passande vilodag

Tre faktorer gör så att jag ropar hallelujah över att Tatzy har en inplanerad 100% vilodag idag!
 
1. Min mage gör fortfarande lite ont, speciellt när jag anstränger mig ;(
2. Har ni sett vädret ute eller? Typ som att himlen öppnade sig och ovanför så fanns ett hav.. regn </3
3. Klockan är typ 7 nu.. och jag kommer inte komma ifrån ridskolan förräns vid 8.. en sen fredag som denna i stallet, det vill jag inte! 
 
Jag tror faktiskt inte Tatz misströstar sig, hon är säkert så nöjd så över att jag inte kommer och bråkar med henne. Lovar att hon inte kommer klaga över att inte ha mig på ryggen eller springa på linan eller typ.. tvingas göra så tokiga saker som att backa och stanna när jag gör det. Usch vad tråkigt sa hon!
Och jag vill ju mest av allt hem till min kärlek och gosa ner mig där. Det vill jag!!
 
Vilodagar är ändå jädrans bra dagar!
Två bilder från dagen hon och jag flyttade till Ekeby

Rädda mig

Det känns som att något äter upp mig inifrån, samtidigt som någon hugger en kniv i magen på mig och vrider runt.. Så kan jag lättast beskriva min mage just nu!
Påväg hem från jobbet, 2h tidigt, pga att det går inte att jobba när man viks dubbel ofrivilligt av smärta. Just nu sitter jag på bussen med knäna uppdragna till bröstet, ända sätter som minskar kramphuggen som kommer. Vad är det för fel??? Är det något som går just nu, eller är det något fel på min mage? ;( #orolig

Kompisfika och 2 bra ridpass

Ursäkta min bristande närvaro, har haft så mycket att skriva om idag, men så lite tid och mobilbatteri för att göra det..

Efter jobbet träffade jag min fina stallkompis Petra för att fika lite, catch up liksom! Vi har känt varandra sen jag var typ 9 och hon 6, eller nått sånt.. Ridit på Blåkulla tillsammans alla dessa år, och senaste åren ridit i samma grupper. Förstår ni min hjärtesorg när hon slutade i höstas då?!? Och vi har inte träffats sen dess tyvärr.. förrän idag! :) riktigt mysigt och kul att se lilla snorungen igen!

Efter det åkte jag förbi gamla skolan, hälsade på bästa fotoläraren osv. Saknar verkligen det där stället, känslan i det där klassrummet, bara hänga där! Ååh, goa tider!


Har även ridit dressyrlektion idag, på Leon då. Tycker om den hästen lite, han är först och främst jädrigt snygg! Och sen så kan han verkligen gå bra när han väl slappnar av o så! Hittade lite mer knappar, Lotta sa något i stil med att jag skulle tänka "sirap" med mina hjälper, eller händerna iaf.. För jag kan bli lite hetsig, och det vet jag! Bara att jobba på :)


Tatz reds ju också idag, efter att jag fixat kvällsfodringen. Är sååå nöjd med sista 10min, efter galoppen (första!!) då tog hon stöd och var riktigt trevligt! Övriga delar av passet var verkligen upp och ner, men när vi väl värmt upp om hon börjar bli lite nöjd (som hon blir av att tex få galoppera, hehe) så är hon härlig alltså :) bebban!

Otroligt bra dag har jag haft!!

Tatzy de Vi - 5/2-14

Precis i slutet av ridpasset där hon börjar acceptera att jag bestämmer. Man kan se i mitten hur hon är påväg att tjura ihop, men ger sig snabbt och fortsätter istället :) hon är snygg!


Maktkamp

Igår så red jag Tatz, hon var en väldigt sur Tatzy när jag satt där på ryggen. Hon tyckte inte alls att vi skulle göra på mitt vis, lilla divan. Därför vart det några gånger hon saggade ihop och vägrade eller började galoppera. Hehe en gång märkte jag knappt att hon fattade galopp, hon gjorde det så mjukt! Det är väl dock en bra sak :P

Nä men fram och tillbaka var det verkligen, helt sjukt irriterad var hon. MEN som vanligt så var hon ruskigt fin när hon väl var fin! Hon har rikligt med potential den där damen!!
Roligaste delen av passet var dock när Tatz helt plötsligt, out of the blue, drar iväg i värsta ökade traven längst hela långsidan xP det var verkligen inte springa fort, utan det var riktigt sådär *swosch swosch* med frambenen. Ni fattar?!  Haha shit bara skrattade åt henne. Söt är hon iaf :)

Ikväll rider jag igen, hoppas hon är på gladare humör så att vi kan sammarbeta lite ;)
Har lånat en fårskinnspadd till sadeln.. Minns ni att jag sa att den låg bättre av gelépadden jag köpte? Blev lurad av schabraket som är lite "fluffigt".. Nu kändes det bra, och sadeln låg stilla :)

Muggen blir min död

Jag älskar min mustasch-mugg, men jag tror den vill döda mig! Har brännsår på magen sen tidigare när den attackerade mig, full med kokhett vatten.
 Idag gjorde den samma, men träffade bara handen.. när jag gav mig in på försök nr2 att göra té så hamnade allt över golvet. Men ni vet som dom säger? Tredje gången gillt!

Témugg vs Marie 
2-1


Oh lucky me

Ibland ska man ha tur! Minns ni att jag sa igår att jag fixat hö för nästan hela veckan? Satans vad den satt bra när jag idag hade nackspärr och var så sjukligt trött. Orkade inte stressa ett dugg, och behövde inte heller! Var jädrigt glad för det om vi säger så :)
Nu sitter jag i soffan med hårfärg i (nu ska utväxten bort!), kikar på lite tv samtidigt och chillar med våra uppstoppade fåglar.
 
Haha nä.. dom chillar jag inte med. Tycker dom är riktigt äckliga, speciellt ugglan som stirrar på en.. oavsett vart i rummet man är x( Nej, i MITT hem kommer det inte finnas ett enda uppstoppat djur. Inte heller några stora fula plastväxter. Ååh jag längtar så tills jag är rik nog att köpa lägenhet och stylea det så som jag (och Felix?!) vill ha det! Ljust, fräscht och stilrent!

Saknar dig min vän

"Att gå runt i ridhuset, helt ensamma, bara jag och Exet. Ingen som helst fysisk kontakt, men han går där bredvid mig, följer varenda steg. Huvudet sänkt och öronen frammåt, längst spåret, serpentiner eller liten volt. Där går han, bredvid mig. Behöver inte säga något till han, klappar bara på halsen, ger han en godis ibland för att berömma honom.
 
Det är det här man jobbar för, för att få den här kontakten, tilliten till sin häst. Känna hur den skulle göra allt för en. Det är kärlek och äkta jäkla vänskap. 
 
Fan vad jag älskar den där hästen!"
 
Det där skrev jag den 26e oktober, helt ovetande att det var absolut sista gång det var jag & han. 100 dagar sedan nu, kan knappt fatta att det är så länge sen redan, tänker inte på det.. Är jobbigt. Men jag saknar honom, som fan. Och att han är så nära, men så jädra långt bort.
 
Men jag kan med huvud högt säga att jag ångrar ingenting! För 4,5år sen provred jag en häst som sedan blev min bästa vän. Som jag brydde mig mer om än något annat. Som fanns där genom mina jobbigaste tonårs-år.
Att allt tog slut sådär, jag gråter över det, men jag ångrar inte beslutet.. även om jag förlorade en del av mig själv, så var det de bästa för mig.







Tack för den lycka du gav mig <3

Overnight oatmeal

Success! Gjorde ett nytt försök till att göra overnight oatmel, den här gången gick det bättre, bra förutsättningar är ju att använda rätt mängd ingridienser ;) hehe..
 
Det är faktiskt väldigt enkelt: 1dl havregryn, 1dl mjölk & 1krm vaniljpulver, det är grunden. Sen kan man ha annat i, tex hallon eller kanske solrosfrön? Man får experimentera lite :) Jag hade russin och torkade tranbär. Yummie!! (Vissa har tydligen 2tsk chaifrön i grunden.. Jag vet dock inte vad det är. Heh) sen bara in i kylen över natten (ca 7-8h) och klart på morgonen när du kommer där och vill ha frukost! Perfekt!
Ett tips är att införskaffa bra burkar, dom här fina rosa köpte vi på in&finn, tre storlekar, för typ 25kr (?).. Perfekt om man vill ha med sig frukosten on the go!
Är man extra söt så kan man sätta en fin lapp till sin älskling som går upp senare. Hur bra morgon blir inte det? Frukost klar OCH söt lapp? ^^

