Tydligen bara tisdag

Jag är nästan lite häst-taggad, för idag ska jag åka och rida Satja! Det blev lite impulsivt bestämt i söndags nämligen, när jag träffade Elin, att hon, jag och vita tanten ska på äventyr på söndag. Superspännande! Känns bra att vara lite taggad på att rida igen, även om det inte är på grabbarna. Det kanske kommer tillbaka så småningom också, hoppas på det. Sålänge får jag suga åt mig av den lilla motivation jag känner av nu, och göra det bästa av det!

Har även börjat tänka lite inför hösten. Drömmen skulle vara att ha en helt egen häst, eller en läromästare på foder, hos mig då. En häst som jag kan utvecklas med och få en chans att visa framfötterna med. Någon som jag tack vare, skulle kunna söka till den utbildning jag önskar söka till. I dom drömmarna finner jag motivation!!

I helgen var det tävling på ridskolan, min hoppabstinens vart inte precis mindre. Men någon dag, förhoppningsvis inte för långt bort, ska jag också lasta ut en häst på tävlingsplatsen. Vara nervös, rida fram, flyga över hinder och sen nöjt klappa hästen på halsen efter en trevlig runda. Någon dag! 

Just nu hänger ganska mycket på något så litet som att få extrajobbet jag var på intervju för igår. Eeh ja det blir typ mitt fjärde jobb, eller så. Tillsvidare-anställning på mitt gamla jobb, en månad i taget. Får jag det men bara får jobba en månad så är det ok, några tusenlappar extra i plånboken är allt jag ber om! Körkort i sommar, det måste ske. Håll tummarna för mig!

Tappat gnistan

Fotograferandet går bra, jobben rullar in. Min kropp börjar se ut som vanligt, utan bonus-kilona jag drog på mig förra året. Jag har slutat äta choklad var eviga dag. Det går ganska bra på jobbet...

MEN.... Jag känner mig helt tom. Jag vill inte åka till stallet, alls. Inte idag, inte igår och absolut inte imorgon. Jag vill inte rida, för jag ser ingen mening med det, jag vill knappt borsta på hästarna lixom. Det enda jag vill göra är att sitta i boxen och lyssna på när hästen äter.. det är det enda. Vad händer med mig? Känner inte igen mig själv, hon som annars skulle vara så sjukt nöjd över att ha två hästar att rida hur mycket hon vill, hon är inte närvarande här. Det finns ingen gnista, ingen motivation och ingen längtan efter hästryggen i mig över huvud taget. 

Sitter just nu utanför Exets box och väntar på skjuts hem. Har borstat lite slarvigt, kramat på honom, gått ner och kollat på kalvarna och sen - inget mer. Vill inte. Kan inte. Orkar inte. Typ... Jag förstår inte varför det är så, känner mig som en halv person bara. 

Allt annat i livet går bra. Tyvärr bara den viktigaste delen av mig, av det som annars gör mig lycklig, den delen är trasig. 


Bland alla Sthlms fotografer

Har massor av bilder som ska upp hör, både från i tisdags och idag... MEN min dator är seg och så snart jag är klar med bilderna så ska jag sova!!! Klockan är way to much. 

Minns inte vad jag har skrivit om vad, men idag har jag iaf varit på fotojobb inne i stan, mitt bland alla hundratals människor, under ett tak av rosa blommor. Är väldigt nöjd med vissa bilder faktiskt, trots att det var knepigt. Tyvärr så hann dom jag fotade åka hem 5min innan jag hittade ett ställe med magiskt ljus och bakgrund. Typiskt. 

Ska sätta fart och göra klart bilderna så att jag får sova någon gång. Har ju ytterligare en jobbdag att överleva! Måste bara be min dator att stressa lite först, den är seeeeeg

Tungt

Benen tar mig knappt framåt, kroppen är stel och hjärnan jobbar i slowmotion. Ännu en onsdagsmorgon. Den här dagen kommer nog bli aningens trög, same old same old, liksom. Ingen fotografering och ridlektion som igår, bara jobb, hem, stallet, hem. 

Stallet är inte så motiverande just nu. Har inga mål där, ger hästarna uppmärksamhet och ser till så att hästarna får röra lite på sig - Sen till sommaren så ska dom ut på bete och bli tjocka och stela igen, typ. Det är inte som att sätta igång en annan häst sen, det tar mycket längre tid på mina gossar innan dom är normala igen... och maj ligger runt hörnet, sen sommarmånaderna och dom står där i den gräsfyllda hagen. Är därför nästan mer motiverad till att bara åka dit och borsta.. Bra inställning va?

Äsch, det kanske bara är en neggo-onsdag. Det kanske ger med sig tills jag snörar på mig träningsskorna och traskar bort dit? Hoppas på det. 

Makur var det i alla fall superkul att rida igen igår! Vi hade tappat bort allt vad man kunde kalla samspel och samarbete, som vi hade förra året. Men älgen tycker jag om ändå! Saknar att hoppa mina bruns favoriter så mycket, och att hoppa i huvud taget!!! 

Det är fint!

