När ett mål blir uppnått

När jag sa upp foderkontraktet satte jag även två mål för oss, inte allt för höga då jag inte ville bli besviken, men två som jag bara kände att jag ville, som vi skulle klara! 1) Galoppera barbacka och 2) hoppa ett hinder på 90cm.
 
Att galoppera Tatzy barbacka gjorde jag tredje gången, lite tokigt men problemfritt. I tisdags satt vi och trimmade dressyrbarbacka, alla gångarter. Så klockren var hon, det målet nådde vi utan problem, åh det kändes så bra. Var SÅ stolt över oss, ville nästan gråta lite! 
 
Idag, våran sista dag, hoppade vi. Det var så jag ville avsluta det hela, ett hoppepass. Vi har inte hoppat så mycket som jag egentligen velat, men hon älskar det så och jag blir så glad av hennes vilja! Knäpp var hon, übertaggad och pigg, gosefia. Haha. Men hon hoppar ju så fiiiin, när hon väl accepterade att jag satt där uppe för att hjälpa, inte hindra ^^ OCH VI NÅDDE VÅRAT MÅL!! Det var liksom inget maxat 90-hinder, men whatever. Trötta svettiga men duktiga var vi! 
 
Tack Knattis för att du ställer upp och fotar! 
Digga outfiten?! ;)

Lilla Tatzy, på ditt vis är du fantastisk

Tack Knattis som fotar <3

Bilder kommer ikväll!!

OBS. Jag vet att det redan är kväll.. Men är påväg hem från stallet nu efter 6h.. Så för mig är det inte kväll än, inte förrän efter middag har landat i min mage! Uppdaterar då mer om dagen :)

Snygg som vanligt

Ångrade mig

Jag hade ingen större lust att åka ut till Tatzy nu på dagen, speciellt inte när det skulle regna så! Sitter här hemma och jobbar istället. 
Tanken var att hoppa idag, men jag skjuter det till imorgon istället, då jag även kan få hjälp! Vill gärna inte hoppa ensam, då jag inte hoppat henne så mycket.. Så imorgon blir en hektisk dag, med skötarkurs, förhoppningsvis lite nya bilder på mig och Tatz, och sen hoppa! Kommer bli kul men stressigt, om allt blir av dvs :) 
 
Är halvledig idag.. en halv klämdag dvs.. jobbar på ridskolan i eftermiddag, något jag är sååååå otaggad på. Alltså tänk er en heeeel klämdag, det hade ju varit skitfint xP Men fredagar är ändå lite kul, finns speciellt en liten tjej som är världens ballaste. Lovar, fortsätter hon vara en såhär tuff som hon är nu, 5 år gammal, så kommer hon bli oslagbar när hon är stor! Sen är det rätt sköna föräldrar där med bra inställning också, like! 
 
Men jaaa, ska väl fortsätta jobba lite! Sitter iaf med smörgås och chailatte, lite kvalité! :)

En röd torsdagskväll ensam

Är man hemma själv så får man lyxa till det lite, tycker jag :D Så därför köpte jag lite av allt när jag drog en sväng till affären! Dock var pizzan lite för mycket så jag orkar nog inte det anda.... haha skojja bara! Ska bara bestämma glass, eller chips? :) Det är ju en dag imorgon också, ska inte trycka båda idag ;) 
 
Tog några värdelösa bilder på Tatzy i veckan förresten.. ville se skillnaden! Dock så var inte hon så villig att ställa upp på det, haha men två bilder spetsade hon öronen på iaf xP Tyvärr syns det inte lika bra som det syns IRL. Alltså hon börjar bli så fin! Manken har växt ikapp rumpan, har fått mer fyllnad på rumpan, breddat över bogen och tjockat till halsen lite. Tycker hon ser mycket vuxnare ut och mer proportionelig ut... Ska ta bättre bilder på lördag, hon är snygg den lilla damen! 
För 5 månader sen:
 
 
Nu:
Haha Jenny fick visa Tatzy hur man ser glad ut!

Gräsänkling (?)

Felix är bortrest över helgen, jag är alltså ensam. Väldigt ensamt här hemma, tänker därför gotta mig extra ikväll. Sånt får man göra när man känner sig sådär extra ensam!

Tänker skärpa mig med bloggen också, gillar ju att blogga, och gillar er som varje dag klickar in! Bara så att ni vet. 

Har lite bildfix nu, sen ska jag iväg och köpa gott. Finfint!!

Allt är redan packat

Jag vet inte varför, kanske är jag bara annorlunda. Står här med 3 återstående dagar som fodervärd, men har redan packat Tatzys grejer, delat upp vad som är mitt, och vad som är deras. 

Har 3 dagar kvar som fodervärd, och sitter här i fikarummet, drar ut på att hämta in hästen. Är trött och så omotiverad, vill inte. Orkar inte rida idag, bara 3 dagar kvar, men jag orkar inte! Kommer såklart sätta mig på hästryggen snart, men inte nu.. Om det är mitt sätt att ta avstånd vet jag inte. 

Det är konstigt hur man reagerar vid sånna här avslut, så olika vare gång. Allt beror väl på relationen till individen? Tror knappast att jag kommer gråta så som jag gjorde när Exet försvann ur mitt liv, men lär vara ledsen. Hur kan man inte bli ledsen när en del av ens liv försvinner? Det lämnar en viss tomhet. 

Fuck shit be happy.

Drömmen: Fast jobb, projekt:sambo igång, sökandet efter fyrbent vän igång, körkort på G och ett fett jävla leende på läpparna. 

