Fredagsfeeling

Är det för att vår varma, älskade men oh så blyga sol har vågar visa sig? Jag vet inte, men det känns som fredag! Asnajs egentligen, sämst bara att det inte är fredag och få lägga sig ikväll med helg framför mig. Men jag får njuta av känslan åtminstone! Låtsas lite. 

Är lite sådär extra glad idag, för jag har mina favvoridbyxor på mig. Liten grej att vara glad över kanske, men dom har varit trasiga sen i typ somras, och jag har saknat dom! Tog tag i att laga dom nu, trodde egentligen inte det gick, men allt går om man vill, visst?

Hur många köper egentligen nya prylar när något har gått sönder, istället för att försöka laga? Hands up, jag har tänkt mycket så med. Men vafan, går grejerna att laga lite snyggt kan man lägga pengarna på annat kul istället, liksom. Så istället för att köpa nya jeansridbyxor för 800kr så har jag lagat dragkedjan och knappen, och det slipper svida i plånboken! Skönt. 
Älskar dom här byxorna. Alltid varit stort fan av ridbyxor i jeans! Fab. 

Är påväg till Fjärtis och Vilda Valle. Båda herrarna ska ridas på ridbanan, den ena fokus på att vara allert och mjuk, den andra fokus på att vara chill och lydig. Kontraster. 


Ajajaj

Go-cart, ja det var andra gången i mitt liv som jag körde det i lördags. Är en tävlingsmänniska in i skelettet, vill bara inte förlora, så jag kör på utan att riktigt tänka efter. Det är där jag förlorar, för jag tänker inte när jag får den där adrenalinkicken och har mål i sikte. Det blir inte alltid så bra...

I lördags då, sista varvet och jag hade ändå kört helt ok. Inte krockat supermycket, inte fastnat en enda gång, drar på lite, det är ju nästan slut liksom.. vågade satsa lite! Och så PANG in i kanten efter kurvan. Hade inte klarat den så bra tidigare, så gissa hur bra det blir när man tar den i högre hastighet? Shit vad det slog i, och hela kroppen röck till. Gjorde lite ont, skakade av mig det, gasade mot målet. Kom näst sist ändå, men var ändå nöjd med mig själv, lite uppumpad och supertaggad. Kände av smällen lite i höften efter, inge mer än så. 

Idag dock... började redan igår, men ansträngde mig ju inte mycket då. Men alltså idag. Min vänsteraxel, muskeln över vänstra revbenen och min vänsterhöft, aj. Måste ha sträckt mig eller något? För fyyy vad jag har ont när jag försöker lyfta något med vänster. Inte kul!

Försöker minnas varför jag ens går med på att göra sånna grejer där mitt tävlingshuvud alltid orsakar något som i slutändan oftast gör ganska ont. Det är ju kul, men atm känns det knappt värt det ;) varför sätter man sig på en häst som är känd för att kasta av folk, på en cykel och drar ned för en skidbacke eller i en go-cart med gasen i botten, rakt in i kanten? Man kan ju undra faktiskt.... måste ju våga leva lite farlige iof ;)

Pyssel i kojan

En måttlig chock när jag kollade på klockan och den sa halv 8... men det är ju fortfarande ljust ute?? Ja jag säger då det, tur att telefonen har koll på sommartiden när man själv inte har det. Här har jag levt ovetandes om att vi går mot mycket ljusare tidare, i hela två dagar. Aj aj.
 
Men hej! En sån där bitter, regning och ändå ganska skön helg, och måndag, senare. Har verkligen varit ute och flängt hela helgen. Fotografering, uteritt med Elin och häng med skönt folk i lördags. Körde både Gocart och blowling, och drack några färgglada drinkar. Igår däremot umgicks jag bara med Felix, och alla andra människor på IKEA. Hyllor och lampor till vardagsrummet fick bland annat följa med hem, och jag är TOKNÖJD med hyllorna, dom vart bara så bra där på väggen! Rummet börjar bli lite mer levande nu. Byta stege till loftet, en matta och gardiner, sen är vardagsrums-delen så gott som klart. Puuh, va skönt det ska bli.
 
Idag när jag kom hem från jobbet kastade jag av dom blöta stallkläderna, drog på mjukisbyxorna och skruvade upp musiken till max. Det är obligatoriskt när jag ska pyssla hemma - mjukisbrallor och hög skön musik. Varför ändra på ett fungerande konsept? Har fått i ordning på en del, innan jag hamnade här framför datorn. 
 