Hade jag haft banan hemma hade min frukost varit perfektion (!), men solrosfrön fick funka lagom idag :)

I London blev en del av mig kvar


Produktiva dagen

(Läs det här inlägget som att jag pratar jättefort!)
Imorse var det en hatdag, nu har det vänt helt. Sitter på jobbet och har sådär att det nästan brinner i fingrarna på mig. Nu jädrar ska jag göra saker.
 
Har ändå gjort en del idag, fick jobba över i stallet pga dålig höbal.. så skulle sortera ut och slänga det dåliga, och göra höpåsar av allt det bra. Ja, så nu finns det hö ändra fram tills fredag, tjuhu! Vilket då betyder att jag inte kommer behöva göra så mkt hö nu resterande dagar av veckan.. förutom helgs-höt. Hatar. hö.
Men ah, pga detta kom jag inte hem förräns halv 3 och kunde inte slappa dom här 3h jag har mellan jobben, ville ju verkligen deeeet! Ibland förtjänar man lite soffhäng faktiskt! Well well.
 
Men ja, tillbaka till saken (typ?) så känner jag mig hurtig idag. Ska fixa lite papper till stallet, aktivera några barn som inte har något att göra och skura café-golvet o göra mackor. Allt detta innan 7. Hinner jag tror ni? 
 
Sen är det iväg till lilla fröken Tatz som ska promeneras! Har fram tills imorgon bara ridit varannan dag, för att hon ska orka. Onsdag torsdag rids hon båda, hon ska klara av att gå två dagar i rad också liksom! Och snaaaart ska vi galoppera, är taggad! :) Har tagit det lugnt med igångsättningen, varför stressa liksom? Förstör mer än det gynnar!
Kyss på er

Hopplektion 3/2


Ingen ork

Sitter i soffan på jobbet, slutar om en halvtimme.. Men min hjärna slutade nog för en timme sen redan. Eller började den ens någon gång?

En dag full av moodswings, arg och ledsen, glad, nöjd, taggad, trött, tom. Just nu; mest tom. Liksom sådär att man bara sitter och tittar ner på telefonen som inte säger något kul alls, utan att veta varför.

Jag vill hem och sova. 


Nya februari

Jag har bestämt mig för att, med hjälp av Felix, äta bättre och mer regelbundet. Inte trycka i mig en delicatoboll för att jag är akuthungrig i stallet, eller köpa frallor påväg till Tatzy för att magen knorrar. Utan börja planera dagen och göra i ordning något jag kan äta för att lugna ner hungern när jag inte kan äta ordentligt. 

Åt overnight oat med banan till frukost.. dock så misslyckades jag med min, hade för mycket mjölk i, så klarade bara av att äta halva. Men det är så lätt att göra, och hur skönt egentligen att ha frukosten klar på morgonen när man vaknar?!
Nu efter jobbet har jag provat våra hemmagjorda proteinbars, success! Sjukt goda, och enkla att göra och experimentera fram egna smaker. I dom här hade vi torkade plommon, pärsikor och äpple, även jordnötssmör. Alltså hiss till den :) tog direkt från frysen imorse, så nu 4h senare var dom perfekta att äta!

Jag tror på att min kropp kommer bli gladare av att jag får i mig tillräckligt och ordentligt med energi.. Eftersom jag rör på mig så pass mycket som jag gör! Hoppas på det iaf :)

Tatzy de Vi

Jag kan tänka mig att både gamla och nya läsare inte har så stor koll på vem Tatzy egentligen är, så jag tänkte att en liten presentation skulle passa fint! Men ha förståelse på att jag bara känt hästen i 4 månader.
 

Tatzy de Vi
2010
e. Zuidenwind 1187   u. Julitta de Vi
ue. Cannon Row xx
 
Tatzy är min foderhäst som jag haft sedan den 25e november, hon är ett 4årigt sto efter en superfin dressyrhingst. Även hennes mamma var dressyrhäst, så det ligger väl i hennes gener att bli dressyrhäst! Dock känns det verkligen som att hon än så länge älskar att hoppa, då hon blir glad bara av att se bommar. 
 