Det är bara att sätta igång, steg ett... Någon som vet ett bra jobb för någon som gjort det mesta? (jobbat i garderoben på nattklubb, kioskerna i Globen, på Myrornas lager, diskplockare på Waynes coffe, stallskötare, fritidsledare och är fotograf. Även praktiserat på djuraffär och extraknäckt en gång med att plantera tusentals blommor utanför centralen...) typ kanske djuraffär eller så,..? vore jädra schysst jobb. Ja, skulle nog trivas med det! Alla förslag mottages :)

Jag tänker ha en jädrigt bra sommar och efter det ska det komma en jädrigt bra höst!


På söndag tar allt slut.

Bloggen har fallit undan, lusten har inte varit här. Tanken har kommit "borde nog blogga.." men oentusiastisk, så det har inte blivit av. 

Jag vet nog knappt varför själv, har ju alltid bloggat, gillar det ju egentligen. Men senaste veckan har jag frågat mig själv: varför? Varför kämpar jag mot mål som jag aldrig kommer nå, som jag inte kommer få chansen att nå? När jag bara står och stampar på ett ställe, och sen får marken ryckt undan mina fötter. Pladask ner på botten igen, börja om!

På söndag åker Tatzy. På söndag lämnar jag tillbaka foderhästen jag har kämpat med i 6 månader nu. Hästen jag avskytt och älskat. Hästen som har utvecklats något enorm, som jag har utvecklats med. Hästen jag har lärt, som samtidigt har lärt mig. 
På söndag lämnar jag ifrån henne, allt jag har kvar är minnen då, minnen och erfarenheten. Så allt slit, svett och alla tårar för att kämpa mot ett mål, alla framsteg och bakslag, blir inte längre en del av vägen. På söndag kommer återvändsgränden. Tillbaka, börja om. Hästlös. 

Just nu är Tatzy finare än någonsin. Igår red jag ett lungt dressyrpass barbacka, i söndags ett hårt dressyrpass på utebanan. Så fin, så härlig känsla där uppe på ryggen. Båda svettiga efter, men så nöjda. Hon frustar och jag ler stort när vi skrittar av, jag i tron om att hon liksom jag bara känner att: wow, vilket team vi har blivit!

Och på söndag tar det slut. 
Jag önskar den där hästen ett värdigt liv, där hon får visa vad hon kan. Att hon får vara den där balla hästen jag känner att hon kan bli. Att hon får visa upp sig på både hopp och dressyrbanan. Ett liv där hon blir älskad trots sina egenheter. Fina tjejen!

Kommer säkert inte orka blogga mycket just nu alls, det är jobbigt nu... Oavsett om beslutet var mitt...


Läskigt trött

Somnar snart här i fåtöljen, har varit i stallet från 10-19.30 , ja alltså 9,5 timme. För länge! Är helt galet slut och vill mest bara sova imorgon.. Men icke!

Men Makur var så fin när jag hoppade, vi nollade och jag ville bara hoppa igeeen. Det var så kul, det kändes så bra, vill ha mer av den känslan! Åh. 
Mamma filmade så lägger upp, i te snyggaste rundan, men ändå bra känsla igenom, hans inställning är oslagbar :) 

Äsch, mat i magen nu kanske och sen sömn. Efterlängtade sömn

När husse är borta

Godmorgon ni! Ja, jag säger godmorgon redan nu, 10 i 7 en lördagsmorgon.. faktum är att jag vaknade lite och nu inte alls kan somna om, men jag vill väldigt mycket göra det. Är toktrött!

Lär väl vara för att jag inte har min Felix att krypa nära, krama och sen somna lugnt bredvid.. det är typ det bästa som finns när man vaknar upp på natten, hans värme!
Men som substitut medans Felix är borta över helgen har jag ju min hund!! Min hund som antingen lägger sig väldigt obekvämt tvärs över mig eller sprattlar som en tok. Hm, inte så konstigt att jag inte somnar om iof! ;) men han får ju bara sova i sängen när husse är borta, då tar vi ju tillfället! Fluffigos

Busunge på besök

Jisses, vilken jobbig vecka. Eller kanske inte jättejobbig, den har ju gått fort, men jag är så trött nu denna fredag! Tänkte tjuhu, äntligen helg!.. full av tävling och funktionärande. Fast jag ska vara mer fotograf än funktonär, och det är ju aldrig fel :) 
 
Veckan då? Stona på jobbet går ute på nätterna nu, vilket är likamed att jag bara har två hästar att mocka åt och har massa tid till att rida, promenera och fixa hage. MYCKET mysigare än att stå i stallet 3h :) Har ju hunnit rida lite, på Tatz och Makur. Tatzy fick ju en minivila över helgen, för hon var aningens knäpp förra veckan, men igår var hon fin! Skönt! Makur red jag dressyrträning på igår, kändes väldigt bra mot slutet vilket ger en bra laddning inför morgondagen!
 
Imorgon är det ju lokalhoppning på ridskolan, ska bli SÅ himla kul! Är verkligen jättetaggad och känns så mycket bättre än när jag tävlade Zetra. Men då var också mitt självförtroende i botten, och nu är det väldigt mycket högre. Ja, det känns bra! :D
 
Jajaja... haft besök här hemma, en mellanpudel, en busunge och päronens 2 bekanta. Klart jag inte kunde hålla kameran i styr när Edwin satt och gjorde miner o hade sig! Hah
 
Lovar också att jag ska ha bättre koll på mina omedvetna bloggpauser.. vad hände liksom? Tomt sen i tisdags!

Trött, irriterad och sen extremt tacksam!!

Dagen började riktigt bra, sol och skönt på jobbet. En mysig uteritt på jobbponnyn, en promenad med jobbvalacken, och 3 personer som beställt bilder från söndagen. Skitkul!
 
Sen när jag var på ridskolan så slog illamående och feber till, sov bort det en stund och skulle sen till Tatzy. Ser en sak som gör mig jädrigt irriterad, typ som att någon bara snott något från mig, så känns det. Men försöker släppa och inte bry mig. Hoppas kvalité slår kvantité den här gången!! Men ja jag var irriterad, sen pajjar bilen och jag har inte tagit mig till Tatzy ännu... 
 
MEN, jag har en sån otrolig vän och boxgranne som är helt klart bäst! Som ser att min box fortfarande är omockad och då mockar + fixar vatten och mat till min lilla fishäst. Elin, du är guld! Jisses vad jag är glad över att du och lilla Satja flyttade in i boxen bredvid, inte alla som får känna en sån fin person! Jätte jätte jättemassa tack för allt du gör, kom ihåg att jag ställer upp tusen gånger om för dig!
 
Får se om jag ens kommer ut till Tatzy eller om minivilan får en dag till.. klockan är lxm halv 10.. :/
Elins fina Satja

Några bilder från helgen

Resten hittar ni på mariekruger.weebly.com

Jag är klar!!!!

Alltså 5 i 12 publicerade jag bilderna från igår, jag klarade det! Nästa gång kommer det bara gå snabbare, rensad dator och mer koll på hur jag borde göra, asbra! Några bilder jag är sjukt nöjd med, några riktigt bra och sen vissa som är helt ok. Skönt att bara vara klar!
 
Vet ni någon som var på Ekeby Gård igår (söndag 18/5) så kan ni ju tipsa dom att kila in på mariekruger.weebly.com där kan man kolla på bilder och även hitta köpinfo :)
 

På lördag och söndag kör jag igen, då på Blåkulla. Mer rutin, mer flyt. Det här blir skitbra!

Slut som människa

Jag är så trött på det här nu, bilder på hoppande ekipage, vill bara bli klar! Men självklart gör jag fel någonstans så det tar längre tid.. Men jag jobbar på. Datorn kämpar också, snart full, måste tömmas på bilder asap! Ingen av oss orkar mycket mer men snart är vi klara, kommer bli så skönt! Och kul, kul att se hur många som kommer vilja köpa.. Den bästa delen - känna sig uppskattad och rulla in pengar.. två flugor, en smäll! 

Åh alltså jag kan inte beskriva träningsvärken i mina lår efter flera timmar sittandes på huk, upp och ner. Och min rygg.. O bränna. Aj!

Men jag kämpar på, ikväll är det hopplektion, ska göra mitt bästa att överleva den! :D

Hej bonnbränna



Lite solsting och 500 bilder senare

Äntligen hemma, det här var så sjukt plågsamt kan inte inte ens förklara. Hann inte dricka mellan ritterna, allt går så fort när det är hoppning, stod där i solen från 9-13.. Tror det sista gänget bilder inte blev lika bra som dom första, inte ens konstigt. Men bilder blev det, ett bra gäng, mycket att gå igenom nu!

Insåg dessutom att det är söndag IDAG och inte imorgon.. Tur att man har koll -.- men ah, kämpa kämpa typ.. Ååh äsch, får ta det sen! Nu har jag placerat mig på altanen och väntar på att lunchen ska bli klar, prio ett - ta det lite lugnt!


Dags för dressyr



Sömntuta

Igår skulle vi ha myskväll, jag och Felix. Vi firade 17 månader tillsammans nämligen, den 14e varje månad ska det firas, att vi hittade varandra, viktigt!
Men efter fix med hundtass, mat och presentöppning (Felix fick en brulébrännare som inte funkade...) så tvärsomnade jag mot Felix axel mitt under filmen. Märkte inte ens när han gick upp från soffan och plockade undan allt, nä där låg jag och sov.. Snäll är han som lät mig sova iaf <3

Men det hade varit en lång dag, den kändes lång iaf. Så det är inte så konstigt kanske att jag var trött?! Bästa Elin hade dock mockat o fixat till Tatzy redan när jag kom, blev så glad och sååå lättad, för jag hade ingen lust alls till det igår! Behövde alltså bara fixa hästen! Jätteskönt!
Hängde iaf med på en skrittur runt slingan, det var helt lagom och mysigt och mycket prat :)

Längtar tills ikväll, att få sova igen. Har varit så trött hela dagen, inte en endaste. Liten del av mig ville egentligen vakna imorse, så lär ha sovit dåligt. Ni vet när man är så trött att det känns som träningsvärk i hela kroppen? Så kände jag! Uschamig. 

Jag, kameran och duggregnet

När jag kom hem från jobbet så underhöll jag mig några minuter att leka med kameran. Hade inget speciellt att fota, och regnet kom smygandes, så det vart inte särskillt många bilder.. men dom här två lyckades jag dra ut ur gänget och få till på något vis. Tycker egentligen inte om att fota "natur" men ah.. lite macro så kanske det blir lite kul ;)

När drömridbyxorna inte finns längre...

Hittade ett par ridbyxor som jag bara verkligen önskade mig och ville ha, ett par knallrosa från kingsland. Dock så finns inte dom längre på marknaden, och det är lite hjärtesorg över det. Vill ju verkligen ha doooom! Hittade inga andra rosa som jag vill ha lika mycket, så nu har jag suttit och tittat efter andra ridbyxor som jag kan tänka mig köpa istället, för nya ridbyxor behövs! 
 
