Ett gäng favoriter

Hittade dessa bilder från i höstas, när jag, mamma och mormor var och såg spanska ridskolan i Globen. Det var min födelsedagspresent :) Är så sjukt nöjd med dom, speciellt den översta.. Definitivt några av mina favoritbilder genom tiderna. Man ba hey, hur grym är inte jag då?

See, I flipped it!

Dagen vände ju tillslut, aah så skönt! Men note to self: det går inte att fönstershoppa när man känner sig low. Blev tre plagg och ett par örhängen med hem, oops... Och chailatte o phadthai till middag med hem!

Även ett skissblock med ordentliga papper, och inte vanliga som jag snor från skrivaren. Har haft tid att rita lite ikväll, stooor skillnad och så skönt att rita på ordentligt papper :) i like!
Nu tog jag tag i att dra en powerwalk, mellan avsnitten på DDD. Ja, på mindre än en vecka har jag tagit mig till säsong 4.. Hehe. 

Men jag är glad att det vände, så skönt att inte behöva gå och lägga sig med en jobbig känsla i magen!
Ska kötta på här nu, Daniel Adams Ray i lurarna, kände för det idag! :)

But nightmares are dreams too.

Vaknade upp i panik, drog täcket över huvudet och kramade Felix kudde så hårt jag kunde.. och började gråta. Hejdlöst. Att drömmar kan påverka en så mycket egentligen, en dröm som var allt förutom verklighetstrogen, men ändå kändes så verklig. Det är läskigt!

Vad drömmen handlade om orkar jag inte riktigt skriva, men det var mina hjärnspöken som lekte med mig. Avskyr när dom där tankarna tar över och man inte ens kan göra något åt det. När det känns som att man inte kan lite alls på den person man litar mest på. När ens värld vända upponer, även om det bara sker i huvudet... Det är väl rädslan att bli krossad igen som ligger och trycker.

Såklart har jag känt mig sjukt låg hela förmiddagen nu pågrund av den där jädra drömmer.. Vill dock vänta på det, så är påväg till centrum för att köpa en chailatte, fönstershoppa lite och skaka av mig det!

2 nätter kvar

Saknar han så att jag går sönder #needy... en vecka är en vecka för mycket. Bara två nätter kvar!

Värdelösa dagar


Haft lite dåliga två senaste dagar.. Ensam och lite låg. Gjorde ingenting vettigt på hela dagen, förrän jag tog tummen ur röven och drog ut o powerwalk-joggade. Kändes bra, blev stolt över mig själv! När det blir lite svalare så går jag nog ut på en powerwalk idag med, för att dagen inte ska kännas helt värdelös...

Men den känns rätt värdelös ändå. Tur att det finns fluffiga filtar, choklad och bra serier :) just nu - Drop Dead Diva!

Hurtbullen med otur

Den här måndagen har varit långt, sååå långt! Jobbade imorse, plockar iordning och städar i stallet nu när jag målat klart. Direkt efter jobbet städade jag hela köket, rensade kylskåpet (hittade rätt så äckliga saker...) och diskade, tvättade och vattnade blommor. Riktigt duktig, hurtbulle är jag allt i hemlighet! 
Dock så sket sig hela mig "duktiga dag" när jag skulle ta en powerwalk ner till affären för att panta flaskor.. för att maskinhelvetet var trasigt. Tänkte knappast gå hem igen med flaskorna så bestämde mig för att åka in till västerhaninge för att panta. En halvtimmes väntan på tåget och sen en kvarts väntan hem. Inte kul, och ja, jag blev bitter!!
 
När jag väl kom hem placerade jag mig i soffan och har suttit kvar här :) Kollar på DDD (btw måste ju bara älska huvudpersonens drömmar) och har ritat en hel del. Blev precis klar med en, är ganska nöjd, speciellt med håret! Håret är det svåraste tillsammans med ögonfransarna! Men... vad tycker ni? :) Förstår ni bilden? Tvillingarna..

Från hårddisken

Kikade runt i en av mina bärbara hårddiskar, hittade ett par bilder från mars 2012, när jag fotade en tjej som heter Ida med Loppan som "rekvisita".. Även fast dom är två år gamla så finns det ändå några guldkorn där i :) Eftersom jag mest sitter hemma just nu så har jag inte så mycket att blogga om, man tager vad man haver! Lite ny retusch på och så.. men ja! *fyller ut bloggen lite*

Blixtar och dunder

Vaknade redan vid 7 imorse, av att jag hade så sjukt ont i magen. Somnade om när det släppte och vaknade upp vid 12 av att det var storm ute. Alltså jag avskyr att vara ensam, men extra när regnet öser ner, blixtarna lyser upp himlen och den dundrar i hela huset. Gömde mig i soffan med en filt överdragen! Inte så att jag är rädd för blixtar o så, men när jag är själv.. i ett stort hus. Ogillar starkt!!
 
Har legat kvar här i soffan sen dess, endast gått upp för att fixa lunch och vaniljlatte.. eller vad jag ska kalla det? Aah typ viljté med latte-mjölk. Ganska gott, me har inte riktigt fått till det än.. blir nog bättre efter några försök :) Halvkollar på något serie också, "Drop dead diva", någon smal snygg dum blondin som dör, men kommer tillbaka i en annans kropp, helt tvärt om från hur hon var innan.. osv. 
 