Har precis varit och fotat en förvirrad liten tös, hon tyckte jag var lite konstig, men tror det blev bra ändå! Känns så jäkla bra med fotograferandet just nu, har jobb som rullar in, superkul verkligen :) nu är jag på G!!

Nu är jag påväg till ridskolan för att rida ist för mamma, hoppning. Om jag har längtat efter att hoppa? Eeh, ja enormt. Känner att den här tisdagen levererar! Livet levererar!

Så var helgen snart slut

Usch, att det är måndag imorgon är ingenting jag tycker är sådär superkul.. har haft en ganska lugn helg, det har liksom inte hänt särskillt mycket. Idag har jag bara varit i stallet, ridit båda hästarna. Det gick ganska bra, förutom att Exet ömmade i hovarna när vi red ut. Slingan var superhård på sina ställen, och hade stora stenar, det tyckte inte han om alls. Så framöver får det bli mycket på banan, om jag inte hittar någon bra stig eller så i skogen. 
Valle var pigg, inte konstigt med tanke på att han inte gått på en vecka, men jobbade ändå ganska bra. Är nöjd med honom, och det är stor skillnad från när jag började rida honom. Han har kommit ner mer på jorden, så snart kan jag börja arbeta påriktigt :) 
 
Igår var jag iväg till norrtälje för att fira Felix morfar som fyllde 75. Mycket bilåkande, och stillasittande, men jag hade i alla fall med mig kameran så att jag inte blev fullt uttråkad och knäpp i huvudet. Tänkte att jag slänger upp några random bilder! Blev mest bilder på djuren, haha.

Quantas Ferro

I fredags var jag iväg och fotade Nathalies snygga unghäst Quantas. Vädret var lite opålitligt, och hästen hade inte sitt fotohumör med sig, men bra bilder fick jag ändå med mig hem! Alltid lite kul att sätta sig med bilderna sen, när man känner sig helnöjd med jobbet man gjort. I sommar så ska jag försöka fota i den där allén igen, tänk er den när det är alldeles grön, varmt och mysigt där! Längtar. 
 
På tisdag kommer jag eventuellt fota lite bebisbilder, och förhoppningsvis någon annan dag kommande vecka så fotar jag en stor, läcker, bjässehäst. Det ser jag fram emot! Fick även förfrågan om att fota på en westerntävling på lördag, tyvärr så är jag bokad på annat håll då, riktigt synd. Men alltså, känner mig verkligen på språng nu!!
 
Vad tycker ni om bilderna? Visst är det en snygg häst!

Opålitligt

Ena stunden spöregn, andra stunden sol, sen regn igen. Så har dagen sett ut, och man får ju seriösa trust-issues av det här vädret alltså.. haha. 

Sitter och väntar på Knattis, ska fota porträtt på hennes fina hästis, så vi håller tummarna för att regnet kan hålla sig tillbaka resten av dagen! Men det ser grått ut, usch. Håll tummarna för oss, så vi slipper bli genomblöta!

Mössa på i april, nästan inte ok. 

Godmorgon

Fredagsmorgon och jag sitter på bussen och läser dom vanliga inspo-bloggarna. Har lite dåligt samvete för att jag väckte Felix imorse med stora puppyeyes och väldigt from röst för att fråga om han kunde skjutsa mig till bussen, för det verkligen spöregnade! Snäll som han är så ställde han upp, trots sjukt trött, men tror ni inte att det hade slutat regna då? Onödigt, får göra något snällt för honom sen!

Men annars då? Asnajs att det snart är helg! Ska iväg och fota hästporträtt senare, innan jag fortsätter vidare till "mina" hästar för två enkla ridpass. Hoppas bara vädret är schysst idag, annars skiter sig ju båda mina planer för dagen :/ Måste verkligen rida idag!

Någon som har nå super-fredags planer förresten? Jag minns hur 19åriga jag längtade efter att komma hem, så att jag kunde börja fixa mig inför en utgång med fina vänner.. känns som en evighet sedan!

Alltså, evigheter sedan!... typ. 

Inspiration och motivation

Back to school. Eller ja, för en stund i alla fall! Idag åkte jag och hälsade på min gamla fotolärare Stephan, ibland behöver man bara åka dit och andas in "det är aldrig kört" energin som finns i det där klassrummet. Även titta tillbaka och samla upp den där kreativiteten och inspirationen som fanns där när allt började. När jag började drömma om att jobba som fotograf. 
 
Just nu sitter jag och bokar in fotograferingar, är sjukt taggad på att komma igång påriktigt med fotograferandet. Förnya min portfolio, göra i ordning min hemsida och fylla kalendern. Aah ni fattar, bli seriös med det här! Vill ha portfolioplåtningar och fotojobb inbokade, läsa på lite tips och trix, och fota massor - för att utvecklas ännu mer! 
Hade det inte varit för körkorts-planen hade jag försökt köpa mig ett nytt objektiv också, men ännu får det duga med det tråkiga lilla som jag har. Får make it work liksom!
 
Är helt hyper i huvudet och det kliar i fingrarna!! Nu jävlar. FAAN VA KUL DET ÄR ALLTSÅ!!! 
 
Har lite svårt att fatta att det redan snart är tre år sen jag tog studenten, tiden går för fort alltså. Saknar att vara där, hänga i det där klassrummet varje dag och ta sig ann nya fotouppgifter. Umgås med likasinnade, leka i studion och bo med ansiktet i kameran. Blir alltid lite nervös när jag åker och hälsar på, så mycket känslor och minnen från gymnasietiden. Träffade många olika typer, människor man idag vill spotta i ansiktet och människor man önskar man hållt kontakten bättre med. Lycka och hjärtesorg, det var mycket som hände under gymnasiet. Haha, tänk att få vara så ung och dum igen!
Den här bilden fotade jag någon gång under gymnasietiden. Ååh vad jag saknar att ha tillgång till studio!!!

Torsdag

Vädret har haft lite humörsvängningar senaste dagarna. Regn, sol, storm, grått, klarblått, sommarhetta och vinterkyla. Det är inte lätt att klä sig efter väder då, minsann. För att ena stunden sitta och känna att benen brinner upp i dom svarta ridbyxorna, för att sen sitta och huttra när vinden drar igenom tyget på alla kläder man bär. Hua, det är inte lätt alltså!

Idag är det då torsdag, och jag funderar faktiskt på att ta en hästfri eftermiddag och åka och överrasknings-hälsa på en person som jag ser upp till och har mycket att tacka för. Det var för länge sen, och jag behöver lite inspiration, tips, råd och en "det är aldrig kört" boost. Ja, så får det bli! Hem och svida om från stallkläderna och fräscha upp lite först bara :)

Började dagen som bitterkärring, men tror nog det börjat vända mot det bättre. Haha, usch tänk om dagen skulle fortsätta på det dumma spåret, då skulle jag nog behöva en varningsskylt! Typ, prata inte med mig - jag bits. Men nu slipper min omgivning överleva det, skönt för dom ;)

Men man ska inte ropa hej! Är bara halvvägs genom dagen. 

Tumrullning och spöregn

Äsch vad allt sket sig! Krigade igenom lite regn för att träna mig själv att longera på töm. Exet var snäll och tålmodig, trots att jag var väldigt vilsen där i andra änden! Bästa hästen, vi fick ju faktiskt till det sen, då gick han superfint (in my opinion). Blev lite blöta, men överlevde!
 
När jag sen skulle rida Valle så började det spöregna, eeh inte så najs. Vanligtvis brukar jag försöka tänka "inga dåliga väder, bara dåliga kläder" - men Valle är 25 år. Tyckte inte det kändes schysst att dra ut honom i regnet och riskera att han blev blöt, kall och bitter (diva), så han får vila en dag till. Men han klagar inte, för han fick ju kvällsmat samtidigt som dom andra istället ;) haha
 
Sitter just nu i kyliga sadelkammaren och väntar på att bli upplockad. Har försökt laga mina stövlar (blev dock bara värre.. suck), som gick sönder andra gången jag använde dom. Jag, och saker med dragkedjor, går inte ihop. Nu har jag 3st ridstövlar, och ett par chaps - alla med trasiga dragkedjor. Vad gör jag för fel? Man blir ju less. Bleh, nu vill jag bara hem till värmen, ordentligt omotiverad atm. Sitter här och väntar och har det otroligt tråkigt, finns det något tråkigare än att vänta?
Tur att bästis skötte sig bra idag, så jag har något att vara glad över i bitterhetens stund!

Moff-onsdag

Jag har hamnat i ett mode där jag knappt kan sluta ta.. speciellt godsaker. Inte bra. Har seriöst ätit upp en hel singoalla-rulle med kakor, och en halv giffel-påse idag, under tiden jag var hemma. Lite choklad också... *drar skämskudden över huvudet* haha

Men jag tog tag i mig själv, skakade om mig lite och drog sen fram träningsbyxorna - som hade hamnat långt in under sängen. Aah, det säger ju en del! Men nu är jag iaf påväg till stallet i PW-tempo. Trots att det regnar. Hejja mig!

Sen ska ena hästen longeras och den andra ridas. Och ikväll kan jag gå och lägga mig med gott samvete! Ska jag bli en bättre ryttare så funkar det inte att bli en blekfet val utan varken muskler eller kondis ;)

Ridpass på okänd häst

Idag red jag en häst som jag inte vet någonting om, förutom att det var ett 6årigt varmblodssto. Haha, välinformerad tjej här! Nä, alltså det är Elins hästs hagkompis, vars lillmatte är bortrest, och hästen måste motioneras. Jag hoppar glatt upp på hästen och tackar för bonus-timmar i sadeln. Alltid (!) lärorikt att rida mängder av olika hästar! :)

Denna damen hade riktigt snygg kropp, och var trevlig att arbeta med, trots att hon visade väl att hon hade mycket egen vilja. Lite grön, vinglig och inte full kontroll på kroppen.. men potential, absolut! Det var en sån där häst man skulle vilja ta hem och träna med några månader, för jag tror hon skulle kunna bli riktigt fin med lite arbete. 

Eftersom jag inte känner ägaren så tänker jag inte skriva ut för mycket, men jag kan ju skriva att jag gillade den, och att det var kul att få rida den :) hade velat kidnappa den lite mer nästan ;)



Små drömmar

Tror det är fler än jag som har bytt drömyrke ca 100 gånger sedan man var liten. Prinsessa, veterinär, snickare, modell, frisör, ridlärare, artist, designer, fotograf, beridare, konstnär... osv.  Det är bara dom som jag verkligen minns dessutom. Det är inte lätt att aldrig känna sig helt säker på vad man vill, för det jag drömmer idag kan bytas ut helt imorgon. Sen känns det extra tungt när man ser vänner och främlingar som har sitt liv utritat i minsta detalj, liksom, hur fan gör ni?

Jag har dock börjat försöka sätta fingret på vad det är jag egentligen vill, ta mig igenom den här dimman jag virrat runt i hela livet. Visst, jag har inte ens fyllt 22 än, men jag vill inte vara den som inser vad jag vill när jag är halvvägs genom livet. Så nu försöker jag omfamna dom där återkommande idéerna, drömmarna och målen, som tidigare runnit ut i sanden. Det är fotograferandet, och hästarna, som jag brinner för. Just nu, i skrivandes stund, ser jag dessutom nästan glasklart att det är det jag vill ägna mitt liv åt.

Jag drömmer just nu om kameran i ena handen, tyglarna i den andra och min bättre hälft vid min sida genom allt. En ganska trygg dröm, men som samtidigt kan växa till något stort! En sak är säker i alla fall - jag kommer aldrig vara den som drömmer om chefsjobbet på stort företag, snygga kavajer och en massa kindpussande. Nej, det kommer aldrig vara jag! Ge mig ett stort stall, massa hästar att träna, leriga gummistövlar, hög musik medans jag mockat skit...  och en ostsmörgås till lunch - livet! Haha. 

Ganska intressant ändå hur "livets liv" är så olika, i olika ögon. Visst, att tassa runt i höga klackar och fancy kläder, käka lunch på mysiga restauranger och träffa mängder av spännande människor dagligen låter ju ganska schysst - men jag tror inte att jag skulle känna mig levande i en sån situation. Smaken är som baken, eller hur?! 

Min plan just nu är att spara till intensivkurs för körkort, och sen spara till en halv häst. Sen om ett år, då SKA jag söka in på en utbildning som jag tummat på i två år nu. Kämpa kämpa!
Escape your past, believe in yourself, create your future. 

Vilda Valle

Har mestadels bara skrivit om Valle, men ni har ju inte fått se honom påriktigt. Han är ju ganska snygg ändå, när man rider. I boxen ser man dock att han är en gammal man, även om att han inte vet om det själv riktigt. Haha. Här är bilderna från i lördags när mamma var med, blev ett gäng fina ändå, även fast han är sån som går och gapar en massa helatiden. Han gör det även på lång tygel, skitjobbigt... Lite bättre nu när jag bytt bett, men ändå. Döm inte! :P Vad har hänt med mina händer förresten? Usch raka armar på låren, MÅSTE jobbas bort. Skärpning Marie.
 
Men visst är han ganska snygg ändå? 25åriga Vilda Valle! 

Bästa Exet

18 år och har bara varit igång 3 veckor, men går väldigt fint just nu. Blir stolt över honom, han försöker så mycket, även när det är svårt! Haha i lördags fick han även ett busryck, när jag klappade honom på halsen under vänstergaloppen. Han skakade på huvudet och gjorde ett bussprång, haha skrutt! Blir varm i hjärtat av den här hästen, bäst är han <3

Snart är det nog dags att sätta på sadeln också, men än så länge så blir det barbacka :P

Nyfunna vänner

I lördags var jag iväg med Julia för att låta våra små hundar busa. Jag var, som vanligt, lite orolig för hur Doby skulle bete sig. Han kan ju bli väldigt på och slår mycket med tassarna, och Tuffa är bara 5 månader, så ville ju att det skulle gå bra. Men dom hade superkul, Tuffa gillar att jaga, och Doby ääääskar att bli jagad. Så söta var dom, sprang runt och busade massor! Ett tag där fick jag koppla Doby, för att han skulle kunna coola ner en stund, men sen fick han busa lite mer. Då sprang dom lite mer och växlade med att bara luffsa runt lite. Blev glad i mattehjärtat av att se Doby och Tuffa busa så fint med varandra :) 

Ett tillfälle så började vi skratta så vi grät, när Tuffa verkligen klantade till det! Hon har aldrig badat förut, men hon stod och tittade lite på vattnet, och helt plötsligt hoppar hon rakt ut. Säkert 2 meter rakt ut i det kalla vattnet, och så fort hon landade i vattnet så tvärvände hon och man såg i hennes blick att hon insåg vilket misstag hon precis gjort. Haha dog lite, det såg så roligt ut! Doby hoppade efter henne "ååh ska vi bada??" men han var smartare och hoppade inte ut så långt ;) Doby badade mer sen däremot, han älskar att bada!
 