Men jag kan inte bestämma mig!!! Åh, när man hittat dom perfekta finns det ju aldrig några som är lika bra... men dom här är iaf ok. Mycket färg här, och ett svart par.. som var så balla med läderdetaljerna.
Men ja, jag behöver hjälp!! Vilka är snyggast?!?!

"Ni skulle sett den andra bruden"

 
Jag är en sån där leta-fel:are när det gäller mig själv. Vad jag upptäckt av mina nogranna spegel granskningar är att jag är nog lite skev här och där. Inte helt symetriskt osv. Sånt där som säkert bara jag ser, men om jag ser det så är jag säker på att alla andra gör det också.... kan ni förstå ångesten jag har över min underläpp just nu då? Som på ena sidan är helt uppsvälld pga 5 stora (ja, nu är alla stora) blåsor där. Ont gör det ju också!

Fräscht tänker ni, här sitter hon och berättar om sina blåsor i munnen. Men ja, alltså vad har jag att dölja egentligen? Känns bättre att folk vet att det gömmer sig blåsor där än att jag ser helt nitad ut, vart i slagsmål liksom. Jag är ingen fighter, lovar!
Men jag undrar lite, är det någon mer än jag som alltid får stora blåsor när man råkar bita sigsjälv? Det värsta med läppen är att får man en blåsa så råkar man ju bita sig igen.. och igen.. och igen. Och så står du där med 5 blåsor och en stor läpp. Usch hatar det. Har alltid haft det här problemet, får lätt blåsor i munnen. Äckligt ju.

Ikväll åker det där specialmedlet på igen.. även om det smakar mysko och var jättejobbigt att applicera.

He's not grumpy.

Min katt ser alltid så sur ut (förutom när han blir lite skrämd eller nyfiken) men sanningen är att han är mest bara chill och bryr sig inte så mycket. Min storebror tycker att Zorro är så bitter och lat jämt, men jag känner honom.. bekvämhetens kung är han!
 

Ett svar.

"Måste bara fråga, varför jobbar du som fritidsledare på Blåkulla då det mesta där verkar vara pest. Tror inte kidsen som hänger där tycker din inställning är så kul!"
 
Jag har tummat på ifall jag skulle svara på den är kommentaren ens, eller inte. För jag tror att dom flesta som vet förstår varför min inställning till mitt jobb är som den är och har varit den senaste tiden.. Men samtidigt så måste väl jag förstå att dom som inte vet bara tycker att jag är dryg och gnällig. För det är så jag känner mig sedd just nu! Jag tycker dock personligen att det är himla dumt att kommentera om någonting man inte har någon aning om.. dessutom anonymt på en blogg.
 
Men för att ingen ska behöva undra om saker som detta igen, för att jag ska slippa försvara mig mer... :
Jag har mått skit under våren, så mycket som har pressat och tryckt, så ofta jag känt mig obehövd och trampad på. Allt åkande mellan tre olika ställen, buss hit och buss dit, tighta tider att få in och krav att uppfylla.. och sen stå där i slutet av dan och frågar sig själv: Varför? Varför håller jag på, är det värt det? 
Många kvällar har jag bara sagt till mig själv att det inte är värt det, att jag borde sova hela dagen imorgon istället. Har velat sova så mycket, så ofta, men det har inte hunnits till. För man måste allting, helatiden. Jag har stressat mig själv till gränsen och mått dåligt i kropp och huvud.
 
Men ändå, varje dag har jag gjort det jag måste. Jag har tagit mig till Blåkulla 5 dagar i veckan, dom dagar jag varit frisk.. för att dels öppna Cafét åt föräldrar som aldrig kommer in.. men främst för att kunna hjälpa barnen och för att finnas där. Visst att jag inte varje dag visat mig i stallet, dom dagar som allt kännts värdelöst. Men jag har ändå varit här. Jag har trots dåliga dagar försökt att prata så glatt med barnen jag kunnat, engagerat mig, frågat vilken häst dom ska ha, hur det gått efter lektionerna. För deras skullDärför vill jag veta, vad är det för fel på min inställning? 
 
Jag ber om ursäkt om något utav barnen har tagit illa vid och tycker jag är okul, det är inte så jag vill ha det, och verkligen det jag försökt undvika. Men det är det enda jag kommer be om ursäkt för. Och ja det här är då jag, som försvarar mig för att jag tog illa vid av den här kommentaren. Så varsågod, här är svaret på bara-måste-frågan. 

Nu har jag tiden

Ojojoj, fart och fläkt. Vår lilla vovve har varit hos veterinären idag med sin tass, någonting hände igår kväll och han spräckte en klo (?) så det blödde som saaaatan. Så idag åkte vi till vet. och han fick klon borttagen, så nu har han alltså bara en naken pulpa där. Har inte sett det men antar att det ser sjukt äckligt ut, typ en köttstump som sticker fram. Euw. 
 
Men jag hade lovat att uppdatera er, och det ska jag, för nu har jag tid! Vill berätta lite om gårdagen, min födelsedag, som även den var full av fart och fläkt, heh.. 
 
Efter jobbet mötte jag iaf upp mamma för att lämna in Doby hos frisören, hon bjöd på Taco-lunch och efter det drog jag mig till Tatzy. Jaja allt det där vet ni iof redan, men för att får ordning på allt! I alla fall, lilltjejen longerades och var väldigt duktig mot slutet. Hade lite egna idéer i början och vart rädd för Satja som kom gåendes på travbanan (varför så rädd för vita hästar..?) men sen coolade hon ner sig och vart lydig. 

