Pics från gårdagen

Jag är på alldeles för dåligt humör för att skriva något... så jag lägger bara upp bilderna från Djurgården (?) igår.

I love me some grapes

Vindruvor till frukost-youghurten är inte fy skam. Tycker det är sjukt gott, och lite lyxigt en seg morgon som denna. Vakna själv, äta frukost själv och troligtvis städa huset själv. Ogillar det, men man får väl göra det bästa av situationen... tex: Sova tvärs över hela sängen med alla kuddar och båda täckena. 
 
Ska senare fortsätta på en ny teckning, och kika genom lite bilder från igår. Var inne i stan igår där det var båtklubbarnas dag och även Coronet-träff (Coronet är märket på våran båt.. "Coronet yacht club" heter klubben). Tog med mig Doby och hälsade på päronen som var där med båten. Ett litet äventyr för oss, men han skötte sig jättefint! *stolt matte*
 
men aaaah ska nog hämta fler vindruvor :) mums

The snoozer

Jag är trött. I både huvudet och kroppen... jag fick det bekräftat imorse när jag sov förbi alla alarm och vaknade lagom tills att jag hade behövt gå till bussen. Har bra rutiner annars, men jag funkade inte imorse, helt enkelt. Chefen är snällast dock! Fick ledigt idag, hoppas hon förstår.. brukar aldrig försova mig såhär, mest bara kliva på fel buss. Usch, känner mig slarvig! 

Överlag är det mycket i huvudet nu. Försöker klura ut allt på dagarna, och drömmer helt sanslöst mycket på nätterna! Igår brann mitt hår upp, inatt var jag på en vattenpark, livrädd för ruschkanorna med 90graders vinkel. Förstår att jag är trött i huvudet!

Kroppen är mest från ridlektionen igår. Gick inte alls bra, dock bättre än förra torsdagen. Eeeh, orkar liksom inte skriva om det mer än så!

Försöker kickstarta den här fredagen. Piggna till, göra den bra. Börjar med en PW för att hämta hunden, och sen kanske hälsa på mormor o morfar. Ikväll kanske det blir födelsedagsfirande. Vi får se!

Favoritfärgen, ej överdriv.

Jag älskar ju rosa, det är den bästa färgen. Helt klart! Så igår när vi var i centrum så gick det på just det temat - rosa. Skulle från början bara köpa en almanacka, men kände att jag behövde en penna också. Rosa såklart. Sen när jag såg hörlurarna och mobilarmbandet så kände jag bara "måste ha!". Mycket bra och väl investerade köp, otroligt nöjd ;) heh
 
Men jag älskar att ha en almanacka, känner mig sådär viktig ni vet :) Sen att folk kanske inte kommer ta mig på allvar när jag kommer där med min rosa, och skriver med en penna som matchar fint... det är ett annat problem. Det är ju stencoolt och dom som inte fattar kan väl dra eller nått :)
 
Pink, U like?
Almanacka 169kr, Akademibokhandeln / Penna 29kr, Akademibokhandeln / Hörlurar 99kr (rea), Kjell&co / Mobilarmband 29kr, Kjell&co / Mobilskal 20kr, Inn&Finn

Sälja sadel

Sitter och väntar på en tjej som ska köpa min sadel, blir dock nojjig när jag inte hört något o vi bestämde runt 6... Iof vet jag inte hur trafiken är, men hoppas det dyker upp någon snart för jag vill hem sen :) är hemma hos päronen nämligen, har allt mitt shit här och så. Speciellt hästsakerna. 
Borde passa på att städa medans jag är här, men när man städar på jobbet vill man ju inte göra det på fritiden precis ;P heh..

Ska bli skönt att få sadeln såld iaf, behöver pengarna verkligen. Det är tight nu! 
Underhåller mig med kattgos atm i alla fall! Kikar in senare. 

Framtidsdrömmar

Idag efter jobbet åkte jag och Felix ut på lite ärenden/äventyr. (Därav tystnaden)... Första anhalten var vid ett byggvaruhus (?) där dom hade ställt upp en 25kvadratare som man kunde kika på. För dom som missat så finns det en ny lag eller så som tillåter en att bygga en stuga på 25kvadrat, utan att behöva ansöka om bygglov. Inte helt insatt i reglerna, men ja, planen är att en sån ska byggas här på deras gård.. Om allt går som det ska det vill säga :)

Om så är fallet så blir stugan våran kojja en tid framöver. Visst, 25kvadrat är inte stort, men vet dom som bor mindre UTAN loft. I alla fall, vi kikade på en idag, och jag är så inspirerad! Ser framför mig smarta förvaringar och snygg, praktisk inredning. Tror det skulle kunna bli sjukt bra trots storleken! :) 

Hoppas det blir av, 'cuz I like! 
Meeen ah, sen vid typ 5 fick jag äntligen mat som blev lunch/middag. Min mage imploderade nästa... Och lite shopping gjordes från bådas sidor. Kan säga en sak om mitt - all pink! Visar imorgon ;)

Håller på o somna i skrivandes stund, så ber om ursäkt om luddigt inlägg... Gottgör imorgon... Godnatt <3

Hopplektion Zetra 25/8

Åååh vet inte vart jag ska börja?!?! Att sitta på Zetras rygg, hoppa honom igen efter ett halvår, och känna kontroll. Att vara nöjd rakt igenom ridlektionen, bara superglad och wäääh.. bara lycklig nu! Shit vad jag har saknat honom, min fina fina favoritälg <3

Ja, hopplektion idag. Ni kan se i filmen vad vi gjorde, och även hur cool han var mot hindrena. Han lyssnade på  mig, jag var säker och visste vad jag ville! Lite wow feeling, har Makur att tacka för mycket och välkomna mitt självförtroende tillbaka. Hej självförtroende, har saknat dig! *vinkar glatt*. Hehe kan ni fatta att jag är glad lite sådär kanske? :D

Det enda jag skulle vara missnöjd över idag är det faktum att han drar till höger (även när jag försöker parera) helatiden, vilket han alltid gjort... och att han gärna tar vänster galopp efter hindret, och blir sur när jag vill byta (ni kan se i filmen) Han har lite humör den där herren :) Bara att jobba på det! 

