Han är BÄST!!!

Idag har jag haft helt tokigt galna pizza-cravings, troligtvis pga att jag är sjukt.. jag är inte ensam om att bli sån va? Sukta efter onyttigaste maten. Men ja, kände att det var kört, Felix är den nyttiga typen och tycker inte riktigt om att trycka en pizza på samma vis som jag (hans flickvän är en knubbis). MEN, nu precis ringde han och ba "Jag har beställt pizza" och jag ba wait whaaaat? Snacka om att han är perfekt den där killen, speciellt när man behöver det. Gosi<3

Är glad, har haft en bra dag, även om jag är sjuk. Faktiskt! Tatzy har skött sig idag, när vi promenerade så tränade vi mycket på "backa" och så, hon börjar verkligen bli duktigare på det :) Eftersom min höft gjorde ont varenda steg så vart den endast en kort promenad, men det gjorde inte så mkt eftersom vi ändå travade igår! Och hon ska orka helgen också.. ska bli kuul att rida henne mer klokt från o med nu!

Awkward. - maraton

Idag är en sjukdag, klarade inte av att jobba idag, så här ligger jag i soffan.. Och kollar på awkward. säsong 3 :) så har det rätt bra trots att kroppen gör ont faktiskt!
Men jag måste piggna till för jag ska till Tatzy och sen har jag lovat att fixa massa på ridskolan idag.. Så får kriga dit en stund. Sålänge jag slipper göra något ansträngande!

Det är faktiskt första gången sen jag började i det där stallet som jag är hemma pga sjukdom, har väl jobbat där 4 månader iaf, rätt bra ändå! Hoppas det inte blir mer än så, vem gillar att vara sjuk egentligen? 
Älskar den här serien! Känner mig som en liten fjortisunge dock, men kan ta det!

Infektion i kroppen?

Det var INTE kul att rida idag.. fast det gick ganska bra?!
Red en häst som heter Leon på dressyrlektionen, som jag eventuellt ska rida på sista stockholmscups matchen. Han är en riktigt fin häst, verkligen, men inte lätt att rida alltid. Blir lite spänd och hetsig, och lite skumpig att rida på. Kan ju inte säga att jag red bra idag, jag orkade inte det. I början av lektionen gjorde axeln ont, efter halva så fick jag nästan kramp i höften. Hur skönt? 
Men nästa gång, om jag är frisk, så går det nog bättre.. för jag är ju ändå väldigt nöjd med idag liksom, eftersom han inte är så lätt alltid. Hittar jag lite knappar bara :) 
 
Åkte direkt efter och red Tatzy, och travade även för första gången idag. Tog ut det sista jag hade att ge för att orka det, och tatzy kände nog att jag inte riktigt var med i leken.. plus att hon var tjurig. Men hon skötte sig ändå hyvens bra, duktiga flickan!
Imorgon får hon vila och sen rider jag kanske lördag, söndag.. beroende på hur jag mår! Vill inte bli sjuk ;(
Leon

Dumma beslut

"Ska bara blunda en stund" tänkte lilla jag, när jag låg där i soffan och klagade på min kropp som strejkar.. Det gick ju jättebra! Vaknade sen kl4 när jag egentligen börjar jobba, med feber, och ont på nya platser..
 
Nu är jag påväg mot ridskolan, med ont i knä, höft, rygg, armbåge.. och lite feber på det. Tror ni jag rockar den här dressyrlektionen idag eller? ;) heh

Ridit ponny och longerat Tatz

Jobbade över i stallet idag, för att skritta ponnyn lite. Måste säga att det känns otroligt knasigt att sitta på b-ponny, tänkte lite att det nog är jämförbart med dom stora karlarna som rider islänningar.. ser nog lika tokigt ut! Iof så tror jag det skulle se vettigare ut ifall ponnyn hade en riktig sadel, och inte en ponnyputa ;) som jag förövrigt faktiskt får plats i (!!) mot alla förväntningar.

Ponnyn skötte sig iaf riktigt bra, han har ju bara blivit körd tidigare, men nu ska han ridas in så att chefens döttrar kan rida honom (tror jag?).. Anyways, han stod stilla när jag satt upp och lyssnade på mig när vi skrittade runt! Även om det vid stunder var lite motvilligt, han ville gå dit han ville gå ibland :P

Tatzy longerade jag sen efter jobbet, skrittade henne för hand rätt länge innan.. Frågar inte ens om jag får longera om det är fler än 2 som rider. Det är stort ridhus, visst, men det kan så lätt bli kaos! Speciellt då Tatz är lite brunstig och lätt blir irriterad. 

Förstod att det var så när skulle borsta svansen idag, USCH säger jag bara, haha! Jag är inte van med ston!!! x( Meeen det förklarar varför hon varit extra dum med bakbenen senaste dagarna. Hon har ju blivit så mkt bättre och så bara poff började hon kicka igen.. Var så orolig att jag fuckat upp och förvärrad ist för att börjat få bort problemet med bakbenen :P

Men ja, longeringen gick bra ändå, hon var lite trög och trött.. Men skötte sig.. Tills hon helt plötsligt vände sig om och bytte varv, o därmed nästan snurrade in sig i linan. Om jag fick kort panik? Naah, är stencool ;) eller inte riktigt helt.

*Ba'dam tssch*

Och ja, min humor är jädrigt bra! Alla som inte fnissade ens lite är torra. Så.

Vad tror ni?

Får min rumpa plats i den här söta lilla sadeln tror ni? 


Att vara vilsen

Vem är jag? Det var första frågan jag ställde mig själv när jag skulle komma på en idé till det här självporträttet.. och den jobbiga sanningen är att jag inte vet. Alls. För jag har tidigare aldrig riktigt kunnat vara mig själv och känna mig accepterad för det, förrens nu när jag bara omger mig med människor som tycker om MIG. Men det är svårt att hitta tillbaka efter år bakom fasader. Jag känner mig vilsen ibland.. Ögonbindeln fick bli symboliken för just det.
 

"Att vara vilsen"
Bilden är ett bidrag till Jossans fototävling med temat *självporträtt* (tävlingen hittar ni HÄR), där man kan vinna ett presentkort till kamda.se som är en sida med massvis av fotoprylar. Skulle jag vinna skulle jag först och främst skaffa mig en jädrans snygg kamerarem som dom har, troligtvis den här eller den här.
Tävlingen avslutas på måndag, då kommer alla birdag upp, och jag hoppas jag har er med mig o röstar fram mig till top 10, så jag får en vinstchans! ;) 
 

Dumma fotfan.

Är arg på min fot, vill inte jobba imorgon och går runt sådär mycket, det gör ont! Tatz fick liksom bara en väldigt kort promenad idag för att jag orkade inte. Har dåligt samvete, men vad ska jag göra?
Nu har jag tagit av lindan för natten och funderar starkt på att sätta på den igen, så fort jag rör foten lite. Det är liksom inte extrem smärta, har väl fått rätt hög smärttröskel pga ryggen, så vet inte ens om det är värre än vad jag känner. Men det är störande och jobbigt ont, lite helatiden och ibland lite mer. I foten.. sämsta stället, fötterna avänder man ju jämnt!!
 
Meeen ja. Jobba imorgon känns inte ultimat, som om jag har mycket val? Och sen typ åka på någon kurs borta i täby? VILL INTE. Verkligen inte, har inte ens fått en kallelse iaf, att skippa den skulle sitta fint...
 Förlåt alla andra som också (liksom jag) tycker fötter är äckliga/ fula, ni får ta det nu, lägger upp bilden iaf!

Frånvaron

Och det ekar så tomt här, så som det brukar när mitt huvud är någon helt annan stans. För det är den, har inte koll på mycket just nu, glömmer saker och kan inte fokusera. Nu har bloggen också varit glömd, även om jag varit helt medveten om hur tyst jag varit här. Förlåt.
 
Senaste dagarna, alltså vad ska jag säga som är viktigast? Tatzy reds både i söndags och igår, eller ja, skrittades. Och som hon har skött sig, är påriktigt helt stolt! Storm ute så det knakar i hela ridhuset, inte en min, traskar på. Det känns verkligen också att hon accepterat mig som ledare, eller börjat iaf, lyssnar på mig, litar på mig. Det känns så otroligt tryggt för mig, för om hon litar på mig, ja då kan jag lita på henne!
 
Har även ridit Zetra, igår närmare bestämt. Bomövning med många små volter, trodde vi skulle dö/ snubbla/ skämma ut oss. Vi gjorde vårt bästa och vårt bästa var ändå bra, även om han blir lite het på gröten och vid tillfällen.. ruskigt arg! Haha några bocksprång blev det allt igår, jag får hoppas att det är ett tecken på att jag kommer åt honom, för han tycker det är jobbigt att gå rätt. Lille lata herrn! Vill gärna ha det på sitt eget vis :)
 
Idag då?... har jag väl bara glidit på. Dragit på mig någon slags överansträgning i foten, eller liknande. Utan linda, tjock strumpa och sko så gör det ont att gå/ röra på foten. Och det är INTE bra! Behöver mina fötter ;( Well, ont eller inte, det som måste göras måste ändå göras - Tatzy ska promeneras 20 min idag. Ajaj. 
 
Typ så.. snabb fast lång uppdate, kände att jag behövde komma ikapp! Nu känns det bättre :)

Nathalie och Al Caponé

Här är några bilder från söndagens plåtning med Knattis och lilla Calle, älskar att fota fuxar i snön, dom bara lyser! Så otroligt snygga kontraster blir det, gillar det. Hoppas Knattis gillar bilderna, och ni likaså :) Det var kul att få jobba lite med kameran igen, och pilla i photoshop.

Big things.


Hon fortsätter imponera

Storm utanför och ytterligare 6 andra ekipage i ridhuset, och min lilla 4åring som håller sig med alla fyra fötter på marken! Så duktig är hon, riktigt imponerad! Riktigt livat var det men hon skrittade på fint och lugnt, även om skritt var extremt överskattat, trav skulle vara roligare! Men vi väntar med det tills typ.. helgen ;)

OCH jag behövde inte longera innan, para promenera 10-15min, funkade jättebra. Hon är så cool bebisen :) ååh längtat efter att vi ska trava!!