Printscreens

När Doby var uppvisad för "svärföräldrarna" (vad ska jag kalla dom..? Felix päron.) och energidricka var inhandlad för att åtgärda min trötthet styrde vi mot Blåkulla, hopplektion stod på schemat. Sjukt taggad på det! Hade även köpt mannafrutti... som var möglig. Åh hur arg blir man inte? Jättearg. Mmmh, ah hunden gjorde illa sig typ 2min innan min lektion så vart lite stressartat där, som tur är fick mamma hjälp av en som är väldigt hundkunnig så jag fick springa iväg till min lektion i sista minut nästan :P 
 
Och lektionen då? Nä, det kändes inte särskillt bra... alltså känslan fanns inte riktigt och jag red inte som jag brukar göra.. eller snarare, jag red som jag brukade göra, förr. Fegade jättemycket och förstörde för oss, för att jag inte vågade rida ordentligt. Det var halt i ridhuset igår, såg framför mig att Makurs bakdel skulle glida undan och bom krasch. Konstigt att man fegrider då..? Nja.
Men under sista rundan hände något konstigt, mot ena hindret kom vi jättedåligt, typ styrde rakt mot hinderstödet, allting kändes lite suddigt. Jag vet att jag behöver glasögon/linser, men det var lite extra. Två språng innan han skulle trampa av "vaknade" jag till och bara vad håller jag på med? Hann iaf parera så vi kom rätt, men bommar flög såklart. Vi fick dock hoppa om det hindret, då var jag jädrigt fokuserad, och språnget blev bra! Tur det, slutade ändå bra, får tänka på det :) 


Printscreens från filmen på sista hindret

När jag kom hem var maten klar och serverad, världens bästa Felix skämde bort mig ordentligt igår. Så en ganska bra dag (trots tokigheter) med ett riktigt bra humör avslutades med en perfekt kväll. God mat med god efterrätt och GoT, ja ett bra slut på födelsedagen verkligen! 
 
Köttbullar i tomatsås med spenatpasta och fruktsallad med vaniljglass toppat med vit choklad till efterrätt!

Hoppträning Satja (länge sen)

Filmen ni aldrig fick se.. men får se nu iaf. Bättre sent än aldrig?

Fina tanten!


Ett löfte om uppdate

Igår då, mycket på en gång, händelserik födelsedag. Motioneras Tatzy, skadad hund, hopplektion och middag på bordet. Berättar mer sen, vill det ju, ska bara hinna! Ha tålamod bara


Men vart tog mattes fluff vägen?

Okej.. jag gråter lite.. Och det är väl som när man själv går till frisören. Man är aldrig helt nöjd, och det tar jääättelång tid innan man vänjer sig. 
Idag är jag inte nöjd, ganska mycket missförstånd osv, så jag får klippa lite hemma. Men han är mjuk och fin i pälsen, och nyklippta klor dessutom! 

Men ja, såhär såg han ut innan:

Och såhär ser han ut nu:


Hon har inte tagit något på öronen och för mycket på huvudet, sen klippte hon typ bara ovansidan av nosen..? Äsch, jag får trimma lite själv, det gör jag alltid själv efter att ha varit hos frisören!

Två olika Felix-överraskningar imorse!

Den första var från min Felix (min älskade finaste Felix) som väckte mig med frukost på sängen. Hur mysig som helst är han! En brakarfrukost verkligen, orkade inte ens äta upp allt :P fick även ett jättefint tunt silverarmband, måste visa sen! Och skjuts till jobbet dessutom... Kände mig så bortskämt! Men jag antar att man ska känna lite så när man fyller år, känns rätt iaf :)

Den andra överraskningen var dock inte från min Felix.. utan från Felix på jobbet, dvs häst-Felix! När jag öppnade stalldörren möttes jag av hans rumpa, hö överallt och 5 stora bajshögar i stallgången. "Godmorgon!" sa hans blick glatt, lilla fanskapet! Någon hade alltså inte stängt hans box ordentligt.. eller alls igår vid insläppet. Mh ja kaos! Men lite roligt just med tanke på blicken jag fick när jag kom, haha!

Tror jag föredrog minFelix överraskningen än den jag fick av hästFelix! ;)

För jag fyller år!

I en buss full av måndagsexemplar sitter jag just nu, med en chailatte i ena handen och telefonen i den andra. Mitt första inlägg här som 21åring, den ni! 

Efter att nervöst lämnat ifrån mig min älskade fluffhund hos frisören så bjöd mamma på Tacolunch innan vå åkte åt varsitt håll, jag nu påväg till Tatzy och hon tillbaka till jobbet. Tog en sväng förbi espressohouse för att köpa mig en födelsedagslatte, sånt där som man förtjänar för att man för 21 år sedan gjorde något så enkelt som att födas.

Fast det känns ju såklart som en vanlig dag, förutom att det är väldigt mycket mer aktivitet på min Facebook än vanligt, tackar och bugar till alla sol tar sig tiden att gratta mig. Fina ni! Men först o gratta mig var ändå Felix, kl 00.00 inatt :)
Såhär ser 21åriga jag ut! 
Varför jag håller i min läpp är för att jag har bitit mig så mkt där och fått 3 stora blåsor... och två små... Den sidan är alldeles svullen och mörk, ocharmigt. Ser nästan ut som en fighter ;).... "Ni skulle sett den andra bruden." Hah.