Älskar den här hästen <3



"Matte snäääälla?"

Det är inte lätt att vara min hund när man mest av allt vill busa, och ha den där leksaken och tugga på den.. när jag vill ta en bild på honom medans han plågas av sukt. Haha men han är söt!

Bilder från Haningedagen

Var med mamma igår på Haningedagen, hjälpte till då ingen annan från klubben ville ställa upp. Tråkigt. Men vi har nog, förhoppningsvis, värvat några nya ryttare till ridskolan. Det var ändå rätt mycket folk där, trots att regnet slog till ordenligt vid tillfällen. Var tvungen att sträcka på benen ett tag, efter att ha suttit ner en hel del, så tog med mig kameran. Klickade lite bilder.. lite vardagliga men ah, bjuder i brist på annat!

Fortsätter övaövaöva

Shit vad jag känner att jag tagit mig lite vatten över huvudet när det gäller att bli grym på att rita hästporträtt.. fan det är svårt, speciellt att få det att se proportionerligt ut! Skuggningen klarar jag helt okej, men placeringen av ögat och storleken på det.. men jag kämpar på! För att få en uppfattning om vad jag gör fel och hur det borde vara så tog jag in den i photoshop och ändra lite. 
 
Note to self: Ögonen ska inte vara så runda och heller inte så nära örat. Näsborren lite mindre. 
 

Måste träna för att bli bäst

Fick för mig att bli grym på att rita hästporträtt för att sedan ta beställning och sälja till hästägare. Vem vill inte ha en ritad bild på sin älskling liksom? Grym affärsidé ;)
Insåg dock snabbt att jag aldrig ritat ett seriöst hästporträtt tidigare och inte ens visste om jag kunde.. Eeeh det var svårt! Men det är därför man övar va? Inte jättesnygg kanske, men en första av många. Ska bli bäst på det, typ. 

Är nöjd med skuggningen av ögat och mulen, utöver är den rätt skev.. Imorgon ger jag mig nog på en ny! Idag Zetra, imorgon en annan av mina favoritälgar :)

Haningedagarna

Hjälper mamma i ridklubbens monter här på haningedagen, sitter och äter godis och är social.. och fryser! 
Kommer vara kvar här ett tag, återkommer sen :)

The life of my boyfriend #fredagslyx


Beauty is a fading flower

...tomorrow it might be gone.
 
DEN ÄR KLAR!!! Äntligen.
Efter att ha sprungit runt i hela huset för att hinna laga mat och fixa innan Felix kom hem, vilket jag ändå inte hann, så var jag rätt uppe i varv. Middagen vart ändå lyckad, lagade canelloni med kronärtskocka och pesto i, med egengjorda köttbullar till. Vart jättegott!!! (Förutom det faktum att jag översaltade köttbullarna lite hehe) Gjorde även gino till efterätt, aldrig ätit tidigare, men aaah vad gott!
 
Är stolt över mig själv, avskyr att laga mat egentligen, det är ju så stressigt dessutom. Men allt för Felix!... speciellt med tanke på vad han gör för mig, den där underbara personen :) 
 
Men kom som sagt upp i varv som fan, och har svårt att varva ner efter det. Som tur är lät Felix mig sitta med pennan en stund och rita, det är avslappnande för mig. Perfekt att  jag fick bli klar med min teckning också :) Är riktigt nöjd och den vart bättre än jag tänkte mig! Vad tycker ni?
Ursäkta kvaliten, har ingen scanner så måste fota och lägga in :)

För det är ju ändå fredag

Ja men då var vi här igen då, slutet av jobbveckan.. och hur många är vi inte då som jublar? Jag gör det iaf, och min kropp! Aj och hej träningsvärk :)
 
Vi har huset för oss själva i helgen (en till sak jag jublar över) så jag har spritt ut mig över hela vardagsrumsbordet med dator, pennor och skissblocket. Min teckning SKA bli klar, även om jag är svinrädd att förstöra hela nu när jag ska göra håret. Hua, det är ju svårt att göra-om-göra-rätt när det betyder att man sånnafall måste göra om HELA teckningen.. för det blir helt enkelt inte snyggt om man skulle behöva sudda allt hår. Igen.
 
Njuter lite av lugnet och ensamheten just nu, snart kommer nämligen köket vändas upp o ner då jag ska laga middagen ikväll. Vet inte hur det kommer gå, alls, men en deal är en deal. Dessutom kommer jag göra en maträtt jag ALDRIG ens varit med o lagat tidigare, så det blir spännande :) obs, suger på att laga mat.
 
Nej hörrni, se till att njuta av den här helgen och fredagen. Häll upp drickan i erat finaste glas - cola, vin eller vad man nu känner för. Och ha det fint! Tillsvidare så bjuder jag på lite sneak peeks på teckingen och även en eventuell ny header. Nyfikna på att se slutresultatet? ;)

(tbt) Barnkalas i pastell

I våras var jag och fotade ett barnkalas, det var när en bekants dotter fyllde ett år. Det var så fint fixat, bakelser som gick i pastellfärger, som gick ihop med husets färger. Och lilla dottern i en ljusrosa liten klänning. Fullt med söta små busiga barn som var överallt, och trevliga föräldrar! Är riktigt nöjd med bilderna, med tanke på att jag tidigare inte plåtat barn så mycket... men det är definitivt något jag kan tänka mig att göra oftare :) 

Fastnade vid teckningen

Satt och ritade från 15-21 igår, hur sjukt är inte det? Hade lagom ont i handleden när jag slutade :P men jag är inte klar ännu! Har det svåraste kvar... håret. Kan inte alls bestämma mig hur jag vill ha det, och har typ fått hjärnsläpp hur man ritar hår. Så irriterande!

Men ja, pga ritandet blev det lite tomt här, sorry sorry! Men jag åtgärdar det senare. Nu - jobb!

work in progress

Fläckarna är från min telefon, det har kommit skit innanför skalet och täcker hela kameran.. Sjukt irriterande! Men tänkte bara ta en snabb för att visa teckningen och hur den ser ut nu, när jag bara gjort första skissen. Det är inte lätt att rita rosor måste jag säga!! Haha, men jag kämpar på. Bättre bild kommer när den är klar :)

Goodmorning, stay cool!


Tips: Inspiration när du ritar

Jag har, dom senaste teckningarna, ritat av bilder som redan finns.. mest för att jag känner mig lite ringrostig. Men just nu sitter jag och ritar på en teckning jag precis börjat på, som jag ritar efter en bild jag har i huvudet... men det är svårt! Att få ner det på pappret, och få det att se klokt ut. Ingenting jag är så high på. 
 
MEN... jag har mitt knep, för att få inspiration och för att göra bilden i huvudet tydligare: Använd google. Till exempel om du vill att tjejen du ritar ska ha blommor i håret, men inte riktigt vet hur du ska göra för att det ska se verkligt ut - googla upp lite bilder med tjejer som har blommor i håret. Då får du en klarare bild. 
Samma sak om man inte kan bestämma läppformen, eller får till proportionerna i ansiktet - hitta en bild att iakta och försök överföra det du sett till din teckning! 
 
Jag tycker nästan att "förarbetet" inför en tecknig kan vara roligare än själva tecknandet, ibland. Man blir så inspirerad av alla fina bilder man ser :) Och jag är superinspirerar nu, så ska sätta igång nu! 

Bilderna jag har som inspiration just nu ("lånat från google".. eller hur man säger)

Idag blev han storebror

Idag kom ett par bekantas andra lilla son till världen. Minns när nyblivna storebror föddes, för snart två år sen, och vi var och hälsade på när han var en vecka gammal. Dom är så små dom där.. små. Jag är faktiskt lite rädd för barn, ibland, just för att dom är så små och ömtåliga. Dessutom skriker dom så högt! Men jag kunde ju inte låta bli att ta några bilder på honom när han låg där och sov. 
Kom och tänka på dom bilderna när mamman la upp bild på nyfödda lillebror.. så sjukt lik bilden nedan, bilden på storebror. Hade varit superkul att fota bebis nr 2 nu... får väl hålla tummarna för att dom hör av sig till mig när dom är sugna på fina bebisbilder ;) 
 
 
BTW... om någon annan är sugen på att anställa mig som fotograf kan ni gå in på min sida - mariekruger.se - för att kolla portfolio och även prislista. Har för stunden många lediga timmar över till att stå bakom kameran. Vore superkul med lite nya kunder :)

Min favorit

Jag var helt inställd på att jag skulle ha Makur idag, så jag fick mig en chock när det stod Zetra bakom mitt namn.. Men absolut inte mig emot! Jag har saknat honom, min absoluta favoritälg. Det var liksom ett halvår sen jag satt på hans rygg!
 
Men han är ju som han är, stark, stor och bångstyrig. Rätt igenom helknäpp. Men shit vad jag gillar honom ändå! Det känns dessutom att jag har mer att ge på honom efter en tid och lite självförtroendeboost på Makur, vilket är bra. Jag vill inte känna mig som en hjälplös vante uppe på hans rygg, då är det ibland rentav läskigt. 
 
Men det gick bra idag, det var kul och jag kände bara: åååh vad jag har saknat honom!!! Fina fina Zetra!
Lektionen utöver var bara markarbete, inte så mycket kul att skriva om. Lite byten över bom, som vi satte 3/4, ändå bra jobbat på klumpen :)
 
Är glad glad glad bara just nu! Kan liksom inte sova :))))

Här vare tight

Känslan när man, efter en ganska hästlös sommar, ska dra på sig dom nytvättade ridbyxorna.... Aah det är tight, man får kämpa lite. Men när dom väl är på så håller dom in dallret man samlat på sig över sommaren ;) hehe nä men skämt o sido, det är ovant med tighta ridbyxor.. Har ju bara haft leggins på när jag ridit nu i sommaren, pga värmen. Men samtidigt känns det lite "hemma", iklädd ridbyxor. Påväg till stallet. 
 
Sen att dom här är väldigt höga och ger mig världshistoriens kortaste överkropp, och att dom håller på att spricka på rumpan... det är en annan sak :) Måste verkligen skaffa ett par nya ridbyxor... Helst hela!
 
Och hur surt är det inte att behöva plocka fram jeansen nu, efter en shorts-sommar?

Godmorgon ny vecka!

Hur segt det än må vara att kliva upp en måndagsmorgon efter att ha sovit till 12 hela helgen.. så längtat jag lite efter den här dagen! Efter jobbet ska jag nämligen ut till Ekeby och rida Hero, innan dem efterlängtade ridlektionen ikväll. Ska bli skönt att plåga mina otränade ridmuskler lite :)

Lite kylig luft men ändå sol, nu rockar vi denna måndag!

God mat på en skön söndag

Det är svårt att lägga upp mat snyggt när man är sjukt hungrig! Men jag delar med mig iaf... för potatisbullar är bland det godaste som finns!!! och mozarella med för den delen :) Måste dock säga att jag aldrig kommer släppa in någon i mitt hus med röda blommor på!! Det finns alldeles för mycket av det här hemma hos Felix ;) (sorry svärmor!) Hoppas ni andra fått en fin söndag och vecka också! 

Veckans...

Tänkte försöka få mer struktur och ordning här på bloggen, mer inlägg och mer varierat. Riktiga inlägg, och inte ba "eeh jag har jobbat klar nu. Trött osv.." som det lätt kan bli! Tycker ju verkligen om att blogga, speciellt när jag tar fina bilder och extra mycket när jag får fina kommentarer av er som kikar in :) För det har det verkligen blivit av med! 
Bland annat tänkte jag, på söndagar, köra igång med veckans bästa/sämsta.. dock inte det roligaste som jag skrivit upp på min blogg-inspo lista... men en bra start! Såå, here we go:
 
 
Veckans bästa: 
Den här veckan har varit riktigt bra faktiskt! Fått träffa min vovve efter 4 veckor isär, även hängt med fin vän och mina extrafarföräldrar som jag inte sett på ett tag. Mitt nya mobilskal som jag är helt förälskad i är också i toppen, haha är man knäpp då? ;) Men det bästa är nog att det var den 14e i torsdags vilket då betyder att det var exakt 20 månader sedan jag och Felix hittade varandra. Lätt det bästa! 
 
 
Veckans sämsta:
Det står mellan min extremt tomma plånbok, och det faktum att min rygg fortfarande strular... och pissmyrorna, aah dom var nog värst alltså! Hatar pissmyror som blir arga för att man gör sitt jobb. 
 

Lite kräftkör här hemma


7 sorger och 8 bedrövelser sen

Såklart kunde jag inte somna efter skräckfilmen, vad hade man förväntat sig? Gjorde något så dumt som att scrolla igenom min egna instagram för att underhålla mig, nu rullar minnen och tankar genom huvudet. Men hey, det är bättre än att tänka på Krueger right?

Har ni någonsin tänkt på att instagram blir lite som en dagbok? Jag kan se, bara genom att scrolla snabbt, hur jag mådde där, vart i livet jag var där. Som att se ens forna liv passera förbi... För det är verkligens ens forna, så länge sen. 2 år tillbaka och jag tittar på bilden och tänker "vem är hon?".. För det är en helt annan person som ligger i denna säng, precis just nu, och skriver detta inlägg. 

Men jag vill tro att jag är en bättre version av mig själv idag. Trots att jag fortfarande inte har en blekaste aning om vad jag vill med mitt liv, helt vilse utan plan. Lite förstörd men inte alls lika trasig! Främst lite äldre, med mer erfarenhet i bakfickan och förståelse för hur den här världen ser ut, och funkar. 

Hatar att tänka tillbaka till det där forna, för det finns så mycket man lämnade där, som man inte vill ha här, idag. Personer främst, dom som höll en vid fotknölarna när man försökte springa. Sånna kommer man iof aldrig ifrån, men man kanske lyckas sparka av sig vissa på vägen...

Nej, nu vill jag stänga ner hjärnbanken. Blunda, krypa nära Felix och sen tillslut somna. Invänta en ny dag, veckans sista. Godnatt. 

När älvona dansar i hagen

Nu under kvällen så smög dimman in över åkrarna här runt gården, såg sådär supermysigt ut som det bara gör på hösten.. vilket sorgligt nog måste betyda att hösten sakta rullar in. Men jag välkomnar den, längtar lite efter när träden blir lika röda som kvällshimlen!
 
Kunde inte hålla mig från att gå ut och fota hästarna som går bakom huset, det såg ju helt galet mysigt ut måste jag ju säga! Fotade även lite annat under kvällens gång, men sparar dom tills imorgon. Up next står nämligen skräckfilm och gömma-sig-under-täcket mys. Vet inte varför jag gått med på att kolla skräckfilm ikväll, jag som drömmer så konstiga drömmar som det är redan :(
Meen.. det är ju Freddie Krueger, så vi är typ släkt. Han kanske är snäll mot släktingar i drömmarna? 

Nytt mobilskal

Måste bara visa upp mitt nya mobilskal som jag är helt förälskad i! Har tidigare bara haft ett ganska tråkigt rosa skal, sen jag fick telefonen i julas.. Tycket på något sätt att mobilskalet speglar en själv, och jag känner mig lite kul och färgglad (oftast) ;) Finns på In&Finn för 20kr


Idag är det kräftkäk och gäster här i huset, jag är inte mycket för kräftor dock (äter inget från havet alls..) men ostpaj och baugetter trycker jag mer än gärna i mig! Men av denna anledning så blir det troligtvis inget mer inlägg här idag, då jag ska vara lite social :) Kanske klickar lite pics och lägger ut ikväll. Ha en mysig lördag hörrni!

Törnrosa sov i hundra år...

Ni vet när man vaknar upp efter en så kallad "powernap" helt kokhet med bultande huvud och förrvirrad. Man fattar inte alls vad som egentligen hänt, vad klockan är och knappt vad man heter. Bara stirrar ut i tomma luften nästan, för man är så så sååå trött! Vet ni vad jag snackar om? 
 
Så känner jag just nu, helt utslagen. La mig i sängen för att vila ryggen och rita lite... någonstans där stängde jag ner datorn och la huvudet på kudden för att bara vila en stund. Sen flög tiden iväg! 
Tydligen var jag lite trött idag, så det passar jag ganska bra med en lugn hemmakväll med min fina kille. Lite indisk mat, choklad och bubbel som jag köpte till Felix igår. En film på den och sen somna, helt totalnöjd över att jag inte har ett alldeles för socialt liv en dag som denna ;) 
 
Här hemma så ska dom grilla, men jag var så inte sugen på kött efter igår! Vi åt på Patricia och jag beställde  oxfile, väldigt gott osv.. men det faktum att dom serverade det med ett märgben fick mig att tappa matlusten lite! Liksom, sånt där ger ju jag till hunden!! Man skulle ha frågat om man kunde fått med den i en doggiebag ;)

Tips: Perfekta svärmors-presenten

Det är nog fler än jag som stått där på sin mammas/svärmors födelsedag utan present, pga dålig planering. Lite panikartad åker man till affären utan minsta aning om vad man ska köpa. Desperat googlar man på "present svärmor" och får som svar att bra presenter är saker som tex filtar, tofflor, morgonrock och cd-skiva. Uäkk, kan det bli tråkigare? 
 
Men jag har tipset, för er som är kreativare än att slå in en fluffig filt i sista minuten!
Igår gick jag in i min favoritaffär In&Finn 3h innan vi skulle fira min svärmor. Gick ett varv där inne för att få lite inspiration, och sen såg jag till att hitta den finaste skålen jag kunde. Det var steg 1. Steg två - fyll skålen!
 