Fotojobb och stalltjänst

Är nyligen tillbaka från ett foto"jobb", plåtade Knattis (som fotat mig och Exet tidigare) och hennes lilla kuse. Tror nog det gick väldigt bra, återstår att se när bilderna kommer in i datorn! 

Nu är jag påväg mot Ekeby för att ta in hästarna där, lite sen men får vara snabb när jag sätter igång! Vill hinna hem och käka innan jag ska tillbaka för att rida + kvällsfodra. Ingen vila!

Ni får en sneakpeek


Kidnappad

Min dumma (läs; underbara) pojkvän kom inte alls för att hämta hem mig så vi kan mysa ner oss.. utan här sitter jag i en låst bil åkande mot det motsatta hållet från hem! Vet inte alls vad han planerat, han distraherar mig med godis och rosa mobilskal.. hur ska detta sluta?

Tur att jag är snygg men inte för uppklädd idag då, ingen aning om vart han tar mig!

Hästtjej påriktigt


Sadface på den

Ser ni hur sad jag är? Påriktigt så borde jag ligga nedbäddad i sängen, men i stället sitter jag på en buss, uppklädd med slarvigt målade naglar. Men vad gör man inte för vänner liksom? Födelsedagsfirande osv på G! 

Ikväll ska jag iaf få krypa ner och slappna av en stund.. imorgon hinner jag inte, mellan fotojobb, insläpp och kvällsfodring. Fullt upp och jag är inte så nöjd med det.. faktiskt. Tänkte bara klaga lite sådär, men jag är klar nu, lovar!
Hoppas ni andra får en fin fortsatt helg ändå :)))

Tatzy har en extramamma

Satja, Tatzys boxgranne, har tagit Tatz in under sina vingar och är väldigt fäst vid henne! Det är fint och så himla bra! Tatzy är lugnare i boxen vid fordring och Satja har minskat på sitt krubbitande, för dom har varandra. Gosisar

Det enda negativa är att Satja inte kan koncentrera sig på sin ryttare när Tatz är i ridhuset :P haha! Bilderna är från när jag skulle hämta Tatz i hagen idag, vi hade en svans efter oss!

Sätta mig själv på pottan

Jag är värdelös, så känner jag just nu.. iaf när jag snackar om fotograferandet.
 
Alltså misstolka mig rätt, jag vet att jag är bra! Jag är det, även om jag inte alltid har sån koll på vad jag håller på med, det blir ändå alltid bra! Har aldrig kommit hem utan bilder att leverera.. men just det där med att ta tummen ur röven och faktiskt fota är jag smärre sämre på. I höstas låg min kamera orörd i EN HEL MÅNAD! Allvar Marie? Skärpning.
 
Men jag är så inspirerad av Jossan, så det kliar i fingrarna! Hon håller på med ett asballt projekt där hon varje dag, i ett helt år, ska fota ett självporträtt. Inte det vanliga "här är jag framför kameran" själporträtt, utan en total mix (in och kolla!)..
 
Funderar lite på att göra något liknande. Typ.. välja ett ord varje vecka och förmedla det på en bild, på något vis. Eller att NI får säga några "teman" så väljer jag ett. Det vore så sjukt kul, och skulle hjälpa mig att få tummen ur röven (inte bokstavligt talat..) Skulle det inte vara kul? Det är mycket för min skull, men även för er! För det tillför ju lite skoj till bloggen liksom. Era tankar om detta? :)

Flyt med oflyt

Det har ändå gått bra idag, med jobb och sånt där, ändå. Hade inga höga förväntningar idag, alla dagar har ändå bara varit chokladätardagar.. och jag längtade mest efter helg!
 
Hovlsagaren var 50 (!!!) min sen, men hon var duktig med Tatzy, lugn och bestämd samtidigt, samt väldigt noga med vad hon gjorde. Det gillar jag! Tatzy verkade gilla henne och det är ett stort +, trots tidsoptimisten. Lilltjejen fick tom sätta tassen på en såndär hovis-pinne idag (vet ni vad jag menar?) för första gången, och hon skötte sig sååå bra! Så jag är stolt :)
 
Sen så lite bad news, och det är att sadeln jag hittat inte kommer passa hennes stora manke, tyvärr! För 2800 är inte illa pinkat, och passar min budget bra. Nu blir det istället att om 2,5 vecka skritta över till lillhästen och prova ut en begagnad sadel, och förhoppningsvis hitta en billig som passar. Det blir nog bra hoppas vi på! Kan inte rida runt i den hon har nu, det funkar inte..
 
Meen ja. Sitter hemma nu och väntar på le boyfriend, jobbigt det där att inte veta när han slutar riktigt. Bara att hålla hårt i telefonen och vänta. Hoppas på en riktigt mysig fredagskväll, det har jag förtjänat! ;)
Dumma manke!

Ridit liten häst

Och stor häst också.. Men var roligast att rida B-ponny :D rätt nöjd över att rumpan får plats i en ponnysadel faktiskt, haha ;)
Ska skritta båda hästarna varje fredag nu och även ponnyn någon mer dag säkert.. Roligt!

Nu är jag påväg till Tatzy, hovslagaren också förhoppningsvis ;) sköönt men lär bli pank! Wuhu på löningsdagen

Brb dressyrlektion på den här

Wish me luck


Första uppsittningen på 6 veckor!

DET GICK SÅ BRA!!!!
Hon var knäpp innan när jag longerade, men tror hon var lite räd för Madde i hörnet och hennes reflexjacka :) Men när jag satt på skötte hon sig exemplariskt trots snöras, pigg häst i ridhuset och en häst som kom in. Duktiga stumpan! Skrittade bara några varv och sen var jag nöjd, man vill ju sluta på topp såhär första gången efter vilan.. ha en bra känsla som ligger kvar tills nästa gång!
 
Imorgon kommer hovslagaren så det blir vila imorgon, longering på lördag sen rider jag på söndag igen. Spännandeeee och kul! Har verkligen längtat efter att komma igång med henne!

Inköpt till Tatzy

Igår köpte jag en gelépadd till Tatzys sadel, jag tycker det lutar frammåt så mycket, och det kan ju inte så skönt för henne liksom.. så nu är den inköpt och sadeln såg ut att ligga mycket bättre!
Den jag köpte är en sån som bara ligger under framvalvet, den ska även fördela tryck och vara bekväm för hästen. Måste säga att av bara klämma på den lite så känns det ju som att den är väldigt bekväm :) Tanken är sen att jag ska köpa en billig allroundsadel, hittat en jag tror är jättebra.. för den som hon har är liksom i storlek XL i kåporna, dvs för en lååååång person. Jag är INTE en lång person, haha, så jag når ju knappt att skänkla på henne ^^
 
Min köpte jag för 295:- hos lillhästen i stav, trodde den skulle vara dyrare
Insåg nu när jag tittade på dom här bilderna (lånade) att jag la den åt fel håll.. haha bra Marie!!

Chokladätardagar

Känner mig väldigt down och meningslös just nu, den känslan har hängt med hela veckan. Kallar dom för chokladätardagar.. för man blir glad av choklad! Påriktigt alltså, utläser typ endorfiner eller något sånt där knas som ger en lyckorus. Vet inte riktigt..

Men jag blir mest arg på mig själv, för jag vill egentligen inte trycka i mig en hel choklad för kort glädje.. Kommer ju bara känna mig som en tjockis senare. Uschusch, jag försöker ju vara nyttig!
Idag är det en banan och bonaqua päron som får stilla mitt sug. Beach 14!

Men då vet ni varför bloggen är som den är.. Marie är down, bloggen är detsamma. Hej!

Duttinutti bebba

Är hos Tatzy just nu, hon står och mumsar i sig sin "belönings mat".. dvs lite lucern och mineraler. Efter lite om och men lyckades vi longera iaf. Först så var det harvning som pågick i ridhuset, och när det väl gick att vara där (blir lite ångor) så var det 1 lektion och en som var lite överallt.. Så jag promenerade tills en av dom gick ut!

Men hon var riktigt fin idag, till en början väldigt sur och sa lite att "Nej, jag orkar inte!". Haha sto. Det går ju dock att få henne att bli positiv genom att berömma massor när hon bara gör något litet bra, då blir hon allt nöjd och mallig, den lilla divan!

Hon är bra söt ändå



Någon typ av miljöträning

Idag fick det bli lite miljöträning för bebisen, inte med meningen dock, men det var nyttigt! Promenad i ridhuset fullt av hästar och hinder, och det var lite läskigt osv.. men hon skötte sig riktigt bra ändå, så är stolt över henne :) Visst, hon hoppade till, försökte gå snabbt från vissa ställen osv, men det förväntade jag mig! Men hon höll sig på jorden och hade koll på mig, och det är bra!!
 
Imorgon ska jag försöka longera henne lääänge så hon är ursprungen inför tosdag, då är det dags att sitta upp för första gången efter vilan. Taggad på det, och lite nervös ;) Men det går nog jättebra! Är verkligen taggad på att sätta igång nu i vår, hon är en väldigt fin häst och jag tror att det kan bli jättebra! Hoppas på att jag själv klarar av det, måste tro på mig själv! Ska läsa igenom alla unghästböcker ordentligt som jag har här hemma :)

Myser i nybäddad säng

Felix bäddade sängen innan han åkte till jobbet imorse, fiiina han :) Så här ligger jag och myser just nu, har det bra! En vovve, kissekatt eller pojkvän med mig hade inte varit fel.. men ingen är hemma. Dumt. 

Hej nu blev det mörkt visst

Strömavbrott har vi här hemma hos mig, ja men jaaaa, perfekt när magen knorvar som en hungrig tiger. Precis vad jag behövde (moodswings, dåligt humör just nu.) den här tisdagen! Så jag är lite bitter, finns liksom ingenting att göra när det är strömavbrott. Typ, passade på att sminka mig, saknar att se fräsch ut. Stallskötare är inget glamoröst jobb precis ;) 
 
Måste förresten säga TACK till dom som kikade in igår och sa så snällt om mina secrets bilder som jag länkade på "blogg.se synas" igår. Verkligen jättekul att dom uppskattades! Man blir så motiverad, inspirerad och lite mer säker i sig själv av fina komplimanger! Också kul att bloggen hade topp-besöknivå igår, det är inte mycket än. Men jag är glad ändå :)

Sjukt rädd att bli sjuk (hehe)

Hade jag varit snubbe så skulle jag legat och kråmat mig i sängen o tyckt synd om mig själv just nu.. men vi brudar är ju lite mer stenhårda än så! ;)

Nä, sjuk, det har jag inte tid att vara, inte råd heller. Sämsta med timlön. Men halsen gör ont, ryggen värker och näsan snorar..  så jag köttar väl igenom en jobbdag till! Nemas problemas, typ.
Jag har ju iaf honung med té i, varma kläder och Markus Krunegård i lurarna. Kände väldigt starkt att hans musik är den enda rätta idag! Så jag överlever förhoppningsvis :)
Dubbeltupp.. Dubbel tupp?

Allt vad jag begär

Min karl som tar hand om mig, chocklad och paradise hotell, nedkrupen under en filt. Vissa kvällar är allt bra, och Felix vet vad som behövs när det behövs! Bästa <3

Hopplektion på Zetra 20/1

Åh vad jag har saknat honom, och att hoppa! Högt eller inte, det här är livet!


Monday, freaking monday.

Ja då sitter man här på bussen, påbörjat en ny vecka och så. Det är ju rätt trevligt ändå, men när man haft en riktigt skön helg så önskar man ju att årets 4e vecka inte behöver börja riktigt ännu.. Och det faktum att att jag har riktigt mkt mag- och ryggont påverkar mycket till det faktum att jag vill hem och krypa ner under täcket igen.

MEN det blir nog en bra vecka!! Idag är det hopplektion, ska ev få rida 2 av hästarna på jobbet, har fotojobb inplanerat, lönen rullat in på onsdag.. och sist men inte minst.. Tatzy ska ridas den här veckan :D

Så okejdå, välkommen måndag och nya veckan... But be nice to me!




Se förbi dom felen som endast du ser

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag letar fel på mig själv, jämnt. Anledningar till detta är många, men främst så är det pga att jag blev mobbad när jag var liten, och jag visste inte vad jag gjorde för fel.. jag förstod liksom inte varför just jag, tills jag insåg att det var jag. Det måste ha varit mig det var fel på, hela mig. Varför skulle dom annars hacka på mig, stöta ut mig och vara elaka? 

Idag fattar jag ju dock.. det var aldrig mig det var fel på. Ett gäng osäkra ungar i en värld där starkast överlever, och att vara stark på den tiden, då satt man på alla andra. Jag var aldrig stark, blev därför istället sutten på.

Men, det sitter kvar det där, att det är gel på mig. Så jag ser det helatiden, nya saker, gamla saker.. som är fel. Det jag gör annorlunda idag är att jag försöker se förbi och blunda för det. Se allt med mig som är FINT med mig, och fokusera på det. För jag är inte perfekt och kommer aldrig heller bli.

Det låter kanske tabu, men det är så viktigt att komma ihåg att se det där som är vackert med en själv. 
Jag älskar mina ben från sidan tex, och min rumpa är väldigt bra! Älskar att jag har riktigt mörka och stora ögon, mina läppar när jag inte går och spänner dom, och mina höftben. Jag älskar att jag har muskler, även fast jag tycker jag ser för bitig ut ibland.. och jag är en jädrigt bra, go och omtänksam människa!




Vi förlorade // ändå väldigt nöjd

Vi förlorade men jag är nöjd ändå! Gjorde en bra insats på en häst jag suttit på 1ggn tidigare, formen var långt ifrån hur den skulle kunna vara, jag tappade fokusen lite.. Men jag är ändå nöjd, det var roligare att rida honom än Napasche!
 
Och hör det här då - Jag satt ner och gjorde det rätt bra! Hade bara 2 krav idag, sitta ner och få minst 60%, och klarade båda! Nu är jag taggad på revansch, nästa hemma-match SKA vi vinna!
Kan ärligt säga att det var såå skönt att släppa kraven för en sekund! Nästa match är inte förräns februari, mycket tid att ladda om tills dess :)
 
En sak som gjorde mig så ruskigt arg under ritten var när motståndarna började asflabba på läktaren, verkligen gapskratt, mitt under min ritt. Jag är inte puckad, klart dom inte skrattade åt mig, men blev ändå så arg. Det är så respektlöst mot den som är på banan, som sitter där på hästen och försöker verkligen fokusera, göra sitt bästa. Jag är inte den som brukar "speak up", tyst som en mus är jag, en egenskap jag hatar. Men det här lät jag inte gå förbi, och jag sa högt till alla vad jag tyckte, att det var respektlöst. Kändes bra och kändes rätt, man ska säga till om saker som inte är okej! Dom sa iaf förlåt, tur det. Släppte det sen, men just då var jag inte glad!
Har ni varit med om någonting som VERKLIGEN stört er under eran ritt? Berätta!
Det var kanske inte snyggaste ritten, men jag gillar den här hästen faktiskt!
Älskar hur biffig jag ser ut med x-antal tröjor under ;)

Snömonster


En såndär lista

En bild på dig som inte är så hemskt fördelaktig:
Den här bilden är lite rolig, för jag minns faktiskt VARFÖR jag gjorde så.. Felix skulle bara fota mig lite snabbt bland alla fina löv, och så stod jag där och bara utbrister "jag vet inte var jag ska göra med mina händer!!" så jag stod där med händer som en kanin eller nått och gungade på dom. Helt normalt, jag vet. Hoppas ingen såg.. fast nu får ju alla se.. och dubbelhakorna är sexiga också!
 
En bild på dig som är mer fördelaktig:
Det här är från samma dag (bara säger så ni inte tror att jag går med samma kläder jämnt!) där jag lyckades vara lite mer seriöst på bild.. Håret ligger bra och jag ser inte dödstrött ut, eller arg, som jag brukar göra. En söt glad tjej liksom, lite så man vill bli sedd liksom ;)
 
Vad har du gjort idag:
Ja alltså helt ärligt? Jag ligger kvar i sängen...
MEN - jag har släppt ut hunden på baksidan två gånger faktiskt så att han fått springa lite, han vart glad! Den hunden älskar verkligen snö, och kommer ofta in med snö i hela skägget. Tokboll!
 
Och igår:
Ja igår var ju en jobbdag, som vanligt. Men om man drar mer i detalj..?
Jobbade i stallet på Ekhamra 9-12, innan jag åkte hem och chillade + fotade dom spejsade självporträtten ni kan se längre ner. Fick sen skjuts av grannen till ridskolan där jag skulle jobba 3 timmar till, som fritidsledare då! Efter det vidare till Tatz smom hade vilodag och sist hem till min sjuka kärlek för att mysa lite med honom :) En rätt bra fredag!
 
Vad har du för framtidsplaner:
Jag ska någon gång lyckas ta körkort, flytta ihop med personen jag älskar mest och leva länge med honom. Hur det ser ut på hästfronten är ju rätt osäkert, vi får se hur det blir efter sommaren.. antingen har jag kvar Tatz, eller så tar jag mig an en ny utmaning. Jobb vill jag satsa mer på foto, igen. För det är det jag vill göra! Och så vill jag jobba med hästar, därför ska jag någon gång söka till en utbildning som leder mig dit.. Och så vill jag upptäcka världen, men kameran i högsta hugg. Det vore kung!
 
En bild från i somras:
Den här bilden kände jag direkt att jag ville lägga upp när jag kom att tänka på den. På min kärlek när vi var ute med båten tillsammans och tog en promenad runt ön, det var så jädra mysigt, och han är så fin! För min sommar var verkligen jag och han, helatiden. Vi hade det så bra!
 
Vilken är din senaste googling:
Googlade en låttext att använda till bilderna på mig igår, för jag hade inte så mycket fantasi igår. "Bury all your secrets in my skin" någon som vet vilken det är? ;)
 
Vad står det i det senaste meddelandet du fick på Facebook: 
"Hur blir det imrg? :)" Min kompis fyller år och det blir utgång! Men tyvärr så följer jag inte med, ska upp tidigt imorgon och det sista jag behöver på morgondagens tävling är påsar under ögonen.. hah!
 
Vad åt du till middag idag:
Har inte kommit så långt än.. men igår åt vi saftiga hamburgare, för det var lättast att göra :) Vissa dagar är man inte lika engagerad som andra! 
(Gammal bild, hamburgermiddag till havs)
 
Vad köpte du senast? 
Oj, jag vet inte.. alltså räknas typ RedBull och så? För jag har nog inte köpt något utöver mat/dricka på länge!
 
Vad skulle du vilja lära dig?
Hmm, den var svår. Alltså jag skulle ju vilja kunna behärska foto fullt ut, även om jag kan det bra.. Men jag väljer nog ändå att lära mig köra bil asbra och allt teoretiskt.. så jag kan ta det jädra körkortet typ nu!
 
Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Foto, bild, webbdesign, mediakunskap.. i gymnasiet dvs. Har aldrig haft mycket för svenska, engelsta och andra diverse "grundämnen"
 
Kan du åka skateboard?
Hahaha nej! Sist jag testade ramlade jag som fan och krossade min mobil som låg i bakfickan. Sjukt genialiskt att ha den där, vet! Men ah, inga mer kommentarer på den! Kan iaf "åka" skateboard, like a boss.
 
Den bästa frukten är:
Banan! Kan man ha i yoghurten med flingorna, blanda i kvarg med kakao, äta som den är.. godast när den fortfarande är liiite grön! Hade varit kung att vara apa och äta banan hela dagarna!
 
Och den bästa grönsaken:
Röd paprika, kall! Behöver inte säga mer, underbart.
 
Den bästa osten:
Prästost.. och mozzarella.. och fetaost. OCH hushållsost! Och.. alltså det var en jädrig oschysst fråga. Älskar ost!!!
 
Och den bästa gröten:
Mannagrynsgröt!
 
Är du en bra sambo:
Är ju inte riktigt sambo på det viset, även fast jag typ bor med Felix. Vi har inget eget ställe bara.. men jag får nog säga ja och nej på den. Kan vara väldigt slarvig och stökig, är dålig på att laga mat osv. Samtidigt som jag kan vara noga och duktig, överraska med att faktiskt laga fin middag och så. Kan dock inte hålla blommor vid liv, alls. Men jag låter Felix sova när han behöver det och väcker honom när han måste upp! Och jag tror Felix trivs med mig som jag är, slarvig eller inte ;)
 
Det grövsta brottet du har begått är:
Har kankse tagit någon godis någon gång som jag kanske inte betalade för... det var typ någon trendgrej när jag gick i 5-6an. Vad fan är det för störd trend egentligen?
 
En bild på förra årets bästa dag:
I London, med min kärlek. Ett helt år hade jag känt den finaste personen som finns då. Han är perfekt och dagen var detsamma!

Pigg som en lärka.. eller hur det nu var?

Ligger lite sömnlös med en trött pojkvänn bredvid mig, han är nog inte så långt från sömn.. iaf inte om man jämnför med mig! Vet inte varför det blir så riktigt? Jag är dödstrött vid 12, dvs tiden jag brukar lägga mig och somna. Men när jag varit vaken förbi min vanliga sovtid så blir jag pigg igen. Hur funkar det där? Någon brainiac som vet och vill förklara..?!
 
Wellwell, vi ska inte gråta över några förlorade får (ni vet när man räknar? ett får, två får, tre får, zZzZz...) Haha alltså kanske lite trött ändå. Men ja, hoppas någon mer än jag verkligen gillar bilderna down below! Jag gör det, vill gärna höra lite respons. Ändå så man utvecklas ju, ta till sig tips, hyllningar och kritik? Sen att smaken är som baken (delad) är ju en annan sak. Det enda jag anser är fel är att tänka innanför boxen! :)
 
Ehh, alltså egentligen var nog det här ett helt meningslöst inlägg, men mina fingrar ville ta en promenad över tangentbordet och några tankar ville ut. Ut kom dom dock inte, men alla kan ju inte bli nöjda!
Men GODNATT alla ni andra som ännu inte somnat, och GODMORGON till er som läser detta senare på dagen denna lördag!
Jag älskar den här filuren jättemycket, bara satt ni vet!
Han ligger och småsover just nu förresten, seriöst finast i världen. Snarkar lite gör han också! Min gos.

Bury all your secrets in my skin

 

Blev inspirerad av Jossan som har sitt 365projekt där hon tar ett självporträtt varje dag hela 2014 (in och kolla!).. jag har så många fotoidéer i huvudet, men för lite tid att dra ut människor att sminka + fota. Tur att man har sig själv, visst?!
Det var länge sen jag hittade min ansiktsfärg jag köpte till haloween 2012, att jag har den kvar är ju sjukt. Men jag visste redan då att jag ville använda det till något slags.. spejsat. Jag älskar hur det nästan ser ut som att jag är nedsmetad i olja, smutsig. Kan nog inte beskriva riktigt vad jag jag får för känsla av bilderna, men någonting känns starkt. Starkt på ett sårbart sätt kanske..?

Sällskap på jobbet

Ponnyn ska iväg till veterinären senare = jag slipper stå här själv! Och ja, vi har djupa och meningsfulla konversationer han och jag, inte en tyst stund! ;)

Idag var det roligt!

Woops va mycket klockan blev! Tänkte kika in och hojta om att jag faktiskt överlevde dressyrpasset, med ett leende på läpparna! Dejavou var riktigt rolig att rida (jämfört med en annan...), han lyssnar på hjälperna, är ärlig och man får betalt när man gör rätt! Självklart var det riktigt svårt att sitta ner, men jag gjorde det, och jag gjorde det inte helt värdelöst. Och min kropp dog inte alls.. förutom mina magmuskler som fick sig en slakt. Träningsvärk imorgon? ;)

Just nu måste jag säga att jag är väldigt taggad inför söndagens tävling, då det var roligt att rida på D. Kanske inte bästa formen och snyggaste sitsen, men possitiv känsla igenom. Och dommaren som ska dömma gillar häster som rör sig frammåt, vilket D inte har ett dugg problem med.. här har vi en häst med MYCKET steg. Han är en stor drummel, men en sjukt smidig sådan. Han rör sig så lätt, men på ett svårt-att-förklara vis :P heh *ingen fattar*

Filmerna ser lite hejbaberiba ut, så bjuder tyvärr inte på dom.. men kanske blir någon film efter söndagens tävling. Förutsatt att det inte är värre hejbaberiba då :)

Sexiga mobilbilder

Förbereder mig

Missade tåget mot jobbet, men jaja, får jobba hemma en halvtimme tills nästa. Blir bara en kvart sen iaf! 
Idag är det dressyrlektion som gäller, och jag är sjukt nervös inför det! Har gått med på att tävla Dejavou på söndag då hon i laget som egentligen skulle tävla han inte hinner.. och eh, sist jag red den hästen så gick min höft sönder! Alltså kunde inte rida, typ inte gå efter heller. Den hästen har stooora rörelser i hela kroppen!
 
Men vafan, kör bara! Just nu mår min kropp lite bättre än sist, så får kämpa och jag SKA lyckas sitta ner på honom, har lärt mig sitta på Z iaf! :) Hehe random blabb, men ja.. om jag inte skriver något ikväll är jag väl död, eller mörbultad!? heh. 
 
Om mamma hinner filma lite ikväll och det faktiskt inte ser helfult ut så kanske ni får se! ;)

#vardagsäventyr



Saknar det

Jag räknade precis ut att jag inte har hoppat ett hinder på 37 DAGAR!!!' Alltså tillåt mig att gråta en skvätt! Inte undra på att jag har helt galen hoppabstinens!
Sist jag hoppade låg väl hindret på max 70cm dessutom, och allt jag känner i kroppen nu är... JAG VILL HOPPA! Fasiken vad jag vill hoppa.
 
Påriktigt, någon söt häst som vill leka med mig någon dag? Jag skulle bli en lycklig hästtjej då!


Vem orkar tänka, en onsdag som denna

(Var tvungen att fundera ordentligt när jag skrev rubriken.. Vad är det för dag egentligen, och varför har jag knappt någon koll?)

Jag tror det är lite av lathet som jag lyssnar på min kropp just nu, för den skriker "HÖRRU, varva ner!!" Och jag har faktiskt inget emot att lyssna. Så fort jag kommer hem så kommer jag omedvetet sätta mig i soffan och sitta där tills Felix slutar ikväll. Då kanske jag vaknar till lite.. kanske.

Har rätt många tankar i huvudet just nu, om ridningen, Tatzy, jobb och utbildningen. Fotoidéer, kreativitet och musik. Verkligen allt mellan himmel och jord! Tankar som skrämmer mig, tankar som drar upp gömda minnen, tankar som gör mig glad.
Jag vill försöka få ned dom i text, dela med mig. För att jag tycker om det, dela med mig av alla tankar, även om några kanske är flummiga och onödiga. Det är väl det man har blogg till? 

Vill använda min kreativitet mer också, men på något vis känns det som att tiden säger stopp! Hur ska jag hinna göra det jag vill när jag knappt hinner göra allt jag måste? Jag vet inte.

Konstigt inlägg, sitter och väntar på tåget hem, 2 timmar tidigare än när jag egentligen ska hem. Måste vila, min kropp sa det. Jag bara lyssnar.

När planer går i spat

Skulle haft lite kvalitéts-häng med systeryster idag, hon skulle med till Tatzy o så, tänkt att hon skulle få filma lite också.. vi hade en BRA plan. Är det inte självklart att min buss från jobber var 30 min sen?!?! Alltså kom igen, känns som att det alltid händer mig.
Men Felinda vände hemåt, jag åkte direkt hem istället och nu gick planerna i krasch. Men kan ev få skjuts ut till Tatzy snart så jag kan ta hand om henne.. Så den delen löser sig ju iof men ändåååå!
 
Kan ju inget annat än hata när planer förstörs sådär när man planerat bra!
Länge sen jag och systeryster hängde.. fasiken för sena bussar.

Skulle lika gärna kunna vara en kudde.

Smälter in i soffan, invirad i en filt. Knaprar på en sjukt god ostmacka och kikar lite på tvn ibland. Är det här jag som håller på att bli sjuk? Neej så får det inte vara! Jag har inte tid och jag har definitivt inte råd att vara sjuk.
 
Min plan var bra, jag skulle hem snabbt, äta och byta om.. sen direkt till Tatzy. Sätter mig i soffan medan jag väntar på att gå till tåget och känner hur jag sjunker ihop, nästan rakt igenom soffan. Helt utslagen, trött och lite illamående. Bara vill inte åka någonstans nu, sova vore skönt. Blir inte så dock. Måste ju jobba sen igen!
 
Men ja, så istället kommer jag hem senare idag, vilket inte blir kul heller. Samtidigt så gjorde jag nog rätt val här, för jag lär ju inte ha orkat ta hand om Tatz och sen jobba faktiskt! Är rätt stolt ändå.. har börjat tänka lite mer på mig själv. Alltid varit mitt problem, har inte lyssnat på min kropp!

13 månader med kärleken

Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det känns som att det var förra veckan jag stod där, helt hooked och omedvetet lite småkär i den där killen på jobbet.. Samtidigt som det känns som att jag känt den här människan i flera år. Är det inte lite konstigt ändå? 13 månader, bara 13 månader. Men shit, jag har fått vara med den här människa i hela 13 månader!! Lycka! Han är lycka.
 
Tänk att jag har hittat den där människan som älskar mina knäppa sidor, som dessutom är sådär knasig som jag är. Som jag kan skratta tills magen gör ont med. Som jag kan öppna mig till, gråta och känna mig trygg med. Som jag litar på till 100%. Den personen som gör  mig så lycklig, samtidigt så rädd. För allt är sådär bra, för bra, och jag vet hur jag skulle gå sönder utan den här människan. Det är läskigt att älska en person såhär mycket, men är det rätt så är det. Felix är helt rätt. Jag känner honom för väl för att säga att han är perfekt, men han är perfekt för mig!
 
Tack för att du är så fin som du är, tack för all kärlek du ger mig. Älskar dig över allt <3
Och förlåt för bilderna ^^

Sånt som äcklar mig

# Falska människor som man tror är ens vänner men lätt hugger en i ryggen och kastar falsk dynga om en, samtidigt som hen tröstar en medans man gråter pga vad hen har orsakat. Fult!
 
# Folk som snyter sig in public, det är inte fräscht. Vill inte höra ditt snorljud, tack!
 
# Dom som mår så jäkla dåligt över sig själva att dom måste trycka ner andra, berätta för andra hur värdelös dom är medans man själv är kung. Dom som mår bättre av att få andra att må dåligt, som kan leva med sig själv att spy galla över "mindre värda". Dom som får andra att inte vilja leva längre. Fyfan!
 
# Alla som vet mest om allt, kan allt och aldrig har fel. Uäch. Tyst bara!
 
# Lukten av lax och lukten av rök.
 
# Dom som fysiskt skadar andra och inte straffas ordentligt för det. Våldtäcksmän, mördare osv. Fan, in bakom galler tills du ruttnar och tynar bort där inne. 

Godmorgon

Det är kallt ute, men jag fryser inte! Tänkte bara säga det, kläder efter väder är ballt!
Och jag åt min frukost på bussen. Det var också intressant. Hej!

Markarbete på bästa Z

Helt sjukt vad jag längtat efter att sitta på Zetras rygg igen, verkligen saknat. Galoppen, aaah, han är härlig! Och det gick verkligen bra idag, kanske för att jag inte hade så höga krav, var bara gladgladglad.
Mycket travbommar, och även en galoppbom på volt, även snett igenom. Är nöjd med alla "övningar", han är väldigt bom-klok! Samtidigt som har är klantskalle som kan gå omkull på travbommar (ja, vi har gjort det!) haha lite skev den där hästen :P Allt bara kändes väldigt bra idag, måste ju bara älska sånna pass!
 
Något jag måste jobba mer på är att vara mjukare i handen. Skillnaden är stor sen förut, mycket mycket bättre, men det sitter ju kvar i bakhuvudet! Tex ställen där jag efter två år VET att han är stark och svår.. där tar jag i extra. Bara det att det inte just nu behövs, och blir alltså för mycket. Det är ju inte så bra.. men ska jobbas bort, kommer på mig själv ändå att göra så :) 
 
Ååh, idag är en BRA dag på hästfronten! Och fick även träffa bestie Fell idag, länge sen! Mysigt!

Lycka är

Att rida bästa hästen igen, första gången på länge!



Euforisk!

Dag 1 utav igångsättningen dåra.. Longerade Tatzy i ridhuset, med en klump i magen! Trodde hon skulle bli knäpp, men satan vad duktig hon var!! Kolugn och sjukt lydig. *stolt*
Nu ska jag longera varannan dag fram tills helgen, därefter nästan varje. Om allt går som det ska så börjar jag skritta henne från ryggen tills nästa helg, shit vad jag längtar :))

Är det någon mer som läser här som också har unghäst? Vore riktigt kul att läsa andras upplägg, framsteg och hur era bebisar är! :)

Stay cool people

Sitter på en buss just nu och känner mig skabb i förstora kängor, mjukisbyxor och största jackan. Men det är lugnt, rullar på iaf. 

Halva jobbdagen är avklarad och just nu styr jag mot Tatzy, nu ska hon få lite uppmärksamhet närmsta timmarna, innan det är dags att jobba igen. Även fast man är helt sjukt trött så måste man göra sånt här, bita ihop och köra. Kollapsa av utmattning har man tid för på kvällen!

Rätt ointressant

Hur kul är det att läsa om Tatzys dagliga promenader egentligen? Inte mycket.. men det är kul för mig just nu, för det går så bra! Hon börjar kännas som en lugn och stabil häst, även om hon är en hetsig bebis litegrann :)

Men hon står snällt och stilla i gången, gå med huvudet sänkt och har koll på vad jag är och gör när vi promenerat. Sjukt kul! Och imorgon ska vi försöka oss på att longera. Vintervilan lider mot sitt slut!
Första ridpasset? ;)

Brukar inte ge upp, men..

.. nu är det inte kul. Det gick så dåligt idag att jag inte ens vet, jag red ju jävligt dåligt, men alltså. Jag vill inte rida Napasche, jag kan ta att rida hästar jag inte tycker mycket om på lektion, men att tävla. Det är en annan sak! Att Napasche är en häst som alla vet är riktigt bra förvärrar bara min prestationsången och det blir inte alls bra. Hatar känslan av besvikelse, främst när jag är besviken på mig själv. Seriöst så blir jag helt trött i huvudet bara av ett pass, herre gud säger jag bara. Det är påfrestande.
 
Vi får se hur det blir nästa tävling, lär ju inte vara med, och just nu gör det mig ingenting. Från att ha legat på topp i dressyren, bra poäng i sthlmscupen och många medaljer.. till att vara 2 poäng från att räknas bort. Hur många steg har jag egentligen klivit tillbaka? Varför gör jag det här? Seriöst så vet jag inte just nu, och jag hatar den här känslan.
Ett halvår sen liksom, jag och laget kom liksom tvåa i hela stockholmscupen. Då! Vart är jag nu egentligen..?

Min duktiga bebba

Just nu promeneras Tatz bara, ska börjas longeras snart. Det är tråkigt, går inte att förneka, men nyttigt som fan! Vi har under den här veckan bara byggt upp något starkare. Hon stannar när jag gör, ökar takten och saktar ner samtidigt som jag. Håller knappt i med handen närmst huvudet, den bara "håller" i grimskaftet ifall att hon skulle bli rädd, så jag snabbt kan hålla tillbaka henne. Det är ball känsla, att känna sig trygg med hästen, och att hästen är trygg med mig som ledare!!

Idag var lite speciellt, travade med henne för första ggn sen vilan startade. Eller sprang med henne, och visst, kändes att hon var pigg.. men samtidigt så stabil och lugn i sig själv! Känns bra inför första ggn jag ska rida, om ca 2 veckor :)

Jag tror vi börjar hitta varandra!

Tatzy, 8 månader sedan

Och den fula ankungen blev en svan tillslut!
Tatzy låg väldigt efter i kroppsutvecklingen i somras, då hon fick mask osv som gjorde att hon tappade väldigt (obs att hon inte var misskött, även om det må se ut så!). Sen låg hon säkert lite efter ändå, jag vet inte. Men rackarns fin har hon blivit lilla tjejen, börjar se ut som en snygg hopphäst verkligen! Just nu är baken något högre än framdelen, men dom växer ju lite så, så hon kommer nog bli ett par cm större. Nu är hon ca 164cm! HUR SNYGG HÄST HAR JAG HOS MIG JUST NU DÅ?!?! Bebban! Ja ni ser nog själva hur hon har utvecklats fysiskt!
Längtar tills vi sätter igång o tränar igen och hon blir ännu snyggare!

Rosa om fossingarna

När Tatzy får på sig skor igen (nästa vecka, hoppas hoppas!) så kommer hon få vara extra tjusig i hagen! Boots på, för att hon inte ska trampa av sig dom, och hoppas på att det funkar! Det är inte billigt med en klantig häst.. Brand färg, då syns dom ifall hon tappat i hagen också. Och rosa är fab!

Du var viktig. Du saknas i mitt liv.

Gör så ont att tänka på, fortfarande, att du inte längre är en del av mitt liv. Men jag kommer alltid älska dig ändå. Lovar.

Not feeling too well

"Hej dagen, är det okej om jag pausar dig i ca 2 timmar och sover en stund?"
"Nej, det är inte okej. Lata fan!"
 
Okej kanske inte så, men jag vet inte, jag känner mig så sjuuukt sliten. Sover typ dåligt och äter dåligt just nu. Flänger fram och tillbaka helatiden känns det som, vill ju fan hinna andas också! Visst, jag jobbar bara 30h i veckan, men det är på två olika ställen, måste gå och åka buss + att jag tar hand om Tatzy varje dag. Att jag tycker mina jobb är så galet tråkiga just nu (speciellt ena) suger ju ut all motivation och jag bara tar mig igenom dagen, gör inte det bästa av dagen alls!
 
Längtar tills Tatzy ska sättas igång, det kommer ändå vara roligare då, tror jag! Och hoppas jag får rida Loppan lite ibland. Jag måste få röra på mig för att må bra.. och då räknar jag inte in mocka, släppa ut hästar och promenera till jobbet. Hatar att röra på mig på alla vis, förutom när jag rider el gymmar, vilket jag inte gör längre iof.
 
Men nu ligger jag iaf i sängen, helt slut. Somnar snart fast får ju inte heller, måste städa, måste ta hand om hästen, måste tvätta, måste svara massa mail, måste måste måste.. osv. F-that.
Oh those fresch days, minns dom nästan inte längre.

Sliten


Hej vuxenlivet

Att sitta på styrelsemöte en lördagsförmiddag är kanske inte det roligaste man kan göra! Men måste man så måste man, hmmpf.

Men det är snö idag och deeet är iaf gött! Och sen ska jag till Tatz vilket också är mysigt. Hon var så duktig igår så nu känns det kul! Promenerade, övade att hon skulle stanna när jag gör, oavsett om jag proar eller inte! Började även träna på att hon ska backa när jag går mot henne, och det gick också bra :)

Men ja, nu börjar mötet!

Vi kan kalla det fail!

Jag har senaste gångerna när jag ridit Loppan, gjort försök till att filma när jag rider. Det har inte gått bra!
Nu har jag fixat lösningen så att det blir bra, men då ska ni veta, så byter min kamera till slowmo-läge och filmen är sååå långsam! Fan.

Och sen att det faktiskt gick riktigt dåligt idag, för att Loppan kändes inte som sig själv, gjorde det till ett större fail. Vill ju bara kunna visa film på hur fin hon är!!

Men det blev inget med det serrni! Well, får försöka igen nästa gång! Nu blir det att åka hem och käka! #hungrigtjej
Kallt var det ju också!

Här finns jag också


Nu blev det kväller!

Idag har man flyt, ja visst.
Haha skulle ut till Tatzy mellan jobben, stog där med min redbull, helt snurrig i huvet.. så kommer bussen. Nynäshamn? Då insåg jag hur fel det var, min buss skulle ju gå till ösmo. Och alltså min buss gick ju till ösmo, bara det att jag inte stod vid den.. så den åkte utan mig. Wuhu!
 
Men jag åkte dit på kvällen istället, och det funkade bra. Förutom det faktum att det vart STRÖMAVBROTT! Försvann ju sen som tur var, men tror ni man vågar sig upp i ridhuset och promenera då, med en unghäst? Nej, den risken tog vi inte idag! 
 
Men jag har iaf ridit dressyrlektion, för min vanliga tränare Lotta. Äntligen! Red ju Napasche dock så var inte heltaggad på det precis, men vad ska man göra? Bara göra sitt bästa ändå, även om jag bara känner hur vi inte gillar varandra. Var skönt att rida för Lotta liksom, hon förstår nog mig som ryttare bättre och jag får lite space samtidigt som hon hjälper mig. Säger dom simplaste men viktigaste sakerna som fixar så det går hyfsat bra ändå! 
På söndag är det stockholmscup, ooh otaggad. Men kör bara kör liksom!

2013 genom kameran

Vi kan kalla det "best of", olika bilder från 2013, jobb eller personliga. Det är kul att kolla tillbaka och se faktiskt, även om man inser att man fotat lite mindre än vad man hade önskat.. men ja. Det får bli bättring på mig tills det här året, inte låta kameran ligga och damma!
Hoppas ni gillar bilderna, och vill ni att jag ska lägga upp lite bilder från någon av dessa gamla plåtningar, säg till! Det är kul med lite repriser och nyretuscheringar :)

Jag avskyr dig, jekla vet-allt:are.

Eftersom jag har en hatdag (ni vet.. ingenting går bra, man är trött och stubinen är kort) så måste jag få aggrodampa lite. Det är okej, man för göra det ibland!
 
VARFÖR KAN INTE FOLK BRY SIG LITE MER OM HUR DOM SKA HANTERA SINA EGNA HÄSTAR, OCH LÄGGA SIG LITE MINDRE I HUR ANDRA HANTERAR SINA HÄSTAR?
Jag menar det finns fan inget värre än vet-allt:are som vet absolut allt om hur min häst ska hanteras och uppfostrad. Alltså jag kan ta tips från folk som hållit på hästar längre än mig, som har mer erfarenhet.. men när någon säger till MIG vad jag MÅSTE göra med MIN häst, alltså nej. Och när JAG korrigerar MIN häst, då behöver jag inte någon annan att komma och korrigera också?! Jag menar, kom igen?!?!
 
Missta mig inte! Jag är sjukt tacksam för alla som kommer med unghäst-tips, tar emot med öppna öron, och använder det på det sättet som jag känner passar Tatzy. För alla hästar är egna intdivider, man måste känna efter och "lyssna" på dom! 
MEN när någon kommer och säger (ja det har hänt flera gånger) att "du måste göra så när du gör så för hon är en sån!" vänta..? Har du också känt henne i 3 månader och ridit henne? Nej, trodde inte det. Tala då inte om för MIG hur hon är. Snälla.
 
Okej, nu är jag klar. Kärnns bra att ha fått ut det.. Jag kan ta lite kritik. Jag tar gärna tips. MEN jag tar inte när någon tror att hen vet så mycket om sånt hen inte vet något om.

Grått

Just nu känns ingenting kul, iaf inte idag. Vissa saker lyser upp lite, men allt det gråa kväver.

Jobbet är en snarkfest, jag gör samma sak varje dag, behöver inte ens tänka. Mest spännande där på länge var typ då ponnyn rymde, men då vart jag bara lerig och arg. Jag behöver variation.
Vädret är ju inte heller något att hurra över. Ge mig snö, ljust och vitt. Gör så att leran fryser! Snälla
Folk som gillar rutiner, jag förstår er inte! Mår så jäkla dåligt av att göra samma sak, varje jädra dag. Och det börjar komma ikapp mig, sover dåligt och vaknar i sista sekund. Beter mig som en Zombie.

Hoppas att allt vänder, för såhär vill jag inte leva.

Randomness: I ran shirtless with a teletubby, because I've got abs.

Så kan det gå när man inte lägger sig i tid. *natthumor*

"Nothing stays the same"

I can face it just about
I'd rather hurt than live without
But I will rage and scream and shout
A love, a life, it's dark and bright
It's beautiful and it's alright

To cry your heart out
Fill your lungs up
We all hurt
We all lie
And nothing stays the same

Let your guard down
Get your heart pounded
We all bleed
We all breathe
And nothing stays the same

Luke Sital-Singh, vet inte vem han är, men jag vet att hans röst är sjukt härlig! In och lyssna!


The typical "ute och rider" bilden

Jag gillar mitt liv, verkligen! Även om jag kanske inte har så mycket liv utanför stallet, men jag trivs ju här.
Står här nu, precis tillbaka efter en kort uteritt på en busig Loppan, gjorde inget speciellt, men känner mig snäppet gladare. Terapi för själen! För det är en slags frihetskänsla, finns inget annat och man njuter mest av hur bra man är det. Uppskattar det lilla och släpper kraven, bara jag och hästen, i en tom skog. Jag tror nog alla hästtjejer förstår!?

Jag har sagt det förut, säger det igen, jag gillar Loppan! Och så var jag tvungen att fota hennes små korvöron, ponnyhest!


5st "det visste ni inte!"

# Jag har nästan blivit krossat av ett träd en gång, en sekund ifrån. Cyklade till en kompis när det blåste myyycket, hade jag vart pytte långsammare så hade jag fått trädet rakt över mig. Har sen dess fobi för att vara ute när det blåser, mår riktigt dåligt om jag verkligen måste.

# När jag var liten slog jag upp knölen ovanför min stortå så mycket att jag fick sy. Fått höra att jag skrek ordentligt mycket medan dom sydde, men inte pga det, utan för att alla höll i mig. Efter fick jag glass och var glad, typ som att det inte ens hade hänt!

# Jag har jättesvårt att fokusera när någon pratar med mig. Mina tankar är ofta någon annanstans, samtidigt som jag tror jag lyssnar. Många blir lätt sura på mig, så ibland låtsas jag att jag hört, även fast jag inte har någon aning om vad samtalet handlar om. Det är som att mina öron stängs av omedvetet.

# Jag skrev jättefult när jag var liten, nu skriver jag fint, och skriver jag slarvigt så vill jag nästan alltid skriva om. Perfektionist.

# Jag är helt sjukt sugen på en rostad ost&marmelad macka just nu!

Inkommande inlägg

Eftersom jag inte sitter med näsan i datorn så ofta så är inte mina "bra" inlägg så snabba, tyvärr! Men dom ligger där i utkast, och som anteckningar i mobilen. Och dom kommer, lovar! Men jag kan inte ösa genomtänkta inlägg varje dag, hur mycket jag än skulle vilja!
Det kommer inlägg som "mitt fotoår" och "året i hästväg" iaf, jobbar på't ;)

Jag hoppas mitt liv är hyvens intressant nog att följa som det är, ogenomtänkt :) eller att jag framstår som konstig nog för att vara underhållande! Heh.

Om någon är nyfiken över min promenad (från jobbet till hem) tidigare idag så kan jag tala om att det tog 1h och 40min. Inte illa pinkat!
Just nu är jag påväg till jobb2, dit behöver jag bara gå 10+20min (åker lite tåg mellan promenaderna)... Finner det konstigt att jag är i sån kass form med tanke på ovanstående!

Ja men värt

Där jag jobbar, dit går det en buss, varannan timme. Kan ni föreställa er hur underbart det är att missa den? 
Det gjorde jag idag, med 2sekunder, bokstavligen! Grrr jag är så arg nu! Men vad ska man göra liksom? Typppp... Promenera hem? Ja, det är ända valet.

Nu har jag gått i 40min, inte ens halvvägs. Älskar att jobba mitt ute i ingenstans.

Med livet som insats, ett steg starkare

Guess what!?
Jag sket i magkänslan och offrade livet lite, Tatzy SKULLE börja promeneras idag och jag bestämde mig för att lita att hon litar på mig! Hade sjukt ont i magen, rädd att vi skulle skada oss på något vis. Men det gick braaa!

Alltså nu är jag glad, påriktigt. Hela den här stallvistelsen stärkte oss lite kändes det som! Typ sådär att jag känner mig säkrare med henne, och förhoppningsvis hjälpte det så hon ska känna sig trygg med mig!

Men jag är stolt. Ibland så övertalar rädslan att det är bäst att låta bli, men magkänslan kan ju ha fel!

Städade skåpet också, knappt att det behövdes, men vill ha ordning o reda där :)

Kvalitéts-tid

Nyfriserad och putsad, tjusig minnsan! Skulle promenera men det blåser som fan.. och sanningen? Jag är bra rädd för henne sen sist, och är förutsättningarna minsta dåliga så vill jag bara låta bli. Just nu. För min egen säkerhet.. Jag vet att det kommer bli bättre nu när hon står i stor hage, men ändå. Så som det blåser ger mig dålig magkänsla!

