"Home is where our story begins"

Måste bara visa den här fina glaslyktan som jag köpte till Felix, för att den passar så sjukt bra! Dagen innan jag skulle köpa present så fick vi veta att huset har blivit godkänt och vi får bygga, texten på den här var bara spot on alltså. Snart är vi sambos påriktigt, det känns som att livet blir lite mer seriöst då. Nästa steg i vårat förhållande liksom! Känns pirrigt :)
 
Tycker det blev snyggt med ljusen och stenarna i. Lilla glaset bredvid innehåller små lappar med söt text på, som Felix får öppna när han känner för det. Haha shit vad jag kämpade för att få till alla dom där "spiralerna" som håller ihop lapparna, men det var definitivt värt det!

Felix fick även en sjukt snygg tjocktröja, 3st klubbor som han hade cravings efter härom dagen och superfina blommor, som jag måste visa senare. Vet inte vad dom heter, men blev helt kär :D
Glaslyktan, ljusen (vaniljdoft) och stenarna kommer från Inn&Finn. Lapparna är gjorda av post-it och spiralerna är hemmagjorda av vanlig koppartråd.

Födelsedagsfirande

Jag överträffade nog mig själv lite, men bara det bästa är gott nog till honom! Nu ska vi äta indiskt och mysa ner oss i soffan, bara han och jag! Det är typ roligare när han fyller år än när jag själv gör det ^^

#safetyfirst

Glöm inte bort hur mörkt det är ute nu, bilisterna vill gärna se oss, men inte träffa oss. Barn, vuxna och hundar - på med reflexerna! Även katterna borde få reflexhalsband. Det är livsviktigt, och ska tas på allvar!! Föräldrar, var på era barn ordentligt, säkerhet är asballt. 

Läste idag om en kvinna som råkat köra på en 11årig pojke som kom cyklandes i mörka kläder, inga reflexer, ingen lampa och ingen hjälm (!!) men som tur var hade det gått bra ändå. Hoppas att ungen lärde sig nått. 

Jag har reflexsele och pannlampa (det sexigaste som finns) trots att jag bara går 5min längst en upplyst väg!

Grattis på födelsedagen älskling <3

Det kanske är cheesy, men jag är en sån som tror att alla har en speciell person där ute. Att man inte bara får en chans att träffa denna, utan flera, för att det ska vara så. Man ska vara, helt enkelt. På något starkt sätt känns det som att jag träffat min speciella person redan, och jag vet by a fact att jag har haft flera chanser att träffa på honom sen innan. Samtidigt så var det aldrig läge då, jag tror att jag vi hittade varandra precis rätt tid  i livet.
 
Det året då jag träffade han, den viktigaste i mitt liv, var ett väldigt jobbigt år. Ett tufft uppbrott och jag tappade bort mig själv helt. Var trasig i tusen bitar, åtminstonde så kändes det så. Han lagade mig! Jag är så tacksam.
 
En trasig tjej med ett falskt leende på läpparna, det var så han hittade mig. Helt vilsen. Men med honom kändes det rätt, han fick mig att le påriktigt. Det där pirret i magen som det var så länge sen, det kom tillbaka. Det var någonting som kom tillbaka, massor som kom tillbaka. Tryggheten och värmen, det kändes så bra med honom! Det KÄNNS så bra med honom, allt.  
 
I oktober 2012 började jag på ett jobb, där hittade jag snabbt ett ögongodis. Idag är han min pojkvän. Och idag är det jag som får fira hans födelsedag, och gratta på alla sätt jag kommer på, istället för att höra det i lunchrummet. Aldrig kunde jag ha föreställt mig det för 2 år sedan.

Välbehövligt pengaslösande

Igår så var jag iväg till centrum för att köpa födelsedagspresent till Felix, och fick även med mig lite saker till mig själv. Faktiskt typ bara sakar som jag behövde, så det kändes ändå bra på samvetet. Strumpbyxor vet ni, dom går ju sönder stup i kvarten, så det är tur att dom är billiga. Höga mysstrumporna är för att ersätta mina gamla som börjar gå sönder i hälen... och ja ni har väl sätt min utväxt - håfärg behövdes!! Det enda impulsköpet var korthållaren och ett mobilska (som jag inte hittar just nu.. visar vid senare tillfälle), korthållaren behöööövs verkligen, för jag orkar aldrig dra med plånboken liksom, men att ha korten löst i småfacken i väskan är inte lätt. Föll lite för ugglorna, som såklart matchar mitt ena mobilskal ;) 

Amen haaaaadeeee

Nä men nu är man ju trött alltså, men att gå och lägga sig i tid funkar liksom inte när det är ph-onsdag med parcermoni... eftersom folk är så glappkäftade så kan man ju inte kolla dagen efter heller. Och ja, jag följer slaviskt, man blir fast liksom och så sjukt involverad i personerna där inne. Jag personligen hejjar på Saga och Kristian, lackar dock på allt hat mot saga. Jag menar hallå? Hon är människa med känslor och ibland blir det tokigt liksom, bara för att hennes brister syns på tv, tillskillnad från andra människors brister, så betyder det inte att hon ska hoppa och dö? Skärp er nu, alla som hatar!
 
Menne ah.. ska hoppa ner i sängen och gosa ner mig bland täcken, kuddar och pojkvän. Perrrrfekt. Imorgon är det torsdag vilket innebär upp med tuppen, men blickar framåt tills söndag. Känner bara YES över att äntligen få helg, efter 3 veckors slit. Söndag snälla skynda hit!
Den här tröjan får 5 guldstjärnor av mig förresten.. inköpt i lördags, 199kr H&M, dödskön är den! Och sen det där med mossgrönt till mitt röda hår, finns nog ingen snyggare kombo.

Fotograf Marie Krüger @ Facebook

Igårkväll startade jag upp en Facebook-sida för att kunna få ut mitt namn på ett till sätt. Sjukt kul är det att redan 42pers har gått in och gillar, man blir så taggad då! Trodde att jag kanske kunde haffa till mig typ... 7 pers... Så fick en chock när folk trillade in :D

På sidan kommer jag lägga upp lite bilder från fotograferingar, skriva om vad som är på gång och även lägga upp aktuella foto-erbjudande. Asnajs! Så vill ni ta del av erbjudandena, gå in och gilla min sida :) 


Rastar gammelhund

Är på ena stallet där jag brukar hjälpa till, bl.a rastar jag hunden när jag är här... han är typ jättegammal, hör inte så mycket, men är världens gladaste!! Så himla härlig och det smittar av sig på en :) en riktig charmknutte!

Bra nyheter kommer i par

Igår fick vi veta att våran attefallhuset har blivit godkänd, så snart kan vi börja bygga här hemma. Våran kojja, flytta ut och bli sambos påriktigt. Drömmen, jag längtar så tills allt sätter igång! Och att sen få visa er när det är helt klart. Att få inreda helt själv och verkligen göra det till hemma.
Idag fick vi beskedet att Elins häst Satja är frisk från sin skada, alltså att hon nu kommer få sättas igång ordentligt och även få galoppera. Är sååå himla glad för Elins skull, det här är hon värd! Kul även för Satja som verkar tycka att skogsmulle livet inte är något för henne ;) Dock kommer hon inte kunna träna så som hon gjort tidigare, men för en häst på 19år så gör det nog inte så mycket tror jag. Den skada hon haft har ju inte varit lätt liksom, plus allt i somras. Fighter-hästen alltså!
 
Det här borde firas på något vis, liksom HURRA! :D 

The glam life of a hästtjej

Smutsiga händer, förstört nagellack, gummistövlar och lite energi på burk. Nu är vi framme på kliniken med Satja, håll tummar och tår!!! 


Håll tummarna nu!

Snart rullar vi mot kliniken med Elins fina pålla Satja, och vi hoppas starkt på bra besked! Vi vill åka hem med en friskförklarad häst som får börja sättas igång på riktigt, eller åtminstånde att läget har förbättrats. Det kan iaf Elin få, den människan om någon förtjänar lite flyt i livet! Hejjar och håller tummarna allt vad jag kan!!! Tror Satja saknar att träna ordentligt dessutom, det kändes så när jag red henne i onsdags. Första gången hon gick på ridbanan sen skadan och hon var liksom villig till att arbeta, sammarbetade och var superfin! *peppar peppar ta i trä* måtte skadan vara fint läkt nu, så mycket tid och tålamod som Elin har lagt ner. 
 

Let's talk about det gröna monstret.

Alla har ett faktiskt, det är jag väldigt säker på! Storleken kanske varierar, men på varenda människas axel bor ett grönt monster. Det där monstret som skriker högt när någon levererar framgång, när någon har livet man själv vill ha eller bara pga att någon har looken man önskar sig. Monstret som också viskar i ditt öra att din pojkväns tjejkompisar försöker sno honom, att bruden han bytte några ord med är hans hemliga lover. Det där monstret som bittert dömmer din bästa väns nya polare, som billigt skräp. 
 
Pratade om det med en vän häromdagen, det där med gröna monster, och har tänkt mycket på det där senaste veckan. Det är väl ingenting man pratar högt om egentligen, man går liksom inte och säger jag är så galet avundsjuk på hen. Ingenting man är stolt över liksom. Istället berättat man om hur man inte är det minsta svartsjuk när ens kille konverserar med andra tjejer och att man aldrig någonsin skulle vilja leva det där glammiga livet... Men jag vill bryta det där lite, genom att säga att avundsjuka är på ett sätt rätt hälsosamt och är absolut ingenting att skämmas för... så länge det är i kontrollerbara mängder!
 
Alltså, häng med här nu! Såklart man inte vill ha en partner som tror att man är otrogen för att man kommer hem sent, eller få fula ord kastade över en för att man lyckats i livet. Det är inte okej! Men att vara lite svartsjuk när andra brudar snackar med ens pojkvän el dylikt, det handlar väl ändå bara om att man vet vad man har, och är sjukt rädd att förlora det?! För i den här världen är andra tjejer ens konkurrens, på ett sätt. Även om det inte borde behöva kännas så... Sen att vara avundsjuk på en annan person och hens liv, gör en väl medveten om vad man VILL HA i sitt liv, och därefter kanske triggar en att kämpa sig dit? Man måste bara låta sig erkänna att den personen är fett ball och att man också vill leva som hen gör. 
 
 
När jag tex hör någon säga att den aldrig är svartsjuk för att hen litar på sin partner så mycket, då undrar jag lite... Jag litar ju på Felix, till hundra! Men ändå är jag svartsjuk, för jag är rädd att det vi har ska ryckas undan. Det är inget konstigt för mig att jag är svartsjuk, tycker det är normalt, och jag är väldigt ärlig om mitt gröna monster! Men jag undrar ju då såklart, säger man så för att dölja sitt monster pga skam? Eller är man helt enkelt så naiv och tror att man aldrig kan förlora en person bara för att tilliten är så stor?
 
Jag vet inte om jag fått fram vad jag tänker nu... Säg gärna vad ni tycker! Ska man skämmas över sitt gröna monster, gömma det helt... Eller öppet stå för det, och se det som en medvetenhet om vad man har, eller vill ha? Berätta!

"I'm sparkles bitch" - Robin Sherbatsky

När man festar till det lite och kör på helblingade naglar, då känner man sig fab ;) Köpte ett silverglittrigt nagellack på H&M för några veckor sen, har knappt använt det men tycker det är så fint! Bilderna gör dock inte riktigt rättvisa, men det glänser så fint i ljuset egentligen. Även ett stort plus att glittret i lacket är så tätt, så man behöver inte måla dubbla lager för att det ska bli jämt glittrigt, dock gör jag det ändå för att jag helt enkelt alltid målar dubbla lager! :) 
 
Något skevt förresten!! som jag aldrig berättat innan.... när jag gick i högstadiet så målade jag mina naglar vita en gång för att jag tyckte det var så ballt. Det var och ÄR snyggt med vita naglar, men kommentaren jag fick var bara "haha har du haft tipex på naglarna ellerrr?" och jag tyckte det var pinsamt. Älskade ju mina vita naglar, men jag åkte hem sen och tog bort det, så beroende över vad andra tyckte om mig. Omedvetet har jag inte använt vitt lack efter det, men nu känner jag bara F.U. Vitt är fab och fresch! Vill hoppa tillbaka några år och stå upp för mig, hålla huvudet högt och säga till dom att dom kan ta det lugnt, jag har koll.

Godnatt fina folket

Imorgon ringer klockan redan vid 7, känns som måndag men är bara söndag. Work all day, work all night, sleep nerver. Typ. Nej men jag får det att funka! Om exakt en vecka får jag min första riktiga helgdag på 3 veckor, aaaah spola fram tiden!!! Kommer kännas så lyxigt att kunna sova till tolv, helt ok avundsjuk på alla som har höstlov nu. 

Klockan är alldeles för mycket, men minns jag rätt så är det vintertid från och med nu? Sovmorgon sånnafall, det tackar vi och bugar för!

Tröjan <3

Täby Centrum

Har någon varit där förut? I Täby centrum..? Inte jag iaf, förrän idag. BIG MISTAKE att åka dit en löningshelg, men det var värt det :) Det var kaaaaaos att försöka hitta en parkeringsplats, djungelns lag gällde typ. Åkte främst dit för att fixa telefonen, pga allt damm framför kameran. Det visade sig att det var "ovanligt mycket damm" i den, haha! Livet som stallskötare visst? ;) 
 
Även om vi kom till centrumet rätt sent, så hann vi ändå shoppa loss lite, och äta på Vapiano. Felix fick med sig en hel vinter-outfit (sjukt snyggt!) och jag hittade ett par jeans och 2 tröjor. Hade inte tänkt köpa något, men hey! Det är ju löningshelg ändå :D
 
Nu blir det filmmys i soffan, sista kvällen föräldrafritt här hemma!

Regnstorm utanför dörren

Ibland tar man bra beslut! Jag har fått ihop jobbdagen skitbra, trots omöjlighet med tiden osv... men det är inte det jag menade med bra beslut. Nej, jag syftar mer på att jag INTE åkte in till centrum för att köpa lite saker som behövdes, för att jag var trött. Just nu blåser det storm nämligen! Fast iof... om en timme behöver jag gå till bussen för att åka och ta in hästarna. Huamig! Det vill jag inte. 
 
Fun facts idag:
- Jag vaknade upp 1sek innan larmet, pga en dumdröm. Hade dessutom världens huvudvärk, försov mig sen en halvtimme, inge bra alls.
- Felix är bäst i hela världen som skjutsade mig till jobbet så jag slapp bli 2h sen (bäst!)
- Ikväll ska vi äta Phadthai och glass!
- Mina fingrar har märkt av att det är kallt ute nu, hej självsprickor! AJ! Försöker bygga upp ett beroende till handkräm så att jag alltid tar på det :)
 
Fun facts imorgon: 
- Jag ska till Täby centrum för första gången någonsin imorgon, med Felix. Fixa kameran på telefonen, check!

This world can seem cold and grey

But you and I are here today
And we won't fade into darkness

Jag har precis hetsätit en kexchoklad, två smörgåsar, 5 potatisbullar, en hamburgare och lite beasås till det... allt på grund av stressen jag känner just nu, över allt. Jag är en sån som känner tröst i mat. Jag tror att det är antingen eller, dom som inte kan äta pga stress, och dom som äter pga stress. Jag har väl tur som rör på mig så pass mycket som jag gör, för annars skulle det vara sjukt ohälsosamt. 
Försöker samla tankarna, andas in, andas ut, och komma på vad fan jag ska göra. Får dock panik bara av att tänka på den som jag känner mest att jag måste göra för att ens må bra, typ mest pga alla som kommer bli besvikna på mig. Prestationsångesten spelar in så hårt här och det är nog pga just prestationsångesten som stressen smygit sig in också. 
 
 
Som tur är så ska jag träffa bästa Elin idag, rida hennes pålla lite och förhoppningsvis kunna släppa allt. Vissa människor är man bara så glad att dom har trillat in i ens liv, Elin är lätt en sån person! Kommer nog orsaka lite skavsår i hennes öron idag om jag får chansen att flippa ut över allt som händer atm xP

When the lows are low.

Idag, min dag, är ingenting jag vill gå närmare in på. Jag har varit så trött och känslig, tappat humöret snabbt och tom suttit på toaletten o skakat för att jag var så upprörd. Men jag ska försöka skrapa av mig det och fortsätta den här dagen på ett bra sätt! Lättare sagt än gjort iof, för när man väl börjat trampa ner sig sådär en dag, så orkar man inte heller trampa sig uppåt igen. Känner bara just nu att jag inte orkar och verkligen behöver ett annat jobb.. Vill inte drämma in mig själv i väggen.
 
Ikväll så är det dock ridlektion, idag igen. Denna gång istället för en annan ryttare, troligtvis får jag Zetra idag. Tur det, behöver påminnas hur mycket jag älskar hästar och ridsporten, efter den här förjävliga dagen. När man inser att man tänker att man vill sluta med den här skiten pga ouppfostrade och hemska hästar.. det är inte rätt! Så ska det inte vara. Men förhoppningsvis kan Zetra skrapa av den känslan <3
Glädje

varmt té, tända ljus och ryggvärk

Tänkte bara vara en duktig flickvän och plocka ur diskmaskinen idag, innan jag åker iväg till ridningen ikväll... BIG mistake. Borde det inte komma gott utav att göra gott? Ehh.... jag tycker det! Menne nää, istället pajjade ryggen och jag fick släppa allt jag gjorde och slänga mig i soffan. 
 
Så här ligger jag och dricker té och väntar på att värktabletten ska börja verka, så att jag kan fixa klart i köket innan jag ska byta om från myskläder till ridkläder. Har en halvtimme på mig. Det enda bra som kom utav det här är att jag fick ett tillfälle att använda "muggarna" som Felix fick i månads-present av mig :) Eller ska jag kalla dom muggar..? glasmuggar..? Heh jag vet inte riktigt, men hur snygga är dom inte?! Fyra st. såna, en visp, stålsugrör och ursnygga glas-underlägg. Så nöjd :)
 

Djupt i det blå, där bor fina fisken!

Haha alltså höjden av pinsamhet när man nästan glömmer cykeln vid bussen och går halvvägs hem, hur trött är man då egentligen? Ja, det blir nog en powernap lite senare, så att jag orkar resten av dagen! Slipper iaf ta in hästarna ikväll, skönt.
 
Lovade ju att lägga upp några bilder från när vi var på Aquaria vattenmuseumet igår. Har aldrig varit där tidigare så det var kul att Felix kom på det som söndags-aktivitet! Men jag är nog lite besviken ändå... för det var lite lite för 100kr, tycker jag. Men vi avslutade med en supermysig fika efter att vi kikat på lite firrefiskar, så det vägde upp :) 
 
Ikväll är det hopplektion för min del, och jag är supertaggad på det! Längtar efter att flyga med världsbästa Zetra, det börjar bli så galet kul med honom. Älskar när det känns som att man bara tar sig upp upp upp tillsammans, bästa hästen!

Mysfika på Aquaria

Idag åkte jag och Felix in till djurgården för att gå på Aquaria, efter att jag hade slutat jobbet. Som vanligt är vi alltid supersega när vi ska iväg, men trots det hann vi faktiskt gå där innan dom stängde. Vi hann även ta en liten fika där inne, innan vi rörde oss hemåt.. såklart drack jag chailatte, finns inte mycket som är bättre än det!
 
Har ett gäng fina fiskar att visa upp för er, men först får ni lite fika-bilder. Det var så mysigt att sitta där, med utsikt över djurgården... med personen jag tycker mest om i hela värdlen!

Nathalie & Quantas Ferro

Här kommer några fler bilder från gårdagens portfolioplåtning, på Knattis och Quantas. Helt ok nöjd med resultatet, förutsättningarna var inte riktigt med oss när hästen inte hade lust :) haha, ja ni ser kanske på ena bilden att hennes ridbyxor är blöta? En liten flygtur ner en vattenpöl fick hon sig, ingenting man räknar med! Men nu vet vi tills nästa gång - rida först (!) och porträttbilder sen ;) Vad tycker ni om den orangea outfiten då? Tycker det blev riktigt bra på bild!

Vaken från min dvala

Bloggen har legat i dvala senaste veckan, för jag har liksom inte riktigt orkat. Har tre hektiska veckor framför mig, och har inte riktigt kommit in i det ännu.. Men det blir nog bra, och mitt liv kommer ju kännas dölugnt när dom här veckorna är över, minst sagt ;)
 
Men jag väcker bloggen nu igen, och gör det med en sneekpeak från portfolioplåtningen som ägde rum idag. Fina Knattis och hennes nya häst Quantas Ferro. En liten kille på 5år som inte alls hade tålamod eller lust att vara fotomodell idag, men trots det fick jag ett gäng bra bilder med mig hem! Så jag är ju nöjd iaf... tillskillnad från vad jag kan tänka mig att Knattis är, som fick rida runt i dyngsura ridbyxor efter en liten dampattack som Quantas hade, haha!
 
Hur snygga är inte dom här två egentligen?
Övartaggad bebishäst!

"Den måste vara rosa, annars får det va!"

I fredags kom det paket till mig och Felix, massa burkar proteinpulver och även en shaker till mig.. såklart en rosa :D För det var mitt enda krav, annars orkade jag inte lägga ner pengar på det. haha. Så det blev ju såklart en rosa till mig och jag är så himla nööööjd! Har inte smakat på proteinpulvret som jag valde ännu, men det får vänta tills imorgon :) 
 
Tror det kommer vara jättebra för mig att ha att dricka mellan alla ställen jag åker, så att jag överlever tills jag får möjligheten att äta riktig mat! Det ska väl dessutom hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare? Eeh jag vet inte... men extra protein är nog bra för mig iaf, äter ju inte så mycket kött liksom :) 
Visst är min shake fin?!

Käpprätt åt helvete.

Jag väljer att inte skriva något utvärdering om tävlingen igår, och ni kommer nog förstå varför.... 

Jag fick 52% igår, och ja jag mår fett dåligt över gårdagens ritt. Även om jag gjorde så gott jag kunde, försökte behålla lugnet och ändå rida fint... Men Makur var inte med mig. Jag kunde inte rida honom, och tyvärr kan jag inte svara på varför, ännu. 

Även om jag nu fick höra efter att jag hanterade det bra och inte stressade upp mig osv, så är det enda som syns utåt, för alla att se, att jag endast fick 52%. Att jag kom sist. Jag har kämpat för hårt och envist, för att komma sist sådär. Ett program jag kan rida i sömnen, på en häst jag verkligen börjar lära mig. 

Jag är sjukt glad för mina klubb-kamraters skull, varav 2 vann, en kom på en 6e placering och den fjärde verkligen nosade på placering i båda klasserna... Men på något sätt så känns det mest pinsamt. Dom var så bra... och jag kom sist. 


Tävlingsfix

Kvart över 6 ringer klockan imorgon, sååå supertaggad!!! :D Ridbyxorna är tvättade, kavajen upphängd och hästen står flätad i sin box. Det ska bli så himla rolig imorgon och vi ska verkligen kämpa för att prestera vårt absolut bästa!
 
Idag blev en lång dag, så är väldigt redo att krypa ner i sängen snart. Började med att käka lunch med CL innan det var dags att förbereda hästarna. När dom var flätade och fina så skulle vi bygga banan och säkerhetsavspärrningarna (jag är säkerhetsansvarig), även fixa massa annat som skulle fixas. Nackdelen med att tävla på hemmaplan, man måste jobba massa ;) men det är även såååå skönt, för man har verkligen koll och ridhusen är man i 2 ggr/v.
 
Ååh hade lite panik nyss när min plastrong-nål gick sönder, men den gick att laga rätt enkel så det blir bra! Har även fixat nya pärlor till mitt hår, att sätta runt donuten (visade igår) och ja... allt känns allmänt bra! Taggadddddd!!!

Hoppkursen idag

Idag var det sista omgången av hoppkursen.. att jag red var kanske inte helsmart pga att jag är jättesnorig och matt i kroppen nu.. men satan vad bra det gick! Zetra går från klarhet till klarhet och det är jättekul just nu :) Några riktigt bra språng vart det, blir glad i hela kroppen av den känslan när man flyger över hindrena, helt samspelat. Fina fina Zetra! 
 
Men nu blir det att dricka sånna där brustabletter för att stoppa förkylningen, för den var inte bättre precis :P hehe... men är man en krigare så är man. Imorgon blir det tävlingsförberedelser och banbygge, det tar jag mig igenom också tror jag. Startar upp dagen med thaimat bara så blir det superduper :) 
 
Ett stort plus för denna fredag är att jag sålt ett gäng tävlingsbilder, SÅ KUL :D Det blir någon slags bekräftelse liksom, och får höra så fina ord. Tack alla som tar er tiden att berömma mig, blir superglad!!

Småshopping

Hängde med mamma och handlade inför tävlingen på söndag, och inne på ÖB är det svårt att låta bli att få med sig saker. Så ett anteckningsblock, några x-ray "pinkgrape" som lät gott och ett grönt nagelack, riktigt läcker färg! På willys fick jag även med mig massvis med hårsnoddar (det finns liksom INGA i det här huset...), ett halsband jag ska ha runt donuten på söndag och Echinacea Friggs, så att jag kan bli friskt snabbt!
 
ÄLSKAR anteckningsblocket alltså, rosa och ugglor. Kan det bli bättre?

När man absolut inte får bli sju, då självklart...

Jag känner mig helt matt idag... matt och snorig, som faan! När jag verkligen inte alls har tid att bli sjuk, vill inte ;( tävling i helgen och 3 stressiga veckor efter den. Det funkar inte!!!
Men om jag låter bli o slappna av så kanske jag kan skjuta upp sjukdomen lite, hehe...

Idag är det hoppkurs, hoppas jag överlever den trots att jag är lite hängig, och trots träningsvärken från dressyrträningen igår! Haha kom till någon annan slags ridning, bättre ridning, och idag märks det i kroppen kan jag lugnt säga x)

Men genrepet inför söndag gick superbra, bästa passet på länge. Nu är målet att hitta den känslan på söndag igen, men det kirrat vi! Längtar så sjukt mycket tills söndag, är sååååå taggad!!! :D



Dressyrtorsdag

Yep, torsdag är det. Det betyder ju dressyrlektion för min del, vilket jag verkligen längtat efter!! Speciellt såhär tätt inpå en dressyrtävling, bara 3 dagar kvar nu. 
Man har ju inte samma fördel och förutsättningar som privatryttarna som man kommer tävla emot. Medans dom, oftast, har möjlighet att,trimma sinna hästar alla dagar i veckan.. Så sitter vi på våra kanske en, två dagar. Ibland inte ens det! Nu har jag inte ridit Makur på två veckor, och får jag honom inte idag så lät jag gråta lite... För avskyr att gå in på tävlingsbanan oförberedd. 
Men detta betyder inte att jag tänker kämpa mindre än privatryttarna. Tvärtom. Jag måste kämpa stenhårt och visa vart skåpet ska stå! Blod svett och tårar är det som tar en framåt!

Min senaste lokaldressyr (2 år sen..!) kom jag 6a, alltså blev placerad. Det var sjukt stort för mig, och jag kunde inte varit stoltare! Hade bästa tävlingskamraten Mistel att kämpa med då. Saknar att tävla henne. 

Aah jag bara babblar på.. Men har varit vaken sen 6, det tar på mig. Ska kriga mig igenom återstående timmar av dagen nu :)
Men jag blir nog nöjd om vi tar oss igenom programmet med en skön känsla och godkända program. Sätta alla delar så gott som vi kan, och ha kul liksom. Älgen och jag, vi ska kämpa!


Rastlös men omotiverad

Ungefär såhär pågår det i mitt huvud idag, just nu...
Är sjukt trött, borde sova.. ska nog sova lite. Fast då kommer jag glömma att hämta hundarna... borde jag göra det dirket? Nä, Annagreta är nog inte hemma än. Där är min almanacka, borde nog skriva ner lite shit i den... fast jag har nog inget att skriva ner. *kliar upp en sårskorpa* Undrar om jag borde måla om naglarna som förstördes? Eeh gör det sen. Ja, jag borde rita något! Vad ska jag rita då...? Äsch, inte nu. Ut och springa vore ju bra... men jag har ju ont i benen, och vill inte springa när det är ljus. Tänk om någon ser mig springa och flåsa? Haha. Kan jag hämta hundarna nu då? Nä, sover lite först. Eller nej. Fast.... hmm, är jag hungrig? Åt ju nyss, men känner mig nog lite hungrig. En smörgås vore gott. Eller nej borde nog ut och springa lite istället! Vara hurtig. Fast inte när det är ljust... *kollar mailen* nehepp ingen som vill ha tag i mig idag heller. Kul att känna sig viktig! Undrar om Felix har rast än? Lite tyst här hemma, ska jag sätta på musik? Eller tvn? Fast det är inget bra på. Äsch, jag bloggar istället, och hämtar hundarna sen. Bra, så får det bli. Punkt.
 

ALLTSÅ JAG ÄR SÅÅÅÅ RASTLÖS, men jag har ingen lust att göra något heller. Behövde inte hjälpa till i ena stallet idag.. vilket iof är bra då jag missade bussen. Eller ja, bussen var tidig helt enkelt. Ringde snälla mormor, så var iaf hemma till 13. Har inte gjort något vettigt förutom att äta än sålänge, kan inte bestämma mig vad jag ska göra. Vad jag måste göra och vad jag vill göra. Hårt liv! Men när jag har publicerat det här så ska jag iaf hämta hundarna, det är redan bestämt. Skönt att ha lite liiiiite ordning på sig själv iaf ;)

<3


Checkat av några "måsten"

Igår kväll fick jag en flipp och bestämde mig för att skriva ner allt jag skulle glra idag.. för att jag vet att det inte blir gjort annars. Har checkat av det mesta på listan, förutom att städa rummet (valde att börja med att bara tvätta) och ringa kiropraktorn. Det måste jag verkligen, för min stackars rygg skul! Har ändå varit ganska produktiv, det var skönt dock att mycket av det som skulle göras var på datorn, så kunde chilla i sängen samtidigt ;) heh.. 

Det jobbiga med sånna där "att göra" listor är att dom ibland inte tar slut. Då blir jag låst och väljer att göra ingenting istället... men idag har jag tagit en sak i taget och är ju nu nästan klar :)

Har övertalat Felix att inte träna idag, så får hem han snabbare. Det tycker jag om regniga tisdagar som denna.  Kramkalas och Paradise Hotel är kvällens planer! Perfekt. 

Enkel lunch för mig i farten

Nu när jag börjar jobba kl 7 vissa dagar, och även åker och hjälper till i ett annat stall direkt efter det.. så funkar det inte att äta en smörgås till lunch. Inte om man ska överleva 2h efter att man har i jobbat 5h. 
Men igår fick jag en snilleblixt! Eftersom det inte finns micro i stallet där jag jobbar, så kan jag inte ha med något att värma.. och pastasallad är inte så kul varje gång liksom. Kan inte heller ha med mig någon kylvara. Men nudlar!! För vattenkokare finns nämligen! Sen kom jag även på att jag kan ha nudlarna i min témugg, så är det bara att hälla i vatten, och sen äta när jag hinner. Superenkelt! 

En proteinshake på det så har jag en "lunch" jag klarar mig på ett tag :) rätt nöjd över mig själv som kom på det med témuggen, hehe ^^


Uppe innan tuppen

Att jag ens klarade av att vakna idag är ett under. En jobbig kväll igår och en natt fylld av galna drömmar. Jag är inte så utvilad, men några timmars jobb nu ändå, hejja hejja! 
 
Från och med nu kommer jag nämligen börja jobba över tisdagar och torsdagar, men jag hinner inte vara kvar längre på em så då blir det helt enkelt som då att jag får börja 2h tidigare på mornarna. Uäck! Men bara bita ihop när pengarna från extratimmarna behövs. 
 
Senare idag tänkte jag lägga upp film från hopplektionen igår, som gick så himla bra!! Det frågasatteslite om jag verkligen skulle rida efter att Ruffs hade fått somna in.. det tog ju ganska hårt på oss alla.. men det var verkligen allt jag behövde då. Tänka på annat!
Oh Zetra som börjat bli så himla fin nu, bästa han <3 han har börjat få försmak för det här med galoppombyten, och gör det så gärna nu... Sålänge han får bocka lite, hehe. Men vissa satte han riktigt fint o man blir ju så stolt!! Stora fina killen, han räddade min kväll <3

Vila i frid gamla vän

Ikväll fick våran älskade gamla katt somna in, 20 långa och värdiga år har han levt. Han har funnits där sen jag var  ett år, han föddes hemma hos oss. En katt som vetat vad han vill och sett till att det blivit så, krigat sig igenom livet, fightats och varit kung. Fina fina gammelmannen, älskade Tom Ruffs.
Hans kropp orkade inte längre, hur envist han än har kämpat, så har han levt på övertid. Jag vill tro att han levt ett perfekt kattliv, gjort precis som han velat och haft det bra. Omringad av folk som älskat honom, bott där han kännt för att bo. Käkat räkor, grädde, lyxmat och sorkar. Slagits med grävlingar och vildkatter, varit kungen över soffan och glidit runt.
 
Det känns otroligt tugnt att en familjemedlem, en vän och sin fina katt... inte längre finns med en. Vi kommer sakna honom något så sjukt. Tacksam för att vi fått ha denna otroligt coola katt i vårat liv, häftigare kommer jag aldrig möta. Det är en sak som är säker! Vila i frid Ruffs, vi älskar dig <3

Nabarone Lux N, 4 år

Det här är Lovisas lilla skönhet, Nabarone, som jag var hästskötare åt idag. Var även Lovisas personliga tävlingsfotograf, hur lyxigt låter inte det? ;) fick nog ett gäng bra bilder, speciellt från framridningen, det var bra ljus! Tyvärr fick dom ett stopp i första klassen, men gjorde en omstart där dom nollade. Så duktiga så :)
 
Förutom att vara med Lovisa så har jag fixat i rummet hemma, käkat onyttig lunch med Felix och stendäckat i sängen hemma. 3h sömn kommer man inte långt med, hehe... men nu är jag vaken igen och vi är påvög in till stan för att käka på Grekisk resturang. Ville lyxa till det lite såhär en söndag, Supermysigt verkligen :)
 
Här tre bilder från idag, stilige lillkillen!

Snygghästen Nabarone

Det är tacksamt att fota den här lilla killen, så snygg!

Tidiga mornar är inte min vän

Att gå upp halv 6 är inte skithett precis, speciellt inte när man somnade någon gång efter halv 3... Bra där Marie.
Kom in i någon slags fixa allt-mode, och kunde verkligen inte slappna av, lägga huvudet på kudden och slumra in. Tillslut fick jag nästan slå ner mig själv för att sluta fixa allt, haha!

Nu blir det som så att jag åker med Lovisa till tävling på Sollentuna, tror det är Nabarone hon ska tävla den här gången, unghästen. Ska bli kul att se :) hoppas på en snabb och smidig tävlingsdag, så man kan åka hem och slappna av sen!

Från sist jag åkte med henne, maj 2013, då med hästen Grammis. Långt bort åt helskotta var vi, typ Vingåker? Seg biltur, men det vart fina bilder iaf ;)

När man kan säga det högt

För några år sen hade jag inte ens tänkt det, ännu mindre skrivit ut det högt så att alla kan se... men nu jädrar - FAN VAD JAG ÄR BRA! Alltså helt ärligt så blir jag galet stolt över mig själv när jag kollar igenom bilder från fotojobb. Får myror i hela kroppen och vill hoppa upp och ner i sängen, för att jag är så stolt över mig själv. För att jag är grym.
 
Nu tänker någon ba självgod much? Aah, faktiskt. Jag har gett mig själv rätten att lyfta upp mig till skyarna ibland, som ett förlåt till mig själv för alla år som jag bara såg ner på mig själv och tyckte allt jag gjorde var värdelöst. Och just när det gäller tävlingsfoto så känner jag bara att ja, jag ÄR jädrigt bra på det här. Så det så!
 
Det här är några av dom jag klickat idag, tänkte bjuda på dom. Men kom gärna ihåg!!... bara för att jag gjort min stämpel mindre och flyttat ner den, så blir det inte mindre fel att sno bilden utan tillstånd.

Älskling, det här blir vår utsikt

När jag kom hem från tävlingen jag fotade på, så haffade Anneli (Felix mamma) tag i mig för att fota ett av dom vackra lönnträden som står nära deras hus, som tyvärr kommer sågas ner snart. Det är pga dubbelspåret som ska byggas där, jättesynd för det är så stort och fint! Speciellt nu på hösten. 
 
Påväg tillbaka från trädet sneddade vi över den lilla tomt-plätten som det snart, förhoppningsvis, kommer stå ett litet attefallshus på. Jag längtar verkligen, tror det kommer bli så sjukt bra!! Anneli pekade ut lite hur det skulle stå, och vi kommer verkligen få en helt galet fin utsikt från vardagsrummet. Den delen på lilla "huset" är fullt med fönster, så jag tror det blir perfekt :D *peppar peppar, ta i trä* att allt blir som vi vill!

Nu ska jag lägga mig tillrätta i sängen, med en chickflick, ostbollar och favorit-fantan. Standardkväll när Felix är ute med grabbarna! Imorgon blir det att gå upp suuuupertidigt, redan 05.30, för att hänga med Lovisa på tävling. Hjälpa till och fota är min uppgift. Eeh vad har jag gett mig in på? Inte morgonmänniska för fem öre!

Sorry no time

Från att vakna upp och inse att jag inte alls var redo att kicka igång fredagen, till ett skönt jobbpass och uteritt på busponnyn. Sen fortsätta fredagen men en ångestattack efter att ha tackat ja till 3 veckors extrajobbande när chefen åker bort, med rädslan att må som jag gjorde i våras. Försöka andas och bege sig till hoppkursen som gick ok ändå (Z va sjuuukt fin på marken, men lite egen när vi hoppade)... Sen städa mitt nya, pyttelilla, kaosigt rum hemma, och avsluta med phadthai. 
Var en lång och jobbig fredag, därav ingen ork/lust/inspiration till bloggen...

Idag är det dock annat som gäller!.... Idag har jag istället knappt tid ;) haha. Har varit och fotat på en pay&jump, och ligger nu o fixar bilderna. Dom ska förminskas, stämpel på och sen upp på hemsidan så att ryttarna kan köpa (om dom vill... Hoppas många vill!). Har bra flyt och börjar lära mig vad som gör proceduren enklast :) är ju väldigt noga med mitt shit, vill inte publicera halvslarviga bilder. Nä, då får det gärna ta lite längre tid. 

Hoppas på att vara klar innan 8, så kan jag cykla ner till Konsum och köpa något gott. Felix är på whiskey & öl-mässa så då passar jag på att ha lördagsmys i min ensamhet ist... Chips <3

Ändrade planer men lyckad dressyrlektion

Jag hade ställt in mig helt på att vrålkämpa med Makur och finslipa på det som gick mindre bra i söndags... men det är inte lätt att göra när man inte ska rida honom. Istället stod jag uppskriven på Zetra, pga lite hästbyten överallt, då en har ont i ryggen.. vad jag fattade det som. I alla fall, klagar inte alls över att rida Zetra, men just idag hade jag behövt sitta på Makur. Det är bara 1,5 vecka kvar till lokaldressyren och jag vill känna att jag har bästa förutsättningara, vilket jag inte känner att jag får nu då det bara återstår 1 dressyrlektion tills dess. Suck o stön.
 
Well well, man gör väl ändå det bästa av situatoinen? Ja... Släppte stressen över dressyrtävlingen efter ett tag, och fokuserade bara på mig och Zetra. En skitlyckad ridlektion blev det ändå, och jag är riktigt riktigt nöjd med både min ridning och hur Z skötte sig.
Det enda är att jag inte får till ett ärligt stöd i tyglarna, utan han går och fifflar med bettet när det blir jobbigt eller när han är uttråkad.. haha, jättejobbigt är det för känner att min ridning blir lite obalanserad osv. Men skillnaden är enoooorm på hur han var förut då han bara bet tag och sa hejdå, typ. Nu finns det liksom lite sammarbetsvilja där :) Nu är det riktigt kul att dressyra med honom!
 
Btw, det här med stigbyglar alltså... ridskole-elever vet vad jag snackar om att det ALDRIG går att få bra längt, eller ens jämna stigbyglar. Idag hade jag snäppet för långa, hade jag kortat så hade dom blivit för korta och ojämna. Bleeeh, ska fan börja ta med mina egna stigbyglar ^^

Hashtag godmorgon


Hejja mig! #workout

Fick en tröja av Felix mamma, i skönaste tyget någonsin!! Kände att den skulle vara perfekt att springa i, så fick lite motivation att ta mig ut nu på kvällen. Helt slut i benen efter att ha gått hem från jobbet, och ensam då Felix är på gymmet... Men det gick skitbra och sprang iaf en halv minut snabbare idag. Awesome!

Vilsen i livet

Fattar ni att det redan är oktober eller? Det märks iaf på alla knastrande löv under fötterna och den snörvlande näsan. 

Något jag känner av väldigt starkt just nu är att jag är lite vilse i livet. Medans alla andra traskar runt med världens målmedvetenhet, tvärsäkra på sin framtid. Då står jag där, kliar mig på huvudet och tänker eeeeh....? Alltså, ingenting innanför pannbenet. 

Jag vet inte vad jag vill "göra när jag blir stor" för helt seriöst, jag kan inte jobba i stall hela mitt liv för att jag trivs med det. Det funkar inte så! Tyvärr. Man behöver ju pengar för att överleva liksom, och det är ingen fräsig lön jag har... så...

Haha jag känner mig lite som när jag var liten, och bytte drömyrke stup i kvarten. Men okej jag är 21, stressad över framtiden samtidigt som jag känner lite YOLO. Typ. Allt löser sig tillslut, dagen jag slutar tro på det så är jag nog körd.