Ett tips är att komma på ett tema. Jag gick runt i affären för att hitta allt som luktade gott, som var tillräckligt litet för att få plats i skålen. 
Men det finns mängder av teman att komma på, tex: färg, personens hobby, hudvård, godis, matlagning osv. Och ju större skål, desto större/fler saker kan man ha i! Men tänk på att man vill att det ska se lite snyggt ut också, när man ska ge presenten sen.. gör så att det ser genomtänkt ut :)
Och det behöver inte bli dyrt heller! Perfekt för den som inte har så mycket pengar. Perfekt present till svärmor, eller vemsomhelts för den delen.. för det går att göra på så många sätt! Och det finns ingen risk att man råkar ge samma present som någon annan ;)
 
Det här fick Anneli utav oss igår, plus en fin krukblomma. Allt det gick på 200kr, lagom för min tomma plånbok!
Allt det här kan man hitta på In&Finn. Man behöver inte göra det jobbigt och springa mellan flertals affärer :) 

Arga pissmyror och superglad hund

Har haft krig mot myror idag på jobbet. Dom tyckte inte alls om att jag kom och rev upp deras bon som så lägligt låg där jag rensade bort ogräs. Extremt missnöjda attackerade dom mina armar, bet och hade sig! 
Men jag tog min hämd genom att kratta bort hela deras bo, mohaha! Don't mess with me ;)

Hehe... men ah nu har jag jobbat klart. Ridbanan börjar bli riktigt fin nu, hoppas man får använda den lite sen också :) bara ena långsidan som ska rensas klart och sen ska rep upp på stolparna temporärt, ist för plankor, som en säkerhet ifall någon häst får busfnatt! 

Ser ni hur fint det blir eller? :))

Haha måste berätta också!.. En av gårdens hundar har typ som hobby att skrämma mig x) hon kommer alltid inspringandes i stallet (eller vart jag nu är) i en väldans fart. Jag är aldrig beredd , så jag hoppar alltid till! Om jag har hörlurar i och inte ser henne så puttar hon på mig istället.. Och när man står i sin egen bubbla så får man ju en chock. När hon väl har skrämt mig och fått min uppmärksamhet är hon gladast i världen!

Men hon är himla go och glad, jämt! Hoppar runt och springer runt benen och springer efter/före/runt vart man än går. När man själv står stilla sätter hon sig ner med en blick som säger "vad gööööör du? Vad är det däääär? Är det något till miiiiig?" Haha så jäkla söt

Blombud

 
Han vet iaf min favoritfärg.. rosaaa <3
Så himla fina blommer kom till mig idag med blombud! Tror inte jag behöver säga från vem, och jag tror ni kan gissa er till hur glad jag blev?! :) Även om jag redan visste att dom skulle komma, i smyg.. dom ringde nämligen MIG igår och frågade om det var portkod eller villa, man ba oops. Vet inte om det var Felix eller blombudet som klantade sig där, men jag skulle ju INTE veta att dom skulle komma. Haha, så det kan bli! :) Men jag har inte sagt till Felix än att jag redan visste... får göra det ikväll innan han läser här ;)

Varje månad firar vi

Idag är det den 14e, vilket för mig är en viktig och betydelsefull dag! Ni kan tycka vad ni vill om dom som räknar månader, jag bryr mig inte, för det är en sak som är viktigt för mig. Speciellt att fira! Fira att idag, just idag inleder vi en till månad i vårat liv tillsammans. Idag har jag haft turen att få känna den finaste personen i hela 1år och 8månader. Ja, just idag är det exakt 20 månader sen jag träffade den bästa av dom bästa, min Felix!
 
Och varje månad gör vi något speciellt. Kanske drar vi till med en ordentlig finmiddag på resturang och hittar på något riktigt kul.. kanske ser vi den där filmen på bio som vi varit sugna på länge.. eller så gör vi det bara extra mysigt här hemma och har det sådär redigt bra! 
Just denna månad så blir det dubbelfirande, då även Felix mamma fyller år. Så ikväll tror jag vi fyra kommer äta på resturang tillsammans :)
 
Får inte glömma att tillägga hur mycket jag älsar denna människa som förgyller mitt liv och gör mig sådär bubblandes lycklig!! Hur tacksam jag är över att ha honom i mitt liv, även om jag stunder blir galen och bitter på honom såklart ;) När han kommer hem ska jag pussa och krama på honom så att han nästan går sönder, längtar efter det! :D <3
 
Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard
 
...
'Cause all of me
Loves all of you

Alltså dom här blommorna... När Felix var i Thailand i 2mån förra året så såg han till att fixa så att jag ändå fick blommor den 14e. Med hjälp av lite taskigt internet beställde han ett blombud till mig.. och jag kan ärligt säga att jag (som var lätt överkänslig pga extrem saknad efter min pojkvän) grät lite när jag läste kortet. Världens charmigaste ju!

Igångsättning av sommartjocka hästar

Chefen pratade om förut att börja sätta igång hästarna lite successivt, och idag börjar jag med en av dom.. Mysigt att få rida lite, men aah det är så tråkigt att sätta igång hästar efter en lång sommarvila! Eller segt kanske man ska kalla det? Dom orkar ingenting och sadeln går knapp att få på, allra minst går det att spänna sadelgjorden.. Haha. 
 
Idag är det gula ponnyn som ska skrittas i skogen!... Om jag lyckas fånga honom i hagen dvs ;)

Kvällshäng och finbesök i båtklubben

Strax efter att jag kom hem från jobbet så plockade pappa upp mig här, för att sen åka mot Tyresö och båtklubben. Jag är inte där ofta, nästan aldrig faktiskt, men just idag hade vi finbesök från USA och dom ville jag så gärna träffa! Det var bekanta, farmor och farfars nära vänner, som var hemma och hälsade på. Nuförtiden bor dom heltid i USA och det var flera år sen vi träffades! 
 
Bosse och Ingegerd, som dom heter, är som extra-farföräldrar. Trots att jag aldrig pratar med dom eller så.. men sen jag var väldigt liten och i 7 års tid var vi (min familj, farmor & farfar, och dom) ute på båtsemester tillsammas. Dom blev verkligen extra-farmor och extra-farfar :) 
Vet inte ens när jag träffade dom sist, men dom var sig lika! Vi fikade och så i våran båt, jag var en stund ute och busade med Doby.. och sen var det dags att åka hemåt igen. Om/när vi får ses igen är det dock ingen som vet..
 
BTW... Måste faktiskt tillägga att jag övningskörde hela vägen till Tyresö!!! Duktig. Dock ville jag sjunka genom jorden när jag fick motorstopp vid ett rödljus och det hann slå om två gånger innan jag lyckades ta mig iväg. PIN!
Menne ah, trött som en kastrull (dom lever inte, men om dom skulle det tror jag dom skulle vara jättetrötta!!) Innan jag får krama kudden och somna ska jag slänga upp lite bilder :) Majoriteten är på vovven, för han är ju föööör söt! 
Jag är så glad att min fluff är hemma nu, som jag har saknat det där yrvädret!

Oj vad jag längtar

Om en vecka sätter ridskolan igång och jag längtar så mycket efter att rida och träna ordentligt. Längtar också efter älgarna Makur och Zetra, tänker pussa massvis på dom. En av dom uppskattar det iaf ^^ Och att få hoppa sen, när hästarna är igång helt. Aah det saknar jag mest! Att hoppa. (Något jag inte saknar är dock fakturorna.. som trillade in idag. eeh suck) Det kommer nog lugna min hästabstinens lite! 
 
Förhoppningsvis ska några av hästarna på jobbet sättas igång snart, det vore kul! Massa massa ridning vill jag ha i mitt liv, kan aldrig bli för mycket ;)

Got some catching up to do

Jobbat klart för dagen och är nu påväg hem till Elin för att fika och komma ikapp. Hon har varit på Öland över sommaren och ja med dålig kommunikation missar man mycket :) lite skillnad från när man träffade på varandra i stallet var o varannan dag :P

Såhär i bloggen skulle jag även vilja dra några väl valda svordomar över en sak som gör mig så himla ledsen, irriterad och faktiskt lite arg.. Men jag tror tyvärr att jag borde låta bli. Får försöka lösa det och få ett stopp på problemet på annat vis.. Måste bara komma på hur. Jobbigt det där. 

Får svära lite om det till Elin istället och sen lägga undan det tills jag vet hur jag ska fixa det! :) bra plan.

Elins fina pålle Satja

I mitt pennskrin

Det var någon som frågade vad jag använder mig av för pennor, och den frågan är ju rätt enkel, men jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva... men jag gör mitt bästa, utifall fler undrar! 
 
Jag använder mig utav blyerts, som några kanske vet kan ha olika hårdhetsgrader. Det finns hårda blyerts, som är ljusgrå.. och så finns det mjuka blyerts, som är närmre svarta. Pennorna har olika namn beroende på hårdhet, det mäts mellan 9B (mjukast) och 9H (hårdast).
Dom pennor som ligger i mitt pennskrin är då 9B, 8B, 6B, 5B, 3B, 2B, B, HB.. varav jag använder typ varannan (dom understrukna), HB för skissen och dom andra för skuggningen. 
 
Utöver pennorna så har jag även en stompf, vilket är en papperspenna man "suddar ut" blyertsen med, för att göra det mjukare. Stompfen är det viktigaste för mig att ha när jag ska rita (älskar den) och det "verktyg" jag använder mig mest av. Fun fact - det var mammas gamla som jag snodde när jag var mindre, den är väl använd!

Kärt återseende


Ett helt år med min lilla hund

Han har varit ute på sjön i 4v med föräldrarna (han älskar det, speciellt det där med att bada) och idag så har jag äntligen tid att åka och träffa honom, min lilla fluffi! Shiit vad jag saknat den där hunden som verkligen är helt knäpp i huvudet. Och det är nog bäst jag har oömma kläder på mig, i förhoppningarna om att han har saknat mig också ;) 
 
Måste ju tillägga att idag så är det 1 helt år sen, exakt, som vi skrev på papprena och fick hem honom. Tiden går helt galet fort och han har blivit så STOR! Men lätt så är han den fulsötaste hunden jag någonsin sett, min älskade älskade lilla Doby, mattes bebbe <3

Bilderna är mellan andra gången jag träffade Doby, juli 2013, fram tills den här midsommaren..

En riktigt mysig tjejkväll

Vi grillade, körde "jag har aldrig" med jämna mellanrum och pratade massvis däremellan. Satt ute hela kvällen tills alla var lite för trötta.. Tanken var att nattbada, men ingen var nog särskillt sugen så vi sköt upp badandet tills imorse. Yes, nu har jag äntligen tagit årets första dopp ;) Och ja, jag kom i inom loppet av 5 min, nytt rekord! 
 
Tack för en supertrevlig kväll! Blev inte många bilder tagna, men tycker dom här visar ganska bra hur mysigt vi hade det. Malin har ett jättemysigt landställe, nära till bussen och nära till vattnet och fräscht. Like!

... and be you own hero.


Idag kommer han hem *happyface*

Även om jag hinner åka iväg innan han kommer hem.. det är orelevant! Bara en natt kvar tills jag får krypa ner i sängen bredvid honom, OM jag längtar! Tillbaka till våran vardag och det där trygga.

Shutdown

Man blir ju arg... Skrev ett inlägg för att förklara hela grejen med min blixtsmärta, och så får appen spunk och stängs ner! Grr. 

Får skriva om det senare, men just nu har jag inte tid. Ska duscha och fräscha till mig för att sen ta mig till affären innan jag åker iväg på tjejkvällen. Eftersom bussarna går ganska sällan, och inte så tajmat med våra tåg, så åker vi ut redan vid 4.. Så blir mycket kvalitetstid med mina fina barndomsvänner! Malin som jag har känt sen dagis och Julia som började i samma klass som oss när vi kom upp i mellanstadiet :) jättelängesen vi sågs, kommer bli kul!

Ska sätta fart! Ha en finfin lördag folket! 

