Höstsolen

Jag bara njuter så himla mycket av den här mysiga höstsolen vi har just nu, och hur den gör alla träden alldeles gyllengula. Det är såhär som jag vill ha det nu när sommaren har tagit semester, jämt! Ok om det verkligen måste regna, men då kan det få göra det på natten.. Heh. 

Just nu väntar jag på en buss som inte vill dyka upp? Påväg till en sk "jobbintervju", eller något liknande. Skulle verkligen behöva det då extra timmar är extremt viktigt just nu, eller borde nog säga att pengar behövs det mycket av... Typ. 

Ahja, får se om jag ens tar mig dit! Bussen står inte ens med bland realtidsinfon så är lite nervös att den var tidig :s 

Sömntuta

Igårkväll fick Felix bära upp mig till sängen, vilket nog är det enda jag behöver säga för att förklara hur trött jag var. Inte som att jag har världens jobbigaste dagar, men jag har ingen ork riktigt som räcker hela dagen ändå. Efter en rätt jobbig (men lyckad) hopplektion så har jag helt slut på bränsle!

Hopplektionen igår var iaf ett markarbets-pass, samma övning som vi red i fredags fast utan hindrena. Så jag hade ju redan koll på det ;) men det där med byten är inte lätt tycker Zetra.. Men några fick vi till ändå, och tom när vi missade att byta över hindret så lyckades vi efter (även om det krävdes lite bocksprång först hehe). Är överlag nöjd med honom för han kändes fin och lydig :)

Kom precis fram till jobbet, fokus nu och mer blogga sen!

Bilderna från klubbdressyren

Foto: Jennifer Johansson

höstpyssel

Kände mig kreativ idag och ville sätta mig och pyssla med någonting idag. Naglarna behöver inte förfinas riktigt ännu (är så sjukt nöjd med dom!) så då tänkte jag att lite höstpyssel skulle passa perfekt! Sagt och gjort, tog mig ut och plockade upp alla dom färgglada lönn-löven jag kunde hitta, för att göra en lövros-bukett. Lite thé och choklad på det, med höstsolen som lös in genom fönstret... Haha nu låter det helt cheezy, men det var verkligen sjukt mysigt :D Blev dessutom ganska nöjd med buketten, synd bara att löven antingen är för torra eller så är dom helt prickiga... men "make it work" liksom!
 
Vad tycker ni om resultatet? Perfekt alternativ till blommor på bordet nu när hösten rullar in. Blir spännande att se hur dom blir när dom torkar lite :P

Jag tycker om dig fina älgen <3

Foto: Jennifer Johansson
Fler bilder kommer imorgon :) Gillade den här så mycket, ville visa den nu!

Då kan det bara bli bättre

Hahah alltså dagens tävling. Vart ska jag börja?
 
Kan säga att jag inte gav mig själv dom bästa förutsättningarna, somna typ 4 och vakna försent varav min bästa pojkvän fick köra mig (Felix, läser du - du är BÄST!). Väl i stallet så mådde jag bara kass, alltså riktigt. Skulle knoppa men fick pausa efter var tredje knopp, haha, då är det inge bra. Hade guldmänniskor som hjälpte till, utan dom hade jag inte klarat det alls!
 
Innan jag hoppade upp så stod jag dubbelvikt, sämsta starten där, men pokerface on och jag gjorde mitt bästa iaf :P Hann bara rida ca 20 min, hade behövt iaf 35 min på framridningen... men vi gjorde det bästa av situationen och körde. Såg precis videon och det syns att jag inte var helt med, ser jättespänd ut osv men Makur var ändå väldigt fin tyckte jag :) 
 
Fick ändå ihop 64% och känner såhär - klarade vi det idag, med sämsta förutsättningarna... då kommer det gå grymt på lokaldressyren den 12e. TAGGA!
 
Haha orkar inte utvärdera så mycket mer, är helt slut och har legat o sovit 4h nu på dagen. Behövdes!
Bästa grannen var där och fotade, så hoppas på många fina bilder på Makur (för anar att jag inte kommer vara så fin... ) som jag kan visa er sen :)) 
 

Småfix

Igår så hade jag massvis med egentid, då F var iväg med grabbarna. Passade på att fixa naglarna lite och blev riktigt nöjd! Synd bara att jag gick o la mig innan det hade torkat ordentligt xP sämst! Dom har lite tyg-mönster på sig nu.. Hah. 

Har varit i stallet idag och fixat lite inför morgondagens tävling, bland annat ryckt Makurs man. Kan säga att det verkligen behövdes! Har även gjort en bukett av sånnadär lövrosor, och putsat utrustning. 

Men nu sitter jag på TacoBar med Felix, ska käka lite och ikväll är det fest. Finfin lördag :)

Hoppkurs på Zetra 26/9


Ros av lönnlöv

Om nu löven ska ramla av träden o ha sig kan man väl ändå göra något fint av dom? :) ååh så nöjd över att jag äntligen lärt mig göra en lövros!!

prata-i-telefon skräcken

Att ringa personer man inte känner, det måste vara bland det jobbigaste som finns. Speciellt nuförtiden, när jag bara jobbar i min ensamhet 3h och sen åker hem och är där i min ensamhet. Mina sociala fördigheter har försvunnit helt, dom var inte ens särkillt stora innan, tänk er nu! 
När jag pratar med folk jag inte har någon personlig connection med så blir jag stressad, och snubblar på orden. Då får jag panik och börjar stamma typ, kan inte prata klokt utan bara spiller ut ord. Tillsist låter det som på min röst att jag är påväg att börja gråta. FATTAR NI då hur hemskt det är för mig att ringa ang ett jobb? När man vill framstå som mest självsäker. Gaaah.
 
Det som är värre är nog dock att jag tog modet till och ringde..... inget svar. Haha typ ironiskt, bara för att jag vågar så går det inte. Sen kommer tjejen jag försökt nå säkert ringa tillbaka vid sämsta möjliga tillfälle (igår ringde hon tillbaka när telefonen precis dött..) så allt kommer gå åt fander hela grejen. 
 
Ska man skratta eller gråta? (oavsett så kommer det ju låta som att jag börjar gråta ;) heh)
 
Äsch får försöka senare, nu ska jag nämligen åka iväg till ridskolan, idag igen! Denna gång är det hoppkurs som gäller, har såklart önskat Zetra :))) bästa! Ska bli kul, även om jag är den enda (?) i gruppen som tränar hoppning regelbundet. Alla extra timmar på hästryggen räknas.

Knäpp i hela huvudet

Efter ridlektionen idag drog jag med mig Felix ut och sprang.. var pigg i kropp och huvud, och det var uppehåll, så jag tänkte varför inte? Eeh ångrade mitt beslut ganska snabbt, var mer mör i benen än jag trodde och ryggen var öm. Men vafan, jag krigade på! Duktigt :)

Ridlektionen gick iaf stundtals bra ändå, Makur tjurade ihop men mot slutet började vi hitta varandra och en ridning där han gick lugnt ich balanserat. Ett bra ridpass inför söndagens klubbdressyr.  
Jag får bara försöka låta bli att hamna i det läget där han springer på för att det är bekvämt, då bråkar han inte... Men han bråkar inte heller när jag hittar en bra form osv. Ah, det kändes bra idag iaf!

Kroppen hänger med i framstegen också förresten, nu kan jag sitta ner ordentligt utan att behöva släppa stigbyglarba först. Kul! Typ... känner mig starkare. Love the feeling!

LB:1 på söndag, första dressyrtävlingen på evigheter. Wish me luck :)
Senaste dressyrtävlingen, då fick vi en gulblå :)

Embraced by autumn

 
Här är den, senaste teckningen. Haha hittade jättemassa missar när jag skulle lägga upp bilden, detaljer jag glömt skugga.. var nog lite trött igår :P Men fixade det lite snabbt i ps. Kvalitén suger btw, för jag har ingen scanner utan det är att fota som gäller!  Så ah....
Slarvat jättemycket med den här känner jag, ändå är jag ganska nöjd :) Gillar ni den?

Frusen

Har suttit uppe på rummet i över 3h nu, inlindad i en filt. Har inte haft så stort behov av att flytta på mig, fokusen ligger just nu bara på den nya teckningen. Ser lite missar osv, men tror den kan bli riktigt bra ändå! Den har lite djungel-feeling över sig tycker jag, fast med höstlöv. Ett gäng detaljer kvar att pilla på, det tar sin tid. 

Vet inte riktigt vad jag gav mig in på förresten, när jag frågade Felix tidigare idag om vi skulle ut och springa nu ikväll... haha jag fryser ju när jag är inne! Men det är bara att bita i det sura äpple, så kan vi med gott samvete äta indiskt ikväll :)

Bjuder på en sneekpeak på teckningen ;)

En vanlig eftermiddag

After work, men inte så party. En till regnig arbetsdag denna vecka, dock inte lika extrem.. men som Motizami skulle säga "Jag tycker inte om kiss regn från början" hehe
 
Just nu sitter jag dock inomhus i värmen, omringad av en mysig filt och äter lite mellis. Har lite min standard-eftermiddag just nu där jag kommer hem, placerar mig i soffan med något gott och kollar på project runway. Det har inte börjat än så just nu underhålls jag av Hells Kitchen istället, vilket också är helt ok :)
 
Påtal om mat förresten:
- Igår åt jag blodapelsin för första gången någonsin. När jag var liten vågade jag inte äta det pga namnet, och det satt kvar i mitt huvud som att jag inte tyckte om blodapelsin.. Trodde igår att det var en vanlig apelsin jag skar upp, men icke. Men vet ni? Det var ju skitgott!!!
- Jag äter ju inte fläsk, bacon osv.. gris alltså. Men jag älskar typ choritzo-korv, salami och leverpasten. Tror ni inte att typ alla som ser mig äta det bara "men Marie, du vet väl vad korv är gjort av?" HÅLL KÄFT. Jag vet, men jag lever i förnekelse.

work in progress

Satte mig och fortsatte på teckningen jag startade på häromdagen. Kom inte långt då, men i skrivandes stund är jag redo att börja skugga. Får se hur den blir i slutändan, men det blir nog bra! Det är lite som en efterföljare av den här teckningen. Men lite anpassad efter säsongen vi vandrar in i just nu - hösten. Brukar sällan fylla upp hela pappret, men nu jädrar är det full! Inte en vit yta, kan bli ballt, vi får se :)
Vad tror ni än så länge?
(Har hunnit lägga till mer efter bilden togs)

Mellis är min favoritmåltid!

Har precis satt mig i soffan med datorn i knät, för att ta tag i lite saker. Bilder som ska skickas och fakturor skrivas, work work. Ska man säga work after work kanske? ;) 

Blir lite dyster när jag ser vädret utanför.. men solen har ändå visat sig idag, tillskillnad från igår. Då var det ju riktigt ruskigt, lite extra när jag skulle cykla till bussen igår morse. Himlen öppnade sig och jag kom till jobbet plaskblöt... tur att chefen är schysst och lånar ut kläder! Haha.
Har ju inte varit aktiv här, varit lite omotiverad och då känner jag att det är bättre att låta bli. Men nu sitter jag här och är väldigt pigg på allt, kan vara den underbara mellisen jag precis tryckt i mig :) Frukt, o'boy och det godaste brödet som finns - färskt från affären, med tranbär i.. Så gott! 

Har missat att skriva om hopptävlingen och hopplektionen.. men kan säga att Zetra har hoppat som en kung, han är helt sjukt fin just nu! Igår på lektionen kändes det bara så himla bra, även om jag var lite stel. Blir så glad över att vi hittat tillbaka till varandra, och känslan av att gå in på tävlingsbanan tillsammans igen var oslagbar. Tycker om oss!

Nu ska jag fortsätta med allt jag har och stå i.. och om vädret skärper sig, dra ut på en powerwalk.

Hopplektion Zetra 22/9


Kung Zetra



Tävlingsdag

Har glömt nämna att det är klubbhoppning idag, konstigt nog.. Får se om mina nerver håller sig i schack, och att jag o Zetra är överens inne på banan, och att han lyssnar på mig! Lite nervös är jag allt!... Men det blir bra, får lita på oss två tillsammans, att han räddar mig om det blir fel och hoppas att jag inte spyr :) hehe
80cm ska vi hoppa, ingen höjd liksom, men första tävlingen på sjukt länge. Hoppas på rn riktig comeback!

Stolt! Nya mål.

DET DÄR... det kändes bra! 
2,5km på 18min är kanske inte mycket för andra, men för mig som aldrig springer annars, så känns det stort. Ryggen och hälsenan värkte lite grann, men jag körde på. För att jag har världens bästa motivation som springer bredvid mig, för med honom vill jag kämpa. Alltid. 3 "pauser" blev det idag, första gången ca 7. Det känns så härligt när saker bara går bättre och bättre :) 
 
Tänkte bara blogga lite mer klokt medans Felix står i duschen (det måste nog vara det bästa med att springa... duschen efter!) sen blir det nämligen mat, mys och fruktsallad! Diggar denna fredagskväll regält :D
 
Målet just nu är att försöka springa minst 2ggr i veckan, till en början, och de dagar som jag inte rider lektion så ska jag försöka gå en snabb powerwalk. Så om vi säger nästa vecka, när jag kommer rida lektion 3ggr, och tävla en ggn, så behöver jag bara ta powerwalk en dag. Fattar ni? Mest av allt vill jag hitta tillbaka till min vanliga form, och kropp. Kroppen som var ganska fast, utan muffinsmage som sticker fram ovanför byx-kanten.
 
