Nu taggar jag hopplektion

Fast det är typ markarbete idag.... men jag är taggad iaf! Sålänge jag får Z dvs ;) 

Kommentarer
Postat av: Antonia

Fina bilder och intressant blogg! :)

Du rider på HBRF va?
Tycker nämligen att det verkar vara ett väldigt fint och trevligt stall, och funderar lite (dock en så länge bara på tankestadiet!) på att byta dit. Men har lite frågor, nämligen dessa;

- Jag är 17 år, 162 cm lång och väger +/- 55 kg. Korta ben har jag också. Jag trivs bäst på hästar mellan ca. 140 - 160 cm i mkh. På HBRF, vad skulle jag utifrån ovanstående få rida då? Ponny eller storhäst?
- På HBRF, har ni "mycket" klubbtävlingar och sånt då? Säg att man är intresserad av att starta LC dressyr, finns det möjlighet att få göra det åtminstone en 2-3-4 gånger/år? :)
- Använder ni er av mycket hjälptyglar (OBS! Räknar inte martingal som hjälptygel i den meningen). Alltså är det t.ex. så att mer eller mindre alla hästar som går på M3 nivå har någon form av hjälptygel (snodd, chambon, thideman etc.)?
- Gör ni "mycket" övningar på lektionerna? (Alltså typ lägger volter, gör någon serpentinbåge eller så?) Eller rider ni mest runt på fyrkantspåret, varv efter varv efter varv?

Tack på förhand!

/Antonia

Svar: Hej!Ja precis det gör jag :) kul att du tycker det!

vi har ju några fina d-ponnys, och finns tjejer i din storlek som rider dom, men vill man inte rida ponny så har vi även fina mindre storhästar (och stooora storhästar ;)), allt beror nog lite på vad för grupp du rider i och vad instruktörerna känner att du skulle passa bäst på :)

Vi har blåbärshoppningar för dom som inte går i hoppgrupp och klubbhoppningar för dom i hoppgrupp, och sen ett gäng blåbärs och klubb-dressyrer (där får alla vara med). Den här hösten har det varit 1klubbhopp, 1blåbärshopp och 1klubbdressyr... än sålänge! Tror att det är 4 "tävlingar" kvar i år :) Så vi har ett gäng tävlingar lite utspritt, på båder våren och hösten!

Vissa storhästar har tiderman.. tror dock bara att det är en nu!? sen så får vissa ponnysar ha gummisnodd med småbarnen som inte riktigt klarar av dom piggare som drar upp huvudet. Men inte så ofta vad jag vet, det tycker jag är bra! :)

Eftersom jag rider i specialgrupp så vet jag inte hur det ser ut i vanliga grupper... men det är absolut inte bara varv efter varv, svans i svans! Sen beror det ju på vilken nivå man ligger på, det anpassas väldigt mycket :)

Hoppas du fått något klokt ur mitt svar ^^
Marie Krüger

2014-10-23 @ 01:32:49
Postat av: Antonia

Åh, tack för det väldigt utförliga svaret! :)

Men det låter jättebra! Låter "perfekt" utefter mina värderingar och tankar också. Var mer att jag ville veta om det var några "ytterligheter" eller så (typ att jag enbart skulle få rida B-ponny alt. 170 cm+ hästar, om alla gick med hjälptyglar och man inte gjorde "någonting" osv.)
Nej, men jag ska prata med mina föräldrar så får vi se vad som händer! :)

Och återigen, tack för ditt utförliga svar!


Svar: Vi har typ bara 3st 170+ hästar, men som sagt så är majoriteten av våra hästar väldigt snälla :) jag på 163cm rider liksom en av dom, men känner mig inte liten ändå! Sen så tycker jag att ridlärarna lyssnar bra på vad gör slags hästar man gillar, och vi har många olika personligheter :)

Kul om du börjar, själv har jag ridit där sen jag var 6 år ;)
Marie Krüger

2014-10-24 @ 23:29:25
Postat av: Antonia

Åh! Låter ju bra! :)
Jo, var där och "anmälde" mig idag också, så ska börja rida i en grupp på fredag kl. 17.00 fr.om. 28/11, skulle tydligen vara någon grupp med blandat stora ponnyer/små hästar och folk i min ålder. Känns jättebra såhär på förhand i alla fall! :D

Svar: Vad kul! Lycka till :)
Marie Krüger

2014-10-28 @ 23:12:10
Postat av: Antonia

Aa! Tack! :D

2014-10-29 @ 15:19:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback