Turdus Merula

 
Modell: Julia Samson
MUA: Emelie Persson (makeupbyemeliep@instagram) 
 
Visste ni att sedan september i år så blev Koltrasten utvanld till Sveriges nya nationalfågel? Personligen tycker jag koltrast-hanar är så otroligt vackra med deras kolsvarta fjädrar och orangea näbb, därför var det inte särskillt svårt att finna inspiration i denna vackra fågel. Det kan ni se ovan, ganska tydligt med det svarta och orangea va? Kom på idén en dag när jag var ute och red, när en koltrast hoppade runt i buskarna (och skrämde livet ur hästen)... många av mina idéer är inspirerade av tex naturen och allt vad det innebär :) 

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place… " - Elliott Erwitt
 
Vad tycker ni om dessa bilder? Skarpare, kallare och mörkare än dom andra vi fotade i lördags, men jag gillar dom. Julias snövit-hy och mörka hår gjorde sig perfekt tycker jag, snygg barndomsvän jag har :)

Färgad av hösten

Modell: Madde Malmberg
MUA: Emelie Persson (makeupbyemeliep@instagram)
 
Att vara igång igen! Den känslan alltså, efter att allt som har med foto att göra lega på is, det är så jäkla skönt! Datorn fungerar igen tack vare att jag har skillz (google is my friend) och i lördags hade jag mina första fotograferingar med en av makeup-artisterna jag har fått kontakt med. Jag tror vi har ett suveränt sammarbete på gång! 
 
.. och kan vi snacka om hur snygg Madde är?! Det är alltid en chansning att fota någon som inte är van framför kameran, då gäller det att lita på magkänslan. Jag noterade för länge sen att Madde har en helt fantastisk, och speciell profil, och kände att jag måste fota henne! Att hennes hår dessutom är färgat som hösten gör ju bara att hon passade till plåtningen bättre. Min fina fina vän!
 
Satt till 4 på morgonen och fixade hennes hårprydnad, och började krusa hennes hår redan klockan 8. Är sjuk och eländing, men nu när jag ser resultatet känner jag bara att det var värt det! Är såå nöjd, och supertaggad på att komma igång igen :D

Glömde ta i trä

Igårkväll låg vi och pratade i vår lilla koja om hur segt det var att min pojkvän inte var helt frisk ännu, och hur skevt det var att han inte hade smittat mig trots att han varit sjuk i två omgångar. Jag har ganska bra immunförsvar, tror jag, men när jag väl blir sjuk så är jag istället fruktansvärt sjuk. Som om jag får alla sjukdomar som mitt immunförsvar lyckats avvärja, samtidigt. Detta händer ca 1 gång/år... senast förra våren, då kunde jag inte prata på över en vecka. 

Sen nämnde jag att jag ännu inte varit sjuk i år.. ooh alltså misstaget. Tror ni inte jag vaknade upp inatt med ett rivjärn i halsen? Fyy, som om inte dagarna var stressiga nog, nej nu ska jag genomlida dom med en krasslig hals och dåsigt huvud också. Nej nej nej, nej tack. NEJ. 

På lördag händer det massa spännande grejer dessutom, så jag har halsat honungsdränkt-te hela kvällen medans jag pysslat. Ihopkurad som en burrito i varma fluffiga täcket. 
👆🏻på lördag är det bl.a portfolioplåtning som gäller, är sååå taggad!

Casper the friendly ghost

Denna ljusrosa, fluffiga, mysiga ponnymulen är vad som får en att orka ta sig till jobbet varje dag. Det är ganska ospännande och stressigt på jobbet nu, extra tungt pga leran, men några sekunders pusskalas med lille herr gul höjer humöret för en stund. Favoritponnyn!


Känner mest att äckelleran som kom över en natt lär få mig att bryta ihop snart. Som att mina dagar inte var stressiga nog liksom? Hade hoppats på att vi skulle få slippa höstregnet tills marken frös och regnet istället blev ett tunt lager snö som la sig över Sverige. Drömmen!

Alltså denna blogg

20 personer är det som dagligen kollar in här och hoppas på att jag börjat blogga igen, haha det är ändå rätt sjukt tycker jag... har ju inte bloggat klokt sen i våras typ?! Men jag var taggad på att börja igen, sen spräckte jag min telefon, som en vecka senare dog helt. Bytte till min gamla iPhone 4, som jag för 2 år sedan tappade i vatten, och en vecka efter att jag började använda den igen så spräckte jag den med. Super. Någonstans här så började min dator låsa sig också, och jag har inte fått bukt på det ännu. Jag och prylar - ingen bra kombo. 

Men nu har jag fått hem min nya darling, en iPhone 6s, som efter fyran är stor som en tv-skärm i jämförelse. Hehe. Funderar på, ska jag satsa igen? På bloggen alltså.. Få tillbaka alla läsare och skriva av mig lite igen, sådär som jag egentligen tycker väldigt mycket om att göra. Har ju faktiskt en del spännande saker på gång här, så egentligen.. varför inte?

Enda trista skulle vara att allt bloggande skulle ske från mobilen, tills jag får bukt på mitt dataproblem. Vilket iof kan bli trist. Eeh alltså, kluven.  Hjälp!