Knäppte några för länge sen

Avskyr ridhus-ljus, men det är ju så att man får göra det bästa av situationen! Knäppte några när Lovisa hoppade Grammis lite för ca en månad sen. Inte dom bästa, men man får inte vara för hård mot sig själv! Gillar första bilden, det är skönt att ha en lydig och lugn hopphäst, lätt att ändra hindrena när man rider själv! hehe.

Värdelös sömntuta

Att vakna när klockan är kvart i ett är inget jag är stolt över.. men å andra sidan känner jag mig inte särskillt kry heller. Typ sådär helt slut i kropp och huvud, lite varm och ovillig att röra på mig alls. Men om jag skulle ska ta tummen ur röven, vakna till, äta frukost och traska hem till mig .. så vore det ju bra! Kanske skulle bli piggare i kroppen på köpet? 
Haha känns typ lie skumt också att jag ligger kvar hemma hos Felix medans han är på jobbet och huset är helt tomt. Aah, äsch. Jag har ju nästan bott här ett år på deltid nu.
 
Påriktigt, skäms lite över att jag sovit så länge.. drömt massor också, kanske därför jag inte vaknat? Och okej, kanske inget man skriver ut ifall man skäms lite. Men fuck that! Ibland får man veta mer än man behöver - livet liksom. Och ett heltflummigt inlägg skulle jag tycka, men nu vet alla att jag lever ändå, nästan i alla fall!
Tur att Doby också är lite morgontrött av sig!

Vi drar en söndagsmys också!

Mysmysmys, kan det bli bättre?
Efter att jag fixat Tatzy och sånt så åkte jag hem till min Felix, lagade god mat och fixade lite fruktsallad. Snart ska vi äta den, med vaniljkvarg.. gosa ner oss framför en film, somna och vakna upp till en ledig måndag. För min del! Den första röda dagen som jag är ledig på, tjuhu på den! Bestämde att jag inte skulle jobba denna röda, som jag gjort alla andra. Vet inte, hade massa planerat egentligen, men allt försvann, så jag är helt ledig.
 
Kör på en såndär behövlig "fixa allt som ska fixas" dag. Doby och jag ska ta en powerwalk (om vädret tillåter), Tatzy ska få extra uppmärksamhet eftersom jag varit så jädrans trött senaste veckan, kommit ut sent och mest gjort det som behövts. Inte mkt mer än så.. dåligt, men har känts så omotiverande när hon bara varit överpigg och jobbig. MEN - nu är hon behändig tack vare att hon går i stor hage med andra hästar = får ut sin överskottsenerg!
 
Jag gillar lediga dagar som man bara kan proppa med det man känner att man verkligen behöver just då. Det som får en att kunna andas, slappna av och göra sig redo för en ny jobbvecka. När det är mycket som pågår i livet så är det skönt att göra ingenting, samtidigt som man gör massor. Fattar ni? ;)

Besviken

På mig själv och min insats, men även på domaren. Tyckte hon var lite väl snål, gör jag tyckte ändå ritten var godkänd! Men protokollet säger annat, och 58% är inte godkänt.. Ja, laget förlorade och blabla. Missnöjd som satan är jag, men hästen var riktigt ball ändå, och det stör mig att allt vart spänt och hetsigt inne på banan. Han vart ARG i fattningen och drog en rejäl spark rakt ut, mindre kul, men jag var bra där! Jag fortsatte som inget och körde programmet.

Äsch, kortfattat?! Hästen var ball, gillade den. Programmet gick inte bra men ok, fick snåla poäng. Vi förlorade. Bleh.
Hästen jag red, inte jag som rider där dock på bilden. Lägger upp film senare!

Lördagsmys

Även om klockan säger att det nu är söndag, så struntar jag i det! Vi har haft lördagsmys, efter kvällsfodring och Tatzy-fix. Gjorde någon riktigt god "efterrätt" med äpplekanel-kvarg, mumma!

Imorgon (idag) är det stockholmscup som gäller, och om jag är lite nervös? Hell yeah! Men det ska nog gå bra, in och köra bara.


fascinerande

Som fotograf jobbar jag väldigt mycket i photoshop.. och ibland blir det att man sitter och leker, testar nya saker och överdriver retuscheringen. Det är kul! Idag drog jag fram gamla bilder på mig, typ 1.5 år sen dom togs, och retuscherade lite. Bilderna är på mig, men ser ändå inte riktigt ut som mig. Lite glorifierade, putsade kan man säga.. För min hy är inte sådär perfekt, mina axlar så smala eller ansikte helt proportioneligt. Men sen finns det saker som fortfarande är mina! Knölarna på axlarna, potatisnäsar och gropen under underläppen. Man kan se att det fortfarande är jag.. även om det samtidigt inte är jag. Fattar ni?

Det är guld att kunna sånt här, och hjälper även en att se lite mer skeptiskt på dom perfekta modellerna i tidningarna, med slät blank hy, ofelaktiga ben och perfekt runda rumpor. Allt går att fixa till, och alla har sina brister, modell eller inte. Tragiskt men föralltid sant - ingen är perfekt! 

Petig, kräsen och ensidig.

Jag är en såndär person som är väldigt petig med maten, inte mycket som verkligen är gott! Så när jag ska äta ute/ beställa mat så är det ALLTID samma sak. Thai? Då beställer jag phad thai. Donke? Alltid McFeast. Osv.. 

Innan i höstas hade jag aldrig köpt indisk.. Förstår ni paniken då när jag inte ved vad jag skulle tycka om? Fick verkligen tänka, och är jag osäker brukar jag välja vegetariskt.. Så då delar jag upp ingridienserna var för sig. Ost? Ja det gillar jag! Gräddig tomatsås? Gott! Jordnötssås? Mums! Det måste ju vara en bra kombo?

Kan tala om att det var det! Och nu kommer jag bara äta den maträtträtteb när jag äter indiskt i fortsättningen. Kan ni gissa vad det blir för middag för min del ikväll!? ;)

Pay&Jump på Ekeby gård 7/12

Har ni hört uttrycket "Bättre sent än aldrig" tidigare? Såklart, värdens bästa ursäkt när man glömt något, och kommit på det mycket senare, alt alldeles försent.
För ca en månad sen så fotade jag en pay&jump på gården där hästen står, mest för att utöka portfolion lite. Och även om jag inte är så jättenöjd med bilderna så känner jag att det ändå kan vara lite kul att visa upp dom. Tyvärr så var det en väldigt mörk vinterdag, men jag tackar och bugar för min kamera.. som är helt klart bäst. Ljuskänslig<3
 
Är det någon från Ekeby som läser bloggen, och var med o red den här gången? Det finns stor chans att det även finns bilder på dig och din häst! Vid intresse så är det bara att kontakta mig, beskriv vad du har för häst/utrustning så kan jag kika. Bilder finns att köpa för 50kr/st
Det är copyright på ALLA mina bilder!

Mitt ego är lite småsugen

Något jag velat ha länge är en trådlös fjärrkontroll till kameran.. just för att det ibland faktiskt är väldigt roligt att ta självporträtt och sånt. Men samtidigt så hatar jag det, just nu iaf. Nu, om jag ska ta bild på mig själv, så ser det ut såhär -> Ställa upp kamera; ställ något där jag ska stå och lås fokusen på den; sätt på självutlösaren; spring; poséa snyggt; spring fram till kameran igen; upprepa. Och hur kul blir det i längden? Inte mycket.
 
Har hittat den här nedan, för 700kr på japanphoto, och det är ändå rätt billigt.. med tanke på att en annan jag hittade kostade 2300kr! Är SJUKT sugen på att köpa den, och jag tror (!) att jag har råd med den. Men känner mig lite impulsiv.
 
Är det någon som har den här och som vet ifall den är bra eller inte?
Hähnel Combi TF Fjärrkontroll

New year, new me?

Då är vi alltså inne på dag 3 av 2014, snart dag 4.. och jag tänker lite på alla nyårslöften folk ger. Är det ens någon som någonsin fullföljer dom? Alltså.. det är ju fullproppat på gymmen just nu, folk är galna för att dom försöker sluta röka osv. Men lagom till mars-april börjar det lugna sig på gymmen, folk börjar tänka lite "jaja", slarvar med löftena. 
 
Men det är såklart, efter nyår så börjar man med allt bara BAM. Köttar på för att klara sitt löfte och bara sliter, och sen kanske det inte ger resultat direkt. Då tröttnar man, ger upp. Är det inte bättre att sätta upp typ delmål? Tänka att man ska försöka förbättra sina brister och jobba sig upp, inte försöka hoppa upp från steg 1 till steg 10 direkt. Så högt kan man som människa inte hoppa! 
 
Vill du vara fit till sommaren? Ja men lägg upp en ordentlig och stadig plan, som håller i lägnden! Ät bättre, BRA mat, strunta i chipsen på fredagsmysen, dra fram grönsaksdippen. Sluta inte ät mat ihuvudtaget för att bli smal, det är inte hälsosamt! Rör på dig mer, träna några gånger i veckan.. inte varje dag, så hårt att du är svimfärdig efter. Aldrig att du orkar dig igenom dagarna ifall du ska plåga dig så, resultatet blir inte bättre av att stressa fram något, och det kommer kännas värdelöst tillslut!
 
Jag har inga löften i år, känner att jag ska ta livet som det kommer och göra det bästa av allt. Ta tillvara på möjligheter och kämpa för att bli lyckligare än någonsin och tro på mig själv mer. Göra allt för att 2014 ska toppa allt!

Lovisa och Vandal

Vandalen är min ridlärares Monicas dressyrhäst som går msv-klasser (?) med Monica. Lovisa rider honom lite för att träna sig själv. Idag fotade jag dom två tillsammans, bjuder på några bilder!

Dramaqueen

Red Looisa idag, min vän Malins lilla pålle. Jag gillar henne, hon är en sån där häst som jag klickar med, påtal om det jag skrev igår. 
 