Terapi för själen

Att rida ut själv en sval fredagskväll såhär i augusti, på en lagom tjock häst, barbacka.. det måste vara något av det bästa som finns. Bara lulla runt, göra lite det man känner för. Endast hästen och jag, och djuren i skogen. Idag har vi sett en jättefin räv, några bambi'sar och mördarfåglar (det sista var Loppans åsikt... ja, dom kunde ha dödat henne faktiskt!) Eftersom min rygg fortfarande strejkar så tog vi det lungt, rullade på i chilligt tempo och hade det allmänt mys. Ville inte peta på Loppans gränser idag, för om idag hade varit dagen då hon lyckats få av mig, då hade min rygg sagt upp sig helt. Inget jag vågar riskera :) 
 
Nu är jag "hemma" igen, för att stanna hemma resten av kvällen.. men jag vet att det är fredag, det är lungt! Jag har laddat på med cola och chips, så jag är inte fullt så tragisk! heheh. Som försvar ska jag faktiskt på tjejkväll imorgon, jag har ett socialt liv att plocka fram ibland, faktiskt! :) Meeeen... någon här som INTE ska sitta hemma ikväll denna fina fredag? Eller är det bara folk som är lika bekväma som mig som klickar in här? ;)
 

Måste förresten skryta lite!!! Det går hästar utanför mitt fönster just nu, såååå himla mysigt! Det är "svärföräldrarnas" grannes hästar.. hade varit ännu mysigare om det var ens egna ^^ Bilderna är tagna från Felix fönster, älskar att bo ute på landet! 
 
Vill även tillägga något annat som gjort min dag helt fabulöst bra!! Det faktum att blogg.se har uppmärksammat ett av mina inlägg igen, denna gången på startsidan! Blir så glad så jag vill gråta en skvätt. Och TACK för alla fina kommentarer som ni skriver, jättemassa tack!!! Ååh, vem älskar inte lite bekräftelse liksom? :D

Tur att man inte är inbrottstjuv..

Vaknade i tid, tog det lungt och skönt.. Hade gott om tid, gick precis när jag behövde. Sen BAM så gick det åt helvete. Hur kan ens en nyckel fastna på det viset? Halvlåst och halvt utdragen. Kaos. Satt helt sjukt fast!

Hahaha alltså det är nog bara jag som kan lyckas med det här!! Fick ringa Felix mamma (bor ju hos dom atm) som ringde Felix styvfarsa som fick komma hit och hjälpa mig.. Efter lite våld fick vi upp låset!

Men jag behövde inte jobba idag, eftersom jag både missade bussen och har ont i ryggen. Får jobba ikapp dom timmarna någon annan dag, men idag är hög väldigt nöjd över att ligga i soffan. 

Haha alltså det där med nyckeln. Ska man skratta eller gråta?

Lite klagande och en teckning

Min rygg har sagt upp sig, totalt. Att dra upp små träd och stora växter med rötterna är ingenting den ville vara med på... Blixtsmärta i ryggen, precis som i tisdags. Det liksom hugger till och knäna viker sig... tur att jag är van så att jag numera oftast hinner fixa något att sätta mig på, istället för att hamna på marken. Heh.
 
Men jobba måste man ju, så jag överlevde 3h men det blev ingen ridning. Loppan fick helt enkelt vila idag, men hoppas min rygg är bättre imorgon :) Vill ju verkligen rida!! Den lär ju dock dö igen när jag fortsätter rensa ogräs på ridbanan och fixa iordning boxarna i stallet. Mmh får bita ihop ordentligt! Kiropraktorn nästa?
 
På grund av ryggen har jag låtit bli att göra något vettigt och istället kollat slut på DDD, sett senaste PLL-avsnitter och även kollat på två filmer. I sängen. Sen jag kom hem. Men jag har ju inte bara kollat på serier/filmer faktiskt! Har ritat lite också, denna bilden nedan. Sådär halvnöjd, men den är ok... :) Hade ingen inspiration till hår idag som ni märker! Ris eller ros på denna?

Bästavän såååå många grattis!!

Min bästavän fyller hela 20 år idag, fina fina hon!! Vad skulle jag göra utan henne?

Har känt varandra såå länge och allt började med en bumpa-rumpa dans med våran gemensam favoritponny.. Och sen bara har det fortsätt :) hon är som min syster!

Hoppas du fått en perfekt dag, kramar till dig <3


Longering stod på schemat

Mätt och nöjd efter en lång dag! Man förtjänar lite kinamat efter 3h jobb och sen longering av pålla :)
 
Valde att longera Looisa idag, hon har gått två bra dressyrpass så tyckte hon skulle få springa lite o sträcka ut sig utan en ryttare på ryggen. Vilket hon gorde jättebra tycker jag! Lite spända stunder, men hon sträckte ut halsen och arbetade bra genom hela kroppen.. dock tyckte jag bakbenen såg stela ut, men hon jobbade på ändå, är supernöjd med henne! :) Hon var lydig och villig, och jag körde på med mitt överdrivna beröm. Om hon var nöjd? Ja! 
 
Har börjat tycka om att longera, tidigare har jag bara tyckt att det varit skittrist och segt.. men numera tycker jag det är intressant att se hur hästen rör sig från marken, och även att träna den från sidan av :) 
Gamla bilder från 2012

Hästlivet på sommaren...

Man kan ju tro att det är supermysigt, pyssla med hästen och rida utomhus varje dag, varmt och sol. Hästarna får gå ute dygnet runt och äta gräs. Supermysigt! 
 
Eller? 
Nja.. det stämmer nog inte riktigt. Det finns ordentligt många lökiga sidor, bokstavligt talad ;) Till o börja med, dom där ridbyxorna! Alltså aaah det blir så varmt, och lite extra när man kränger på läderstövlar på vaderna. På huvudet? Där sätter vi en tjock hjälm, täpper till skorstenen liksom. Efter ett ridpass har man då en dyngsur ryttare. 
 
