Ett första djurporträtt

I julklapp till pojkvännens mamma så målade jag av deras hund Ceasar, som nu under hösten tyvärr somnade in. Det kändes som en fin sak att göra, även om jag lite tog mig vatten över huvudet. Jag har nämligen aldrig ritat av en hund ens, så skulle jag klara det..? Jag hade ingen aning, och ingen riktig plan. 

Började med att göra en grön bakgrund, en skiss på hur hans huvud och sen satte jag igång. Gick på känn och testade mig fram lite, sen hittade jag det som blev bäst och som funkade bäst för mig... Alla har ju olika tekniker och stilar när man målar, tycker inte man kan säga att något är rätt eller fel liksom. Såklart finns det bättre och sämre sätt att nå ett resultat, men ja, man lär sig bäst av träning och erfarenhet :) 

Work in progress

Inatt satt jag uppe till halv 3 för att göra klart den, en vecka på sig att måla den, när man har full upp med annat dagtid.. det var svårare än jag trodde. Trots att den bara är ca 25x40 (?). Liksom, jag visste ju inte vad jag höll på med ;)

Men jag är så nöjd med resultatet, även om jag ser saker jag velat förbättra.. men det är bara perfektionisten i mig som talar tror jag! Var SÅ nervös när dom skulle öppna den, men "svärmor" vart riktigt glad, så jag är glad :)

Resultatet! Vad tycker ni? Kul att höra lite, men var snälla! Det är ju trots allt bara min 5e tavla någonsin och mitt första djurporträtt :)

Vi saknar Ceasar väldigt mycket! Glädjespridande gammelgubben, vila i frid <3


En tavlas utveckling

Jag sitter lite fast med denna. Vet exakt vad jag vill göra, men får det inte gjort bara. Det är stressigt som satan på jobbet, missar bussen hem var och varannan dag, så när jag väl är hemma vill jag mest sova.. dock slutar det med att jag nästintill hjärndöd sitter och stirrar på tv'n. Produktivt. 

Men hon har kommit en bit, denna lady, lite mer o verkligheten tom (hade dock ingen bild på det). Är ganska nöjd såhär långt.. borde ta tag i och göra klart henne :)

Har börjat på ögat, sen bilden togs, men tog ett tag innan jag bestämde vilken färg hon får. Nu är jag helt hundra på vad det blir :) 

Work in progress

Personligen tycker jag inte slutresultatet är det mest spännande, utan hur tavlan utvecklar sig. Från idé, till skiss, till bakgrund och allt där efter... Se hur ens kreativitet kommer till liv, nästan.

Just nu är jag inne på min livs fjärde tavla, denna mer "jordigare" än den förra, som var ganska explosiv i sina färger. Tror den kan bli riktigt bra :) 
 

Freaky

Bloggen får bli för mina bilder och för min konst.. även om det står emot att kalla det konst.... skapelser? Saker jag skapar och drar fram ur min kaosiga hjärna. Foto, teckningar och numera även målningar. 

Jag själv tycker min vardag är ofantligt tråkig, och det enda intressanta jag har att erbjuda är det sprakande, färggranna, mystiska, förvirrande, magiska och galna som pågår i mitt huvud. Det där som måste ut. Min kreativitet. Jag mår som bäst när jag får skapa, det spelar egentligen ingen större roll vad det är för något. Bara göra något med händerna. 

I vintras fick jag för mig att jag skulle börja måla, några månader senare köpte jag lite utrustning för det. I måndags gjorde jag klart min tredje tavla. En blandning av messy och perfektion. 
Sorry för dålig mobilbild

Jag är ändå väldigt nöjd med tavlan, även om jag skulle kunna pilla på den i tusen timmar till.. för egentligen blir jag aldrig nöjd. Men jag måste släppa taget om perfektionisten i mig, på något vis kan jag tycka att en tavla lätt kan bli tråkig då. Om den är för perfekt. Vill på något vis återskapa det kreativa kaoset som jag har i mitt huvud... fattar ni?

Färgerna gör sig inte riktigt rättvisa på bilden tyvärr, men är väldigt kär i den. Nu ska den bara få en plats någonstans i vårt lilla hus, en explosiv färgklick bland allt det vita och neutrala :)