Men hon är en riktig diva den där, och är det inte okej då jädrar får man veta det! Tidigare har hon faktiskt typ bara tjurat lite, men jag tror att hon är en häst som testar ju mer hon "känner ryttaren" och nu så tog hon i från tårna verkligen. Haha! I galoppen när jag samlade henne riktigt ordentligt så blev hon suuuur! För det var jäkligt jobbigt tydlign. Men ja, minst fyra omgångar drog hon, och ordentliga. Tur att jag har balans :) 
 
I övrigt så gick hon riiiktigt bra idag, och jag försökte filma mig själv. Eh det gick dock åt helvete, blev suddigt, typ som att telefonen glömt glasögonen hemma. Men ni som har instagram kan gå in och kolla på skutten där, ävwn om det är suddigt! - mariekruger@instagram. Kika in, det är lite kul ;) 
Tänkte skriva ett inlägg om hur jag lägger upp passet när jag rider någon annans häst sen, om det intresserar?
Bävern

Ringde Findus, blir lasagne till middag.

Nej men skämt å sido.
Kan inte ens beskriva hur ARG jag är på ponnyn i stallet där jag jobbar. Så fort jag öppnade boxdörren imorse för att sätta på regntäcket, så trycker han sig ut och galopperar iväg. Ut ur stallet och in i andra valackens hage. Alltså kalabalik!!
 
Så i ca 40min halkade jag runt i leran för att fånga fanskapet, men såklart han inte ville bli fångad! Andra hästen ville inte heller det, han är kär o ponnyn. Alltså faaan vad jag bara ville.. ah jag vet inte.
 
Men godmorgon liksom! Idag är nog oflytdagen, berätta mer roliga kaosigheter senare!

Dressyrlektionen idag

Torsdag och efterlängtad dressyrlektion, alltså äntligen. Har ju inte ridit lektion på ca 2 veckor, och det är ju skandal! Röda dagar och grejer, onödigt när man inte ens har jobbledigt. Hah. 
Eftersom jsg red för första gången på 10 dagar där i tisdags.. så kan jag säga att det kändes idag! Mmh träningsvärken ligger verkligen där i varje rörelse, men det är gött! Är sånt där pucko som älskar träningsvärk, det är som ett intyg. Hej, du har kämpat bra, dina muskler växer just nu tack vare det. Lycka till. Typ så :)
 
Men ja, idag red jag en herre vid namn Napasche som står på ridskolan. Han kan verkligen gå väldigt fin och så, bra dressyrhäst att tävla LB på.. men det är så att det finns inget klick. Ni vet det där när man älskar att sitta på hästens rygg, även om passet inte är bra. När man sitter på och bara känner hur det är rätt! Jag känner inte det på Nappe.
Helt ärlig så tycker jag han är tråkig. Folk får säga vad dom vill, jag vet redan att han är en väldigt fin häst, och jag ska vara glad att jag får tävla homom osv. Men säger det inte klick så gör det inte, och han får inte mig att känna att jag ska kötta på dressyrbanan och göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt. Fattar ni? Jag blir tråkig på hans rygg.
 
Men oavsett hur vi funkar ihop så måste jag tvinga mig själv att vara nöjd (endast nöjd) med dagens dressyrlektin. Det gick ju inte åt helvete liksom :) Blir frustrerad när det känns som han ignorerar mina hjälper, men annars var han hyvens avslappnad och ibland fick vi till det. Ridläraren verkade tycka att det såg ganska bra ut och jag får helt enkelt trycka stämpelt OK på det här ridpasset! 
 
Var f.ö ute hos Tatz nu på kvällen, och låt mig dunka huvudet i väggen. Gaaaah. Troligtvis av allt springande och skuttande idag har hennes sår från förra söndan rivits upp och jag bara orkar inte. Dumma häst, kan hon inte liksom.. inte vara klantig någon gång? Tur att hon ändå har vintervila och inte är i hårdträning!
Lerig var hon ju också.. lite.

jag är Krüger

Det är ju rätt standard att säga "vet inte hur jag ska beskriva mig själv".. men det är rätt sant också. För man vet ju hur man själv tycker att man är, men alla har olika ögon och egna tycken. Så därför får ni lite naken sanning från dom två personerna i mitt liv som känner mig bäst. Kan säga att iaf jag log när jag läste det, jag låter ju ändå som en rätt så bra person. Jag skulle iaf vilja känna mig! :) Varsågoda:
 
Felix (min kärlek) - "Du är nog en av dom mest omtänksamma personer jag känner, en person som vill folk väl. Du ställer väldigt höga krav på dig själv och allt som du gör och du gör aldrig något halvhjärtat vilket ofta leder till väldigt bra resultat. Ibland leder det dock till en del prestationsångest men du är samtidigt en person som aldrig ger upp, du kämpar.
Du är beslutsam och bestämd, du vet vad du vill. Du är tillexempel den enda jag känner som verkligen vet vad du "vill bli när du blir stor" och du skulle skulle inte vika av en centimeter från den vägen du vill gå. Jag har också privilegiet att stå dig såpass nära att jag får vara med på "din resa", jag vet vad du varit och jag ser vart du är påväg, jag har sätt dig växa väldigt mycket på den tiden vi känt varandra, och trots att du kanske inte ser det själv så ser jag en väldigt stark tjej när jag ser på dig. Du som oftast en väldigt glad person och du är definitivt en av de spralligaste, tokigaste, knäppaste men framförallt underbaraste tjejen jag träffat. 
Du är även den person jag älskar över allt annat och någon jag skulle göra vad som helst för <3 "
 
Felinda (bästa vän & systeryster) - "Marie är en av de roligaste, knasigaste och knäppaste personerna jag känner, men även om mycket hos henne är roligheter så har även hon sina seriösa sidor! Hon är en grym tidsoptimist och väldigt envis, och tackvare det så är hon grymt driven och engagerad inom sina intressen och är sjukt duktig både på hästar och inom fotografi! Marie är också en person som aldrig vill någon någonting ont ,som alltid finns där och ställer upp i alla lägen och bjuder på sin gläde." - Felinda, bästa vän
 
 
Men övrig grundfakta om mig är då att jag är 20 år, bor i en håla 30min från Stockholm city och har hästar o fotografi som största intresse. Bor hemma, med mamma, pappa, storebror och lillebror. Även hunden Doby och katterna Zorro, Aramis o Tom Ruffs befinner sig under samma tak. Dessutom bor jag deltid hemma hos pojkvännen, så just nu känns det som att vi har två hem, då vi hoppar fram och tillbaka. Om ni fattar?
 
Eh aah.. Jag har just nu fyra olika jobb, två fasta och två mer fria. På vardags-förmiddagar jobbar jag i ettt litet stall och på varags-eftermiddagarna som fritidsledare på ridskolan där jag även rider. När jag har tid/lust så jobbar jag även extra som kioskbiträde i Globen. Mitt roligaste jobb är även det jag är utbildad till - Fotograf.
 
Osv, osv. Om mitt hästliv/ hästarna i mitt liv kommer ni få läsa i ett senare inlägg!
Och det var allt ni får veta nu, allt övrigt får ni se om ni fortsätter följa mig här! ;)
Kyss.

Hemåt skall jag gå

Med té i hand, musik i öronen och lera på skorna.. fast jag ska ju inte gå hem bokstavligt talat, utan det blir ju bussen. Såklart! :)

Alltså påtal om buss, mitt morgondrama! Efter ihopsläppet med Tatzy och alla andra ston (som gick jättebra) skulle jag åka vidare till jobbet, inga konstigheter visst?
Fast det vart ju inte som tänkt när bussen är 30min sen! Paniken då, eftersom det betydde att jag skulle missa bussen som skulle ta mig till jobbet.. Aah ringer Felix men han kan ju såklart inte rädda mig, smsade chefen som sa att det var lugnt, kunde komma senare.. Ändå panik (avskyr kaos).

Men idag hade jag tur i oturen!! Buss nr1 som skulle ta mig till buss nr2 var samma, så jag missade aldrig jobb-bussen! Förstår ni lättnaden?

Åh, det är inte lätt att vara körkortslös.

Tidiga mornar och trötta ögon

Dag 2 av det nya året då. Överlevde ändå första dagen, men en viss bitterhet i kroppen. Men att överleva är väl ändå att överleva? Dvs rätt bra resultat!
 
Just nu är klockan 8, och jag står utanför hagarna hos min foderhäst. Fingers crossed nu. Idag släpps hon ut bland alla ston. Om jag är nervös? Ehm.. Ja, inga mer skador tack!
 
Åh usch en jobbdag till och sen en till. Kunde det inte bli helg direkt? 

Nu börjar allt om

Allt är nytt nu, eller det känns som det i alla fall. Nytt år och grejer, 2014, hello! Men jag är inte redo för ett nytt år, faktiskt. Allt skrämmer mig just nu, det är så mycket som förväntas av en, speciellt nu när man ska fylla 21 och grejer. Man ska vara vuxen, en förebild, ha körkort och någonstans att bo. Annars är det inte bra om man är 21 år gammal. Omogen.
 
Det är dock inte med bitterhet som jag vill starta upp den här bloggen, egentligen. Men jag tänker aldrig skriva ett inlägg här och låtsas vara glad, låtsas att livet består av rosa bubblor och fluffiga fjädrar. Här är det masken av, och sanningen kommer fram. Oftast!
Så, vad händer här då? Eh ja, det var nog en jävligt bra fråga! Alltså det är ju mitt liv, allt i mitt liv! Hästar, foto, kärlek, jobb, struntsnack, tankar. You name it! Ska även passa på att beskriva mig själv såhär i början, så ni får en snabb inblick i vad det handlar om. Hur gött?! Menne.. det tar vi någon annan gång, troligtvis senare.
 
Till skillnad från flera andra i min ålder, som kommer ligga bakis i soffan hela dagen, så ska jag jobba. På nyårsdagen. Dom hade dock troligtvis roligare än mig igår.. För förutom att jag fick kyssa min kärlek vid tolvslaget så var mitt nyår inte särskillt värt.
 
Peace. Love. & Understanding.
Designen kommer bli snyggare med tiden, lovar!