Stannar kvar här i soffan tills jag måste gå ner och köpa middag.. eller måste? Jag VILL, för jag tänker äta pizza ikväll! Så är det punkt. Hehe är lite tjockis denna helgen kanske. Men det är okej, tröstäter i min ensamhet :) 
 
btw.. har ni förstått att jag känner mig ensam? hehe :P
Ser det inte fab ut att lägga upp bild på hemmagjord latte? mmh! haha ;)

Vill inte sova själv!! *sadface*

Ligger vaken i sängen, hör varenda störande lilla ljud. Bilarna på vägen, fläkten som snurrar på, syrsorna nedanför fönstret och klockan i andra änden av rummet... Men dom viktigaste ljuden saknas. Ljuden av hans andetag, det lätta snarkanded och mumlet man aldrig förstår. Dom ljuden vill jag ha här just nu, mer än något annat. Dom ljuden tillsammans med den varma kramiga personen som dom kommer ifrån...

Att sova själv är inte min grej!

Men jag är ganska trött, egentligen. Efter en promenad på 35min till stallet, fix för två hästar och ett dressyrpass på en. Det gjorde sitt verkligen! Jag hoppas på lite träningsvärk imorgon...
Har även behövt tömma hästarnas badkar och rengöra pga en skata som inte kunde simma. Det var inte fräsch och jag fick så ont i hjärtat av att se den ligga där i. Usch. Fattar inte hur det gått till? Alltså att den drunknat i hästarna badkar? Konstigt ju.

Borde låta John Blund göra sitt, han sitter och väntar idag! Men jag är inte nöjd alls över hela sova själv grejen.. Men sex nätter överlever jag säkert, räknar ner dagarna! Längtar efter Felix!!


Grattis kompis

Idag fyller en av mina älsta vänner år, vi har kännt varandra sen typ dagis. Gått i samma skola under alla våra skolår, samma klass i 5 år. Så himla go människa är hon!! Även om vi inte pratar jätteofta nuförtiden så vet man alltid att hon finns där, hon är en sån vän liksom.. 
Önskar dig det bästa idag, din dag, bästa fina Malin! Det förtjänar du! 
 
Och jag är så tacksam också, för att jag har Malin som vän! Det är tack vare henne, och Loppan som jag inte blev rädd när jag flög av Zetra på en tävling för två år sen. Eller jag blev rädd, såklart, men tack vare dom så fick jag tillbaka lite självförtroende innan det försvann helt.. när jag fick hoppa och tom tävla Loppan en gång, inte högt, men ändå. Det hjälpte nog mer än jag trodde, men jag är såååå glad för det. Fatta om jag hade blivit rädd för att hoppa? Det jag älskar mest!? Funkar inte!
Så tack! Tack Malin, Loppan och även Malins mamma. Och tack för att ni ger mig förtroendet att rida eran härliga häst emellanåt. Ni är bäst.

Frukost i min ensamhet

Nu har Felix åkt, och det känns jättetomt hemma just nu! Jättejättetomt. Precis ätit en bjässefrukost här i min ensamhet, kollat på PLL och chillat i soffan. Rätt slappt. Dör lite av värmeslag, kanske var dumt att dricka té till frukost i den här värmen? :P 
 
Dagens plan är att städa lite hemma, göra lite måsten osv, ja sånt där kul.. innan jag går till stallet senare ikväll. Ska rida Hero igen och sen ska väl W skrittas eventuellt. Båda ska iaf tas hand om och mat ska fixas. Kommer bli en seg dag, och det där med middag vet jag inte hur jag ska lösa... är inte så high på att hitta på maträtter, och tycker inte om att laga mat! Kommer svälta medans Felix är borta :)

Känner btw att jag vill åka och bada väldigt gärna.. alla läggar upp "har badat idag"-bilder helatiden och här sitter jag ba öööh, jag tror inte ens jag doppat tån i vattnet i år. Illa ju! hehe :P
Köpte nytt té igår, Tropical Fruit.. mums! Té är underskattat.

Det är varmt nu, hej extremsommar

Hör musik uppefrån rummet nu, antar att det är Felix som har börjat packa nu.. för att åka ifrån mig i två veckor. Usch. Alltså hur tomt kommer det inte att kännas att vara själv så länge? Utan honom.. Gå och lägga sig själv, en stor säng på 180cm... Tomt. Som tur är så har jag bokat in att hälsa på honom två dagar på lägret där han ska jobba! Det är okej att vara lite beroende av en människa när det är ens speciella människa! Faktiskt.
 

Aaah det är varmt just nu också, på dagarna. SÅ VARMT! Det känns lite extra när man står 3h non-stop ute i en hage och byter repet. Ja alltså en sommarhage fixade jag idag på jobbet, och dagens väder avslöjas lätt utav den fiiiina brännan jag har på brösten och ryggen. Wuuh! Magen däremot är lika blek som det alltid varit, förstår inte varför?!
 
Menne.... har ju ridit idag också! Skrittat en häst och motionsridit en annan. Den första: W, skrittade jag medans det fortfarande var ganska varmt ute, men utan ansträgning är det ju ganska lugnt.. Den andra: Hero, red jag på utebanan lagom tills den var heeeelt täckt utav skugga. Klockan 6 is the time to ride på Ekeby sommartid alltså.. så skönt! Hade börjat fläkta lite också :) Men han kändes fin, även trots att jag inte krävde något. Såklart var väl han lika värme-matt som piloten, men vi jobbade på bra ändå! 
 
Nu är klockan sådär jättemycket. Inte aaaallt för jättemycket, men ändå ganska. Så borde nog hjälpa Felix packa så vi får sova någon gång... Eller så river jag upp hela hans väska så att det är kaos imorgon och han inte kan åka? Heheheheh.... ond.
Bilder från 2012 som jag fotade på Hero och hans ägare Jenny

brb mot stallet

Ska ta hand om dom här två snygga herrarna. En är gammal bekantskap, den andra helt ny. Spännande!

Bloggfritt

I värmen har jag helt enkelt inte orkar anstränga mig mer än det jag verkligen behövt göra.. Som att måla i stallet och promenera hem till mig för att hämta saker och sen traska till Konsum för att handla mängder av dricka för att inte dö. Har dock orkat två saker som jag velat göra - rida och rita! Blogga föll bort..
 
Ett sjuuukt bra ridpass på Loppan, som var guld i galoppen och ett steg framåt i vänstervarvet.. Kände bra och jag var glad i hela kroppen. Det var två svettiga damer som skrittade upp till stallet 40min senare. Tur att det fläktade friskt på gärdet där jag red, för solen gassade på rätt bra :)
 
Och ritat! Ja... Men visar inte den ännu! Börjat göra teckningar efter ett tema, och visar jag denna kommer någon lista ut och det spoilas alltihopa! Det vill jag inte :) ni får se snart nog....

Rastar pennorna

Har massvis med fritid atm, så har börjar rita lite igen efter långt uppehåll. Lite olika saker, denna gången ett lejon.. Den är snart klar, en detalj kvar bara :) Är inte helt nöjd.. men den är okej! Vet inte vad jag ska rita här näst? Tips?

Tunnorna ska på promenad

Idag ska Loppan få vila lite, fast inte helt.. tänkte ta med henne ut på en powerwalk så hon får röra på sig ändå. Och så att jag får röra på mig, är så ur form och tycker det är pinsamt! När jag har mer cash så blir det nog ett gymkort för min del!
 
Skrapade fram en gammal bild från 2 år tillbaka när jag och Julia bodde hemma hos Malin (Looisas ägare) i 2 veckor.. Fun times! Vi tog en långpromenad ner till en sjö med hästarna ena dagen. Supermysigt!

Ingen John Blund i krokarna

Felix halvsnarkar gott här bredvid mig, medans jag ligger här så nära honom som det går.. klarvaken. Vet inte varför med det blir så vissa nätter, att jag inte kan somna. Bara stirrar rakt ut i vårat mörka rum och tänker på precis allt, eller absolut ingenting. Men det är skönt att sova, och jag vill inget hellre just nu!

Ikväll har jag påriktigt tänkt på allt emellan dom saknade jordgubbarna i flingpaketet, till hur jag ska göra när Felix åker och jobbar på ett seglar-läger. Tänkt på hur jag ska göra med jobb, hästlivet, pengar, körkort, projekt 'flytta hemifrån', imorgon på jobbet, vad jag vill ha till frukost, hur jag ska fortsätta med teckningen jag ritar nu.. Ja seriöst, allt möjligt!!

Men!!... Hjärnspökena viskar bara tyst i bakgrunden, nästan så att dom inte hörs alls. Ovanligt för en sömnlös natt där tankarna springer fritt, dom brukar skrika högt vanligtvist. Det känns konstigt. Ovant... Men bra! Typ som att hej, här är jag, och jag mår nog faktiskt väldigt bra. Typ som att livet, trots alla minus, ändå är riktigt fint?! Jag gillar det!

Måste anstränga mig nu dock, försöka tillkalla den där John Blund och säga att han missade mig. Jag ska ju faktiskt orka jobba imorgon!

Fruktpåfyllning

Det känns bra, att gå in i affären och inte köpa choklad, utan frukt. En viss stolthet bubblar i en när man betalar då! Var ju sjukt sugen på choklad, men viljan att fylla på fruktskålen hemma var starkare.. Riktigt bra känns det! :D Dessutom ser det snyggt ut att ha färska frukter på vardagsrumsbordet, i den läckraste fruktskålen någonsin ;)
Bananerna ser ju dock lite tråkiga ut, dom fick nämligen lite stryk i väskan påväg hem. Blunda för det! hehe..

Ville inte tugga gräs

Är äntligen påväg hem efter att ha jobbat, ridit och handlat. Har skurat in väggarna i stallet med mögelmedel innan jag ska måla imorgon :)
 
Ridpasset på Loppan var minst sagt spännande, men sååå lyckat i slutänden! Min plan sopades bort direkt när jag satte upp på lilltjejen, hon var icke trött från igår, inte alls faktiskt.. Så att traggla i endast skritten, det var kört. Man får anpassa sig lite efter höstens vilja, och utnyttja pigga dagar! 
 
