Vi har köpt soffa!

Från Furniturebox lagerrensning blev det en soffa :) inte alls den färg jag drömt om, men såå fin är den. Kommer bli läckert med ljusa prydnadskuddar, ljus fluffig pläd och vitt bord, mot det mörka golvet. Världens myshörna tror jag det blir!

Idag har även Felix varit med och valt badrum, imorgon åker vi till IKEA och väljer kök. Nu börjar det hända grejer! Superspännande :D

Sneakpeek från deras hemsida, ska ta fina bilder när det står på plats :)


Vackra koppardetaljer

Koppar är riktigt hett just nu, man ser det nästan överallt i inredningsbutiker. Även jag har fastat för det, och ser gärna att några vackra koppardetaljer pryder vårat hem sen. Jag har ju redan min älskade fruktskål och tre fina ljuslyktor, men en kopparfärgad prydnadskudde och kanske några snyga krukor med lite koppar på.. sådär lagom utspritt i vardagsrum/köksdelen i huset, men som sagt så får man ju hålla sig från att överdriva :) 
 
Letade upp lite koppardetaljer jag gillade från lite olika ställen.. eller ja mest från H&M Home, har fastnat lite för deras saker, många alternativ och väldigt stilrent! Kudden skulle jag kunna tänka mig till våran framtida soffa. Även den kantiga trådkorgen, perfekt att ha tidningar och sånt i, på soffbordets undre plan :) Tror det skulle kunna vara riktigt snyggt! 
 
Ljus, ljusstakar och kudde från H&M Home
Lampor från Mio / korg och ljuslyktor från H&M Home
Krukor från EM / Korg och ljuslykta från H&M Home

Chillerill-fredag

När man får ett sms på torsdagskvällen som säger att man inte behöver komma till jobb1, y'all know what that means - SOVMORGON! Yes! Ibland tycker man lite om dom där jedra hästarna.. alltså ja, när dom bestämmer sig för att dom vill sova ute och vägrar komma vid insläppet. Ne, då har jag ju ingenting att göra dagen efter!

Jag är just nu påväg hem från jobb2 nu, började där lite tidigare än vanligt men fick ändå sovmorgon. En riktigt skön fredag alltså, för jag är ju klar för dagen nu :) frågan är bara hur man ska sysselsätta sig, haha, vilket lyxproblem!

En av pållehästarna som bidrog till min sovmorgon:

♥♥♥



Har tänkt att jag ska hälsa på honom så länge nu, men rädslan för att bryta ihop totalt stoppar mig. Saknar min fina vän så det gör ont, mitt hjärta kommer alltid slå hårt för den här hästen! Ibland ångrar jag allt, det som hände där som gjorde att våra vägar skiljdes åt, men kanske var det menat så.. Jag väljer att tro att allt har en anledning till varför det händer, men jag vet inte vad. Jag vet bara att jag saknar honom något så sjukt! Bästa vän, älskar dig ännu och alltid, fina Excellent Charm 

Välkommen in i soffdjungeln

Sitter och väntar på att mitt PLL-avsnitt ska buffra klart, så tänkte kika in här och beklaga mig lite sålänge...
 
Var ute i kojan idag och kikade, och såg till min glädje att badrummet numera har både golv och väggar, och det ser mycket mycket bättre ut än jag hade vågat hoppas! Vi kunde inte välja lyxen med kakel där inne, utan det blev våtrumsmattor, vilket inte egentligen är sådär superfabulous... Så vi valde helt vita väggar och ett golv som matchade resten av husets golv, så gott som möjligt. Nu i efterhand funderar jag på om det hade varit snyggare med ett ljust golv där inne, men val gjorda på deadline blir som dom blir. Är ändå ganska nöjd.
 
Dock insåg jag att helvete, det är ju snart klart! Paniken över att vi inte har några möbler, förutom en säng, kryper närmare inpå. Speciellt det där med soffa, vad ska vi ha för soffa??? Den djungeln vill man nästan inte ens dyka in i, för det finns tusentals olika soffor... i olika färger... i olika former och storlekar.
 
MEN - det finns fasiken inte många soffor i RÄTT färg, storlek, form och prisklass. Hur kommer det sig? Har roat mig nu i eftermiddag med att ta mig igenom olika möbel-hemsidor med schyssta priser för att hitta några som ändå skulle passa hemma hos oss. Tyvärr har vi ju inte så stor yta för soffa (2,20m brett) så jag är lite begränsad när jag letar. Ramlade tillslut in på Furniturebox.se där jag hittade dessa tre, som ändå är helt ok! Fungerande storlekar, rätt färger och ganska schyssta priser! 

Ska självklart leta vidare... men dom här är nu i semifinal och tävlar om platsen i vårat vardagsrum. Vill ni bidra till tävlingen - lägg er röst nere i kommentarsfältet! ;)
Bildkälla: Furniturebox.se

Joker

Senaste teckningen, den jag började på men valde att göra om.. är helt okej nöjd, gjorde så det ser ut som ett kort i datorn, det orkade jag inte göra på pappret :P Vad tycker ni? 

Päronglass

Sådärja! *torkar händerna mot varandra* nu är jag klar för idag!... På jobben dvs. En relativt lugn dag och jag är på hyfsat bra humör, första gången den här veckan kanske :P jädrar den som förstör det alltså!

Resterande timmar på det här dygnet kommer gå åt till planering, troligtvis! Planering av skötarkursen på lördag, planering av fotograferandet, planering till huset och även planering för framtiden. Jobb och sånt tråkigt. Tänker göra lite listor.. dom är alltid bra! Måste även tvätta och bädda om sängen, mer kul sysslor!

Till det tänker jag äta päronglass med kolasås, bara för att jag varit så fruktansvärt sugen på det hela dagen. Jag tycker att det är okej att unna sig då och då, lite guldkant på en annars rätt tråkig onsdag :)

En sån måndag

Ja, ni vet en såndär måndag, när klockan bara är 12 men dagen ändå är helt käpprätt åt helvete? En sådan måndag har jag.

Jag luktar illa, jag är hungrig och jag har precis haft 3 förjävligt stressiga jobbtimmar. Häsfanskapen har gjort det allt annat än lätt för mig, dom har varit riktigt jävliga faktiskt. Och jag har skoskav. 

Nej, det är inte min måndag. Tur att lönen rullar in idag, så jag kan köpa redbull och en stor chokladkaka.. det är något med den kombinationen som faktiskt får upp mitt humör lite... "Livar upp både kropp och sinne" ja tack, det behövs. 

Bitterf*ttan #1 här, not sry 4 partypoopin. 

Le Dauphin

Hästen på bilden heter Le Dauphin, en av dom 3 hästarna jag fotade idag till Blåkullas hemsida. Tycker han blev jättefin!
 
Är lite arg på blogg.se, då ett inlägg jag publicerade förut verkar ha försvunnit? Sjukt irriterande. Skrev lite om idag och igår och så.. men istället fick ni ingenting! Nu har jag ingen lust att skriva alls, så jag lägger bara upp bilden ovan, och den som var i det försvunna inlägget! Jag och vovven kramades i soffan medans tvättmaskinen jobbade på och efter att jag friserat honom. Mysigt!
 
Snart ska jag käka thai med Felix, som äntligen kommer hem från en helg borta :D

När man nästan har sovmorgon

Så är det okej att lägga sig efter 12! Även om orginalplanen var att lägga sig tidigt och sova ut ordentligt, jag hade ju ändå inget vettigt för mig denna fredag. Felix är borta över helgen och jag orkar inte hitta på något socialt... så jag och min godispåse har hängt framför tv'n hela kvällen, halvt kikat på Bones, och ritat. Fastnade lite vid det...

Började på en skiss som jag haft i huvudet ett tag, eller jag hade en grundtanke som sen blev något helt annat.. men just det är ju oviktigt. Blev väldigt nöjd med skissen, men otroligt missnöjd med skuggningen. Funderar på att göra om hela, för den är bara kladdig och slarvig. Skäms ju! Om jag skärper mig kan den nog bli ganska ball dock. 

Visar bara lite av skissen sålänge

Nu måste jag nog verkligen sova... jobb imorgonbitti!

Lite sommar hade dock inte varit fel

Såg dom här bilderna från i somras, och insåg lite att... nä, snö må vara vackert men inget slår ju sommaren!! Just dom här bilderna är från när jag och Felix var på skansen. Minns att det var galet varmt (shorts och slappt linne var för mycket kläder) och jag fick världens skavsår av mina nya skor, det förstörde mycket... men jag fick fina bilder i alla fall :D Djur är ju så mysiga att fota också!

Uteritter i snön

Jag känner en sån hatkärlek till den här snön! Det är ju så förjädra vacker just nu, och sålänge det inte snöar o blåser, eller blir slask så uppskattar jag snön för det mesta!

... Ja, alltså om snön kan låta bli att ramla av alla träd när jag är under, och förvandla mig till en snögubbe. 

Idag har jag ridit två hästar, en på jobbet och efter det - lilla Loppan. Första ridturen vart dock inte så lyckad, eftersom vi egentligen skulle rida igenom en skog men inte ens kom in 5m utan att vara snötäckta. Alla grenar och småträd låg tvärs över stigen pga den tunga snön, så ja, vi fick rida runt i området. Jättekul. 

Loppan o jag hade däremot lite mer tur och slapp se ut som levande snögubbar, vi hittade även en plogad grusväg som inte var snorhalt. Tyvärr så tyckte Lopp att världen var lite otäck idag (älgar och vildsvin har hängt vid stallet) så hon hade knappt varken framåtbjudning eller fokus :( men hon drog åtminstone inte av några rackabajsare i galoppen!

Åh hörni, det är ju faktiskt fredag, så jag är inte bitter :D

Bra blommor!