Hästen då? Det går inte att träna den ordentligt, för den blir trött av värmen.. Vi med för den delen. Den är dessutom ofta dyngsur av svett redan innan ridpasset. Men det värsta av allt är ändå att det går absolut inte att hitta någon slags lugn och fokus med alla flugor, bromsan och mygg som attackerar från alla håll. Det är hemskt! Hästen skakar på huvudet och slår med benen. 
 
Jag verkligen avskyr flygfän, i alla dess former. Dom där bromsarna är värst, speciellt helikopterbromsar som bokstavligt talat tar stora tuggor av en, nästan så att man förlorar hela armen... tänk då på dom stackars hästarna som inte kan sikta och döda som vi kan så enkelt. Åh jag avskyr det! Tycker heller inte att flugmedel hjälper till, dom dödar väl mest flygfäna som biter? Man vill ju att dom inte ens ska komma nära! 
 
Tur att häst är bäst, så att man står ut med allt det där jobbiga! 

Hey, nice bangs!

Blev en till teckning nu på kvällen :) vad ska man göra när man knappt kan röra sig från sängen? Så ja, haha shit vad jag ritar mycket just nu... Hehe, men jag älskar det! Denna gången blev det inga ögon, orkade inte riktigt efter tidigare teckning ;) Vad tycker ni?  

Död rygg, helikopterbromsar & en ny teckning.

Som rubriken, det kan nog sammanfatta dagen rätt bra! Startade upp denna fina (regninga) dag med att nästan försova mig, och därav behöva stressäta min frukost på 3 min samtidigt som jag försökte hitta mina jobbyxor. Men som den superwoman jag är så hann jag ändå till bussen till jobbet, med marginal. Mina korta ben fick jobba på ordentligt. 
Väl på jobbet dog min rygg när jag skulle dra upp byxorna efter ett toalettbesök. Alltså tänk er - där står jag med byxorna vid knäna, halvskrikandes för att jag knappt kan röra mig pga extrem smärta i ländryggen. Lyckades dock fälla ner toalocket och halvt sätta mig ner tills det släppte lite. Halelulia att jag hade värktabletter i väskan! Perfekta arbetsuppgiften för dagen, när man har ryggont?... rensa ogräs från ridbanan. Oh the pain!
 
Efter tre eländiga arbetstimmar skulle jag ju även ut och rida loppan, men efter en ytterligare värktablett så märktes inte ryggen av.. så det var ju lugnt. Dock fanns det ju något annat som förstörde vårat ridpass... nämligen dom där jäääävla bromsarna, som är lika stor som ens tumme. Dom bet Loppan på rumpan så hon började kicka och hoppa, och jag var nära på att flyga :P
I övrigt gick hon mycket bättre än igår, även om hon stretade lite i skritten.. troligtvis för att flugorna var så extrema då. Men hon var trevlig i trav och galoppen, riktiga pluspoäng i galoppen! 
 
 
Ska lägga mig o avlida i sängen i väntan på att tredje värktabletten ska göra sitt, sen ska jag ta tag i lite saker. Tillsvidare får ni skåda den senaste teckningen, som jag är väldigt nöjd med... förutom det faktum att stackarn blev skelögd ;) 
Btw, teckningen ska föreställa den snygga Linda Hallberg.

Hästvakt

Denna vecka ska jag rida Loppan och se till att hästarna har vatten.. samma som förrförra veckan dvs. 
 
Red igår och har väääärldens träningsvärk i benen, fick jobba ordentligt för Loppan var nästintill omöjlig i början. Det var liksom så att jag nästan gav upp... Men det är ju inte min grej ;) efter lite jobbigt galopparbete så släppte det mesta, även om hon stretade emot lite vissa stunder. Hon var nog inte på humör helt enkelt!
 
Idag får vi se vad vi hittar på, men det lutar med att träna lite skänkelvikningar.. ORDENTLIGA skänkelvikningar, hon får inte slarva! Envis vs. envis! ;)

Godmorgon

Tillbaka till verkligheten.. Efter en helg på en ö hos min kärlek är det nu måndag vilket innebär jobbjobb. 

Har haft det jättebra, förutom det faktum att jag knappt kunnat sova.. speciellt inte när ett sjukt oväder var över oss hela natten mellan lördag och söndag. Har blivit sjukt rädd för blixtar o åska osv, så låg under täcket och gömde mig mot Felix medan jag räknade hur långt bort blixtarna var. Sova i tält när det är oväder, rekommenderar inte. Sjukt obehagligt!!

Men efter en natt i en riktig, trygg, säng sånär jag nu fit4fight! Fortsätta göra snyggt i stallet och kika till hästarna is what i do!

Bjuder på en som fick mig att skratta:

Heltrött här på ön

Hos min Felix, den bästa! Trots att han jobbar mycket och måste åka iväg ibland, något jag var förberedd på, så har jag det bra! Är bara sååå trött att jag skulle kunna somna här och nu, men får låta bli för det är snart dags för mat! 
Tänkte bara flika in o säga att jag lever, och även säga tack för alla fina kommentarer om min "tvilling"-teckning jag gjorde tidigare i veckan :) gissar att den länkats någonstans? Svårt att se när man är ute till havs ;)

Hej motivationen, har saknat dig!

Aah är det ens någon som har missat att det är augusti eller? Nja.. Troligtvis inte om ni är aktiva på internet ;) 
 
Men det känns så bra, ny månad och jag känner mig mer motiverad än någonsin!! Igår SPRANG jag hela vägen hem från powerwalken.. För jag bara kände "idag ska jag klara det!" Vet inte hur långt, men längre än jag någonsin klarat tidigare.. Kände mig stark!
 
När jag kom hem så satte jag mig och ritade lite mer, ett porträtt blev det. Brukar vanligtvis inte rita verklighetstrogna tjejer, men igår blev twiggy min inspiration, så sjukt vacker ju!! Kämpar på med att rita verklighetstrogna näsor.. (Och fräknar.. Hon fick inga!) Men resten tycker jag att jag lyckades ganska med :) så skönt att plocka fram kreativiteten och bara sätta sig och skapa något! Älskar det!

Och såhär ser jag ut under skapandeprocessen, hehe.. Kladd kladd.