Jag räknade dock inte med att piggheten medförde jävulskap... Där satt jag barbacka när Loppans mörka sida dök upp "mohaha" tänkte hon och drog på med världens bockserie, mulen in mellan frambenen. Tjoho! MEN jag höll mig kvar, skrek argt på henne medans jag klamrade mig fast på halsen, samtidigt som jag drog upp hennes huvud. "Som faan heller!!" tänkte jag "mig kastar man inte av bara sådär!!" Fick stopp på henne, rätade till mig o körde på igen efter en utskällning. 
 
Detta var i första traven, sen gick hon på så fint så! Men första galoppen körde hon en repris. Den här gången kände jag att det var på gång, hon tog jättekorta, spända steg med bakbenen och lågt med huvudet. Upprepning med utskällning, fastkravling och huvudet upp...
 
Jag vet inte om jag satte henne på plats, eller om jag vann hennes respekt genom att sitta kvar.. men oavsett, efter andra gången gick hon finare och trevligare än någonsin innan!! Satt och njöt, i alla gångarter! En sak är säker i alla fall... Loppan vet hur man gör ett vanligt barbacka-dressyrpass spännande ;)

Häst hela veckan

Är nyligen hemkommen från att ha ridit min kompis häst lite. Lilla Looisa, ett fint sto på ca 152cm. Vissa har nog sett henne här på bloggen tidigare? Jag ska rida henne hela veckan då min kompis och hennes mamma är borta.. inget mig emot, kommer bli riktigt kul! :D Saknar att rida varje dag, det är ju så jag vill ha det!. Häst varje dag. 
 
Looisa är lite ur form dock, men trots det så skötte hon sig fint. Det är inte lätt att försöka få den där Loppan att slappna av alla stunder, extra svårt med alla flygfän överallt.. men hon gick på med spetsade öron och sammarbetade ändå stundtals riktigt bra med mig. Jobbade med lite olika, eftersom jag känner henne sen tidigare så vet jag hennes svagheter och har redan en grund vad jag behöver jobba med när jag rider henne :)
 
Älskar att rida i dom där tightsen förresten, och visst ser man hurtig ut när det står "Work out" på dom? ;) Köpte ett till par igår, kan visa dom senare.. dom är mycket snyggare, och SÅ sköna!

Frukostfling-mysteriet

Det låter som en dålig barnfilm kanske, frukostfling-mysteriet... men det är så jag bäst kan förklara morgonens händelse! För det blev en konstig start på dagen för min del. 

Igår hittade jag, till min glädje, havrefras med frystorkade jordgubbar i. Perfekta frukostflingor i mina ögon, åh vad jag såg fram emot att äta dom imorse!! Men det fanns ju dock ett problem bara... Det fanns inga jordgubbar i paketet. 

Förvirring först, sen blev jag bara arg. Jag kan bli väldigt sur innan jag fått i mig frukost, stackars Felix. Men liksom tänk er, man köper flingor med jordgubbar i, för att man vill åt jordgubbarna.. Så får man inga jordgubbar. Grr. 

Så nu på förmiddagen tänkte vi åka och få pengarna tillbaka.. vilket vi såklart fick, dubbla tom! Så jag köpte ett nytt paket för dom pengarna. Tror ni det fanns jordgubbar i dom? Nej, självklart inte. Tur att jag kollade innan vi åkte hem!

Så nu åker jag hem, utan flingor, jättebesviken. Helt sjukt konstigt det här ju, men jag måste säga att personalen på ICA Maxi var jättetrevliga och hjälpsamma, tacksam för det! Dom hade kunnat vifta bort mig som någon heltokig idiot och sagt att det är kört då påsen var öppnad osv.. som jag trodde skulle hända. Hejja trevlig personal! 

Så kortfattat som möjligt om kryssningen

Hemma efter en kryssningshelg, mycket att berätta efter bara två dagar, men ingen lust att dra allt med detalj. Hehe.. Men det finns ju höjdpunkter (och lågpunkter?) jag kan dra! Tex att buffén på båten var helt värdelös, det enda som var riktigt gott var vårrullarna.. som det inte gick att få tag i då kön var för lång. Sämst! Familjen vi hamnade bredvid hade hemska barn desutom och föräldrarna hade ingen stake, at all. Drinkarna var iaf goda och det var kul att spela på automaterna. Taxfreen är som alltid kul, speciellt när man får en gul M&M klocka för att man köper två påsar. Win! Felix hittade vodka med guldflarn i som han imponerades så mkt av att han var tvungen att köpa. Drickan jag köpte var dock inge god alls. Och midnattsshowen var jättetönting. Toaletterna på båten säger SWOOOOSH
 
Och i Finland har lilla jag INGET flyt alls. Började med att spilla chailatte över hela mig, för att sen bli bajsad på av en jävla fågel! Stackars min kjol :( Men sol, phadthai till lunch och biggaråer i en mysig park innan båten gick hemmåt igen.. det kompenserade lite! Jag lärde mig även (nästan) att knyta knut på skjälken, gav mig inte förrän jag lyckades! Tog ett tag dock :)
 
Felix drack en fjompdrink, köpte mer på taxfreen och spelade bort fler mynt. Vi åt även fyra rätters på båtens italienska resturang, varav 3/4 rätter var supergoda! Mozzarella med vilda tomater, pasta med sparris, oxfile med potatis (den som inte var så rolig) och sen jordgubbspanacotta med rostad vit choklad, ja.. det var gott!!! Midnattshowen var lika töntig dag 2 som dag 1, chock? 
 
