2 works in progress

Har börjat komma in i målandet nu, lär mig helatiden. Det är kul! Den vänstra är nästan klar, men jag får inte riktigt till bakgrunden och lite annat, så jag väntar lite tills jag kommer på hur jag vill fortsätta. Började på en ny bara för att min kreativitet var rastlös, men har bara börjat på grunden så den är inte mycket för världen ännu :) 

Jobbar på det, går framåt :)

Lortigt

Nikon D700 / Tamron 70-300 1:4-5.6
 
Kolla på dom här bilderna från Solvalla, hur lortigt ser det inte ut? Haha. Var hejaklack när min gotländska kompis Sofie var där och körde monte med sin pålle, vilket iof gick mindre bra, men jag har aldrig kollat på trav så det var lite kul ändå. Är impad av hur snabba hästarna är (och lite ledsen över en blodig mule som jag såg.. men det är inte min buissness!) och jag måste säga att det var sjukt stort och läckert på Solvalla! Fontäner, blommor och grejer. Men vad tror ni? Viktigt att hålla munnen stängd om man sysslar med denna sporten va?

Emmie & Lord Dino

Nikon D700 / Tamron 70-300mm 1:4-5.6
 
Hade helt glömt att jag följde med när duktiga Emmie var iväg och tävlade i slutet av maj. Fina ekipaget, Dino är så snygg! Förredetta hopphäst egentligen, men med hans och Emmies jävlar annama så har domlevererat stenhårt på dressyrbanorna - sjukt impad av dom! 

Tyvärr så hade jag endast mitt värdelösa objektiv att jobba med, men man får göra det bästa av situationen. Skulle såååå vilja äga ett sånt objektiv jag brukar låna ibland. Men det är inte billigt, det här.. ska börja samla på stenar istället!

preparations

Nikon D700 / Nikkor 50mm 1.4 & Nikkor 70-200 2.8
 
Medan förtefotografen var och fotade bruden och hennes förberedelser, så lämnades jag av hos brudgummen. Det var lite nytt, fokusen brukar kanske ligga mer hos bruden vanligtvis, för det finns ju typ mer att fota där. Grabbarna sprang ju mest runt i kalsonger och drack skumpa, fram tills ca 30min innan taxin kom. Så där stod jag och fotade samma klocka och samma skor i 1h först ;) haha.. Men jag älskar kontrasterna mellan den svarta kostymen och den vita skjortan, när man får göra dom svartvita. Skarpt!

Just married

Nikon D700 / Nikkor 70-200 2.8
 
Bilder från mitt första bröllop, där jag var andrefotograf. Riktigt kul men ny erfarenhet, sög åt mig av inspirationen och hoppas på fler chanser att fota bröllop! Härligt par med härlig energi, bilderna blev riktigt bra och jag har äntligen fått klartecken att använda bilderna till min portfolio. Topp! Har så många bilder, så det är svårt att välja dom bästa.. dom här är precis när dom kommer ut från kyrkan, nygifta. Älskar bokhen som blir av riskastningen, översta bilden är lätt en favorit från dagen :) Vad tycker ni, godkända bilder för att vara mitt första bröllop?  


Lilla humlan

Häromdagen så försökte jag fota humlorna som surrade runt bland syrenerna, men med ryggskott och hård vind gick det verkligen inte så bra. Sanningen är att jag tycker humlor (och allt som surrar) är riktigt obehagligt, men när jag har en kamera emellan så är det faktiskt lungt! Allt för en bra bild va? ;) Men lyckades få två bilder på en humla som ser stenhård ut, haha. Ååh älskar lukten av syrener dessutom, lukten av försommar!

End of friendship

Jag och min kropp, det är där vänskapen har tagit slut. Jag har så ont, alltså helt sinnes ont, att jag knappt kan sitta eller stå. Min rygg alltså, vill inte veta av den längre, bortskänkes till första villiga!!

Funderar på om det är ryggskott, påriktigt. Låter som en 80årig kärring när jag säger så, men jag har faktiskt haft det förut. När jag var 17 (!!!!) år. Äckligt ont gör det, men man blir beordrad att röra sig men det är inte så lätt när man inte kan gå klokt. Just nu, om jag verkligen måste gå så ser det ut såhär: ankstjärt, vänster höft upp och fram, vänster ben rakt och så haltar jag fram så. Så sexigt. Så ergonomiskt. 

MEN kära medmänniskor, jag är påväg till kiropraktorn! Tackar högre makter att han hade tid idag, för om jag skulle behöva stå ut med det här genom helgen så säger jag upp mig, gömmer mig i ett hörn och gråter! Är lite arg på min kiropraktor som gått i pension, men idag tar jag vilken jävel som helst - bara han kan fixa mig!!!

Så ah, blogg och livet har inte varit högt prio. Nr 1 för mig har vart att sitta/stå/ligga i icke smärtsamma positioner... haha 

Svimfärdig

Jag ligger i sängen med en kudde bakom ryggen, dagen har varit sjukt rolig, men tortyr samtidigt. Har så ont att jag blir snurrig när jag står. Min kropp mår inte bra... men jag är fett glad!

Idag har jag varit fotoassistent på ett bröllop (andre fotograf), det var riktigt kul och jag sög åt mig av den nya erfarenheten! 

Fota i kyrkan är inte min grej, tycker det är lite tråkigt, men resten är riktigt schysst faktiskt :) hade perfekt väder tycker jag (förutom när det började dugga lite) då det var ljust men inte direkt stekhet sol. Lagom liksom! Ska bli riktigt kul att kolla bilderna sen :)

Nu ska jag vila ryggen, skriver mer sen

Härliga dag!