Jag har inte särskillt gröna fingrar, om jag ska vara ärlig! Felix kan komma hem med superfina blommor till mig, och några dagar senare är dom döda. Hopplöst. Dock har blommorna jag fick förra veckan överlevt i 8 dagar nu, och dom ser fortfarande fina ut :D Mirakelblommor! 
 
Tycker dessutom dom är väldigt fina! Enkla, men fina. Vita blommor tycker jag är fräscht att ha framme dessutom :) Hoppas att dom väljer att leva längre, då finns det hopp för vårat framtida hem. Plastblommor kan man ju inte ha, och köpa nya är ju onödigt dyrt ;)

Missnöjda

Jaja, snön är vacker osv... men den är inte så skön när ens jobb bland annat går ut på att promenera en häst i 50min. Varken jag eller hästen var särskilt nöjda över chefens utdelade uppgift idag... Typ kan hon inte be mig att typ borsta och pyssla inomhus istället sånnahär dagar? Önsketanke. 



Hästens blick säger det mesta!

Blåslagna knän


Igår ramlade jag och slog i knäna hårt, idag lyckades jag igen. Där det var grus... Kan någon tala om för mig hur man lyckas halka på en grusad väg? Liksom... Va?! Jag ramlade så som man gör om någon puttar en bakifrån, pladask framåt. Tog emot med händerna, men knäna var i backen snäppet snabbare och fy i ....... vad det gjorde ont! Det var ju gruset jag landade på :(

Nu är jag svullen och blå, men ett stort sår på ena knät. Något flyt har jag inte med mig i alla fall! Någon som vill slå vad om att jag ramlar på knäna imorgon också? Den skulle sitta fint liksom...

Borde döpa om mig till Bambi. Bambi på hal is.

Fröken Loppetopp

Wow, idag vart det klappar på halsen och morötter till lilla fröken Loppan! Någonting hände, jag hittade något i galoppen... ett läge där både hon och jag var nöjda. Vilken kännsla! 
 
Jag har ju skrivit tidigare att Loppan ibland bockar i galoppen, det blir jobbigt och hon tröttnar liksom, därav tvärnit och bock. MEN, idag hittade vi ett läge där hon rullade på i en bra galopp, utan bock :D Det är stort, och jag hoppas verkligen inte det var en engångsgrej... försökt tänka lite på vad jag gjorde, men det är svårt, haha. Höjde händerna lite, så hon inte kunde dra ner huvudet, och försökte vara stadigare på yttertygeln. Var även mer aktiv med skänklarna, anpassat efter vad som behövdes, men jag kan inte riktigt förklara i text vad jag gjorde :P 
 
Resten av passet kanske inte gick sådär superbra, men det faktum att hon inte bockade i galoppen vägde upp allt! Det känns stort faktiskt, och ett steg i rätt riktning. Jättekul :D
Imorgon ska vi jogga lite tillsammans, testa galoppen om vi kan få till det imorgon igen. Ett kort och enkelt pass! 

Just nu sitter Felix och petar på mig.. dags att laga mat tror jag :)

Jinxade mig själv

Man ska inte ropa hej innan man kommit över ån... så att säga. Bara för att jag sa att det kändes som en skön måndag, så halkade jag 20min senare, slog hårt i knäna och fick halva kärran skit över mig. Mmh den var skön! Sen gick det ju kasst att rida Loppetopp också, hon ville inte alls fokusera på mig, och det var störande.
 
Nu sitter jag hemma, virat filten runt mig och tänker inte röra mig långt från fotöljen. Känner mig extra nere efter att ha kollat på kontot också, blööh. Tur att lönen inte är för långt bort alltså, hur skulle man överleva annars?
 
Ska tjura i min ensamhet nu.

Hästen säger hej


Ska jobba vidare 1,5h innan jag åker och rider fröken Loppetopp. Ogillar måndagar, men den här känns rätt skön än så länge :)

Veggieburgare och biomys

Min stackars blivande sambo (ha! läs den meningen igen liksom.. känns ballt typ) har jobbat hela helgen, så tekniskt sett fick han ingen helg. Men vi kompenserade med en mini-date night, med god mat och bio!

Käkade på något bbq-ställe, där jag dock käkade en vegetarisk burgare.. Det är alltid så megamycket kött som serveras på sånna ställen. Liksom, 200g är den minsta köttbiten/hamburgaren man kan få, och jag äter typ... 90g? Ovärt. Tacksam över köttfria alternativ då :)

Filmen vi såg var iaf Taken 3, trots lite dåliga resentioner. Det var ju ändå Taken 2 som vi såg på våran första dejt ;)  kändes alltså obligatoriskt för oss att se den, imo. Tycker väl att filmen var helt ok, men uttjatat att den där snubben ska ha sånt oflyt med sin familj och taskiga typer. Kändes även som att han gjorde en del ologiska val, typ som att fly från polisen när han var oskyldig och hade ett alibi? 
Ska inte spoila filmen något... Men jag tror det är mer värt att se något annat på bio, och vänta tills den här går att kika på hemma i soffan. Min åsikt!

Nu ska det sussas sött och laddas om inför en ny vecka. Godnatt!

Fina golvet!!!

Jag har precis varit ute i kojan och kikat, dom är klara med allt dom skulle göra, och nu ligger golvet på plats äntligen! Är så nöjd med det, var 10 gånger snyggare på plats än jag vågade tro på :) Just nu är det lite dammigt där inne, och tomt.. hehe, men tror det kommer bli ett mysigt litet hem :) 

Jag är ju dock petnoga, så vissa saker som jag stör mig mycket på! Typ att dom missade måla två rundor på stegen, vilket gör den flammig. Eller att dom dragit alla sladdar så fult... eller att det är färg i minispringorna mellan plankortna... och att stegen är lite glapp! Men jag är ändå väldigt nöjd med allt, längtar tills det står möbler och vi kan göra det supermysigt i vårat hem! :D

Vad tycker ni om mitt val av golv? Personligen så ä-l-s-k-a-r jag det!!!

slapp

Har jag seriöst just slösat en hel lördag här i stolen, framför tvn? Känns som det, även om jag samtidigt fixat med saker här ifrån... faktiskt. Men nu är Felix hemma och vi ska krypa ner i sängen och kolla lite film. Mysigt :) Men imorgon väntar ännu en rastlös dag, hua vad ska jag göra åt det? Från uppbokad hela dagen till att bara ha planer på kvällen. Vill ju inte slösa hela min helg på att superslappa liksom, så får försöka komma på något tills imorgon förmiddag :) 
 
Men ah... haha har absolut ingenting att skriva om egentligen. Har bara något så spännande som att jag fixat en tillfällig header... och att dom förhoppningsvis blir klara med kojan ikväll :D Eller ja, så långt som dom kan göra, det är ju massa kvar trots det! Är SÅÅÅÅ nyfiken på hur golvet blir, vill bara se det på plats! Spännande ju!!!
 

Megamupp-kväll

Hoppsan Kerstin va klockan blev mycket! Klev precis innanför dörren efter att ha umgåtts med två barndomsvänner hela kvällen. En traditionell tjejkväll, som förr i tiden, var alldeles lagom perfekt denna fredag! Ni vet hur det är! Man snackar inte på aslänge, men när man väl gör det och när man väl träffas.. nä då spelar det ingen roll om det var några månader, eller kanske år, sen man sågs sist. Älskar sån vänskap! Liksom, även om man sällan pratar, så vet man vart man har personen. DET är trygghet!

Ska strax krypa ner hos Felix, välkomna en efterlängtad sömn och därefter omfamna en skön och nödvändig sovmorgon! Imorgon står ingenting på schemat, vilket lämnar luckor för förslag! Någon...? ;) vad gör resten av er denna helg?

MEN TITTA!!

Ååååh vad fint det börjar bli, är helt salig! Idag har vi fått dörr på kojan, dom bygger på verandan och målar innomhus. Tyvärr var det så mycket saker där inne, och väggarna var nymålade, så jag kunde inte ta så bra bilder inne än :) Men ni får se framsidan ändå! 

Tänk lilla kojan när den är röd sen, så kommer man in och så är det ljust och fräscht. Läckert! Längtar så tills dom börjar lägga golvet som jag valde ut, tror det kommer bli så snyggt!!!
 
Älskar dörren, avundsjuk på mig själv som kommer få bo där!

Om 15h tar jag helg

Jag har haft en så onormalt social vecka, och jag känner mig mer alert och taggad än på länge! Träffat folk som inte bor under samma tak, umgåtts med vänner liksom, skrattat och mått bra! Det känns som att jag fått en bra start på året ändå, allt verkar lite ljusare liksom. Jag gillar det. 

Borde egentligen sova, en jobbdag återstår faktiskt innan jag kan ta helg, njuta av sovmorgon och noll måsten! Felix har redan somnat bredvid mig, tror jag.. och även om det är storm ute så känner jag något slags lugn. Klockan tickar iof sådär jobbigt som den gör, men jag lyssnar mest på Felix andetag och regnsmattret mot fönstret. Ligger tyst i sängen och bara känner mig nöjd och tacksam, utan att riktigt veta varför. Jag bara är det!

Nej, nu ska jag låta John Blund göra sitt. Simma lugnt och dröm gott!

Schysst dag!

Loppan fick jogga av sig lite idag, i alla gångarter. Hon var faktiskt riktigt fin, och bjöd varked på dumheter eller bocksprång! Vi väljer att tro att hon vart bra uppmjukad igår och därför tyckte att dagens lugna pass var lätt, och tyckte inte det var lika jobbigt :) hehe
 
Förutom en jobbig morgon så har jag ändå haft en bra dag! Sovmorgon, bara 1,5h jobb och sen en uteritt i solen med Loppetopp :) Har även hunnit städa, tvätta och rita lite. Känner mig sjukt hurtig och bra! Hehe. Vilka dagar bara flyter lite mer än andra, idag var en sån! 