Låter bilderna tala. Härliga små hundar <3

Hemmamys i min ensamhet

Felix är fortfarande inte hemma, och vovven fick åka med mamma imorse. Kände att det behövde skuras lite golv innan Felix kommer hem ikväll, det var tassavtryck på hela golvet, haha! Har spenderat lite tid till att chilla och fixa bilder också, har inte orkat göra så mycket idag :P Haft det riktigt bra ändå, kollat TVD och Glee, ätit äggmacka och druckit te. Fint vettni!
 
Ska snart åka ut till stallet med Elin, rida ut en sväng och ha det bra. Sen när jag kommer hem så kommer det upp lite bilder från igår - datorn har varit för seg för att hinna göra det tidigare idag. Har haft en sjukt härlig helg med mycket kul på schemat! Känner mig lite depp över att det är måndag imorgon dock.. MER HELG TACK!

Nu är vi trötta

Har massor med bilder i kameran nu, efter två ridpass där mamma var med och fotade, och sen hundbus med Julia och hennes valpis. Supermysig dag verkligen!! 

Min vovve och jag är trötta nu, men jag ska sätta mig med bilderna, käka godis och kolla lite TVD :) topnotch!

PW till hästisarna

Det är en så fin dag, så istället för att sätta mig på en buss och åka en 45min omväg så valde jag att ta en 45min promenad till hästarna. Hurtigt va?

Äääh är på så ruskigt härligt humör idag! Fick ett meddelande imorse, som jag läste med halvsovandes ögon, fattade ingenting då. Sådär en halvtimme senare läste jag det igen, och ba wow. I maj, 2 dagar efter min födelsedag, ska jag fota på en regional/nationell dressyrtävling! Att fota dressyrtävling är ingen stor grej, ballt med nationell givetvist, kommer vara snygga ekipage... men det där att bli kontaktad, blir så nyfiken hur mitt namn hamnade där. Vem som tipsade, eller vart mina bilder har blivit sedda? Asläcker känsla ändå!

Nu paniken bara - måste låna ett bjässeobjektiv då min kamerafamilj är rätt fjuttig... men allt löser sig right?

Har gått med känslan hela dagen, att 22.. det ska bli min guldålder. Det är nu det kommer smälla, kan nästan höra det!

Ja ni fattar, humöret på topp! Nu Ska jag öka tempot, fortsätta min PW för att sen mysa med "mina" fina hästar :) kyss på den här torsdagen!

Vita sagohästen

Har varit med Elin hela eftermiddagen, hos hennes fina häst. Idag skulle jag rida tant Satja, känna lite hur hon kändes efter allt hon har gått igenom senaste tiden (dom har massa otur dom där två!). Har inte ridit henne sen i höstas någon gång, då var hon under igångsättning efter en skada, lite tung och svårjobbad. Idag var det skillnad! Lite stel och spänd i början, men sen kändes hon riktigt fin. Var kul att sitta på henne och känna att hon var så pass fräsch ändå, och glad till arbeta. Jag red henne inte särskillt länge, men lagom liksom, så hon inte blev trött men ändå hann arbeta ett tag. Bonustimmar i sadeln när "mina" egna hästar vilar är ju också lyx! Tycker mycket om att trimma denna sköna böna dessutom, som kan väldigt mycket när hon väl vill. Idag satte hon tex perfekta ryggningar bara sådär, pang - 10 poäng liksom. Haha. 
 
Haha men det var fett jobbigt, för nästan alla som gick förbi ridbanan mot ridhuset (hölls ridlektioner där tror jag?) stannade upp och kollade. Men jag förstår - en stor vit häst, som ändå ser jäkligt snygg ut när hon vill, på en gård där det annars bara är bruna ridhästar och baskirhästar. Hon sticker ut lite, primadonnan ;) 

Håll tummarna för att Elin lyckas skicka filmerna i bra kvalle, så kanske jag slänger upp någon här! Tillsvidare får ni överleva med pixliga printscreens från en film med kass kvalité :)

Note to self - nästa gång tar vi med systemkameran... och jag ska ha kortare tyglar!

Crazybananapie

Ska man ta två värktabletter om man har ont på två ställen? Det verkar som så, då fotjäkeln fortsätter plåga mig, men ryggen håller sig lugn... ett tag. Haha jag är så jäkla trasig. Inte nog med att värktabletterna knappt hjälper så köpte jag fel sorts voltarenkräm "vid lätt till måttlig smärta" dööö min ryggsmärta är allt förutom måttlig just nu.

Gnäll gnäll.. ja jag ska boka tid hos kiropraktorn snart! Drar på det bara då hon jag gick hos sist inte ens fick loss mig, och det betalade jag 500 spänn för. Hon ville att jag skulle komma tillbaka 2v senare för att försöka igen, haha aldrig i livet att jag betalar henne för en till behandling, tänkte jag då. Det var ett år sen, konstigt att ryggen strejkar liksom?! I smyg blir jag arg på min förra kiropraktor, var han tvungen att pensionera sig liksom? 

Alltså jag orkar inteeeee.... Haha skulle inte bli klago-inlägg ju, är på ganska bra humör egentligen! Ska träffa favvoElin och hänga med till hennes vita springare. Sånt är alltid trevligt en onsdag :) kanske tom köper med mig "stackars lilla mig"-choklad och en Celsius Lime påväg dit. Borde ju definitivt inte det såhär efter påsk, men yolo, right? ;)

Hunden jag rastar på dagarna är alltid lagom underhållande. Idag hittade han en pinne, som han dock tappade och glömde bort direkt. När jag sen plockar upp pinnen går han bananas och ska ha den, men när han får den släpper han direkt. Haha kolla bilden till vänster - blicken! Crazy. 

Med hovarna på jorden

Blööh är så trött nu, dagen har varit sjukt seg. Lite skön-seg, men ändå seg.. om ni fattar? I alla fall, har jobbat och ridit två hästar (+ 1 på jobbet) så nu är jag bra slut. 

Exet skrittades ut idag, så vi hade det chill. Valle reds på ridbanan med fokus på att vara cool, som vanligt. Går bättre och bättre, får snabbare ner honom på jorden nu än tidigare, så han inte hinner hetsa upp sig en massa. Det märks tydligt att det går bättre då han inte längre är dyngsur efter ett enkelt ridpass. Skönt! Så snart som han börjar slappna av mer så kommer jag även kunna rida mer på riktigt. 

Red med mina "nya" stövlar som jag hämtade ut på posten idag. Ett par begagnade, som satt ganska bra, dock något tighta i vaden just nu, så kände typ min puls i benen, haha. Men tänker att det blir bättre med tiden, det funkade bra sålänge jag satt på hästryggen liksom! Skönt med hela ridstövlar, schysst pris också - 400kr. 

Nu äntligen ska jag sova! Imorgon väntar vila för "mina" hästar, men istället ska jag rida Elins gamle dam lite grann :) Godnatt

Haha alltså ååh lilla kalven som kom idag, stackarn hamnade på fel sida om hagen, skrutt. Mamma-Mu stod där o ropade på hen och försökte ta sig till den, medans hen stapplade omkring. Red upp till stallet där bonden var, som tur va, som gick ner och rättade till situationen. Lille kalv, inte ska man på så stora äventyr sin första dag väl? Sötnos. 

#otålig

Hämtat två paket precis, hur ska jag kunna hålla mig från att öppna dom på bussen? Haha.. typ första gången jag handlar beg. över internet. Nervös ju!

Alldeles för trött

Måndag... tänkte jag skriva, men det är ju fel. Även om jag faktiskt jobbade igår känns det som måndag idag. Kanske för att jag hann med en del utöver, som att rida två hästar (som gick helt okej) och sen middag + bio med ett gäng härliga människor. Vi såg Fast and the Furius, som var ganska bra men väldigt kaosig, haha. Man undrar ju hur mycket människorna i filmen kan råka ut för, utan att skada sig. Liksom flyga genom luften i en bil som sen snurrar flera varv och kraschar - knappt ett blåmärke. Men den får trots det godkänt! Saknar alla streetracen dock, men det är mycket fart o fläkt. 

Nu ska jag ta mig igenom en jobbdag, med en fot som sagt upp sig. Får se hur det går!

Favorit

Ett år sedan

Titta vad jag hittade! Bilder på Tatzy och mig från hennes "tävlingsdebut", haha. En pay&jump på hemmaplan, 50cm. Men hon var såå cool, felfri och störtnöjd över sig själv. Det kändes, och syntes kan jag tala om, lilla divan ;) saknar den tiden, att träna med henne. Hon var lite dum i huvudet ibland, men jädrigt ball samtidigt!

Störtsta hästhjärtat

Exet är tamefan den bästa hästen jag någonsin fått äran att rida och träna. Nej, han är inte högt utbildad och har magiska steg, men han har så jäkla mycket hjärta. Han är stel den gamle mannen, och har ju svårigheterna med sig då han är ridtravare, men ändå så försöker han verkligen, så gott han kan. Jag känner där  uppefrån hur han tycker det är jobbigt, och svårt, men han vill så gärna vara till lags. "Jag klarar inte riktigt, men jag försöker - för dig!" just så känns det när man sitter på hans rygg. Älskade älskade vän <3
 
Det är mitt jobb att finnas där och hjälpa honom genom det han tycker är jobbigt, medans han kämpar på och vill göra mig nöjd. Det finns inte mycket som känns bättra än att vara där för varandra när vi tragglar på ridbanan. Vi lär oss av varandra, och därför är han den bästa hästen jag vet! 
 
Idag blev det bara Exet som reds, då min rygg sa upp sig precis innan jag skulle iväg till stallet. Eftersom jag knappt klarade av X med mjukaste stegen så ville jag inte rida Vilda Valle. Jag förstörde ju lite för Exet idag när vi skulle galoppera, jag var stel och tappade takten, vilket blev pannkaka. Han försökte och försökte, och jag förstörde. Tillslut vart jag varm i kroppen så jag kunde slappna av och vi fick till det i båda galopperna, då ruskade han lite glatt på huvudet. Massa klappar på halsen, och sen skrittade vi av. Så stolt över honom, för han är så fin nu, trots helt ur form. 
 
Älskade hjärtat, tack för att du kämpar trots att det är svårt för dig. Det blir lättare snart, vi ska tillbaka <3
Någon gång, sommaren 2013

This.




Ciggen i ena handen, ungen i den andra.

Något som jag tycker är sjukt provocerande är när vuxna människor står och röker - bredvid barn. Mamman som står med ciggen i ena handen och barnvagnen i den andra, eller farmorn som sitter på en bänk med sina barnbarn som äter glass medan hon själv sitter och röker. Alltså seriöst, det är inte okej någonstans och är sjukt respektlöst gentemot barnens hälsa. För kom igen, att passiv rökning är skadligt, det är inget man kan låtsas som att man inte vet, eller? 
 
Om man går in på Riskhandboken Barnhälsovårdens hemsida så kan man bland annat läsa: "Passiv rök har högre koncentration av farliga partiklar än den rök som rökaren drar i sig vilket gör den skadligare. Barn är särskilt känsliga.", "Passiv rökning ökar risken för plötslig spädbarnsdöd." och "Barn som utsätts för passiv rök får fler övre och nedre luftvägsinfektioner (lunginflammation, bronkit och barnastma), fler öroninflammationer, ökar med 50 procent och behöver oftare sjukvård än barn som inte exponeras." och det är bara några få punkter om passiv rökning. Hur kan man blunda för detta och riskerna man utsätter sitt barn för, bara för att tillfredställa sina egna behov?
 
Tyvärr är jag ju sådär typiskt mellanmjölks-svensk och säger aldrig högt vad jag tänker när jag ser sådanna situationer, man vill ju inte peka finger på någon. Jag är inte heller perfekt, och det där med att lägga sig i någon annans liv är något jag inte är bekväm i. Så istället går jag tyst förbi medan jag svär högt i huvudet. Måste dock får svära ut lite över det här på bloggen nu
 
Förutom hälsoriskerna av passiv rökning tycker jag inte att barn ska behöva se sina föräldrar röka, eller dricka alkohol heller för den delen. Det blir skevt, som något normalt i deras ögon. Barn som växer upp med rökande föräldrar löper tre gånger så stor risk, dessutom, att börja röka senare i livet. Jag minns när jag gick i lågstadiet och vi skulle leka på rasten. Min vän plockade ofta upp en liten träpinne, stoppade den mellan fingrarna och lekte att hon rökte. Hon tyckte hon var cool då, pappa gjorde ju så. Alltså va? 
 
Jag varken röker eller har barn, så jag kan ju inte uttala mig om hur dom som röker runt sina barn tänker? Är det någon som vet ens? Tänker dom på konsekvenserna, på riskerna dom utsätter sina barn för? Även om det inte är ens egna barn, hur tänker man när man står bredvid och röker? Nej jag förstår inte, snälla tala om för mig någon.
 
Om man väljer att utsätta sig själv för det där giftet, så får man komma ihåg att bara utsätta sig själv för det. Barn, och vi som inte röker, ska inte behöva andas in den där giftiga röken. Det handlar om respekt.

"Don't be chicken"

Glad påsk! Har ni ätit mycket ägg och godis nu då? Jag har faktiskt inte ätit ett enda ägg, även om jag planerade super-äggmacka till frukost, men.... jag tog sovmorgon istället fram till påsklunchen hos Felix föräldrar. Fast ja, smörgåstårta var inte sådär supernajs iof, rätt konstigt mat egentligen? Typ massa majonäs, högst oklara ingridienser och udda smak-matchningar. Haha. 
 
Godis har vi dock mängder av här hemma, till min lycka! Påskägget vi fick från Felix mormor & morfar var supersnyggt dessutom, från Lasse Åberg. Godiset i ägget var läckert också, guldfläckiga chokladägg. Motivet heter "Don't be chicken" och jag känner lite att det är synd att man inte kan ha påskägg framme året runt ;) 

Lilla hönan fick vi av Felix mamma, lite skev sådär som kollar upp i taket. Virrig som en höna. Tycker den va söt!

En gyllene kanin

Det är påskhelg och jag har faktiskt tagit in lite påskmys i kojan. Eller ja, det anses vara påskigt i alla fall, tulpaner och en liten kanin (som jag ser fram emot att äta upp sen!). Vi har inte plats för så mycket mer än så tyvärr, eventuellt får vi upp ett påskris, för att det är så mysigt, men mer än så bjuds det inte på här. Men tulpanerna är fina i alla fall, älskar färgkombon, och dom rosa-vita är bara för söta! 
 
Påskpyntas det hemma hos er?

Röd dag = skön lön

Det märks lite att det är långfredag, och att majoriteten av befolkningen är lediga idag, även om jag själv inte är det. Är så lugnt över allt, ingen hetsig trafik såhär på morgonen och inga människor som springer omkring. Ganska skönt faktiskt. 