Redan fredag, asnajs! :))))) Sajk, vet att det är torsdag, men jag är ledig imorgon då min lillebror tar studenten. Win! Plus att solen lyser så det känns liksom sådär fredags-glassigt (ooh supersugen på glass nu) alltså jag går runt i t-shirt och är riktigt bekväm. Ja nu mörkat det att sommaren rullar in!

Till skillnad från igår när himlen öppnade sig, när jag satt på cykeln till bussen. Mina byxor var så blöta att det inte ens syntes att dom var blöta. Hua! Tur att jag fick låna andra av chefen xD 

I övrigt rullar allt på bra! Övningskörde hela vägen från Tyresö och hem igår, utan extrema paniksituationer... Bara 2-3 motorstopp och panik dom 2 gånger jag behövde byta fil. Haha fasiken det är onajs!

Idag känner jag mig sådär asbra! Ska hem till päronen och frisera hunden, sen hem till oss och fortsätta storstäda (bara för att det är soft att ha det fint hemma), skicka bilder till kunder och träna på att fota med blixt inför lördagens fotoassistent-jobb :) finfin fredagstorsdag!

Kissnödig

Jag ska på intervju, och jag är toknervös. När jag är nervös blir jag kissnödig, så här sitter jag och kniper... Är taggad och skräckslagen på samma gång, för jag förlorar min förmåga att tänka och pratar när jag ska på sånnahär viktiga saker. Är millimeter ifrån att bryta ihop av nervositet och ibland känns det som att jag ska börja gråta för att jag är så på helspänn. Haha, FÖFAN MARIE, SLAPPNA AV! 

Okej. Jag ska inte gråta. Jag ska inte kissa på mig. Jag ska inte snubbla på tungan o tappa förmågan att prata. Jag ska inte fnissa nervöst när jag är nollad i huvudet. Jag ska inte få ett "resting bitch-face" när jag försöker se lugn ut. Jag SKA leverera. Jag SKA visa den bästa sidan av mig. Jag SKA fixa det här. 

Andas in. Andas ut. Återkommer senare!
Inte såhär stencool just nu...

Glenns Orkester

I början av maj blev vi bjudna att se Glenns Orkester inne i stan. Jag hade ingen aning om vilka dom var, men Felix har sett dom sedan han var jätteliten, så jag följde snällt med :) Haha nu i efterhand skulle jag väl säga att dom är lite som en vuxen-version av smurfarna. Gör covers på låtar och byter ut många ord till sitt namn "Vi vill ha Glenn! Vi vill ha Glenn! Vi vill ha Glenn! Och det vill vi nu!" Haha lite löjligt kanske, men ah det var en trevlig kväll faktiskt :) Började med tapas till middag och sen drog vi vidare till konstert-stället där vi drack goda drinkar innan Glenn gick upp på sen. Bra kväll, trots att jag var galet trött efter ett fotojobb och en lång dag :)
 
Fotade lite under konserten

Hoppa Loppan

Igår så hoppade jag Loppan, 4e gången nu, och det går redan mycket bättre! Planen är att hoppa henne på klubbens tävling nu på söndag, inte särskillt högt eller så. Bara för kul liksom :) Är superglad att jag får äran att hoppa henne, hon ger verkligen en härlig kännsla när hon svävar över hindrena, hon tycker det är toppen verkligen. Gillar henne, även om hon är ett litet sto ;) 
 
Nu börjar vi hitta varandra, och avstånden, bättre. Förut så var majoriteten av hoppen alldeles för nära, och rakt upp. Redan nu så börjar hon hoppa mycket jämnare, och vi får upp flytet bra, såklart stöter vi på svårigheter ibland, men frammåt går det :) Hon inbjuder till en naturligt bra sits över hindrena, och eftersom hon är så hoppglad och bra på att lösa situatiner så höjs även mitt självförtroende mot och över hindrena. 
 
Igår så fick vi ett stopp, efter att vi hade höjd. Jag har länge haft, och kommer säkert länge ha, en spärr i huvudet som stoppar mig ibland. Typ, tittar på hindret och vägrar innan vi ens hunnit fram, utan att jag märker det själv. Men faktiskt! Jag tycker det var sjukt bra att hon stannade, för jag får absolut inte ta henne för givet, och jag måste skärpa mig och fokusera ordentligt när jag rider. Hon kan ju inte alltid rädda situationen liksom, duktigt häst! Efter kom vi igen, och satte en superrunda, för att jag fokuserade ordentligt :) Är sjukt nöjd med henne, och det känns sjukt bra inför helgen. Hoppar 70-80, ska bli asnajs att tävla hoppning igen!

 

Dåligt första intryck

Är det någon mer som vaknade tidigt imorse, hörde det högljudda regnet mot fönstret och bara kände att man ville gömma sig under täcket och hoppa förbi den här dagen? Det gjorde iaf jag! Regnet har gått förbi nu, solen tittar fram, men jag hade förväntat mig mer av junis först dag. Faktiskt. Inte fullt imponerad av att börja dagen med att cykla till bussen i sånt ösregn så att regnbyxorna läckte igenom. Haha, usch!

Spänningshuvudvärk på det, så positiva ligan är jag inte med i... men jag har en schysst vecka framför mig, så försöker se framåt! Längtar mest efter att värktabletterna börjar verka dock ;)

Har jobbintervju, övningskörning, lillebrorsans student, fotoassistent-jobb och hopptävling att se fram emot denna vecka. Tror det kan bli bra, håller tummarna extra hårt för tisdag, lördag och söndag!!!

Screenprints från igår, på otroliga lilla Loppan! Ska skriva lite om det - senare, och bjuda på en film från hoppepasset :)