När inlägget är publicerat så blir det att springa in stora huset och tvätta, sen in i duschen och lagom tills Felix kommer hem för att laga mat så tänkte jag börja organisera lite på loftet. Där är det KAOS. Så ja, jag har mycket att stå i ännu, dags att sätta fart alltså! 
 
Tycker mysighetsfaktorn höjdes några grader här nu! Upp med gardiner och lite bilder i ramarna, alltså dåå... då kommer jag nästan vilja sova här ute. Älskar våran koja!

Min Lady Cinnabon får stå där, som provisorisk tavla, just nu. Så tomt annars, men älskar den teckningen. Så hon får stå kvar ett tag.
Och eeeh ja, jag har gelehallon i ett champangeglas där i hyllan. Sådär lagom schysst mot F som deffar ;) mmmh
 
Även ett gäng glasburkar fick följa med hem från IKEA, då vårat skafferi är så pass litet, men har lite yta till övers ovanpå. Tycker det ser fräscht ut, så lite stök som möjligt!... om det inte går att dölja bakom en skåpsdörr dvs ;)


Hur tycker ni det blev?

Vilda Valle

Har varit och fotat barn, ridit ut med Elin och nu är jag och umgås med folk. Skitfin lördag, återkommer senare!

Elin filmade mig och Valle idag, bromsen funkar inte så bra alltid, men han är fin för en gammal man!




Vad hände?

Alltså... jag drog ut och sprang sen ändå, kul att man kan förvåna sig själv så! Nu ligger jag här i sängen pga kan knappt röra benen, har inte sprungit på ett halvår. Men det var skönt, trots att det regnade. Det bästa är dock vinnar-duschen efteråt, så välförtjänt. Är stolt över mig själv. 

Pumpade bra musik i lurarna också, Eminem är fan det ultimata när man är ute och springer, bra tryck och man får sån feeling. Typ, jag klarar allt! Schysst.

This is survival of the fittest
This is do or die
This is the winner takes it all
So take it all

Alltså våren, helt seriöst nu?

Två veckor fick vi gotta oss i solen innan regn, snö och blåst slog till igen. Usch. Man tappar ju motivationen när man vaknar upp dag efter dag och möts av smatter på rutan och mörka moln. Skönt för er som har innomhus-jobb förresten! Är lite avundsjuk.
 
Men imorgon är det lovat sol och massa plusgrader, fasiken om det inte blir så! Ska fota barnporträtt och vill vara utomhus ju.. Har en plan, som bara vädret kan pajja. Håll tummarna för mig, och för att våren vågar visa sig på riktigt snart. Inga mer smakprov, vi vill ha the real deal!
Våra blommor på verandan har dock krigat sig igenom väderväxlingarna. Hejja dom!

Osammanhängade fredagschill-inlägg

Har hoppat ur dom lökiga stallkläderna och dragit på dom skönaste mjukisbyxorna, som räcker nedanför tårna, och även den skönaste (och kanske fulaste?) tröjan jag har. Egentligen är både mjukisbyxorna och tröjan Felix, men jag kör lite på det där "Allt ditt är mitt älskling"-stilen som nästan är ounviklig när man lever sambolife.
 
Te, musik och datorn - hopkrupen i soffan. Mer spännande än så blir nog inte min fredag, då plan A kraschade och någon plan B exiserade aldrig. Hmmpf. Jaja, jag får göra det bästa av sitationen... jag kanske t.om rotar fram träningsdojjorna istället och beger mig ut på en springtur? HA-HA-HA *Skrattar mig hela vägen bort till kylskåpet för att hitta något gottigt att trycka i mig*
 
Sitter och funderar vad för jädra låt som har hamnat i min spellista? På tal om ingenting. "Do you like drugs? Do you like druuuuugs? Yeah? Me too." Haha vafan, den lät ju skön igår när jag till den. Note to self - lyssna på texten också.
 
Innan det här rinner iväg till något helt osammanhängande försök till blogginlägg så ska jag skriva att jag hoppas att alla andras fredagsplaner går igenom, och att ni får det fint! OCH HUR JÄVLA FANTASTISKT ÄR DET INTE ATT MINA BLOMMOR FORTFARANDE LEVER??? Tre veckor sen jag köpte dom, fan va king. Man kan nästan tro att jag har gröna fingrar.
Förlåt för superoskön bild på mina tår. BLUNDA!

Vila - för mig och de fyrbenta

Idag hade jag lätt kunnat åka ut till hästarna och ridit en sväng, jag har egentligen tiden till det. Blåsten berör mig inte då jag är så pass trygg med Exet, och Valle rider jag just nu bara på banan, tills vi känner varandra... men träningsvärken. Woah den är inte nådig, och jag tror nog Valle kan instämma där i hagen. Att få honom att arbeta lugnt och klokt är ingenting man får gratis, liksom jag försöker berätta för honom att han är 25år gammal, men han vägrar lyssna. Haha. 

Tror den där sadeln han har bidrar till en viss träningsvärk, det krävs MYCKET av mig för att inte hamna framåtlutad, på bankvalvet, men skänklarna för långt bak. Som tur är så ska vi testa med en annan i helgen, så min "lilla" rumpa kan få plats ordentligt ;)

Men jag tar den här vilodagen till att fika med tant Elin och skrutthundarna istället, och eventuellt hittar på ngt spännande ikväll (förutsatt att jag hittar ett borttappat nummer). Sånt där man bara hinner göra när man är hästledig!


Jobbarkompis

Eftersom jag jobbar i ett litet stall så har jag inga kollegor, utan det är jag och hästarna... och chefen som jag i princip aldrig träffar. Så det blir ju liksom som så att hästarna blir ens jobbarkompisar. Man pratar med dom och liksom interagerar med dom... såklart är det väldigt ensidiga konversationer, för dagen dom pratar tillbaka är set nog dags att hitta ett nytt jobb ;)

Vissa hästar, precis som med människor, tycker man bara inte om. Vissa ska bara tjafsa helatiden, andra kanske man avskyr från början men växer i ens ögon med tiden. Jag har en häst på jobbet som testar mina gränser mycket, i stallet och när jag rider, men när jag jobbar honom från marken går det superfint. En annan tycker det är pest att behöva komma in och bli riden, men väl i skogen har vi superkul! Min favorit just nu är ponnystoet som jag arbetar med och förbereder för inridning.

Fux med många starka åsikter, shit vad vi inte kom överens för ett halvår sedan. Nu har hon bestämt sig för att jag är top notch och är nästan lite mammig gentemot mig. Henne tycker jag mycket om att arbeta med, då hon är klok och trots tjockskalligheten hon besitter, så vill hon vara till lags. Det är inte lätt för mig dock, för trots att jag har vunnit hennes respekt och tillit så måste jag lyckad lägga till en perfekt blandning av sugar and spice i träningen. Såväl som jag lär henne, lär hon mig. Det är superkul att se henne utvecklas och samtidigt känna att min kunskap och mitt självförtroende växa. DÄR har vi teamwork!

Innan jag slutade idag hann jag mysa lite med ponnyerna i hagen, "Bebban" kom fram direkt och skulle puffas och bli kliad på. Mysig jobbarkompis jag har! Svårt att inte bli för fäst och hålla det på en bara-jobbet nivå, känner bara... vill inte rida  in henne så hon kan säljas! :( Men henne önskar jag den perfekta lilla ryttaren, ett perfekt ponnyliv och hennes egna lilla människa att göra allt för!

Fjärtis och Vilda Valle

Livet rullar på och bloggen glöms bort. Kan vara för att livet rullar på i ett ganska tråkigt tempo atm. Fast jag gasar lite försiktigt, brum brum, in i en ganska fullsmäckad vecka!

Idag - tisdag - har jag hunnit jobba några timmar för att sen åka till min favorit Exet för en mysig uteritt i solen, som äntligen kikat fram efter en kylig helg. Heja våren! :D anyways, han har fått ett nytt smeknamn (kärt barn har många), nämligen Fjärtis. Började som hjärtis, han är ju mitt hjärtegull, men efter som han fiser så sjukt mycket den där hästen så blev det då... ja, Fjärtis. Lagom charmigt. 
Lille herr Fjärt skötte sig väldigt bra på uteritten, som alltid, och vi travade även lite idag. Några korta sträckor, så han får börja röra på sig ordentligt. Hade glömt hur otroligt bekväm trav han har, speciellt när man rider barbacka. Supermysig ridtur :)

Red även hans hagkompis Valle igen, som jag typ... får rida hur mycket jag vill?! Dock har han oskönaste utrustningen, med typ en sadel som är någon slags syntet-westernsadel, men ser ut som en ponnyputa. INTE skön för fem öre. Det blir inte bekvämare när hästen är så ivrig/förvirrad/överpigg så att den inte vet vad den ska ta vägen och drar igång i någon hittepå-gångart och några bocksprång. Alltså min ballans, tack Gud för den säger jag bara! Haha. 
Men jag hoppas på att det går lite bättre imorgon när han fått dampa av sig idag. Han kan egentligen, men det pågår mycket i huvudet. Kommer bli mitt jobb att plocka fram det, och få honom att arbeta korrekt och bra, så att det bygger - inte sliter. Lär dessutom bli mitt jobb att påminna Vilda Valle att han är 25år, inte 5. Det fattar han nämligen inte själv ;)

Ska dejta kudden och krama på pojkvännen nu. Imorgon är det onsdag, vilket innebär lön, 2 ridpass och PLL! Låter ju alldeles perfekt! Godnatt. 

Prima ballerina-lördag

Det här skulle ha publicerats igår, men jag fick så sjukt ont i magen plötsligt och somnade bra rakt av när det börjar släppa.

"Visserligen fick jag gå upp 7 imorse för att rasta hundarna, men det gjorde ingenting för jag kunde somna om sen. Lagade sen pannkakor till frukost, innan Felix åkte iväg till gymmet och jag till stallet för att longera Exet, och rida en ny pålle. En fullblodsarab vid namn Valle, 25 år gammal och svincool! 

Det är Exets hagkompis, som jag eventuellt ska börja rida lite vid sidan av Exet. Han må vara gammal, men det märks inte av i varken huvud eller kropp. I yngre dar tävlade han hög dressyr, så han kan mycket, men har inte blivit riden på ca 4år då hans ägare råkade ut för en olycka. Så idag var han taggad, och lite förvirrad över vad som pågick, men riktigt ball att rida :) dock är han inte igång, som sagt, så jag red bara en kortis för att känna om vi skulle passa ihop. Han verkade tycka det var kul, och jag tror att det skulle vara bra träning för mig, att sitta på något nytt. 

Nu ikväll har jag varit ensam, fixat portfoliobilder, lagat sjukt god köttfärssås (jag kan också!) och kollat på TVD. Ganska soft lördagskväll!"

Aah sen vart det mindre soft när det kändes som att alla mina inre orkan vreds ihop.. 



Alltså det här!

Efter 1,5år äntligen uppe på hans rygg igen! Skiter i att det snöar, den här fredagen alltså - guld. Bästa bästa vän <3

Nya solglasögon

Var iväg till centrum idag efter jobbet, då min mobilladdare dog igår och jag inte hade någon extra här hemma. Såklart köpte jag en ny rosa, man måste ju se att den är min, haha. Nya solglasögon behövde jag också, dom från förra sommaren är repiga och tråkgia. Nya behövdes verkligen! Hittade ett par perfekta, supersnygga runda brillor. Var bestämd att jag skulle ha runda, äääälskar snygga runda solglasögon! Ett glasögonfodral, lite underkläder och en lång mysig kofta fick också följa med hem. Tröstshopping när den är som bäst. En chailatte på det också, så blir man lite lite gladare i själen iaf!

Solglasögon - Cubus 99kr / Glasögonfodral - Lindex 23kr

"Nu dör han"

Jag är fortfarande lite skärrad, med "tänk om.." tankar som gnager, efter nära ögat-upplevelsen jag hade idag på jobbet. Det var obehagligt, och jag var så jäkla rädd.
 
Jag skulle promenera ponnyn på jobbet en runda, innan jag slutade. Brukar vanligtvis rida den rundan med den här ponnyn, men just idag hade han dragit av sig en sko, så planerna ändrades. Inga konstigheter så, han skötte sig fint, tyckte det var lite jobbigt bara. Han är en väldigt cool och trygg ponny, och brukar vanligtvis bara gå på utan problem. 
 
Idag vart han rädd, livrädd, vid helt fel tillfälle. Det kunde ha gått så jävla jävla fel!!
 
Rundan går genom en skog, en bit längst en grusväg, in på naturskyddsområdet och sen in i skogen igen. När vi kom ut ur skogen idag så kom det en lastbil i en jädra fart, på grusvägen. Som alltid så stannar jag, och när han saktar in vinkar jag glatt till föraren, som tack. Ponnyn står snällt still och väntar bredvid mig, klappar på halsen som jag brukar ... och sen vet jag inte vad som hände. 
 
Helt plötsligt, när lastbilen börjat smyga förbi, så får ponnyn panik. Jag vet inte varför, lastbilen kanske pös till, jag kan inte minnas. Det gick så fort. Jag känner hur grimskaftet glider ur händerna när ponnyn börjar kasta sig bakåt, resa sig och kasta sig ännu mera bakåt. Rakt mot lastbilen! Jag fick grepp om grimskaftet och försökte dra tillbaka honom, för allt vad jag hade. 60kg vs. 300kg, han bara fortsatte kasta sig bakåt och fastän allt gick så fort så hann jag se framför mig hur han skulle backa in under lastbilen, som fortfarande rullade. Jag såg hur han var närmre och närmre bakhjulen. Jag drog och ropade på honom samtidigt so jag bara kunde tänka "Nu dör han". En lastbil är hög och en b-ponny som kastar sig bakåt i panik kan enkelt hamna under den.
 
Fan, jag var så rädd, och så panikslagen! Han var bara någon centimeter från bakdäcket, all min kraft gick till att hålla tillbaka honom, hindra honom från att kasta sig bakåt igen, innan lastbilen var förbi. Några få sekunder, men det kändes som en evighet. Sen åkte lastbilen bara iväg.. om han aldrig ens märkte någon, inte hade koll på ekipaget han passerade, eller om han ville smita därifrån. Jag vet inte, oavsett blev jag arg. 
 
Ponnyn lugnade sig snabbt sen, faran var ju borta. Han förstår ju inte vad som hade kunnat hända... jag däremot var helt förstörd. Han är helt oskadd, men jag har några brännsår på händerna, just idag glömde jag handskarna jag alltid annars har på. Såklart.
 
Det är lätt att glömma att även den coolaste ponnyn/hästen har som naturlig instinkt att fly. Att olyckan kan dyka upp på bara någon sekund, innan man hinner reagera. Jag är som sagt fortfarande lite skakad och har svårt att stänga av "tänk om"-tankarna. Vi hade tur idag, tur att jag inte tappade honom, tur att inte lastbilen körde lite närmre. Tänk om... mardrömmen.

Förvirrad

Imorse vaknade jag av Felix alarm som började tjuta kl 7. Han reagerade ju såklart inte, men jag vaknade till, kollade på klockan och flög upp som ett spjut i tron om att jag nästan försovit mig.... nej där hänge inte huvudet med riktigt, för jag går ju egentligen upp kvart i 8! Bra där Marie. Tur att Felix påminde mig att jag hade 45min kvar...

Måste påstå att veckan har rullat riktigt fort, det är ju redan torsdag, imorgon fredag! Då ska jag åka och rida favorithästen - första gången på 1,5 år :D

Blööh är ruskigt trött och vet egentligen inte riktigt vad jag ville skriva. Är snart framme på jobbet, och roligare än så är det inte. Är glad att vädret åtminstone levererar, när livet inte riktigt gör det. 

Måste skaffa färger och penslar också, så jag kan börja måla smart!!! 

Veronica Maggio

Första gången jag såg Veronica Maggio var på Peace & Love, 2011. Dit hade jag åkt helt själv, för att få uppleva min första festival någonsin. Helt galet egentligen, när jag tänker efter, att jag vågade åka dit själv. Det är nog något bland det modigaste, galnaste och bästa jag gjort! Vilken vecka jag hade, finns så mycket att minnas. 
 
Ett av mina starkaste minnen var när jag stod där, bara några meter framför Maggio, och lyssnade på när hon sjöng. Det var strax efter att "Jag kommer" släptes, och troligtvis därför jag bestämde mig att se henne.. i vanlig ordning hade jag lyssnat ikapp lite på hennes andra låtar, men missat en. En låt som hon sjöng med så mycket kännsla att det var sjukt. Och där stod jag och grät lite tillsammans med alla andra, gungade händerna långsamt i luften och sjöng med högt, fastän jag inte kunde texten. 
 
Jag minns vad jag kände, och vad jag tänkte på. Allt det där jobbiga som jag hade lämnat hemma svepte över mig, och hennes låtar nådde rakt in. Det var egentligen en jobbig sommar, men just den där veckan på P&L var näst intill magisk! Lika så stunden när jag hörde "Snälla bli min" för första gången. 

Nu kommer hon spela på Gröna Lund i maj, då ska jag stå där i publiken igen. Sjunga med tills rösten inte orkar mer, och bara känna. Det blir fjärde gången jag ser henne då, och jag längtar verkligen! Någon mer som ska dit? 
 
Dom här bilderna fotade jag senare samma sommar, när hon var på Gröna Lund. Gillar dom!

Busigt glad i hela kroppen

Senaste tiden har jag känt mig sådär onormalt glad! Eller ja, onormalt för mig, då jag tidigare mest känt mig liten och grå. Jag kan inte minnas när jag kände mig såhär bubblande lycklig, som jag känt mig speciellt nu i helgen. Det liksom pirrar i hela kroppen och jag blir typ busig, rastlös, och typ kär i livet! Uppskattar allt det lilla. När jag är jag, och inte en skrymplig version av mig, så är jag egentligen en väldigt busig, engagerad och glad människa. Det lyser igenom ibland, men jag vill att det ska synas och finnas där jämt! Jobbar på det. 
Jag hoppas verkligen det håller i sig det här, att jag inte springer in i en totalvändning och livet känns grått igen. Det behöver jag inte, det har varit grått så länge. 

Idag är ryggen på strejk och jag känner mig matt i kroppen, men ändå på ganska bra humör. Det måste vara solen, vet ingen annan orsak?

Ska jobba klart, äta mina pannkakor jag tog med som lunch och sen åka ut till min favorithäst Exet! På torsdag kommer hovslagaren, och sen kan jag börja rida honom. Åååh fan va fint!

Lyxat till det

Pannkakor och TVD. Behöver jag säga mer än att jag haft en otroligt skön (och god) söndag?


Fika i vårsolen

Vi har fått bort och stolar ute på våran lilla veranda, så idag passade jag på att sätta mig där ute och fika, innan jag satte igång med dagens sysslor. Sjukt mysigt, vindstilla och värmande sol.. Alltså våren, välkommen!! Seriöst allihopa, se till att njuta av det nu, sitt inte och häcka i ett mörkt rum framför tv'n! Det är ju hur härligt som hels ute :D
 
Är lite bitter över att det inte blev något utav någon av mina planer idag, så jag är just nu fast hemma med sysslor. Funderar dock lite på att ta en powerwalk bort till Exet, eller låna cykeln, men samtidigt är jag lite för bekväm ;) Tar ju ändå hela 45min att gå bort dit, haha! 
 
Nä, vi får se hur det blir.. men några meter bort till soptunnorna får jag faktiskt släpa mig. Kan ju inte låta Felix komma hem till det kaos jag lovade att ta hand om - livet som sambo!

Lördagspyssel

Felix är på gymmet en stund, och jag är ensam hemma. Ska egentligen städa, men chilla i sängen är betydligt mycket skönare! Fast nu låter jag som värsta slackern, vilket jag inte är. Lagar faktiskt mina trasiga kläder samtidigt, då jag äntligen köpte nål och tråd härom dagen.. Är man inte rik och kan köpa nya plagg - då är det bara till att laga! 
 
Haft en superdag utöver, en ordentlig sovmorgon med frukost på sängen (aaah lyx!!) och sen bara haft det mysigt här hemma. Idag är den 14e, det vill säga en dag viktigare än alla andra. Idag är våran dag. Myskväll, mysmiddag och sen Ben & Jerry Cinnamon Buns i sängen framför film. För mig låter det som perfektion :) 
 
Hoppas ni andra får en superkväll, och superhelg också!
Är ganska bra på att sy/laga ändå, när jag är fokuserad :) Fick lov att laga skinnjackan också.. jäkla hundskrälle!

Födelsedagspållen

Är på ridskolan, utan dator, och ska hänga här ett tag.. bloggar mer sen, med ordentliga bilder från idag på födelsedagspållen. Ni får överleva med bilder från kameran, fotad med mobilen, tills jag kommer hem! 

Nu är jag hemma, och har fått mat i magen. Hemmalagad fredags-pizza, ah men mums liksom. Är på allmänt bra humör, och har varit det hela dagen. Fredagen den 13e, my as! Vaknade glad, hade kanske några få irriterande stunder, men annars har det varit ett leende på mina läppar dagen igenom. 
 
Att jag fick vara med min favoritpålle en sån här fin dag, och dessutom fira hans födelsedag på bästa sätt - mys och morotstårta - gjorde det ju lite finare. Förra året kunde jag inte fira honom, fick då önska honom grattis på avstånd, så i år kompenserade jag med en god tårta. Det bästa till den bästa <3
 
Visst vart den fin? ^^ Kan säga att den uppskattades i alla fall, gottegrisen!

Som gula fisken i Hitta Nemo

Jag och Felix har en liten deal, han lagar mat och jag diskar. Det var lite av ett pest eller kolera val, för min del. Han gillar att laga mat, det gör inte jag. Jag kan inte laga mat heller för den delen, men diska är ju inte kul heller, alltså. Men nu står jag här med disken som min uppgift... eeeeh, det finns ju roligare saker att göra än att diska, och extremt lätt att tappa fokusen. Det hände idag!
 
Så idag hände det här, jag upptäckte hur vackra bubblor kan vara och insåg att kameran var nyladdad. Kan tala om att vattnet gick från varmt till att vara fisljummet när jag kände mig nöjd, haha! Gillar bilderna faktiskt, tycker dom blev lite läckra! Den översta är min favorit, vad tycker ni om bilderna? 