När jag når mitt mål så har jag kommit på vad jag ska belöna mig själv med - ett bar ashäftiga ridbyxor... knallorangea! Hur ballt? För jag tycker att när man når sitt mål så förtjänar man något fint :) Det blir roligare då.
 
Mennnnn nu är det dags att logga ut för ikväll, men tillsvidare så tänkte jag bjuda på två bilder från onsdagens fotojobb. Hur söta är dom inte, dessa två hästar!? Sefard (den bruna) blev 100ggr bättre på bild än jag någonsin kunnat tro, och lilla a-ponnyn Dali blev även han riktigt snygg :) kul när man lyckas få fram deras bästa sidor!

Fredagskväll spenderas i träningskläderna

Felix har kommit hem, med thaimat! Men innan vi gottar i oss det så blir det en jogg-tur.. sjuuukt hurtiga bulla här hemma. Nu jädrar ska jag hitta tillbaka till min forna form

"för att du inspirerar mig"

Igår fick jag en liten present från Felix, fina fina Felix! Han har googlat och kollat, och sen beställ dom bästa pennorna han kunde hitta... till mig. Så fina och så grymt med nya pennor!! Älskar doften från nya pennor! Har suttit och ritat lite nu på eftermiddagen, en ny teckning på G. Men tappade fokusen lite och bytte från rita och kolla idol, till att måla naglarna och kolla idol :P hehe
 
Älskar att få lite presenter bara sådär random, vardagspresenter liksom :) Ska komma på perfekta presenten till honom nu när han köpt ny bil! Får klura lite på det först bara.. 

Kompishäng

Efter att ha sprungit till bussen, samtidigt som jag fräschar upp mig så gott jag kunnat (torrschampo, deo, parfym osv..) så kan jag äntligen andas ut!

Ska iväg och träffa fina Felinda nämligen, min bästa vän som jag inte träffat på evigheters evigheter.. bara pga att vi är för dåliga på att boka upp något, och anpassa våra liv. Som är väldigt olika!
Men det ska bli mysigt, och eftersom jag tvingas åka hela vägen till stan så har jag bestämt vad vi ska käka - thai! Såklart. 

Ska försöka mig på någon slags halvskakig sminkning här på bussen... från stall till stan, lite fräsch kan man väl få vara iaf ;)

Sova snart, inte än.

Det är ju ändå rätt logiskt - gå upp 2h tidigare, bli trött mycket tidigare på kvällen. Tror dessutom att jag sov rätt oroligt inatt, baserat på den enorma tovan jag hade på bakhuvudet när jag vaknade.. haha. Var som en zombie påväg till bussen, så det är inte så konstigt att jag håller på att somna nu, 3h stalljobb och 1h fotojobb senare.
 
Fotojobbet gick bra iaf, ska eventuellt fota några fler bilder på fredag, eller någon annan dag, men då blir det på familjen. Helt okej för mig att fota mer, hehe :)
 
Funderar på att lägga ut en före-efter bild på någon av dessa, kan tänka mig att det är kul att se. Det ligger rätt mycket bakom dom där stilrena hästporträtten med kolsvart bakrund ;) Vore det intressant tycker ni? 
 

Time to do what i do best.

Om ca en halvtimme ska jag bege mig mot västerhaninge, och ridskolan. Det är dags att fota dom nya hästarna och den nya ridläraren, kul! (För dom som inte vet så fotade jag alla deras hästar + personalen för ca 1,5 år sen. Ni kan se dom bilderna härDet är ju bara 4 hästar, så det går nog fort.. dom ska borstas lite snabbt och nosgrimman ska av, men nu har vi gjort det en gång redan (då - 38 hästar!) så vi har lite mer rutin :)
 
Är riktigt nöjd med bilderna från sist, håller tummarna för att ljuset är med mig idag :P Är liiite nervös över att solen ligger på idag, vill inte ha direkt solljus på bilderna! Men det löser sig alltid! 
 
Här är två favoriter från sist vi fotade hästarna

ponnymys på jobbet


Inbakad nakenhund

Haha Elinhund är ju typ nästan helt naken, och lite frusen. I stallet får man baka in henne i täcken och sadelskydd.. och där ligger hon och ser nöjd ut! Påminner lite om en gremling / hund-draken i Den oändliga historien. Sen med sin charmiga snea tand, verkligen speciell! Hur söta är hon inte på bilderna då?
Avundsjuk på Elin som har två små hundar, och jag har en enorm :P 

Saknar att jobba med henne

Kikade in på min gamla blogg, och snubblade över dom här bilderna på Tatzy. Det är första bilderna på oss två tillsammans... blir lite sentimental och ba Aaaaaw lilla fina tjejen! Saknar henne, och måste absolut åka och hälsa på henne. Det är liksom så att även om vi ofta var oense, hon och jag, så kom hon väldigt nära inpå mig. Fina fina lilla bebban <3
 
Haha kolla manen hon hadde när jag började rida henne! Fabulous xP Här är dom bra bilderna där hon inte knäppade sig, mammas kommentar när hon först träffade "du är ju galen!" baserat på det faktum att Tatz var lite tokig :P Haha, lika barn leka bäst?
 
Stora tjejen som lämnade mig, lite mer vuxen och så snygg!

Fruktstund

Hade ingen lust alls att ställa mig att laga mat när jag kom hem. Brukar ju vanligtvis inte vara hemma förrän halv 3, men idag började jag jobba 2h tidigare så var alltså hemma halv 1. Snart ska ju hästarna in på kvällarna, så då är det dags att börja jobba kl9, varje dag. Försöker vänja mig med det! 
 
Men, till saken - hade ingen lust för mat, var liksom inte så hungrig. Frukt, en fralla och lite thé blev det istället, och kändes alldeles lagom. Var dessutom väldigt gott, lycka när man hittar gurka i kylskåpet att ha på smörgåsen :) 
 
Någon mer som brukade ha fruktstund när man gick på lågstadiet förresten? Det var ju det bästa, när man kom ihåg att ta med frukt dvs :P En polare hade dock med sig morötter till fruktsunden, vi andra barn tyckte såklart att det var lustigt. Även det att han blev helt orange runt munnen också.. haha. Men jag förstår honom, morötter är ju sjukt gott! Åh, nu blev jag sugen på grönsaksstavar med dipp. Morgondagens mellis/lunch?
 
Mamma hämtar upp min om någon timme, då ska hunden till frisören. Är lika nervös som sist, då blev han inte alls snygg :P Hoppas det blir bättre denna gång. Mattes lilla finfis <3

Nu taggar jag hopplektion

Fast det är typ markarbete idag.... men jag är taggad iaf! Sålänge jag får Z dvs ;) 

Nej, vadå beroende av mobilen?

Får lite panik nu... Mobilen har inget batteri, så den är död. Även mobilladdaren är död! Så har lite svårt att få tag i folk. Sen att vi missat en faktura så kunde inte få tag i folk iaf, för kunde inte smsa/ringa. Hopplöst! Sen så måste jag även ringa Apple och kolla upp det här med min kamera, sådär mycket damm ska inte ens kunna komma in i den! 
 
Tydligen ska det gå på garantin, för nu har två stora pixel-prickar dykt upp också. Min kamera är alltså oanvändbar, och det är sjukt att min fronkamera är bättre än den riktiga kamera. Illa! TIPS till er som är i en dammig miljö på dagarna och har en iphone 5s - tejpa för det yttepyttelilla hålet som sitter bredvid kameran, om inte så kommer nog era kameror snart se ut som min. Och bilderna bli som den här nedan. 
 
Fint va?

Glasögonorm

Jag har jättesvårt att vänja mig med glasögon, att ha på dom eller ens ta med dom. Känner mig typ konstig, för det är så ovant. Ibland, när jag haft på mig dom utomhus och sen går in, så sätter jag upp dom på huvudet... Som man gör med solglasögon! Haha det är så stört, att min kropp typ tror att det är solisar som sitter där på näsan, det går per automatik att ta av dom när jag går in :P 

Sen känner jag mig allmänt mer blind utan glasögonen nu, eftersom mina ansikts-muskler har vant sig med att inte kisa längre, vilket är det enda sättet för mig att se ordentligt utan glajjor.

Det är inte lätt alltså ;) det här med egobilder blev dessutom också genast svårare! Men jag är tacksam över att jag har snygga brillor iaf :)

Det värsta är att allting har ett slut

Fina du, jag önskar att du visste hur mycket jag älskar dig fortfarande. Att det snart är ett år sen våra vägar skildes åt, efter 4,5 år vid varandras sida. Det svider att tänka på. Du lärde mig så mycket och jag är förevigt tacksam! Inte kunde jag tro när jag stod där som 16åring, att min första medryttarhäst även skulle bli min bästa vän. Jag måste träffa dig snart. Vill borra in näsan i din björnpäls, ge dig en stor kram och bara känna lugnet. Skulle grina som ett barn, så mycket känslor som väcks när jag bara tänker på dig. Att du ändå är så nära, det känns inte så! Jag saknar dig, vad lätt det vore om man kunde spola till baka tiden...
 
Den fenomenala charmören.

Val-ångest

Det är tur att man inte är efter.... Så ni som inte är det, grattis! Själv så är jag det, och har ingen koll. Det här med politik pratar jag om, för i mina ögon har det typ blivit fult. Allt jag ser är smutskastning, puckade åsikter och hånflinande partiledare. Valaffischerna tycker jag bara är så fula och dom sitter ÖVERALLT!!! Jag får typ panik av det, och alla som frågar "vad ska du rösta på?"... Eh, jag vet inte? 

För jag har aldrig varit särskillt insatt, och när det är första gången jag ska rösta blir det ju svårare. 
Har faktiskt FÖRSÖKT kika runt lite efter något som tilltalar mig, men jag blir mest förvirrad. Haha. #huvudvärk

Äsch, jag får rösta på Kalle Anka... Snälla säg att det är fler som har panik över imorgon!! x)

Oh, those girls just wanna have fun

Alltså den här låten kan man ju gå och sjunga på skoj när the party mode is on... men han tar den till en helt annan nivå. Liksom WOW, jag vill lyssna på den om och om! Hittade den när jag scrollade genom facebook mitt i rastlösheten, GRYM cover! Han har gjort klassikern till en helt annan låt, hands up till dom som gör sånt, och gör det snyggt! 
 
Killen heter Chase Holfeder, och gör en serie av sånger som han kallar "Major till Minor" vilket innebär att han tar en uppåt-låt och gör den till en mer sorglig. Vi alla älskar väl glada låtar, men vissa dagar sitter dom bättre när dom är lite low..
 
Tycker alla borde lyssna, jag rådiggar hans röst iaf!! Eeeh, finns den på spotify? ;) 
Update: Han finns på spotify! :D

Nämen godmorgon helg <3

Sitter i sängen, iklädd Felix enorma t-shirt och äter Lemon Curd-mackor. På datorn rullar "LOL". Supermysigt att starta dagen så, lite extra när huset är tomt för att resten är och kollar på bil :)
 
Vakna prick 12, ska städa lite hemma så att Felix blir lite glad :) ska bara kika lite till på filmen, hehe.. Tycker den är bra! Vad gör resten av världen denna lördag?

Design-strul

Alltså... har min text varit helt jätteknubbig för någon av er läsare? Såg min blogg på Felix dator nyligen och bloggen var SJUKT FUL! Hans dator kunde typ inte läsa typsnittet som jag har haft på bloggen, så för mig har bloggen varit riktigt fabulous medans han hade tjockistext när han läste från sin dator. Skumt. 
 
Så nu vill jag veta!! Ser bloggen ut såhär för er med? Eller blir det annorlunda? Har fixat så den är normal på Felix dator nu (tyvärr tvungen att byta bort min favvo-font ;(.. ) men undrar hur det ser ut för andra läsare?

En utloggad fredag

Har varit en rätt så lång dag, ligger tvärs över sängen nu, helt uttömd på energi. Men jag vill ändå säga att det har varit en bra fredag trots allt, i alla fall till och från :) Har dock inte funnits tid att logga in här idag. Måste säga att det var svårt att kliva upp imorse när chefen frågade ifall man ville vara ledig idag pga planerat strömavbrott... eeh klart man vill! Sängen var ju döskön. Men pengarna måste rulla in som dom ska :(

Åkte till jobbet gjorde jag iaf, tur var väl det.. för annars hade kanske ponnyskrället fått springa mellan hagarna ett tag innan dom gick ut till hästarna senare idag. Haha, ja hon hade alltså krypit ut och stod i en "ränna" som går mellan hagarna. Det fanns ju fint gräs där ;) Men jag hann iaf rida Felix innan detta upptäcktes (eller hände?) så en mysig tur i skogen på en nöjd häst satt bra! Bara 4 veckor skritt kvar :) 
 
Men efter att ha lagat strömmen till hagen, eller iaf försökt, så rörde jag mig mot nästa stall. Även där väntade en mysig skrittrunda i skogen, på Dansa. Perfekt tänkte jag att hon får röra på sig efter ett lite jobbigare pass igår... Dock gick det ju inte att hålla sig från att testa skutta över ett litet träd som låg över stigen, hehe. Men hon hoppade riktigt fint, lillskruttan. Men sen fick hon skritta o ta det lungt :) Skulle vara sjukt kul att testa hoppa henne någon gång! 
 
Har ätit indiskt och laddar upp inför filmmys nu, perfekt avslut på jobbveckan! Hej efterlängtade helg <3

Det får ju inte glömmas...

Min blogg luktar häst igen, haha. Men det är så kul nu, igen, hästar hästar hästar. Helatiden! Gillar det så :) Så därför måste jag bara inflika, innan jag går och lägger mig, att jag red Zetra på dressyrlektionen idag. Alltså wow den hästen, han är som helt ny! Mjuk i kroppen och behändig, fortfarande stark men det är helt annorlunda ändå!
 
Bad om att få honom idag faktiskt. Det är bra för hoppningen, och för att jag verkligen verkligen tycker om honom! Ett plus att han hade dressyrsadel idag, som dom ska testa på honom. Hans förra sadel var mest trasig och värdelös! Det var skönt, men tyvärr hjälper det inte så mycket när ryttaren är stel och spänd som en.. ah. Kom liksom aldrig ner i sadeln ordentligt, och då stör man ju mest hästen :/
 
Överlag är jag sjuukt nöjd med lektionen! När vi travade av var han riktigt fin, sådär så man aldrig vill sakta av - ett riktigt kvitto på att man jobbat på bra tillsammans under lektionen :) Är verkligen så glad över den där hästen just nu, att det börjar släppa på så många plan. Hästen som många har totaldissat, han blommar nu!! Jag vill bara trycka upp det i deras ansikten och bara HAN KAN VISST! hehe.
 
Men ah, eeeh nu ska jag sova. 2h senare än tänkt, hejja mig :)
Bästa älskade Zetra! Bilder från september 2012, snart 3 år sen jag började rida honom <3

Taure Western Riders - b&w

Ett gäng bilder från lördagens western-tävling som jag var och fotade på. Igår fick jag upp bilderna, har iaf sålt tre stycken än så länge :) Alltid nått! Är det någon som är sugen på att se försäljningsbilderna så är det bara att kika in på min hemsida > www.mariekruger.se > tävlingsfoto > Taure Western... Stor fet vattenstämpel på alla, men om någon tycker det är kul iaf?

Vet dock inte om western är något jag kommer satsa på att fota oftare, men definitivt en kul erfarenhet rikare! Hoppas att ryttarna även gillar bilderna och vill köpa massor, det klagar jag inte på ;)
Vad tycker ni, någon favorit? Tell me! 

Galopperat med galoppören

Ett ridpass på Dansa i paddocken, helt utan förväntningar, var det som stod på schemat efter jobbet idag. 
Hon har varit bökig där inne, stannat i hörn och bara inte velat. Själv har jag bara ridit en kort stund där inne, då gick det helt okej. Men idag gick det sjukt bra! :D
 
Endast en gång försökte hon stanna idag, men det fick hon inte, och efter det så testade hon inte ens mer. Hon har lite taskig framåtbjudning den lilla damen, så det är mest bara det jag fokuserar på när jag rider henne. Även att hon ska gå precis där jag säger :) kan tillägga att vi har galopperar idag också, med flit! Riktigt cool och inte alls het som jag trott. 
 
Tycker hon påminner lite om Tatzy, därför jag tycker om henne kanske? Ska försöka bygga upp ett förtroende mellan oss, allt blir så mycket bättre då! Får se.. idag la hon mulen mot min nacke när jag stod o pratade med Alexandra (hon som äger stallet och tar hand om Dansa). Det kändes som ett steg mot rätt riktning :)
 
Behöver lite fler bilder på lilltjejen om jag ska fortsätta rida henne :P men bilder på Tatzy får duga idag
Foto: Nathalie "Knattis" Nordgren

ÄNTLIGEN, äntligen klar!

Bilderna ligger uppe online äntligen, efter lördagens tävling jag fotade. Har haft lite strul och alldeles för lite tid för att hinna fixa sådär pang bom! Men nu jädrar :) Ska även slänga upp lite bilder här allt eftersom, men det var trots allt 900 bilder jag hade med mig hem :P Bjuder på denna slarvigt retuscherade sålänge, för nu ska jag sova! 

Två stoiga ston i en skog

Vi är lite knäppa, jag och Elin. Vi drar ut på upptäcksfärd i okända skogar på tokiga ston. Det var kaos idag! Satja ballar ut lite lätt pga 1) Brunstig 2) Dansa gick bakom henne. Så Satjas lite stress-dampiga humör gjorde så att Dansa blev lite stress-dampig också... och då blev Satja mer stress-dampig... och så fortsatte det. Eller så var det Dansa som började? Äsch, jag vet inte.
 
Dansa körde iaf den där tekniken när man kör huvudet rakt upp och plöjer på, i dom steniga uppförsbackarna.. även en gång ville hon testa på om det var enklare att skjuta sig upp för backen i galopp. En ypperligt värdelös teknik, men nu kan jag iaf säga att jag galopperat med henne ;) vi blundar för att det inte alls var med flit och att båda hästarna vart ännu knäppare efter det. heh.
 
Va tror ni jag och Elin gjorde åt dessa muppiga ston då? Eh jo såklart svor vi högt... skrattade lite... och letade svamp på marken. Fokus tjejer, fokus! 

Men men, jag hoppade av sen efter våran lilla galopp och när Satja försökt ställa sig. Kändes smartast så, för att undvika olycka. Dom coolade faktiskt ner sig lite då, eftersom jag gick före med Dansa bredvid mig.. och sen när vi kom ut till vägen igen var allt frid och fröjd :) Men det var en spännande kort skogspromenad. Väldigt lugnande för ens inre ;)
Dansa var dock väldigt fin lite senare när hon var lugn igen.. måste bara tillägga det. Vill ju inte att det tros att vi bara kaosat runt :P hehe

Susat fram genom skogen på ponnybus

Jobbdagen avklarad, och måste säga att just nu är mitt jobb jädrigt najs! Liksom, börjar med att gå runt i hagarna för att kolla så att inte älgen pajat några mer staket, innan jag tar en skritt-tur utebi skogen med Felix. Kommer tillbaka till stallet, byter häst och beger mig sen ut på lille glada Casper, som jag skulle träna galoppfattningar med. Det vill säga ut o galoppera med ponnybus i skogen. 

Sånnahär dagar har jag svårt att smälta att det faktiskt är mitt jobb! Att jag får betalt för det. Så alla som säger "borde du inte skaffa ett riktigt jobb?" Kan ta sig djupt någonstans :)

Nu är jag påväg till nästa stall där jag ska skritta ut med Elin och Satja, på Dansa. Ah men hej mysigaste onsdagen!


5 saker om mig / foto-relaterat

1) Jag klarar inte av att INTE beskära en bild när jag bearbetar i Photoshop. Måste alltid, även om det egentligen inte behövs. Vill ändå göra yttepytte lite... Förstår inte varför?

2) Att fota med stativ är för mig omöjligt. I mina ögon går det att jämföras med att försöka fota med händerna fastknutna bakom ryggen. Man blir ju helt låst! (Undantag när lång slutartid behövs, eller vid självporträtt)

3) Der kryper o skinnet på mig när jag ser en bild retuscherad på det viset att bara en färg är i färg, och resten svartvitt. Uäck! Alltså okej om man tonar ner resten av färgerna lite, men nej det är inte okej att göra mer än så!

4) Jag älskar självporträtt.. men jag har ingen aning om hur jag ska göra för att inte se ut som en ihopsjunken köttbulle på bilderna. Jag fungerar bäst bakom kameran helt enkelt. 

5) Jag skulle vilja bli duktigare på att fota oftare.. älskar det, men är lite för lat. Det är hela den där föra in i datorn och retuschera delen som förstör. 

Att lura en b-ponny

På jobbet har vi för tillfället 6 hästar, varav 2 av dom är ponnyer. B-ponnyer, för att vara exakt. Dom där små är ju lite kända för sina små dumheter och tjocka skallar. Dom är liksom riktigt jädra smarta, men en sak som är viktig att komma ihåg när man håller på med dom - vi människor är smartare.
 
Ett problem vi har haft med lille herr Casper, och fortfarande har, är den där lilla detaljen att få tag i honom i hagen. Överallt annars är han jätteduktig, men att ta in honom från hagen? Nej, det vill han inte!
MEN, jag har ju såklart listat ut det bästa sättet dåra. Har man tid kan man ju få stå där i hagen i 2h, springa efter tills han tröttnar... men vem vill det liksom? Nej, jag föredrar mitt sätt då, och det är ju enkelt också :)
 
Allt man behöver är:
- Ett äpple
- En mobiltelefon
- Ett pokerfejs
 
Direkt när jag kommer in i hagen måste jag börja pilla på telefonen, samtidigt som jag låtsas äta på äpplet. Det är viktigt. Sen går jag bara rakt mot ponnyn, helt inne i min telefon, tills jag kommer fram. Då är han så nyfiken, för jag har ju ett äpple OCH jag ignorerar honom. När jag är framme hos honom så tittar jag upp och säger "Åh, är du här? Trevligt. Vill du ha ett äpple?" Sen får man bara snabb som fan medan han mumsar på äpplet, och tar tag i grimman :) Klart!
 
Nuförtiden behöver man inte ens hålla hårt i grimman, han inser direkt att jag har vunnit :) Det går alltså att överlista små skitponnyer! Viktigtaste ingridiensen är ignoration och godis bara, haha ;)
Infångad, intagen och besegrad. Följ mig, jag är din ledare!

Nej sa stoet.

Aaaaargh, alltså ååh ibland avskyr jag hästar. Främst när dom visar sin hästiga sida, där dom är fjompiga, envisa och tjockskalliga. Då, just dom stunderna, när det är som värst... då vill jag bara skrika på dom att jag tänker göra hamburgare av dom. 
 
Två sånna ridturer har jag haft idag, där hästarna bara inte haft lust. Första var på jobb-Felix som helt enkelt inte ville ut och skritta idag, och andra var på Dansa som bara var allmänt sto-dum-tjurig idag. Det var hennes sätt, eller inget sätt som gällde... vilket iof var hennes sätt. 
 
Det var bara några enkla plankor som vi skulle skritta över, som hon inte behövde göra igår. Gissar att den andra ryttaren inte ville ta den fighten.. vilket gjorde det så mycket svårare (läs: omöjligt) för mig idag. Börjar liksom med att hon börjar backa, vägrar gå framåt och sen fastnar i ett fårstängsel. Panik! Men jag var ändå cool typ, det blir aldrig bättre av att stressa upp sig när något sånt händer. Lugnade ner Dansa, hoppade av och bad Elin hålla henne medans jag släppte loss hennes bakfot. Ingen skada skedd!! 
Efter det så försökte vi ta oss över bron... vilket vi fick ge upp efter 30 min när hon bara var dum och bitterheten själv. Hon gick iaf över från andra hållet, utan problem! Alltså hästa och deras separerade hjärnhalvor?! Ville bara dunka huvudet mot ett träd, ja så kändes det. Det är kul med ston. 
 
Men dagens plus är att jag hittat godis som hon tycker om.. eller rättare sagt ÄLSKADE! Hon glufsade i sig och stoppade sen ner mulen i min ficka. Jaha joho, det finns nog en liten gottegris i den där hästen. Måste kolla upp vad det var för något, hade bara en bit kvar från jobbet. Luktade väldigt naturligt o så, säkert svindyrt. Fint ska det va! ;) 

Som en klocka

För han var klockren igår, den där Zetra. Shit vilken häst, igår hade jag en sån där wow-feeling över oss som ekipage. Typ så att vi hittat tillbaka till varandra, och att jag inte längre är rädd när jag sitter på honom. Jag har kontroll. 

Vi hoppade bana igår, bara svängar och inga hinder på rad. Det passar oss bra! Han hoppade jättefint igår, även dom gångerna jag inte hade honom tillräckligt framme, då tröck han sig över i slowmotion, utan att slå i. Starkt :)
Det enda jag kan klaga på är att jag inte får honom att hoppa i mitten av hindret, utan han drar alltid till vänster el höger.. vet inte varför han vägrar hoppa i mitten :P även det att han ibland kan byta till vänster galopp över ett hinder man hoppar i höger varv. Tyvärr så filmade inte mamma igår, så kan inte granska vad som blir fel.. Får fortsätta jobba på det!

Men han är så fin nu, min favorit. Mjuk i kroppen och lydig! Han ger mig en ärlig chans där uppe på ryggen nu. Jisses vad jag har saknat den där hästen, så glad att vi hittat tillbaka! 

Hopplektion på denna snygga nuuu




Brb, jobbar.

Har suttit på Espresso House ett bra tag nu, medans Felix gymmar. Var snäll o följde med o kollade på en bil, endast för att ha möjlighet att fixa bilderna med en chailatte bredvid datorn. Bästa drycken! 
Börjar bli dags att röra mig mot parkeringen för att möta upp Felix, han är nog klar snart... Fyra av tio klasser har jag hunnit gå igenom, beskära, förminska och sätta min stämpel på. Bara åtta st kvar, sen åker dom upp på hemsidan. Vore fint om många köper :)))

Helgens sista kväll ska vi utnyttja till att käka Pizza Hut och kika bio. Guardians of The Galaxy blir det. Perfekt söndags-mys!

Lång lördag

Aaah, äntligen påväg hem! Det blev en lång dag, med western-tävling och stallchill. 
Hann vara hemma i ca 30min innan jag åkte till stallet tidigare. Lovade Elin att ta hand om Satja idag nämligen.. sagt och gjort. Promenerade även lilla Dansa på ridbanan för att hon bara ska vänja sig, liksom så lätt att göra när man har en halvtimme till övers! 

Dock märkte jag två saker: 1) hon tycker inte om varken hästgodis eller sockerbit.. whatsupwhitthat? 2) hon har inte så mycket gnista. Skitsöt och har sin charm, men hon verkar inte tycka att livet är särskillt glittrigt. Det måste ändras på!

"Ägaren/omhändetagaren" sa att jag får låna henne flera gånger.. vilket jag definitivt tänker göra! Hehe typ låna henne massa gånger och sen omvandla henne till mitt projekt? ;) bra plan!

Men hon är rackarns söt alltså

Jag tror det går bra...

Haha det här med western, nä, jag har ju ingen koll. Men ljuset blir bra, stundtals. Det är svårt att fota i ridhus alltså :P men jag kämpar på, pajat knäna när jag sitter på huk och är jättehungrig. 3 ekipage kvar tills lunch! Hejja Hejja!

En bättre fredag

Sitter i soffan med chips i skålen och film på tv'n. Bredvid mig har jag min livs kärlek, har det sådär superbra!

Det blev en mysig uteritt med Elin idag, även fast vi red vilse och hade oss. Haha det är inte lätt när man är ny i omgivningen! Men vi hittade hem tillslut, och tog då en liten runda i ridbanan. Hästen jag red (Dansan) har tydligen fjompat sig, typ vägrat gå in, tvärnitat i hörnen o så.. Hon tyckte inte ridbanan var särskillt kul alls, men med en bestämd röst (och lite morrande) så gick hon tillslut förbi alla hörn fint :) lilla fishästen!

Nu ikväll har jag lagat lasagne (har börjat tycka det är lite kul med mat..) och fixat inför imorgon. Då ska jag nämligen iväg och fota en wester-tävling! Helt utanför min comfort-zone, men spännande :) wish me luck!

Stor tunna, liten tunna.

Har precis slutat jobbet, en bättre jobbdag än igår iaf, vilket jag tackar för!
Har fixat el till hagen som gick sönder igår, och skrittat två av hästarna. Först ut var stora tjockisen Felix, som är runt 165-170cm. Efter det hann jag skritta lilla Casper som är b-ponny. Haha en viss skillnad där emellan är det minsann ^^

Nu håller jag på o traskar till Elins stall. Det ligger ganska nära där jag jobbar, det är najs. Tar en omväg hem liksom, för att rida lite med en vän. Mysigt sådär på en fredags-eftermiddag :)

Ni som klickar in här varje dag.. vad gör ni en solig fredag som denna? Ååh någon som ska omfamna en sista somrig grillkväll? Det hade varit något!

Lilla tunnan Casper

Dressyrlektion på bittra älgen

Makur blev det idag, hade önskat Zetra.. men det blev inte så av en anledning jag fick förklarat men glömt bort. Hehe :) 
 
Var så jävla missnöjd efter första dressyrpasset, andra var inte mycket bättre. Förväntingarna idag var allt förutom höga, men det gick nog ändå bättre än förväntat. Det som stör mig så hårt är hans utbrott han får, där han tjurar ihop totalt, eller när han vissa stunder inte låtsas om att min vänsterskänkel existerar ens. Jag trodde att det var sporrarna han tjurade över, red därför utan idag. Rider med runda ponnysporrar vanligtvis, så dom är ju milda ändå... men han fick sina små utbrott ändå. Hoppas det släpper allt eftersom! 
 
Det finns två saker som Eckers tjatar på mig om just nu: kortare tyglar, att inte låta mig luras av att han har så lång hals liksom... och skänklarna. Tårna sticker ut, och när jag rider utan läder så liksom hänger tårna neråt. Idag la jag stor fokus på korrekta, snygga skänklar. Det gjorde lite ont, när jag verkligen ansträngde mig, för att jag inte är van. Fick iaf beröm för att det såg bra ut, men tror inte Eckers förstod hur mycket fokus det låg på bara mina små fötter xP 
 
Nu ska jag verkligen jobba på att få en bättre sits, tex tänka på det när jag skrittar på jobbhästarna, och varje gång jag rider. Börjar med korrekta skänklar, och sen får jag nog jobba mig uppåt :) Eller finns det någon som har bättre tips? 
Hoppas vi kan hitta tillbaka till känslan vi hade i våras. Vill ju ha någon att kämpa på dressyrbanorna med! 

Ska andas lite häst

Påväg till ridskolan för dressyrlektion. Försöker ladda om, redbull och choklad hjälper till. Oavsett vem jag ska rida så tänker jag kramas med min favorit-Zetra! Pållen man blir glad av. 


Music: on. Everything else: off.

Den där höjdpunkten av ens liv, när man bryter ihop på jobbet... framför chefen. 

Ja det är en sån dag tydligen. Började liksom bra med känslan av att *nujävlar ska jag vara produktiv!!* och det gick ju bra, tills sisådär 20min in på jobbpasset. När ena hästen hänger mot staketet och hela helvetet rasar (pga gubbjävlar som grävt upp diket preciiiis intill stolparna). 

Alltså såhär: den hästen blir lite nojjig när jag hämtar in den andra, Felix, för att rida. Förståeligt dock. Men när han lite stressat hänger mot staketet, som numera är högst ostadigt, så lossnar den stolpen. Det blir linor överallt, och ett jävla under att Krabat (hästen) inte fastnar. Även en jävla tur att jag ens kikade bakåt just i den stunden!

Men jag agerade ändå väldigt coolt. Slängde in Felix i närmsta tomma hage för att kunna ta hand om Krabat.. som samtidigt, halvt förvirrad, försöker komma ut ur hagen genom att gå ner i diket. Jag röt till när jag såg, han backade och vi undslapp en situation där han skulle fastnat i linan och gjort illa sig som in i..... Fan, då hade paniken brutit ut!

Men allt lugnt. Ställde Krabat i en ny hage och kunde tillslut ta in Felix.  Staketet fick vänta tills jag ridit klart. 

Påväg ut i skogen möter jag GUBBJÄVLARNA, som såklart skulle göra sig lustiga "höhö vad har hänt med staketet? Har en häst rymt eller?"....... Alltså hade jag inte suttit på nervösa Felix hade jag ställt mig o skrikit på dom. Var så arg!!! Svarade bara att det var deras fel, vilket dom förnekade snabbt i bakgrunden när jag red bort från dom. 

Tyvärr slutade det inte där. Eh nä, för jag hade glömt stänga av vattnet till valackhagen, samtidigt som en tvättmaskin gick = brunnen tömdes. 
Bröt ihop när chefen skulle prata med mig sen, det bara kom. 

Det finns en gräns på hur mycket skit en person kan ta på en dag. Just idag krävdes det inte mer än 2h på jobbet för min del.   

Hur i helvetet startar man om efter det här? 



Lite häst i vardagen

Oooooh it's a good day! Inga mardrömmar, och ridit två hästar. Hur fint är inte det? 
 
Att vakna imorse, och inse att: nej, jag har inte vaknat av panik inatt. Jag har drömt om att jag var en delfin, och en skitsnygg mörkhyad brud som skulle gifta sig o hade frisyrproblen.. och så har jag hängt på stan med Spencer från PLL, iklädd snyggaste outfiten. MEN INGA MARDRÖMMAR!!!! :D wäääh, sååå skönt! 
 
Och efter det har dagen bara fortsatt bra! Red hästen Felix på jobbet, som förra veckan blev friskförklarad efter en olycka som hände för ett helt år sen! Chefen har kämpat o kämpat, vägrat ge upp om honom. Och förra veckan hos vet. var han inte halt. Nu väntar en låååångsam igångsättning och hårda tummar hålls för att han ska fortsätta vara fräsch! Han var som en annan häst idag, till skillnad från när jag skrittade honom i våras, då han ännu inte var fräsch. Den hästen korvade sig fram med huvudet på sned, den Felix jag red idag marcherade på med huvudet rakt. Lycklig över att inte ha ont. Den kännslan!  Tänk er hur glad min chef är, när hennes ögonsten är påväg tillbaka nu :) Så kul!
 
 
Red även ut med Elin och Satja idag. Fick låna en häst som står i det stallet.. ett fullblod som kallas Dansan, 4år. Har hela sitt liv stått på Täby, nu ska hon bli ridhäst och sen säljas. Förhoppningsvis får jag spendera lite mer tid på hennes rygg, hon var riktigt trevlig! Gillar ju projekt också ;) 
 
Väntar hem min Felix så att den här braiga dagen kan glida över till att bli en mysig kväll :) Alltså humöret är på topp! 
 Lilla fullblodstjejen Dancing Va Bene. Det är inte mycket häst att sitta på just nu, tunnis ^^

Håll tummarna med mig

Klockan är 11, jag planerar att sova redan nu.. Känns schysstast mot kroppen att göra det. Somna i lugn och ro, utan känslan av "shit va mycket klockan är" i huvudet och istället bli stressad för att jag inte sover än. Inatt vill jag sova lungt, hela natten. 

Tvivlar på att mardrömmarna håller sig borta dock. Pratat mycket med Felix om det, han sover hårt, märker inte när jag vaknar i panik... Men jag har fått tillåtelsen att nypa honom när jag behöver honom, OM jag vaknar helt förstörd inatt igen. Den bästa trösten är en varm kram. Även om jag får dåligt samvete när jag väcker honom så är det bättre än att jag ligger vaken, trasig och ledsen.. själv. Han somnar trots allt om igen på direkten, är lite avundsjuk på hur hårt han kan sova. 

Håller tummarna hårt för en bra natt, en ordentlig natt. Försöker trycka på off-knappen. Inga mörka drömmar nu. Nej tack! Lämnar min livliga fantasi på nattduksbordet, och hjärnspökena i garderoben. Godnatt. 


Mardrömmar

Inatt vaknade jag minst tre gånger, av ren panik, hyperventilerande. Mardrömmar, hela natten. Det är fan inte kul alltså, har varit så trött idag. Sådär att påsarna under ögonen kan kallas sopsäckar. Men jobba måste man ju ändå... Fattar inte varför jag drömmer så mycket nu, vill bara sova en hel natt och känna något slags lugn! Bleh.
 
 
Annars? Eh... Igår red jag en ponny istället för Zetra. Vart lite ledsen över det, var så taggad på Z!! Men han hade tappat en sko, så då blev det Dionne istället. Ett sto på 14 år, hon har varit på ridskolan sen hon var en liten knodd. Man får inte så mycket gratis av den damen, förutom det faktum att hon bjuder ärligt på hinder. Men hennes kropp gör henne rätt svårjobbad, hon ser ut som en tunna just nu, med kort och låg hals :P Tycker dock jag gjorde ett bra jobb denna gång, envis möter envis liksom. Svettiga och ändå ganska nöjda var vi sen på sluten ändå! 
 
Idag har jag träffat fina Elin och även hennes pålla Satja. Hjälpte henne att flytta in i nya stallet, innan vi tog en promenad ner till sjön där hon stod. Eftersom jag hade en vän som bodde där när jag var liten så kan jag ändå några vägar, och det är verkligen mysig miljö där :) Hoppas båda kommer trivas!
 
 
Det här är ponnyn jag red igår också! 

Min egna nödutgång

Är bara på segt humör och konstant irriterad just nu. Det är lite jobbigt men jag försöker göra det bästa av det och bara tänka på mig. Försöka hålla mig själv glad så pass mycket det går. Vill jag ha choklad? Ja då äter jag choklad. Just nu känns ingenting särskillt lockande förutom att sitta i soffan på glasverandan med musik i öronen, och pennan i handen. Ritar lite från huvudet, blir kanske inte sjukt snyggt men det är inte det som spelar roll just nu! Bara låta kreativiteten leva och omfamna den lugnande effekten tecknandet har på mig. 
 
När jag behöver fly lite från allt finns det inget bättre än att lyssna på bästa musiken och bara fokusera på det jag skapar med pennan. Ingenting annat finns då, det är skönt.
Vad är eran flyktmetod från verkligheten? Berätta!