Just nu väntar jag hem Felix för att ha en mysig kväll såhär denna onsdag. Det är ju ändå den 14e ;) Tänkte inte blogga mer än så faktiskt, resten av dagen är bara för oss!
Ritade denna idag, såg en liknande tavla och ville rita en, rama in och kanske ha i huset :) Blev ganska nöjd!

Lejontämjarens dotter #2

Hade 3 bilder till som jag gärna ville visa upp från lördagens fotografering :) Jag hoppas fler än jag och CL gillar bilderna skarpt!

lilla Looisa

Söt är hon, fishästen!
Tycker ni det syns att hon bara är 152? Hon är liten alltså, jag som är van med 165hästar, haha! Men det funkar ändå att rida henne utan att hon känns så liten, det märks bara när hon viker sig dubbel för att bråka lite, hehe. Men jag gillar henne, hon är en go häst! Lite skev bara ;) Är lite avis på på Malin och Ann, vill också ha en go egent pålla! Supertacksam över att jag fått förtroendet att rida henne ibland :)

En studsande Loppa

Idag har jag ridit lilla Loppan idag, som var superfin, och superdum! Haha det är inte många hästar som lyckas med det, men att galoppera ordentligt är jobbigt, och loppan är en lat jävel med en djävul bakom örat :D

Malin (min barndomsvän & Loppans lillmatte) var hemma idag, och hängde med ner till gärdet för att fota. Det blir så mycket roligare att rida med sällskap, även om sällskapet står på marken. Känns skönt att veta att ha ägarna med sig, istället för mot sig, som jag tyvärr har erfarenhet av..Detta speciellt med tanke på Loppans dumheter hon får för sig, man kan inte dalta med sånt beteende. Det är inte ok att försöka (och ibland lyckas) få av sin ryttare för att det är jobbigt att arbeta i galoppen
Idag blev min andra flygtur på henne, lilla skithäst! Hon sköt mig ur sadeln, jag typ hoppade åt sidan och landade på fötter. Är glad för det, kunde snabbt skrika på henne lite och sen hoppa upp och köra på igen. Hon är inte smart hon, dummar hon sig så måste hon ju göra mer utav det jobbiga, men sköter hon sig så belönas hon. Hoppas hon kopplar det snart! 

Men utöver gänget bocksprång så var hon faktiskt jättefin idag :) Trampar på lite extra när det är snö och går i ganska trevlig stadig form till och från. Det är dom där stunderna när hon tappar fokusen bara och springer med nosen i vädret bara, men jag tycker att dom är färre nuförtiden faktiskt, speciellt sen hon fick nytt bett. Att så lite kan göra så mycket!

Imorgon ska jag rida också, tror det blir lite joggning då :)
 
Det kan se mindre fint ut också ;)

Saknar denna diva


Foto: Nathalie "Knattis" Norgren

Jag har valt golv!

Med en klump i magen och vetskapen om att jag lider av extrem beslutsångest åkte jag med till byggmax. Vi fick veta att byggarna kunde lägga klickgolvet åt oss... men då behövde vi bestämma IDAG! Hua, och beslutet låg på mina axlar enbart, för Felix var ju på jobbet.
 
Efter att ha kolla på alla mörka golv så gick jag om och om tillbaka till ett speciellt... Inte alls mörkbrunt med röda toner, utan mer mörkt gråbrun. Så himla fint var det, och efter att stått med händerna mot det några minuter så insåg jag att det bara var helt rätt. Även om det inte alls var rätt, det vi letade efter, så var det bara... Perfekt! Skönt att veta att Felix litar på min smak, att vi tänker lika. Det gjorde att jag kände mig lugnare över det faktum att det var upp till mig att vårat golv blir snyggt :P
 
Bilderna gör inte riktigt rättvisa.. men försök tänka er detta mot vita väggar i ett stilrent hem :D 

Jag tror att det kommer bli lite såhär, snyggt eller hur?!

Fantastiska Loppan

Alltså den här hästen, va hon kan vara fantastisk ibland! Idag var en sån dag, när man vill rida i typ en evighet och bara njuta.. tyvärr är det ju tungt för hästarna att rida i snön, så man får nöja sig av det lilla man hinner njuta av :) 

Började rida på en plogad bana på gärdet, men det vart för halt där så jag flyttade in till den höga snön. SHIT(!!!) vilka steg hon får då, häftiga lilla ponnyhästen. Hon var sjukt fin, kändes stadig och nöjd, ville dra på i supertrav några gånger, haha :) Skrittade en stund runt banan emellan, ställde igenom ordentligt och böjde henne lite runt skänkeln. Försökte få loss henne lite, övertala henne att hon faktiskt kan ställa ordentligt till vänster. Hon tycker det är svårt, men med lite övertalning så gör hon det fint :) Dutti pålla!
Inte en enda bockning idag heller, fast bara lite galopp.. men ändå, bra shit!

Malin filmade lite, hoppas hon kan skicka över lite, så jag kan visa hennes snygga steg! Sålänge får ni en bild på oss från idag, snygga Loppan och mig med kassa sitsen ;) 
Dör lite vad snygg hon är när hon väl vill! Malin, jag kidnappar din häst!

throwback

Sitter och ordnar med bilder på hårddisken, kom över riktigt gamla bilder, från när jag var 15-16 år gammal. Mina fina vänner Malin och Julia, som jag känt i evigheter känt det som! Även om vi inte alls har samma kontakt nu som då, så älskar jag dom där tjejerna! Muppar 4 life <3 Förlåt tjejer för att jag publicerar dom här bilderna, men för mig är dom så härliga och jag ler när jag ser dom. Minnena med er.... aah alltså vad ska man säga? Bästa.

Lejontämjarens dotter


I skimrande bruddräkt så vit som en snö
står djurtämjarns dotter, en blomstrande mö.
Hon tvingats att giva en främling sin hand.
I morgon går färden till främmande land.

Ren gästerna samlas, men tid är det än
för Selma, att träffa sin trofasta vän.
Och sorgsen hon går till lejonets bur
att taga farväl av sitt älskade djur.

Hon lägger sig ner där hon förr varit van,
och lindar sin arm kring den böljande man.
Och skogarnas konung sin vildhet har glömt,
när Selma hon smeker och viskar så ömt.

"Vi måste nu skiljas, min bruddräkt du ser.
Hav tack, kära vän, nu vi råkas ej mer.
Jag tvingats att giva en främling min hand.
I morgon går färden till främmande land
 
När jag var liten sjöng mamma den här låten för mig, den var självklar när jag skulle namnge bilderna. Jag älskade den här låten, spelade den på morfars piano när jag var här. Lite annorlunda från andra barns vaggvisor kanske, speciellt om man vet slutet på den, men den är fin!
Jag är riktigt nöjd med bilderna, och nöjd med CL som skötte sig super för att vara första gången bakom kameran sådär! Det var kul att fota henne, och extra kul att umgås med någon som säger "jag har saknat dina rapar!" ;)

Sneekpeak

Jag har fotat en kompis idag, vilket var spännande, och en stor chansning! CL har aldrig stått framför kameran förutom på skolfoton, och jag har inte fotat kreativa porträtt på väldigt länge! Det blev mycket sånt i gymnasiet, tyvärr inte så mycket längre. 

Jag sitter just nu med chips, kinapuffar och Cola, med datorn i knät och "Bones" på tv'n... Perfekt lördagskväll måste jag påstå!

Härliga fredag

Sitter på bussen och äter frukost, det har blivit så på senaste att jag inte äter frukost förrän jag jobbat mina 3h på morgonen. Det är inte förräns då jag är hungrig påriktigt, och så är det lättare att jobba utan en uppsvälld mage.. Någon mer som känner igen sig i det här? Att man inte ens är hungrig förrän vid 12?
Fördelen med att det är så kallt ute är att världen är som ett stort kylskåp, så min smörgås blir inte varm och slemmig ;)

Påväg till jobb nummer två nu, sen åker jag och rider Loppan idag igen. Uppskattar vädret högt, perfekt för en skrittur i skogen!
Jobbhästen Felix får stå för bilden, från våran hurtiga 50min promenad idag. 

Sömnlös

Jag somnade strax efter att jag kom hem idag, och vaknade inte förrän Felix kom hem från jobbet kl8. Det medför såklart att jag inte kan somna nu. Typiskt. 

Har miljontals saker i huvudet, tankarna jobbar på och det gör ju inte insomningsproblemet lättare alls. Tänker på huset och inredning, hur vi ska bygga köket och badrummet. Om vi ska ha vitt eller svart soffbord, matta eller inte under? Analyserar även dagens ridpass på Loppan, skulle vilja förstå varför hon bockar ibland, vad som gör henne så sur. Funderar också på vilken runda som passar bäst för en skritt och jogg-tur imorgon. Och hur ska jag orka ta tag i att söka nytt jobb? Och börja träna.. när jag knappt orkar mina dagar som dom är. Mina dagar som är hälften så jobbiga som andras lugna dagar.  Allt det här och lite till snurrar runt som en tornado i huvudet!

Det är tur att det är helg snart, dom bästa dagarna på veckan!

En viktig hörna

Det kommer inte bli stort vårat hus, ynka 25kvm kommer vi ha att leva på. Men home is where the heart is och jag tvivlar inte på att vi kommer få det perfekt där! 

Efter att ha gått runt på ikea hela dagen i tisdags känner jag mig mer inspirerad än någonsin, speciellt då vi nästan fullt ut har bestämt soffa, soffbort och en sängstome med bra förvaring under. Jag har en ganska bra bild över vardagsrummet, nog mest taggad på att möblera och inreda där, trots att det är en liten yta.

När man har ca 2x2,5 yta att jobba på så får man tänka efter lite extra noga på placering av möbler och eventuella detaljer och prydnader. Men ont har gott med sig, vårat vardagsrum kommer definitivt bli en riktig myshörna! Hörnan sitter ihop med köksdelen, och halva huset (dvs vardagsrummet och halva köket) har nästan 4m högt i tak. Det kommer bli luftigt, och förhoppningsvist litet men läckert!

Det här vill jag ha mot en ljus vägg, mörkbrunt golv, med grå soffa och vitt soffbord. Eftersom det är litet så vill jag ha det fräscht, hålla det enkelt.. Jag hoppas på att koppardetaljer ska kunna väga upp för att det inte finns plats för någon riktigt färgklick, för samtidigt som man inte vill att det blir för plottrigt, så vill man inte heller att det blir för stelt. Koppar är dessutom förjäkla snyggt, man får dock påminna sig själv att inte överdriva. Mattsvart och lite silver tycker jag funkar bra för att jämna ut det :) 

Jag längtar tills visionen blir verklighet!
Foto: Ljusstake, lyktor, fuskpälspläd - H&M Home / Kuddar - Mio / Fruktskål, klocka - Inn&Finn / lampa - Rum21

Näsor

Nu sitter jag här i fotöljen igen, med ritblocket i knät och "Bones" på tvn. Just idag sitter jag och tränar på näsor, sånt är svårt, men jag tror att jag börjar hitta något som jag gillar! 

Min dag blev lite bättre efter att jag fått avreagera mig över blaskstänkare. Jag åkte och red Loppan efter jobbet, en ridtur i snön räddar det mesta faktiskt. Hon var duktig idag dessutom, bara en rackabajsare drog hon idag, vilket var skönt för min del.. jag har ju faktiskt inte ridit sen hon slängde av mig för några veckor sedan. Fokusen låg på rakriktning och att hon skulle ställa ordentligt åt vänster, det är inte lätt när det är halt ute, men tillsammans gjorde vi vårat bästa :) Idag red jag på en snöig grusväg, imorgon blir det nog något av deras gärden. Eventuellt kommer jag rida henne veckan ut, supermysigt.

Sålänge det inte blåser och snöar hårt, så är det riktigt mysigt att rida runt i ett snöigt landskap. Jag hoppas på en blå himmel imorgon, det skulle vara topp!
 

Som en blask-tsunami

Jag är jävligt bitter... Bitter och blöt. Jag är bitter på bilförare som är så jävla inne i sig själva, och inte kan sakta ner när det kör förbi fotgängare, dagar som denna. Sånnahär dagar när det snöar, och vägarna blir blaskfyllda. 

Nej man kanske inte kan krypa förbi alla som går bredvid en väg, men man kan sakta ner och hålla ut lite om platsen finns. För vet ni? Vi blir nedstänkta, och det förstör hela ens dag!

Jag har blivit det 3 gånger idag redan, under loppet av 3min. Första var jag inte beredd på, alls. Jag stod vid busshållplatsen som vanligt, när en bil susar förbi och det stänker som in i.... Reflexmässigt backar man bakåt när det händer, tyvärr var det ju ett dike där. 
När nästa bil kom hade jag flyttat mig, stod 3m från vägen, men blev trots det nedstänkt. 
Efter det backade jag ytterligare 2-3m, och bestämde mig för att filma för att lägga upp på insta. Det var en lastbil som kom, och blask-tsunamin stänkte upp till min midja, vilket syns på videon (ligger uppe på instagram @mariekruger), trots avståndet. 

Så jag ber er bara snälla, alltså verkligen SNÄLLA!!! Förstör inte någons dag genom att stänka ner hen med äcklig vägsnö!

 Vi förstår att det inte är med flit, men det är ingen tröst, och det torkar inte våra byxor. 

Småfix inhandlat

Hela 6 timmar spenderade vi på IKEA, vilket låter helt sjukt i mina öron.. men vi hade inte bråttom någonstans, så vi traskade lugnt runt och köpte det vi behövde. Småsaker liksom, till köket, toaletten och sånt. Nu har vi det mesta vi behöver förutom möbler, som får inhandlas vid nästa lön, och när huset är helt klart :) 
 
Det är skönt att ha en klar plan över hur vi vill ha det, vilka möbler och sånt.. det enda som är oklart är hur köket och badrummet kommer se ut, det vet vi inte riktigt än, vilket är oroväckande.. Men jag hoppas och tror att allt löser sig! Vårat hem ska vara perfekt!
 
Spännande nyheter är att byggherren (heter det så?) kommer ut redan imorgon! Det är verkligen på G nu :D Det är dessutom bestämt nu, väggarna blir vita och golvet blir mörkbrunt-laserade, vilket vi kommer få göra själva... Någon som kan sånt? ;)
 

Vi styr mot IKEA

Lite pirriga, trötta och superglada så styr vi mot det stora blå varuhuset med gula bokstäver. Det ska verkligen bli kul att gå runt där tillsammans, det börjar kännas verkligt nu, att vi ska flytta ihop!