Men ah vi kom ju hem imorse men det känns som igår, har legat i soffan och sovit bort min magvärk som hängt med hela helgen. Min mage tycker inte om mat. Dum mage!!! 
Lördagens bovar, chailatten och fågelfanskap:

Och Gud sade: "Varde skärpa"

Idag, efter många år av pinsamma stunder där jag behövt kisa för att kunna läsa något, så ser jag... typ allt. Skarpt! Det är så konstigt, att kunna läsa vad skylten säger där långt borta, eller se ansiktet på personen som jag möter. Och alla detaljer, shit vad världen är full av detaljer. 

Det har påriktigt varit brudar som dragit långfingret mot mig för att dom trott att jag bitchblickat o kollat snett... medans jag i själva verkat bara försökt se. Det tar lägre tid för mig, måste konsentrera mig så. Och jag ser riktigt äcklad o sur ut när jag gör det... Så jag förstår väl lite dom där brudarna med dålig självinsikt som trott jag haft något emot dom.... Men idag är det slut med det serrni! ;)

Idag hämtade jag ut mina nya glasögon. Äntligen! Och dom är så snygga, precis såna jag letat efter så länge nu! Perfektion. Sitter just nu och jämför "blind... Inte blind. Blind... Inte blind." och jag förstår inte hur jag kan ha överlevt utan glasögon såhär länge!!

Köpte mig en chailatte också för att fira min nya syn :)))

Växtvakt och den rosa elefanten

Inlägget är tidsinställt

Nu när Felix föräldrar är på semester så vaktar vi huset, och jag har tagit på mig ansvaret för växterna.. vilket är stort för mig, då jag är kapabel att döda en kaktus. Alla blommor som Felix köpt åt mig under våran tid har varit kortlivade. Jag har INTE gröna fingrar, alls. Men nu går det faktiskt riktigt bra, förvånadsvärt nog. Blommorna lever och vi får massvis med färska röda tomater, sviiiinagott! 
 
Springer runt här hemma med den rosa elefanten aka vattenkannan. Visst är den söt?

Nu på båten

Vi är på båten nu och väntar på att få springa iväg till buffén för att tjocka oss rejält. Har mest chillat i hytten utöver att avhoppa godis och dricka i taxfreen.. fick en supersexig klocka när vi köpte två påsar m&m, win! 

Är jädrigt trött med huvudvärk osv, men är ändå sjuuuukt tagg på denna helgen med Felix!! Imorgon - traska runt i Helsingfors. Sweet!

Ser typ ut som att mina fötter är två små kaninöron förresten, sött va? Hehheeh.....

---


superhunken

Inte en enda bild klickade jag i göteborg som ens kändes värd att lägga upp, förutom en. På Felix. Hehehe han är snygg ju! (ja jag vet, men jag tycker om att lägga upp bilder på min fingris) Lekte lite i photoshop med den så den vart lite mer spännande också... helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag gjorde, körde mest på "aah det här blev snyggt!" perfekt ju. Chansa lite. Han ser mer hunkig ut än gosig ju ^^
 
Imorgon åker jag och snyggingen på kryssning till Helsingfors, kommer hem på söndag. Ska bli jättemysigt, var länge sen jag åkte på kryssning. Käka buffé, dricka drinkar och shoppa lite i taxfreen :) kommer bli super!

Tycker om den här killen väldigt mycket, lycklig tjej hära. Håller hårt i honom <3

supermålarn med huvudvärk

När hästarna är på sommarbete nu så har jag inte så mycket att göra på jobbet, inga boxar att mocka o sånt... därför håller jag just på med att måla om i stallet. Just nu - alla vita väggar. Så jag är trött i armen OCH alldeles prickig... men det blir väldigt fint, och fräscht :) Hästar är ju inte dom renligaste djuren, så innan jag skurade stallet var väggarna bajstäckta med hål i... nu är iaf väggarna vita. 
 
Jag tycker det är riktigt kul att måla faktiskt! Jag är personen som tycker om att pyssla och dona, så det passar mig utmärkt. Och jag får lite utlopp för kreativiteten, även om det bara är vitt, vitt och vitt :P Det kommer vara trevligt att vara i stallet när det är mycket fräschare där också. Fint!
 
Men jag tror att jag står konstigt när jag målat, har spänningshuvudvärk som satan och har inte lämnat soffan sen jag käkade lunch. Bekvämt, men har tvätt att fixa så det funkar inte... man skulle ha en buttler som kunde servera alvedon på silverfat! haha :)
Två av hästarna på jobbet. Ponnyn har jag varit med att rida in, supertrevlig liten kille!

"Shiiiit vilket ljus!!!"

Häromkvällen när vi låg och filmmysade här hemma var det rätt kasst väder ett tag.. När jag senare skulle kika ut för att kolla om det fortfarande regnade så vart jag helt till mig för det var så varmt ljus ute. Tyckte det var skitcoolt! Felix upptäckt var dock coolare... dubble-rainbow. Man ba aaaaaaah. 
 