Födelsedagskalas

Imorgon är dagen, imorgon fyller jag 21 år, födelsedagsbarn. Lite åldersnoja, jag orkar inte bli äldre och ha förväntningar om att vara vuxen o shit.. känner mig som en tonåring fortfarande, och är inte ens i närheten av många av mina forna klasskamrater som köper stora lägenheter och ploppar ut ungar. Ja, det är en del faktiskt, jag får panik av tanken. Det vuxnaste jag är i närheten av är väl att jag förhoppningsvis snart är sambo med min kärlek, allt annat är lååångt bort! 
Men att fylla år är alltid najs, idag har jag tex ätit goda pajer och fin muffins med familjen (för Felix familj räknar jag nu som min.. heh) och fått lite presenter. Mestadels bidrag till nya ridbyxor och glasögon. Behöver båda väldigt mycket! Av mamma fick jag dessutom ett datorfodral, perfekt då mitt har rymt hemmifrån ;P 
 
Så min söndag har bestått av: Storstädning av huset, småfirande av mig och sen kvällsfodring + ett litet ridpass på Tatzy :) Det där med att städa och fodra hade jag kunnat skippa, annars en väldigt bra dag :) 
Och juste... igår blev jag kidnappad av Felix ju! Han tog med mig för att köra gokart, sjukt kul men jobbigt! Och jag var inte så duktigt, suprise! ;) Sen bjöd han mig på mysig finmiddag, ååh han var så fin alltså, bästa han! 
 
Imorgon ska Doby till frisören, välbehövligt va? ;)
Min favorit<3

Kidnappad och i-bilen-sminkad

Sitter i bilen med Felix, har igen aning om vart vi ska, tycker det är lite spännande men sjukt jobbigt! Så nyfiken jämnt, och det där med att välja kläder är ju inte alltid lätt heller då.... Sen att jag hade glömt mitt smink hos Felix så han fick ta med det och jag fick sminka mig i bilen, tur att man är proffs :)

Irriterad lördag

Skittrött och omotiverad, första man möter på jobbet är föräldrar som tjötar och frågar och tycker.... Är så jädra irriterad på folk, och på vuxna. Fasiken vad vuxna ska vara jobbiga!!! Hoppas barnen på skötarkursen är trevligare. 

Annars idag? Skritta Tatzy och umgås med Felix, tror jag. Var påtal om bio och sånt, mysigt ju... Men inte om jag får en till hostattack :/ mmmm..

Ja det var allt jag hade o säga, är irriterad. Vill inte att folk ska prata med mig alls. Nu får hela världen vara tyst så att jag kan vara bitter och down i ensamheten, skönt så! Tack. 

Ett virrvarr av hundbus

Det här är ett par bilder från en månad tillbaka, då vi släppte lös Doby med grannhunden Nordina för att busa lite. Första gången dom träffades behövde Nordina inte ens anstränga sig för att springa ikapp min lilla plutt, nu är det Doby som rejsar ifrån. Det syns på hela han att han är så stolt över att vara snabb, som att han tar igen den tiden han var liten och fick springa hack i häl på dom andra hundarna.. att det nu är ombytta roller, han älskar det! Shit vad den här hunden älskar att springa, när han är igång så finns det ingen chans att få tag i honom :P Min stora älskade fluffboll <3

Hoppelihopp

En regnig, rätt rutten, dag vände och blev riktigt fin! I skrivandes stund så lyser solen och värmer bort alla vattenpölar. Så härligt!

När jag väntade på bussen var jag plaskblöt och inte alls sugen på någonting. Inte på att åka till stallet o hoppa och definitivt inte på att jobba... men nu är jag påväg till jobbet, inte fullt omotiverad, och har precis avklarat ett bra hoppepass med Tatzy. Hoppade med Elin och Satja, medan Madde stod på marken och hjälpte oss!
Riktigt kul och Tatzy var väldigt duktig, trots att vi inte hoppat sen pay&jumpen :) underbart på maxnivå!

Nästa vecka hoppar vi nog igen, det längtar jag efter!!



Lite mer sömn ja tack!

Åh, jag tror faktiskt alla har känt så, eller kanske tom känner så nu? Att man gärna hade tagit emot några timmar sömn till! Men istället för att sova så sitter man nu på bussen med trötta ögon och fashionabla påsar under dom. Sådär rawr-feeling över hela ens look då!

Men jag blundar för det faktum att jag är påväg mot en seg jobbdag, och ser fram emot i eftermiddag, då det står hoppning på schemat! Ska bli sjukt kul och jag tror att Tatzy kommer bli lika taggad på det sen, som jag är nu :)

... innan bussen rullar in vid min hållplats - god fredagsmorgon på er!


Två bruna dressyrpass

Nej, det var inget 100%igt ridpass idag inte. Som alltid red jag Makur på dressyrlektionen.. fina Makur! Han var fin, det var han, men något kändes inte helt rätt. Om det var att han var stel i bakkärran eller om det kom framifrån, att något störde i munnen, det vet vi inte.. dock säger min magkänsla att något störde honom i munnen. Ibland vill jag gärna lita på min magkänsla!

Sålänge vi bara gick på var det lugnt, då var han fin, men vid vissa tygeltag och ibland när jag tog lite extra så reagerade han, främst att han drog fram huvudet och flaxade med det. Nä, då kändes det inte kul. Men som sagt så var han väldigt fin när vi bara "red runt"! Han smaskade dessutom mycket med tungan så är ju faktiskt inte omöjligt att något gör lite ont där inne i matinkastet!