Jag tycker väldigt mycket om att rida Tatzy, framstegen som man får smaka på när man sitter på hennes rygg. Hon ligger efter en del för sin ålder, hon har varit en väldigt klantig bebis och har därmed inte gått att träna så som man kanske velat.. men jag tror inte att det kommer vara några som helst problem att komma ikapp, hon är en fin häst :)
 
Som sto har hon verkligen sitt humör, riktigt tjurig kan hon vara, men samtidigt har hon stor charm! Jag kan bli så arg på henne, när hon kör aggrofacet på.. och andra sekunden tittar hon på en med spetsade öron. haha alltså man orkar ju inte, det är lättare med valack säger jag bara ;) Men jag tycker hon har vuxit lite i huvudet, och på något vis blivit lugnare. 
Något som har varit ett problem med Tatz är ju hennes bakben, hon HATAR när man tar på dom.. eller ja, hatade. Nu tycker hon mer det är väldigt jobbigt. Så det går framåt, och jag är så nöjd över det! Jag tror hon kommer växa mycket som häst sitt fjärde levnadsår, det brukar vara så! 
 
Eftersom jag inte känner Tatz så himla bra så kan jag inte berätta så himla mycket mer.. men jag antar att ni får läsa er till den information som finns att ge :) Hur länge jag kommer ha Tatzy är dock oklart just nu, och vad som händer sen. Om jag har kvar henne längre än avtalet säger, om hon säljs eller om hon behålls av ägaren.. ingen vet nog, men oavsett så hoppas jag det bästa för henne, för hon är en fin häst!

Veckoschema

Har suttit och fixat ett veckoschema till Tatzy, som ska skrivas ut och plastas in.. så att man kan skriva på den med whiteboard-penna. Skitbra sätt för att enkelt planera hästens vecka, skriva in hovslagaren eller om man har medryttare, vad man vill att den ska göra när den rider! 
 
Såhär kommer den se ut sen, nu med denna veckans eventuella planering :) Har gjort den här lite presonlig, ser ni att det är Tatz och jag högst upp?! Sött va? ^^ Tror det här kan vara något som kan hålla motivationen uppe lite, det är ju rätt viktigt med planering och att följa en plan när man har unghäst o så.. har jag fått veta iaf. Vad vet jag egentligen?
 
Ni får se resultatet sen när det sitter där i stallet! Såklart!

En bra söndag

Myshäng i centrum med kärleken, subway till lunch och en go chailatte på det. Unnade mig även lite shopping, för hela 180kr, hårfärg och jeans. Vilket klipp va?
Stallet och nu middag hemma hos Felix.. så avslutar jag helgens sista dag, och februaris andra!


Dissat bloggen lite

En helg helg (nästan) och inte ett ord. Jag har varit upptagen med att göra ingenting alls!!

Fast det är ju en lögn, har ju ändå gjort en del. Tex så red jag Tatz igår, andra gången vi travade osv. Första 10 travstegen stod hon emot, som faan.. sen släppte det och hon började gå riktigt fint. Dock lika snygg som en giraff, men steg ett var att hon bjöd ordentligt, sen började jag söka efter stödet. Stundtals släppte hon till och det är det man får lägga fokusen på när man ska bedöma ridpasset: jag är nöjd!!
I skritten så lägger jag fokus på stöd och alla ben på samma spår, inte alltid det lättaste, såklart, men det går bara framåt :) börjar kännas riktigt.. Parerbar?..

Anyways. Åt pizza 2 dagar i rad också, och ja, Knubbsäl von Tjockis är vad jag känner mig som.. Men fr.o.m. imorgon ska jag och Felix skärpa oss, fokus och bra mat! 
Så vi spenderade våran kväll med att göra proteinbars som jag kan äta som mellis ist för mackor eller annat minsta bra. Riktigt goda, och enkelt! Kollade även upp bra och ordentliga frukostar :) nu jädrar ska allt sambo-fett bort!!

I skrivandes stund står jag hos lilla Tatz, redo för en promenad, men troligtvis drar vi den inomhus.. Regn är inte någon storfavorit hos oss ;)
Ge mig sommar, sol och nakna ben!