Lyckades dock inte fånga det balla ljuset på bild, men jag klickade en på regnbågarna, och en på Felix som ser sådär söt ut som han alltid gör.. även om man inte får säga att en kille är söt, enligt killar. Men han var söt när han stod där och var fascinerad. Hehe :P
 

främmande katt på besök

Idag fick jag besök av en lite kisse som jag tror är på rymmen. En ragdoll, väldigt smal sådan, kom jamandes runt 6-tiden. Sökte efter uppmärksamhet. Mitt lättsmälta mattehjärta ville ta in den, ta hand om den och hitta ägaren.. dock var det inget jag gjorde, dels för att våra katten skulle ogilla det, och för att det fans en chans att den inte alls var vilse.
 
Men jag tror att det är en innekatt som smitit ut, och kanske inte hittar hem. Hade inget halsband eller öronmärkning. Polisen är kontaktad, mannen jag pratade med skulle kolla om den var saknad, och vid så fall återkomma. Hoppas att den tar sig hem på något vis iaf, lilla skrutten. Åh har klump i magen.
 
Otroligt fin var den, såklart kunde jag inte låta bli att fota den lite :) 
Om någon i tungelsta/haninge trakten känner igen denna lilla rackare, hör av er gärna! 
 
UPDATE: Ägaren har hört av sig och katten var aldrig bortsprungen... Det är inte alltid lätt att läsa av situationen när det gäller katter man möter... Speciellt inte när katten i fråga drar av sig sina halsband + har svårt för att få hull... Skönt, nu slipper jag oroa mig!

"Tight skirt, strawberry hair"

Här är jag, i en klänning. Jag har aldrig varit klännings-typen.. men vad har varit mina senaste inköp? Jo, fyra klänningar och två kjolar. Herregud, vad händer? Haha.. Men det är riktigt skönt att gå runt med såhär på sommaren, luftigt o gött, lite jobbigt när det blåser bara ;) 
Det enda som är lite tråkigt är att det är så fasligt varmt att ha kängor på sommaren... älskar kombon kjol + kängor!

Det här är en av mina klänningar som är ny i garderoben, grå och enkel, med ett lysande lila skärp till :) Ååh förresten, ser ni vad långt håret börjar bli? Mitt röda fina hår!

En annorlunda slags saknad

Ikväll hittade jag Tatzys nya matte.. eller hon hittade mig.. fast egentligen hittade någon annan henne, så att hon hittade mig så att jag hittade henne. 

Tatzy var aldrig hästen som jag ville köpa, som jag ville skulle bli min, helt min. Men det betyder ju inte att hon inte blev viktig för mig, för det var hon. Jag älskade och avskydde henne om vartannat, släppte aldrig in henne helt då jag visste att det skulle ta slut. Visste inte när, men någon gång. Vi kämpade och tränade tillsammans, ibland med mitt tålamod på en skör tråd. Våran tid kanske inte började på bästa sätt.. vintervila, sår på knät och extremt understimulerad unghäst som blev helt dum i huvudet... Men ändå åkte jag till stallet varje dag, med vetskapen i huvudet att det var jag som ansvarade för hennes utveckling. 

Och utvecklades gjorde hon, verkligen. Hon var så fin, helt underbar, sista ridpassen. En dröm, och hennes nya matte ska skatta sig lycklig!! Jag tror på den där hästen, får hon lite tid, respekt och förtroende så kommer den där lilla divan bli riktigt fin. Jag hoppas på att få följa henne sen på tävlingsbanorna.

Lilla Tatzy, tacksam för våran tid. Blod svett och tårar. Dig lärde jag mig så mycket av, medans jag lärde dig. Du är värd det bästa! Bebban <3



Tre stationer för sent

Föräldrarna är ute på båtsemester i 4 veckor framöver, och har djuren med sig. Det vill säga att jag inte kommer träffa mina fluff på ett tag.. så när mamma skrev och sa att dom landat i nynäshamn över natten så åkte jag för att hälsa på och krama mina sötdjur :) Tänkte också, sen imorse, att kameran skulle med... tror ni jag tog med den? Nä, såklart inte. Den kom jag ihåg när jag redan suttit på tåget ett tag. Såklart!
 
Doby blev hajpans överlycklig, och Zorro sa glatt "mrrrf" när jag hittade honom i sin gömma (ja, han låter precis så när han är glad/hungrig..) så jag var en glad matte där och då :) Men nu är jag hemma.. och saknar dom igen, fluffisar!
 
Men det var trevligt att hälsa på, tycker om att vara på båten. Dessutom det faktum att vi åt på Freja som ligger vid hamnen i Nynäshamn, plankstek. Aaah mumma! Inte varje dag man äter det :)
Fluffisar

Sista gänget skansenbilder

Inte för att tjata ut mig eller något, men jag slänger upp ett sista inlägg med bilder från skansen nu. Det är mysigt med djur, tycker jag :) Och jag hade det jättemysigt där med Felix, så för mig blir bilderna nog extra mysiga, hehe.. hoppas ni inte tröttnat på skansen-bilderna utan tycker dom är lika mysiga som jag tycker! :)
Var så glad över att jag fick se lokatterna, tycker dom är så fina! Dock var dom inte så kameraglada som jag hade önskat ^^ men bilden vart rätt bra ändå!

Vi skålar för kärleken

För 19 månader sen så träffade jag killen som skulle få mig på fall, totalt. Jag visste vem han var, han visste vem jag var.. vi jobbade ju på samma ställe. Men fram tills den där fredagen för 19 månader sedan kände vi inte varandra alls, hade aldrig pratat tidigare. Det var dock nånting som klickade mellan oss, och resten är våran historia. Jag tycker det är viktigt att fira, att vi hittade varandra. Det var min räddning när allt var mörkt.
 
Ikväll bjöds det på västerbottenpaj (stor bit ska man ha!) och äppelcider i vinglas, fancy ska det vara. Gott som tusan, det där med västerbottenpaj, skaparen var ett geni uppenbarligen... Nu ska det fortsättas ha en trevlig kväll, med film, glass och färsk frukt till. Mums! 

Den perfekta fruktskålen

Ha-ha på mig! Jag vill visst blogga om allt.. men såklart med fina bilder! Så får det bli. Behövde bara säga det innan jag fortsatte detta inlägg..
 
Jag drömmer om att få inreda mitt egna hem, någon gång, gärna väldigt snart. Jag vet exakt hur jag vill ha det, och börjar redan samla på mig prylar till mitt framtida hem... som jag förhoppningsvis får dela med min kärlek. Att få bo med han, perfektion! "Home is where the heart is."

Idag hittade jag den.. den perfekta fruktskålen! Det är en sak jag vetat säkert, att i mitt hem ska det finnas en snygg fruktskål med fräscha frukter i helatiden. Kunde såklart inte låta bli att köpa matchande ljuslyktor till. Kopparfärg är ju döläckert! Men eftersom vi inte ännu har ett hem att pryda dessa i så får dom bo hemma hos Felix, som en present till Felix och mig på våran 19månaders dag :)
 
Fruktskål, Inn&Finn 179kr
Ljuslykta, Inn&Finn (stor) 49kr (liten) 39kr
Glasögonfodral, Inn&Finn 39kr


"Varför glasögonfodral?" tänker ni kanske..? Jo förstår ni, om en vecka eller två blir jag glasögonorm på heltid. Äntligen kommer jag kunna se!

Skansenbilderna - andra delenn

Apor och surikater, det är vad ni får skåda här. Åh har ju så sjukt många bilder också, så det är svårt att välja ut bara några när man ibland känner att man vill visa alla.. men man vill ju inte tjata ut sig liksom. Men här har ni några från dom söta små djuren, som att gottgöra för dom rätt äckliga ni fick se igår ;)

Är btw fortfarande på semester, så dom här kommer som tidsinställda

Skansenbilderna - första delen

Eftersom det blev ett gäng bilder så delar jag upp dom lite, i olika kategorier. Vi kan väl kalla det här för slem-kategorin? Slemmiga grodor och äkliga ormar. mmmh! Men alla har vi väl sät dom typiska bilderna på djuren inne på skansen, så jag visar upp dom på mitt egna vis! Detaljer, spännande vinklar och kompositioner där objektet inte är i mitten.. det tycker jag om! Tänka lite utanför boxen liksom: Man behöver inte se ansiktet på apan för att det ska vara en bra bild... tex. Fattar ni vad jag försöker få fram? :)

På semester

Bloggen vilar för stunden då jag just nu är i Göteborg med pojkvännen, vi har semester hela denna vecka och spenderar halva tiden i Götet. Liseberg idag och annat kul resterande dagar! Men som tröst kommer massvis med fina bilder senare, när jag har möjligheten.. för det är ju klart att kameran har följt med ;) även återstående Skansenbilder ska ni få se!

Tack så himla!!

Det har exploderat in kommentarer på mitt inlägg med Skansen-bilderna.. och jag vet inte hur det gick till? Är superglad för alla fina orden, verkligen! Blir varm i hjärtat :) TACK! 
Nyfiken dock hur ni hittade bilderna, för den här bloggen har varit halvdöd ett tag ;)
 
Men jag har bestämt mig för nu, att jag har tröttnat på vardagsbloggandet. Inte min grej, tycker inte mitt liv är så intressant att skriva om.. Men något jag älskar är ju att visa upp mina bilder för dom som vill se, därför blir det här nu min fotoblogg! Med en tutch of vardag, OM jag har fina bilder att visa upp med texten, såklart :) hur låter det?
 
Igen, tack för alla fina kommentarer! 
 
 

UPDATE: Mysteriet är löst förresten, ena bilden är länkad av blogg.se där i "synas". Känner bara såhär - wow! Första gången för mig, och jag blir så glad! Bekräftelse om något? 
Hoppas det finns några som stannar i krokarna och kikar in fler gånger? Lovar att skärpa mig med uppdateringen och bjuda på många fler fina bilder :) KRAM

En dag på skansen

När utomlandsresan inte blir av så får man nöja sig med att se exotiska (och icke-exotiska) djur på skansen istället. Stekhet sommarvärme, kameran i ena handen, min kärlek i den andra och skavsår på hälarna. Har haft en helt underbar dag med Felix och är så nöjd att vi åkte dit! Ett gäng bra bilder med hem också, men inget som jag orkar bläddra igenom nu. Ni får dock smakprov!...
 
... och ett förlåt för kass och obefintlig uppdatering. Förlåt!!
Denna lilla var lätt dagens sötaste, bebiskorre! Dog i hjärtat mitt, ville ta med den hem. Snutten.

Today is a good day

Det är fredag, det är soligt och inte ett moln på himlen.. och jag har semester! I en hel vecka! Åh ni anar inte hur tacksamt det är, jag har verkligen längtat så extremt!!! Vila upp mig och ha det allmänt bra, med personen som jag gillar mest av alla. 
Planen var att försvinna utomlands hela veckan, någonstans där det är varm och underbart, där man bara kan glassa hela veckan... den planen gick åt skogen, vi två är väldigt bra på att skjuta upp saker, och hann därför aldrig boka något innan det var fullt på varenda plan. Typ.
 
Så vi blir kvar i sverige, men jag är glad ändå. Vi får bara se till att göra det till en grymt härlig vecka och hitta på allt möjligt! Sålänge jag får vara med min Felix hela dagarna är jag lycklig :) Vart vi tar vägen i sverige är dock ännu oklart, spännande dock att inte ha någon fast plan. I like alot!
 
Just nu sitter jag och väntar hem Felix, vi ska skåla in semestern med champagne, thaimat och efterrätt. Förhoppningsvis krypa ihop under en filt på utesoffan och ha det sådär allmänt bra :) Men eftersom jag slutar såå mycket tidigare än F så har jag redan hunnit "fira" att semestern är här... genom att ligga i hängmattan 3h. Helt ok ;)

cookies och mjölk

min rygg gör ont, jag menar, verkligen ont! Jag har nu skurat 5 boxar, 5 förjävligt skitiga boxar. Fy! Sen jag kom hem från jobbet har jag legat raklång i soffan, sovit lite och kollat serier. För jag har inte klarat av att göra något mer... men några värktabletter, kakor och mjölk senare.. nu känns det bättre :) 
 
Det är skönt att sluta så tidigt på dagarna, förutom då dagar jag är sysslolös och nu dessutom är död.. Felix slutar ju vid 8 på kvällen och gymmar dessutom varannan kväll i veckan. Känner mig lite ensam här hemma, väldigt. Men idag ska jag fixa middag, eller ja, göra pizza till mig och min karl. Hans sida - ett täcke av kebab. Min sida - köttbullar. Älskar köttbullspizza. Skum, jag vet! :)

"Vad gör hon ens?"

Det är säkert INGEN som ens undrar, men ifall att liksom... Vad gör jag på jobbet ens? Jag menar, hästarna går i sommarhagarna nu, dygnet runt. Vad finns kvar åt mig?
Kan säga såhär: mitt jobb är inte sig likt som det var innan, på riktigt! Från att schemat såg ut som så att jag under mina 3h släppte ut hästarna, mockade, fixade mat och lunchade... Så består det nu av att jag skrubbar, skrubbar, skrubbar lite mer och sen sköljer av med högtrycken. 

Wuhu, shit vilket chilligt jobb. Eller? Jag säger att jag rengör stallet, men i själva verket så letar jag efter väggarna.. För dom har hästarna gömt bakom mängder utav skit. Mysigt. Tid tarvdet också, och min kropp dör extremt! Men imorgon är jag klar och nästa vecka är jag ledig :D så skönt!

Såhär kan skillnaden vara före/efter på dom grisigaste väggarna. Täckta av hästbajs och foderrester!

Ryggvärk toppat med träningsvärk

Min rygg är inte med mig idag, eller igår, totalstrejkar! Men jag kör på ändå... skrubbar boxväggar på jobbet, traskar hemmifrån mig till Felix med stor väska, rider Loppan barbacka och GÅR hem hela vägen från Malins stall till Felix. Ca 50 min är det.. ja, det kändes i rumpan och benen :P 
 
Men ja, jag red Loppan idag igen, svårt att tacka nej. haha. Men det är ju så härligt att rida! Även om man bara, som idag, tragglar sig igenom skritten för att komma bort det där med antingen ihopkrullad- eller surrikat-hals.. mot slutet gick det faktiskt ganska bra, men det var inte lätt! Många sura miner från båda parter ;) Men jag var nöjd, Loppan var ju fin i slutet! 
 
Just nu är jag dyngsur, det regnade ju hela vägen hem. Och hungrig, jag är hungrig! Tyvärr så dröjer det ju lite tills Felix kommer hem, huuur ska jag överleva?
Känner mig helt glad i kroppen nu, äntligen lite ridning i mitt liv. Sweet som fan!

När jag anstränger mig lite extra

Igårkväll gjorde jag något som jag sällan gör. Jag lagade mat! Utan ett direkt recept dessutom, och det ska ni veta, händer aldrig. Det var läskigt som fan, för jag kan inte krydda, och att hantera rå kyckling, eller kött över huvud taget, mår jag illa av. Men jag gjorde det, för att jag är en gosig flickvän som vill skämma bort sin pojkvän ibland!

Gjorde bakpotatis med kycklingröra. Jag vart missnöjd men Felix sa att han tyckte det var jättegott.. haha jag får väl tro honom! Oavsett så tror jag att han var väldigt stolt över mig :))