Märkte idag att han ökar tempot lite när vi möter andra hästar! Sånt är bra att veta i framtiden, så att man är beredd :)

Tatzy har också fått dressyra idag, lilltjejen. Hade en spekulant på henne i veckan som tyckte att hon var spänd och hon trodde Tatz hade något som störde i munnen. Att Tatz inte ville ta stöd osv... jag försökte ge tips o så men kände inte att dom riktigt kom hela vägen fram, som tex att man måste våga hålla i tygeln även fast hon känns så känslig, annars vågar inte Tatzy ta stöd, för det finns inget. Spändheten försökte jag förklara att Lilltjejen är inte helt bekväm när nya sitter upp, som vanligt hörs inte jag dock :))))

Nåja, idag fanns det ingen spändhet och hon hade trevligt stöd med okej bjudning, overall var det ett riktigt bra pass och det bevisar min teori - Tatzy ÄR fin, bara hon får känna av ryttaren och hinner komma i ett läge där det är samspelt. Sånt hittar man sällan på en häst (speciellt unghäst?) andra gången man sitter på den.. Så tänker jag iaf :) 

Men jag hoppas ändå att Tatzys potential lös igenom! Bara tre veckor kvar hos mig, och tills den 1a behöver hon gärna vara såld eller på G att säljas!

Klart man hamnar bakom tanten

Vet inte om jag redan klagat över det, eller inte.. men jag är lite halvsjuk. Ja, igen. Är irriterad o slemmig i halsen, snorig och även täppt i näsan ibland... Hostade i mängder imorse när jag vaknade, gjort det några dagar, men på dagarna har det varit ganska lugnt.
Tills idag!

Skulle bara in i affären o köpa en fralla o dricka, så jag inte skulle dö av hunger.. när jag får världens hostattack, det bara sticker till i halsen, extra när jag andades. Helt panikslagen gömmer jag mig bakom några hyllor.. liksom hur fräscht är det att stå o hosta i en mataffär? Dessutom tårades mina ögon så att det rann. 
Men jag bet ihop, tog det jag skulle, försökte låta bli att andas så mycket och gick fort mot kassan. En kort kö så det kändes ändå lugnt... Men den här dagen var inte nöjd med fanskap utan nej, där står en tant som har så svårt för att vara lite snabb och ska dessutom lämna in en lott och konversera med kassören.

Alltså jag kan inte beskriva paniken jag hade då, ville bara hosta henne i ansiktet och springa ut!!! Jag var bara inne i affären 6min, men jag lovar, det kändes närmre en 20min. 

Men påriktigt, en situation som denna, visst är det självklart att man hamnar bakom en kärring i kassakön? Känns som det, eller är det bara min vardagliga otur? Jag vet inte.. ska sätta mig och gråta lite påriktigt nu, paniken har inte riktigt släppt än.

Det som går bäst just nu

Longeringen, det går så himla bra just nu. Framåt framåt framåt. Hon börjar bli lugnare och idag sökte hon sig lite neråt mot slutet också. Lydigheten ökar helatiden, speciellt från galopp till trav, och högerfattningarna. Just idag fick hon bara gå i alla gångarter med mål att hon skulle börja slappna av (vilket hon gjorde mot alla odds.. Corallen är fortfarande lite läskig att springa i) och bara vara lydig... Andra gånger har vi tex tränat på galoppfattningar eller att få ett bra tryck i traven utan att hon ska falla in i galopp för att det är lättare. Går bra o är så kul att se framgångarna och att se Tatzy från marken :)

Imorgon ska vi rida dressyr, då ska vi ha samma mål, söka efter ett avslappnat läge sär hon tar ett skönt stöd och vill söka sig neråt lite! Har en bra plan :)

långt håååår yey

Den senaste tiden har jag fått höra att mitt hår blivit så långt.. ingenting som jag tänkt på, man kanske är lite hemmablind? Men när jag tittar efter så har det blivit lååångt och jag är ju såklart jätteglad över det! Klippte dock precis av det några cm, men bara för att fräscha upp det liksom, innan gick det inte att borsta igenom.

För ett år sen klippte jag det ganska kort ändå, men var så missnöjd med det.. så yey, heja mitt hår!


Såhär kort var det för ganska exakt ett år sen

365 dagar sedan


Grönt, fast inte i soppan

Någon som borde vara obligatoriskt när man fotar matbilder, slarviga eller inte, är att ha ett sånt där grönt blad som dekoration. Det livar upp hela bilden och får maten att se fräsch ut! Dock, tyvärr, hade jag inte tillgång till sånt där grönt blad... så denna tisdagens soppa ser ju urtråkig ut! Även om jag fick med lite grönt på bilden ändå, dom där colaglasen är ju bra fula! Tycker jag.
Hela bilden är rätt ful också... men jag MÅSTE ju bara få lägga upp sopp-bilder några tisdagar sådär, det har ju blivit tradition med soppa. Det är en grej nu! Jag gillar soppa. Och quezedilla. Men inte colaglasen!

And with that being said.