Machar den blå himlen

Är hemkommen nu, och på lite bättre humör! Var hos fina Exet, och bestämde mig för att longera idag, för någon promenad var jag inte alls sugen på. Longera har dock aldrig varit våran grej tidigare, antingen har han spunkat och kastat omkring huvudet i valfri gångart, eller så har jag fått jaga igång honom för att han ens ska trava, vilket inte alltid funkat ;) Men idag var han superduktig, och bara några få ryck, haha!
 
Planen är typ att få igång honom, så snart hovslagaren har varit ute. Sålänge får promenader och longering funka bra, mjukstart liksom :) Känns lovande i alla fall när han var så fin idag och imorgon blir det en promenad! Jag tror inte vi kommer ta oss tillbaka dit vi var för 1,5 år sen, men sen är han ju också äldre nu. Skulle vara kul att bara träna lite tillsammans och ha sådär kul vi brukade ha det, igen :) 
 
Piffade till det lite extra och matchade den fina blå himlen idag. Snyggaste tjockisen i stan!
 




Förälskad i dessa rosor

I söndags skulle mamma och pappa komma förbi, för att kolla på kojan. Jag visar så stolt upp vårat fina hem, vi har det ju så bra här... men INTE utan att ha blommor hemma! Växter gör ett rum så mycket levande, och sen är det ju så fint! 
Så i söndags då, så var det bara till att köpa hem sig en bukett (då jag tyvärr lyckats döda tulpanerna jag fick) nere på konsum. Inte det bästa utbudet precis, men tillslut valde jag dessa gul/orangea rosor, som var lite halvtråkiga. Men bättre än inget, eller hur? 
 
Nu några dagar efter, däremot, så är dom så sjuuukt himla fina! Dom har slagit ut och blivit superstora, och fyller verkligen ut vasen. Är lite förälskad i färgen också, även om det inte är någon storfavorit egentligen. Dom står perfekt där på vardagsrumsbordet med koppar-fruktskålen och lyktorna. Åååh helt lyrisk!! Stackars Felix dock som dag efter dag får höra hur otroligt fina mina blommor är... undrar om han hoppas på att jag snart ska ta livet av dom också. Haha
 
Var tvungen att kolla upp sånt där blomsterspråk också. Gula rosor betyder "Jag är välbeställd", vilket jag inte skulle vilja säga stämmer, men låtsas kan man ;)

Strömavbrott

Tänkte vara duktig och blogga ordentligt när jag kom hem, men jag möttes av ett kolsvart hus utan ström. Jädra skit! Det är pga att dom bygger ut järnvägen hör precis där vi bor. Ironiskt egentligen, när jag bodde hemma så byggde dom på järnvägen där, och nu när jag bor här så bygger dom här. IRRITERANDE. Och varför kan man inte göra det som tvingar dom att stänga av elen, typ på dagen när det är ljust.. eller på natten när alla sover? Istället för när folk kommer hem och ska laga mat? 

// hungrig. 

Men ganska mysigt med tända ljus

Glammigt

Sitter på en halvtrasig  trädgårdsstol, mellan skuggorna från träden, och gottar mig i den härliga solen som våren bjuder på. Missade bussen tidigare, och jag har ingen micro på jobbet = kalla köttbullar och kall pasta... men jag har det rätt bra ändå. Idag är humöret på topp!

Inser dock att jag måste kolla upp lite tips på lunchlådor som kan ätas kallt. Pastasallad (utan sallad) är inte så kul alla dagar i veckan ;)

Dreamteam

Idag fotade jag ett av mina favoritekipage. Dom kanske inte är störst bäst och vackrast, men fasiken vilket team dom är! Lille Ludde och Madde, som tillsammans krigat mot dom stora hopphästarna och vunnit, just för att dom är ett sånt jäkla team. Det är en fröjd att se en ponny som Ludde, som "ser ut att inte ens kunna trava över bommar" men som trotsar det och krigar över hindrena för att han älskar att hoppa, och för att han älskar sin matte. Madde som är en så sjukt fin människa också, en av dom härligaste som jag har fått lära känna. Dom två tillsammans - ett riktigt dreamteam!

Våran vakthund

Eftersom Doby fortfrande bor heltid hos mamma, och resten av familjen, så är det bra tomt här hemma. Inga djur alls, det känns konstigt för mig som växt upp med djur hemma, sen jag var nyfödd liten knodd. Katter, fiskar, kaniner och sen vovve... och här? En fluffig kudde bara. Haha.
 
Men vem vaktar huset då om vi inte har stora stygga nallebjörnen här? Jo det kan jag tala om att det gör denna herren som jag hittade på en loppis nere i Skåne, för ca ett år sen. En riktigt fulsnygg prydnadshund som fått flytta in i fönstret, där han har full koll på vilka som kommer och går här ;) Visst är min ailienhund läcker?

lite bilder o så

Igår var jag på ridskolan och hjälpte till på klubbhoppningen. Det kändes konstigt att inte vara med och tävla, saknar det så galet mycket, det där att hoppa. Älskar att hoppa ju! Istället fick jag se dom duktiga eleverna från ridskolan... och även fota lite! Vart inte så många jag tyckte var bra, har bara ett litet objektiv nu då jag lämnat tillbaka det jag lånade. Men några helt ok ändå! 
 
Fotade även lite mer utöver hoppningen, det var en så otroligt skön vårdag igår :) Och idag med för den delen! Herregud, fattar ni att våren typ är här alltså?! Älskar det!

Dålig

Rubriken får stå för många olika saker. Dålig på att blogga. Dålig på att ta tag i måsten. Dålig på att fota. Eller just nu känner jag mig värdelös när det kommer till fotograferandet. Som att jag inte längre har någon koll, på inställningar, ljus eller någonting. Det blir bara skit. Försöker rädda i ps, men det fortsätter se ut som skit. Dålig på photoshop. Självförtroendet på topp! Liksom, det man annars vet att man verkligen kan, det kan man inte alls. Ser "amatörer" eller "hobbyfotografer" som ba lägger upp riktigt fina bilder, och jag ba... blööööh. Vafan, ska börja fota på auto?
 
Sen är jag ju allmänt trött också, kanske det drar ner självförtroendet lite. Skärpning. Borde troligtvis sova, sen vakna och rocka nya veckan... och inte komma undan med försöka duger.
 
SKA börja söka lite jobb. 
SKA fota mer. 
SKA ta tag i körkortet. 
SKA våga satsa på mig själv.
SKA vågs tro på mig själv.
 
BORDE verkligen sova nu. 
 
Har ett gäng pruttiga bilder som jag kanske vågar lägga upp här, men jag orkar verkligen inte idag. Ska stänga ner datorn, slänga av mig kläderna och krypa ner under täcket. Imorgon är det måndag och då orkar jag verkligen inte vara trött! Sovmorgon har jag ju inte hunnit unna mig i helgen liksom, så 8h sömn innan jobbdag vore ju ok. Typ. Ah men godnatt då! 
Min favorit får stå för bilden <3

Snurrig

Min hjärna sammarbetar inte, ingenting går ihop i huvudet och jag kan inte fokusera. Typ det här inlägget till exempel, tagit minst en halvtimme för en mening. Bra! Jag tar upp telefonen, kastar bort den, stirrar, tar fram ritblocket, lägger bort det, kollar in i kylskåpet, sätter mig på sängen igen, stirrar. Ja, förvirrad. Men lite huvudvärk på det...
 
Är rädd för att bli sjuk, orkar inte det (även om det verkligen skulle vara skönt att bara chilla hemma.. hehe), men jag blev helt utmattad och snurrig när jag promenerade hästen på jobbet. Och nu är jag snurrig i huvudet. Tycker inte om det alls! 
 
Nej, jag ska fortsätta kolla på TVD, ta en värktablett och försöka få fatt på huvudet.

Lilla prinsessan

Hur fin var hon inte helt tävlingsfixad? Sötis! Älskar färgen som bruna hästar får när dom är rakade, läckert! 

Jag satt kvar!

Lite tokigheter, men in the end visade det sig att vi vart godkända ändå :) dutti pålla var hon, jättefin på framridningen och lite fjompig på banan.. men söt (!!) var hon i alla fall :)

Oops

Hehehe ne vadå, vara vaken till 3 är väl inga konstigheter? Speciellt inte när man ska tävla dagen efter! Just ja, det glömde jag säga... imorgon startar jag Loppan på ridskolans klubbdressyr. Haha lagom spännande, och helt utan förväntningar. Ska i alla fall bli sjukt kul att tävla igen, har fixat och trixat idag med henne :) Tävlingsfix är mysigt! 
 
Sover själv för första gången i kojan inatt, lite ensamt och sådär, men tvn håller mig sällskap ikväll. TVD har rullat på här och jag har moffat lite chips. Alldeles lagom trevligt har det ändå varit utöver ensamheten :) Fixat lite på en ny hemsida också... så ah.
 
Eeeeh är lite för trött för vettigt inlägg, men ja :) borde kanske sova, haha...

När jag och Makur tävlade i höstas