Igår när jag satt och pillade ihop lite inspiration till vardagsrummet fick jag typ ont i magen... fast på ett bra sätt! Typ sådär miljontals fjärilar som hick bananas, om ni fattar? ;) Det kommer ju bli något av det största jag har gjort, känns ballt typ. Att jag har fått världens bästa "svärföräldrar" som gör det möjligt också, tack!

Idag på IKEA så ska vi köpa småsaker som man behöver, men inte tänker på att man faktiskt behöver :) Vi fick presentkort i julklapp nämligen som ska shoppas upp

Lady Cinnabun



Den är klar! Min teckning, min dam. Var det i lördags jag började med den? Jag tror det. Måste säga att jag är väldigt nöjd med den, trots småslarv och sånt, det är lätt att se såhär i efterhand. Hon är en lady, en lady med kanelbulle-hår. Lady Cinnabon. Tycker det ligger något vackert och gammalt över henne, därav lagret som jag lagt på, som ett gammalt porträtt på en viktig kvinna från förr.
 
Jag inser själv att jag måste skaffa annat papper, som inte är såhär grovt. Måste även skaffa en vit penna eller något för att kunna förstärka ljusa detaljer, svårt att sudda fram efter att massa utsmetad blyerts varit i farten! En scanner hade suttit fint också, nu får jag fota bilderna för att få upp dom på datorn. Men tillsvidare duger det här fint!
 
Hur gillar ni den?

Ganska vanlig måndagseftermiddag

Här sitter jag och har det riktigt bra! Ritar, äter choklad och kollar serier på stora fina tvn :) Det är lite så jag spenderar mina vardagseftermiddagar (oftast inte med choklad längre) och jag tycker det är ganska mysigt. Uttråkande kanske, men ganska skönt att bara ta det i sin egen takt!
Håller på med en ny teckning som jag än så länge är nöjd med, får se hur den blir :) när jag är klar med den ska jag sätta mig och öva på att rita näsor, tycker det är supersvårt att få snyggt, det och ögonbryn! Men man får öva öva öva!
 
Imorgon är det ännu en röd dag, jag gillar julen och dess röda dagar! Förhoppningsvis blir det en tripp till IKEA, om Felix också är ledig.. annara får jag hitta på något annat själv! Några tips för en händelselös röd tisdag?

Drömlampan - Eos fjäderlampa VITA

För några veckor sedan, när jag och Felix promenerade genom Sthlm, så gick vi förbi en affär med lampor och grejer. Eftersom att vi inte tänker på mycket annat än inredning till kojan just nu, så kikar man självklart lite extra. Kanske inte för att hitta saker att köpa, utan mer som inspiration... och vi blev inspirerade!
 
I fönstret hängde nämligen dessa underbart fina lampor, så fluffiga och absolut fabulösa. Jag kände väl mest måste ha om dom. Tacksamt nog har jag en pojkvän med lika bra smak som mig :)
 
Dock så är dom jobbigt dyra, dom där vackra skapelserna. Den stora som vi vill ha (finns större) kostar nämligen 2000kr, och det svider i plånboken bara av att tänka på det. Näe, tyvärr kommer dom inte få hänga i vårat lilla hus... ännu ;)
 
Jag tror att man antingen älskar dom, eller hatar dom... eller i vårat fall - avgudar dom!
 

Bilderna kommer från Rum21, där dom finns att köpa. Rekommenderar att se dom irl dock, för att dom ska få rättvisa. 
Nedersta bilderna är på XL-lampan. Skulle vi vara rika så hade en Large och två medium få lysa upp vårat hem!

Har det bra



Mamma pappa barn

Nämen heeej 2015! Kanske vore dags att kika in och skriva det, så att ingen missar det!? hehe.. Nä men tänkte väl mest egentligen slänga upp bilder från i fotograferingen i onsdags. Hade inget bättre att starta upp det här året med, så det får duga :) 

Den här lilla busungen är inte alltid så lätt att fota.. efter dom 3 tidigare gångerna så vet jag det nu. Men i onsdags hade vi tur, hon var väldigt glad och lättroad! Dagens bästa var att "hoppa" med nallarna i sängen, det skrattade hon ordentligt åt, vilket medförde att jag lyckades fånga några leenden på bild också. Super! Tror även att jag var mindre läskig denna gång, nu såg hon ju mig för inte så länge sen. Fick nästan inte åka hem för jag skulle spela med henne, men när jag väl skulle åka så fick jag tom en kram. En söt liten tokfia det där! Det här är några favoritbilder. Det gick mycket bättre att fota hela familjen denna gång, då vi var i ett annat rum med bättre ljus. Att det var så vitt där inne älskade jag, inte massa saker i bakgrunden som stör.. precis som jag vill ha det! 

Vad tycker NI om bilderna? Som vanligt hoppas jag att Sarah och Tobias blir nöjda, men det är ju såklart kul att höra feedback från andra, opartiska röster!