Jag väntar fortfarande på det där priset.. Årets flickvän osv. Men det kanske är för att bara Felix skulle rösta på mig som jag inte vinner..? Äsch, priset skulle bara ta onödig plats i prishyllan i alla fall. ;)
Varför jag är så bäst just nu undrar ni? Jo ni förstår, min fina pojkvänn ligger nämligen hemma med magont, typ magkatarr säger han?! Därför köper jag, inför den traditionella soppatisdagen, mild tomatsoppa och mild salsa till quezedillan. Ingen stark mat till honom inte! Sen toppade jag det med ett paket b&j "peanut butter cup" som han sa att jag skulle köpa (efter att ha tjatat mellan raderna att jag vill ha den.. hehe) så ja, därför är jag bäst :)

Dock får soppatisdagen vänta lite.. Först ska jag överleva tågturen sittandes framför en äppelätare (euw), och sen ska jag ta hand om Tatzy. MEN SEN serrni, sen blir det myskväll :D

I min bästa outfit



Det är kallt hemma, jättekallt. Så över min sexiga onepeice så har jag även en mysig filt, avskyr att frysa.
Ja idag är jag hemma mellan jobben, så skönt är det, slappna av en stund, käka ordentlig lunch. Inte därför jag åkte hem (glömt massa här) men det var lätt en bonus! Passade på då Tatzy bara ska promeneras idag, då kan jag lika gärna göra det ikväll. Plus att jag egentligen är sjuk, hört något om att det är bra att vila då? ;)

Yep.. anyways, så ligger det till. Onepeice är najs!

Alla frågar, vad händer sen?

Som jag nämt tidigare är foderavtalet uppsagt och Tatzy lämnar mig den 1 juni. Jättejobbigt verkligen, då jag tycker om henne. Samtidigt väldigt skönt, då hela grejen har känts meningslöst för min del så länge, trots våran utveckling. Vad vinner jag på att utbilda den här hästen utöver erfarenhet? Ingenting. När jag lämnar tillbaka henne har jag lagt ner minst 30tusen på henne... minst. Under loppet av ett halvår. Sjukt!

Men frågan jag ständigt får nu är inte varför jag lämnar tillbaka henne... utan; vad ska jag göra sen?

Såhär är det... jag har ingen jädra aning! Kortsiktigt så kan jag väl säga att nej, jag kommer inte köpa egen häst nu, eller ta en ny på foder. Jag är klar med att ta hand om andras hästar, lägga ner tid och själ på deras, när det enda jag får är en snustorr plånbok. Nej tack, på den punkten är jag klar! Utan tanken nu blir nog att blinka med mina långa ögonfransar och hoppas mina snälla hästvänner kanske vill låna ut en pålle då och då till mig. Så att inte hästabstinensen äter upp mig!

Långsiktigt? Ja, då hoppas jag att jag sen står där med ett jobb, ett bra fast jobb, som ger mig chansen att en solig framtidsdag köpa mig min allra första egna häst. (En egen häst.. hur fint låter inte det?) Vad det blir, ett till projekt eller en bästa vän för livet, det tror jag framtiden får avgöra! 

Tills dess... Är det någon som ska utomlands, är lite stalltrött ibland, hopprädd eller uttråkad på dressyr...? SÄG TILL. Jag sätter mig på vadsom! ;)

Jag kommer dock, med all säkerhet, sakna henne något brutalt. Hon må vara speciell, men hon är ändå lilla skruttan <3

För min egen skull. Endast.

Jag känner mig på något vis hedrad, att ni ändå stannat här, hela den här veckan av ekande frånvaro. Trots dålig stämning och eviga klagande, så är ni ändå ett gäng som varje dag klickar er in på min blogg, i förhoppningar om att jag kanske, kanske har skrivit någonting..

Sanningen är att jag inte ens har loggat in på bloggen, inte velat se eller skriva, alls. Det tomma här är lite som en spegel av mig just nu, det har legat en trött meningslöshet över mig som har tryckt o tryckt. Just nu försöker jag mest hålla huvudet över ytan, se bortom allt det jobbiga och försöka skymta en varm, lugn och efterlängtad sommar. En sommar med minimal mängd jobbtider, inga stall-måsten och tid att varva ner. Ta sig upp igen. 

Jag behöver börja fokusera på det, uppåt, aldrig mera neråt. Jag tänker inte sätta mig i den sitsen, för jag har varit på väg, har känt men inte lyssnat. Närheten av utbränd. Men jag lyssnar nu, lyssnar på mig. Långhelgerna har väl mest talat om det för mig... huvudvärk 3 dagar i rad, helg och så *poff* borta. En hel jobbdag och så *poff* var huvudvärken tillbaka. Hej varningstecken? 

En bra förutsättning till att få bort problemet är ju att vara medveten om orsaken.. Därför har jag börjat tacka nej till övertid och därför har jag sagt upp foderavtalet. Saker som tar extra energi men känns så onödigt - bort. Sånt som får mig att på dåligt, får mig känna mig dåligt - bort. Folk som beter sig dåligt, som utnyttjar mig - bort. För jag är medveten nu, mer än någonsin, att i den här världen går det inte att nicka o le för andras skull, då blir man uppäten. Jag tänker dock aldrig bli en sån, som bara tänker på sig själv, döv för alla andras röster.. men jag SKA välja mina människor noggrannare. Främst sluta låta mig utnyttjas av överkörare. 


Åh ni anar inte hur skönt det är att bara ligga och skriva av sig såhär. Igen. Det blir som att påriktigt berätta för sig själv att: såhär är det. Det här är ditt problem och såhär löser du det. Var stark!

Fan vad jag ska försöka vara stark! Jag ska mer än bara hålla huvudet över ytan.. jag ska upp på stranden, stå där torr. Där uppe tänker jag stå med livbojen som bara kastas ut till dom som skulle kasta en livboj till mig. Punkt. Ska bara lära mig simma utan armpuffar först...