Det var dock tungt att kliva upp imorse, i vetskap att F skulle ligga kvar. Fick repetera i huvudet ob-tillägg, ob-tillägg. Får ta sovmorgon imorgon istället!

Förresten! Funderar på att testa slänga i en lila färgbomb i håret, efter att jag hade på ett filter på instagram igår som fick det att se lila ut. Lite läckert, eller vad tycker ni? 

Gårdagens snyggaste lurig

Jag erkänner vädergudar, där fick ni mig allt! Vårväder bjöds på och jag, som så många andra, hoppades innerligt att NU var våren påväg påriktigt. Det är ju ändå April nu liksom. Men april april din dumma sill sitter vädergudarna och sjunger glatt där uppe nu, och här nere går jag helt snötäckt. 

Kul hörni. Jättekul. 

Ett hoppfullt leende och en pappersmugg.

Idag bestämde jag mig göra något som jag vanligtvis inte gör. Idag bestämde mig för att öppna upp min medmänsklighet lite extra, och hjälpa en av alla dom som inte har det lika enkelt som oss andra. En av alla dom man annars bara går förbi, som man inte riktigt vill titta på för att det svider. En av alla dom som sitter utomhus alla dagar, utanför affärer, och hoppas på lite medmänsklighet. 
 
Jag har sällan kontanter på mig, varför ska jag, när jag alltid har kortet i fickan? När jag möts av ett hoppfullt "Hej!" eller "Tack, tack!" och en liten pappersmugg som lyfts upp, så brukar jag istället le lite ansträngt samtidigt som jag tittar mot denna person, men undviker ögonkontakt. Jag bjuder på ett leende i alla fall, tänker jag, men jag kan inte hjälpa dig. Förlåt. 
 
Jag hatar inte tiggare och jag förstår faktiskt inte hur man kan hata en annan människa som bara försöker överleva. En person man inte vet något om, vars historia man inte har. En person som aldrig gjort dig eller någon nära dig, något ont. Det är orimligt för mig, att det finns folk som spottar, pissar och fimpar på tiggare och uteliggare. På hemlösa. Jag kan förstå att det är jobbigt och påfrestande att se alla dessa människor ute på gatorna, jag tycker också det. För det är så många, så otroligt många som inte har någonting. 
 
Den glada mannen som idag satt utanför affären, där jag går in nästan varje dag, sa hej till mig, log hoppfullt och räckte fram sin lilla pappersmugg. Det är alltid lite jobbigt att svara, tyvärr jag har inga kontanter. Den här gången la han ner muggen och istället sa något som jag uppfattade som "baguett" samtidigt som han tecknade "äta" med händerna. En fralla för 2,50kr, det var det han frågade efter. En liten fralla som för mig är småpengar, det var allt. 
 
Jag köpte två frallor och gav honom på vägen ut, men visste inte riktigt vad jag skulle säga... Ha en trevlig dag? Hoppas det smakar? Varsågod? Nej, det kändes olustigt, för där skulle han sitta några timmar till, och det var ju bara en fralla. Jag log lite istället, gav honom frallorna och vinkade lite diskret, samtidigt som jag snabbt gick iväg. För en stund där kände jag mig som en stor person, jag hade gjort något godhjärtat och jag blev glad av att hjälpa. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. 
 
Men det svider ändå, oavsett hur många plus man samlar på karma-kontot. Han är en människa, precis som du och jag. Skillnaden är bara att medan vi åker hem, så kommer han sitta kvar där, och hoppas på lite medmänsklighet. 

April april...

Första dagen denna månad, och vi bjuds på sol. Hur härligt? Utöver så är denna dagen inte så härligt, dagen då vi med trust-issues bara vill gömma oss under täcket, tills imorgon. Slippa bli lurade, slippa vara misstänksamma mot allt. Liksom hoppa över det och istället läsa alla "...jag kan lura dig vart jag vill"-skämt efteråt, när dom redan är avslöjade. DÅ skulle jag vara nöjd, om det gick att göra så.... men icke. 

Jag drar inga aprilskämt, man har ju fått höra historien om pojken som ropade varg liksom.  Idag ropar alla varg, och sen när dom påriktigt kapar håret, blir gravida, förlovar sig, ska flytta utomlands, skadar sig - eller vad man nu skojar om - så kommer man ba... eeeeh eller hur? Nä. 

Skämt som är så uppenbara att dom är just skämt - dom är ok! Om man inte korkad eller extremt lättlurad dvs. 

Men nu om något annat! Idag är det exakt ett år sedan jag sa upp kontraktet på Tatzy. Fattar ni hur panikartat det kändes att göra det första april, tänkte bara hur dom skulle tro att jag drev. Hela grejen var jobbigt, för jag gillade verkligen den där hästen, men just då var det rätt beslut. Undrar såklart idag hur allt hade blivit om jag hade vågat släppa in henne påriktigt, och kunnat satsa på oss! Hon är ju en fantastisk liten häst faktiskt. Lilla Bebban ❤️