Ett första djurporträtt

I julklapp till pojkvännens mamma så målade jag av deras hund Ceasar, som nu under hösten tyvärr somnade in. Det kändes som en fin sak att göra, även om jag lite tog mig vatten över huvudet. Jag har nämligen aldrig ritat av en hund ens, så skulle jag klara det..? Jag hade ingen aning, och ingen riktig plan. 

Började med att göra en grön bakgrund, en skiss på hur hans huvud och sen satte jag igång. Gick på känn och testade mig fram lite, sen hittade jag det som blev bäst och som funkade bäst för mig... Alla har ju olika tekniker och stilar när man målar, tycker inte man kan säga att något är rätt eller fel liksom. Såklart finns det bättre och sämre sätt att nå ett resultat, men ja, man lär sig bäst av träning och erfarenhet :) 

Work in progress

Inatt satt jag uppe till halv 3 för att göra klart den, en vecka på sig att måla den, när man har full upp med annat dagtid.. det var svårare än jag trodde. Trots att den bara är ca 25x40 (?). Liksom, jag visste ju inte vad jag höll på med ;)

Men jag är så nöjd med resultatet, även om jag ser saker jag velat förbättra.. men det är bara perfektionisten i mig som talar tror jag! Var SÅ nervös när dom skulle öppna den, men "svärmor" vart riktigt glad, så jag är glad :)

Resultatet! Vad tycker ni? Kul att höra lite, men var snälla! Det är ju trots allt bara min 5e tavla någonsin och mitt första djurporträtt :)

Vi saknar Ceasar väldigt mycket! Glädjespridande gammelgubben, vila i frid <3


Kommentarer
Postat av: Peter

Så fin! Du är duktig du. Svårt att tro att det är din första...... Kram

Svar: Tack :)
Marie Krüger

2015-12-25 @ 14:38:14
Postat av: Sanna o Chiccan

Åh, jättefin, snyggt gjort! :)

Svar: Tack :)
Marie Krüger

2015-12-28 @ 11:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback