Inköpt till Tatzy

Igår köpte jag en gelépadd till Tatzys sadel, jag tycker det lutar frammåt så mycket, och det kan ju inte så skönt för henne liksom.. så nu är den inköpt och sadeln såg ut att ligga mycket bättre!
Den jag köpte är en sån som bara ligger under framvalvet, den ska även fördela tryck och vara bekväm för hästen. Måste säga att av bara klämma på den lite så känns det ju som att den är väldigt bekväm :) Tanken är sen att jag ska köpa en billig allroundsadel, hittat en jag tror är jättebra.. för den som hon har är liksom i storlek XL i kåporna, dvs för en lååååång person. Jag är INTE en lång person, haha, så jag når ju knappt att skänkla på henne ^^
 
Min köpte jag för 295:- hos lillhästen i stav, trodde den skulle vara dyrare
Insåg nu när jag tittade på dom här bilderna (lånade) att jag la den åt fel håll.. haha bra Marie!!

Kommentarer
Postat av: Emma

Om sadeln lutar fram så är den för vidd i bommen tyvärr :/ Läs sida 5 och 6 på den här länken; http://www.stalltangby.se/Sadelinpassning.pdf

2014-01-24 @ 00:12:19
Postat av: Emm

Så är den för vidd så är padd bra att ha under, helst fårskinnspadd och med kanal så de inte blir alldeles för trångt heller :)

Svar: Jo.. men att den här padden kan lyfta upp sadeln fram är ju för att den fyller ut lite där den är för vid, vilket jag vet om att den är. Så den här lösningen funkar tills jag har råd med den nya, medan hon bara skrittas ändå! Tatzy skulle säga till om hon var missnöjd :)

Nu är det tyvärr inte jag som bestämt sadeln till henne, har aldrig tyckt den legat bra heller
Marie Krüger

2014-01-24 @ 00:14:04
Postat av: Emma

Det förstår jag fullkomligt! Bra att du bryr dig om henne :)

Svar: Ja, hon verkar nöjd nu när all fokus är på henne :)
Marie Krüger

2014-01-25 @ 01:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback