Freeboobing

Douchebag-monday
Som att måndagar inte var sega nog, när man måste gå upp tidigt o jobba, efter en sova-helg.. nej den här måndagen bjöd även på snö. Hoppas det bara är vintern som passar på innan april är här, jag är väldigt bestämd om att det är en vårmånad!! På våren snöar det inte. 

Fast jag är ändå ganska glad, solen är framme nu och snön är redan borta. Tur för den! Jag är dessutom bekväm idag, därav rubriken.. för mycket info? Äsch.. Dricker Cola också, och bråkar i huvudet om beslut jag måste ta.

Åh alltså jag avskyr beslut.. Det här är ekonomiskt avgörande, och även psykiskt. Är stressad över att jag egentligen inte har råd, och känner mig utnyttjad. Vill men borde inte? Kan inte hålla på att slita på mig själv för andras skull, det går ju såklart inte, funkar inte i längden. Men jag är ändå rätt avslappnad nu, jag tror det betyder att jag bestämt mig!! Frågan är bara när? Kryptisk...

Tänkte skriva att jag lever..

.. men insåg att det inte var helt sant! Det har varit en sovar helg, en välbehövlig sådan också!! Just nu, i mitt liv, så längtar jag mest efter sömn.. även om jag sover mycket. Jag vet inte hur det är att gå in i väggen, men det känns som att jag håller på att ta sats o springa in i den snart. Behöver förändringar. Bara en hel moppe skulle hjälpa lite! 

Men det är det jag gjort mest den här helgen.. Sovit, o tagit hand om hästen också! Fick även med en liten födelsedags fest i lördagskväll, trevligt men jag var så trött! Så jag somnade lite  där med.. woops.

Nu ska jag sova lite mer, hoppas på att överleva nästa vecka, första veckan o april. Vår-månad!! Aah det var allt det intressanta jag hade att skriva. Min blogg äger just nu, kung.

Comatose

Jag vaknar inte utvilad på morgnarna, trots 7-8h sömn.. sover dåligt, riktigt dåligt. Första gången på länge som jag sov avslappnat var igår, när jag slocknade i soffan mellan jobben. Då vaknade jag upp med feber en timme senare. Det är obehagligt, börjar kännas som att ngt är fel! 

Men tyvärr kan man inte stanna upp allt och sova i soffan flera timmar. The show must go on!

Och det måste den ju verkligen, jobb och Tatzy måste skötas, hålla huvudet ovanför ytan, inte drukna.. 
Ridpass som igår, på Makur, är väl sånt som räddar mig (ååh det gick så bra! Härlig häst!). Där tänds gnistan igen lite, gör en lite taggad att kämpa iaf! Felix är också bra på det, han gör mig glad. Resten känns mest bara jobbigt nu. 
Gillar Tatzy, men det är bara jobbigt, vet inte hur länge jag har henne, hur hennes och våran framtid ser ur.. Tycker framtiden är läskig vanliga fall, men nu är den så sjukt suddig och extra påfrestande att tänka på!

Flummigt inlägg. Behövde skriva lite bara

Livet med liten näsa


Man tager vad man haver

När jag verkligen vill och är riktigt riktigt hungrig, då kan jag också laga mat. God mat och inte bara köttbullar och spagetti. Men hysch, ingen får veta! ;)
Haha nä, men fick för mig att göra en ordentligt lunch, använde mig av ngn sida och skrev in vad jag hade för något hemma, och morotsbiffar dök upp. Tjing, det lät intressant! Gjorde min egen fnurr på det dock, och rev ner äpple och palsternacka också. Vart faktiskt gott, och hade säkert varit ännu godare om jag inte glömt att krydda.. heh.. Men jag är riktigt stolt över mig själv!! Nu återstår bara att se ifall jag blir matförgiftad eller inte :)
Potatismosen är lite rosa, ja.. hade i paprikakrydda. Mmmh! MEN VISST SER DET GOTT UT? :D

King of cash

Ligger i sängen, väldigt uttråkad och rastlös.. men mer välmående än tidigare idag, så feber och huvudvärk slog till. Utmattad. 
Det dumma är just nu att jag inte tog med mig datorn till Felix, tänkte "äsch, ska ju hem mellan jobben imorgon, slipper släpa!" Tänkte dock inte på att jag kanske ville ha den ikväll? Uppdaterar min portfolio, bra att syssla med när man inte har annat för sig! Vilket jag sällan har lxm. Jaja, dör gör jag ju inte utan den!

Har under senaste halvtimmen underhållit mig med att räkna ut min "budget" och även Felix. Jag lever tight, men det funkar! Det är ridavgifterna jag måste snåla till, dom är rätt sura (och sena).. men jag har typ 600kr över när alla måsten är betalade (inkl ridavgiftk) och det är väl ok.. kan ju inte leva precis, men vem vill ha ett liv? ;)

Är ändå ganska bra på att hålla koll på pengar, när jag vet att jag har dåligt med pengar. Det är farligt om jag börjar känna mig "rik", då slutar det med att jag plötsligt är allt förutom :P hehe.. 

Insåg dock precis hur mycket jag skulle kunna shoppa om det inte vore för att jag "har häst" och rider på ridskola :(


Om jag fick bestämma...

Tatzy måste hamna hos något som ger henne tiden att acceptera en, som är villig att kämpa för att dom ska bli ett team. Som inte kör hårt mot hårt i alla situationer utan förstår att man ibland måste stryka henne medhårs trots att man bara vill skrika på henne. Hon måste hamna hos någon som vill satsa i dressyr, men tycker om att hoppa ibland också, och älskar att busa ute i skogen med härliga galopper. Hos någon som har tålamod och massvis med kärlek att ge henne. Hon kanske är dum i huvudet ibland, men hon är en fin tjej, hon förtjänar kärlek. Någon som varje dag ger henne massvis med uppmärksamhet. Någon som kan fortsätta träna henne till den grymt balla bruttan jag vet att hon har kapacitet att bli! Jag ser framför mig en tjej som kan skratta åt Tatzys tokigheter ena stunden, och sen fortsätta fokusera och kämpa på den andra. 
Tyvärr så får ju inte jag bestämma vart lilla hjärtat hamnar. Hatar det här.

Hey, today is sadface-day

Idag vill jag inte ens tänka, jag kan inte tänka heller. Tvärsomnade ovanpå alla täcken o sånt, men kläderna på. Vaknade inatt och tog av mig dom men låg kvar ovanpå täcket, men en filt bara. Täcket var mjukt o fluffigt att ligga på, och hela min kropp gör ont. Träningsvärk och utmattning.

Helt hjärndöd igår, tog mina sista krafter till ridlektionen på Makur.. som ändå gick väldigt bra. Vi red på upphöjda bommar på en fyrkant, i varje hörn en volt utåt, sen vidare till nästa bom, volt igen, nästa bom, alltså 4 bommar, en på vardera raksträcka.
Älgen var så duktig, jag var också duktig, o vi fick till det väldigt bra! Små små volter och hans stora galopp, det gick! Rätt galopp efter bommarna majoriteten av gången och han var inte särskillt bitter idag. Vi var bara fokuserade!

Men kroppen dog och har inte velat återuppstå. Och det gick inte alls bra att jobba idag, seg. Jag klagar på, är sån idag. Det är okej, jag är van.. ni är vana med mitt klagande. Ingen förlorar, ingen vinner! Och såhär ser jag ut:

Jag är trött nu

Är precis tillbaka efter min och Tatzy 5e promenad runt travbanan.. eller 6e kanske. Jag vet inte, har tappat räkningen. Jaja, jag är hos henne just nu, har varit det sen kvart i 8 imorse. Inget jobb idag alltså, fick ta ledigt idag, tur att man jobbar i ett stall så att chefen förstår. Håller koll på Tatz och promenerar med jämna stunder, så att magen håller sig igång bra.. Veterinären sa att jag skulle göra så.
 
Men hon mår ganska bra nu, väldigt väldigt trött, men jag förstår det. Haft ont i magen och nu får hon inte äta ordentligt, lite får hon äta dock såklart. Men hon behöver all den mat hon får, lilltjejen har liksom inte mycket hull o sånt att ta från när det behövs. Så hon är trött, men pigg, om ni fattar? Så skönt att det släppte ganska snabbt igår och att jag inte behövde ringa ut veterinär eller ännu värre.. åka in med henne. *Peppar peppar ta i trä* så fortsätter hon hålla sig såhär pigg.
 
Måste lösa hur jag ska göra imorgon för då kan hon inte stå inne, hon måste få komma ut. Småhagarna är slut, men jag får väl lösa det. Alternativt att hon får gå ut i stora hagen, men bara vara ute i ca 2-3h och sen äta lunch inne. Hmm.
 
Är så trött nu, sovit dåligt.. såklart.. och hållt mig igång sen jag kom hit. Putsat all utrustning och sånt, bara för att fördriva tiden. Ska gå en längre promenad med henne om en halvtimme innan jag måste åka till ridskolan o jobba. Hade hellre varit här o fortsatt hålla koll på henne. Tycker sånt här är jättejobbigt! Hennes välmående i mina händer liksom! usch. Lilla hjärtat!

Barnkalas

I lördags var jag ju och fotade lilla Alinas ettårskalas, fullt med pluttar där och så. För dom som inte vet så fotade jag även Alinas dop (se dom bilderna HÄR). Måste säga att det var väldigt kul, jobbigt och svårt ja, men ändå roligt!.. och jag var SÅ tacksam över hur ljust och fräscht dom hade det där hemma. Jag ÄLSKAR ljusa bilder! Och en stor eloge till Sarah (mamman) som hade jobbat så hårt med det här, speciellt tårtan hon gjorde som var sagolikt fin! Lägger upp några av bilderna här så får ni kika. Är väldigt nöjd, men det är kul med feedback..!!

För jobbigt

Tatzys annons ute på hästnet igår, gjorde ont i mig.. idag hade hon kolikkänningar. Mitt hjärta gråter, gillar verkligen den där lilla hästen.. Efter 1juni är jag kanske hästlös.. och att se henne må dåligt idag. Det var det sista jag behövde mitt i allt annat.

När jag kom var hon helt matt, trött och inte själv. Stod och slickade på mina händer, sånt gör inte Tatzy utan att man precis mutat med godis.. Osv osv. Men hon mår mycket bättre nu, eller ja, gjorde när jag åkte hem iaf. Håller tummarna verkligen. Lilla hjärtat. 

Imorgon är jag där hela förmiddagen, hålla koll och promenera, inget jobb alltså. Det här är påfrestande för mig. Får panikångest, blir stressad och handlingsförlamad. Vill bara ha ett lugnt och trevligt liv utan massa jobbigt så jag kan lära mig hantera det jobbiga som redan finns i mitt huvud.
Och imorgon kommer det någon som ska kika på Tatz, en intresserad. Har inte insett det innan, men hon har fastnat, gillar henne skarpt!

Kommer inte kunna sova inatt.

Slitus tjejus

Blööö här ligger jag i sängen.. framför datorn.. med godis.. utan pojkvän.. och fixar massor med bilder från idag. JÄTTETRÖTT. Det kanske är svårt att tro på, men oj vad påfrestande det är att fota barnkalas, påväg hem så var jag halvt hjärndöd. Nästan. 
Men har ett gäng bra bilder så är nöjd. Vill mest bli klar med dom så att jag kan sova sen, vill inte göra det imorgon helst. DÅ ska jag slappa hela dagen, förutom när jag ska till Tatz dvs..

Är förresten jättefräsig i onepeace och sliten tröja, tur att hästar inte dömmer (eller så kanske dom gör det..?) så jag o Tatz ändå kunde ta en chill promenad runt travbanan, myspys. 

Äntligen hemåt

Har spenderat 2,5timme på barnkalas, med kameran i ansiktet. Ja, alltså jag fotade det! Lilla Alina, vars dop jag fotade i somras, fyllde hela 1år idag.. det skulle förevigas :) såklart jättekul, men påfrestande. Att fota barn är inte lätt, och det blir inte lättare att fota enskilda porträtt när dom varit på kalas 1,5h redan. Trötta, griniga och snoriga! Haha. 

Men det gick bra tror jag ändå, det var ljust vilket jag älskar, dock blev solen aggressiv stunder när jag inte alls var beredd på det! Men 500 bilder ligger i kameran och jag vet vad jag ska göra ikväll ;)



dressyrbebisen

Idag har lilla Tatzy och jag ridit dressyrlektion för min tränare, debut!
Hon skötte sig jättebra trots lite pigg i början sådär, men efter galopp och lite så vart det bättre och stadigare. Jag måste dock tänka på att inte låta henne rinna iväg, det är skillnad att gå på ordentligt eller springa på. Typ. Tror Lotta tyckte vi var duktiga, kändes som det iaf.. hehe. Tatz skötte sig trots vind och andra läskiga saker, smög åt sidan från spåret några gånger, men är det inte värre en så när hästen blir räd.. då ska man vara glad!!
Nu har jag fått lite tips och trix jag ska öva på för att bla jobba skänkelvikningar, och Lotta gav mig klartecken på att vara lite "hårdare" i mina förhållningar så att hon lyssnar direkt. Jag blir lite väl försiktig i guess, rädd att förstöra henne och göra henne hård i munnen, så jag fisrider ibland. Inte bra! Men skönt med tips, nu ska vi bli ännubättre och sen förhoppningsvis börja "tävla" lite :) Det var verkligen kul och lärorikt idag
 
OCH DET ÄR FREDAG HÖRRNI!! Det har ni säkert inte missat? Solen är på och veckans snö är nästan borta. Dra på era smajl-faces och njut av det här! Jag ska jobba några timmar, otaggad på det dock, men sen ska jag hem till min kärlek och mysa till det ordentligt. Fredagsmys. Ja det gillar vi!
Det här är min tränare btw, Lotta Eckers. Den enda tränaren som jag verkligen, uppriktigt, tyckt om att träna dressyr för. Jag känner mig förstådd och jag förstår henne. Klick klick.

Morgonens skratt

Felix vill sova naken, ingen tvekan om det!

Jag gillar älgen

Åh dressyrlektionen idag, den var rolig! Red härliga Makur och jag har nog fallit lite för honom, han må vara småtjurig ibland, vinglig och en jättebäbis.. men ibland inbjuder han till en sån härlig känsla och jag känner mig riktigt duktig vid tillfällen. Haha sånt håller jag hårt om, händer inte ofta då jag själv kallar mig själv duktig. Heh. 
 
Men det har varit en jobbig dag, tur för det där dressyrpasset. Jobbade först 7,5 timme, spenderade 3h på kliniken med ena jobbhästen, men framsteg med han tror jag?! Det är skönt iaf.. Tycker inte alls om att vara där, man står bara upp låååånga stunder i sträck, eventuellt tom står och håller upp ett tugnt huvud på en väldigt trött storhäst. Aj min rygg säger jag! I alla fall, jobbade sen direkt på ridskolan och dirr sen ridlektion. 
Kom nyss hem från Tatzy, blev ett sent pass hos henne eftersom jag varit iväg hela dagen. TUR att hon bara promenerades idag!
 
Men ridlektionen... det gick braaa, är riktigt nöjd :) Vi jobbade mycket böjda spår och sånt, fick verkligen till det på honom ibland, och ibland lät jag honom att rinna iväg lite för mycket. Jag blir för bekväm för att det är trevligt att rida honom, då pinnar han på lite och blir lång. Men Eckers påminner mig och jag tar tillbaka honom och sen är det lugnt. Han svänger ju lite framotillbaka med sina kroppsdelar ibland, men kan parera det iaf.. nästa grej är väl att hinna känna innan han svänger ut rumpan tex, och stoppa det innan det sker. Ah, om jag får rida honom mer dvs :P Hoppa honom ska jag nog, dressyren får vi se.. men som sagt, gillar honom och hoppas jag får rida honom mer :)
Han är ju söt :)

weird

Har fått någon grej för att klottra på postit-lappar, ganska fula bruttor.. eller inte fula sådär men.. konstiga? Jag vet inte, bara dra pennan över den lilla ytan papper som finns där och inte riktigt bry sig hur det blir. Avreagera sig lite.. dom är weird mina teckningar. Haha ser inte riktigt ut som att jag kan rita egentligen, just nu kan jag dock inte det kanske, måste hitta tillbaka! 

Det är lite mysigt men jag hatar.

Jag tror jag vet vems fel det här är.. snön alltså. Det är dom där långskide-åkarna som har glidit runt med sina hjul-skidor och mest av allt önskar att det ska komma snö så att dom kan ta av stödhjulen. Vilka jävlar.
Men hunden är glad ändå, överlycklig närmare bestämt. Snö är nog något bland det bästa som finns i hans värld, tillsammans med massa andra saker. Snö och köttbullar.. och leksaker.. och katterna. Ja, han älskar mycket. Livet som hund! Var ute och busade med honom en stund, jag han och kameran, mysigt och kallt sådär. Det är ju ändå fint med snö, men jag avskyr det! Snälla vår kom tillbaka, vi tycker om dig!

"Problem, inlägget måste ha titel..."

Vi kör stenhårt på soppatisdagar! Såklart för att vi gillar soppa, men också lite för att tillbehören är så härligt goda! Man kan göra vad man känner för liksom, vara lite kreativ.. för soppa i sig är ganska tråkigt egentligen.
Igår blev det vitlöksbröd delux, alltså MUMS! Tänker faktiskt dela med mig hur man gör också, enkelt;
- Ta en fralla och skär bort toppen o botten, dela den sen på två
- kladda på lite vitlökssmör (vitlök blandat med vanligt smör, lätt att göra själv)
- skiva lite körsbärstomater (ta bort det blöta innehållet) och blanda med pesto
- strö på lite fetaost
- toppa med valfri riven ost

Helt underbart gott blev det, definitivt något vi gör igen! Soppatisdagar är kung. 

Annars då? Erh typ ingenting. Tatzy är precis riden, lite i ridhuset pga det äckliga vädret, hon fick springa av sig lite. Kändes lite mer pigg och framåt men ändå lite trög i kroppen, det släpper nog snart :) duktig är hon iaf! På fredag är det dressyrlektion för Eckers som gäller, det ska bli kul! För mig iaf, Tatzy håller nog inte med ;)

Har igen koll på dagarna förresten, typ alls.. Vill ha helg redan imorgon men får vänta lite. På lördag ska jag fota barnkalas och jag är taggad som tusan, men så nervös. Jag har ju inte fotat så mkt senaste... Tänk om jag har tappat det på samma sätt som jag tappat tecknandet? Lite rädd.
Hoppas med allt att det går bra!!
Random bild. 

Släpper fram kreativiteten

Jag tror att steg ett i att må lite bättre och få bort spökena är att släppa lös min kreativitet. Har i alla år ritat mycket, älskar att köra på med pennan i handen,  och tror att jag behöver det för att må bra. Samma sak när det gäller foto. Jag måste få göra sånt jag VET att jag är bra på, sånt jag kan! Min grej är att vara kreativ!
Idag satte jag mig och ritade för första ggn på länge! Inget avancerat, bara något. Favoriten att kladda fram är tjejer med stora läppar och ögon, vet inte varför. Heh.

Känner mig lite hipstern också i dagens outfit, kanske har med min återfunna kreativititet att göra? ;)

PS. Är lite glad idag!

Inga kissar på bordet

Hon är rätt äcklig den där Inga, så kan man ju inte hålla på! Hehe.. he.. hehehe.. hehe.
Nä men skämt o sido, det här är katternas favoritplats i köket, tur att vi väldigt sällan äter vid det matbordet, hade varit rätt onajs då. Tur också att dom är rätt söta våra kattisar, Zorro är finaste, men Aramis är söt! Han ser lite ut som en kattbebbe, även om han snart är 4år. Vet inte hur jag skulle överleva utan djur i mitt liv, lite kattgos på förmiddagen efter jobbet, det kan hjälpa mycket. Lite värme, åh älskade katter.
Kände mig lite tvungen att fota Aramis när han satt där och chillade galet!

Ät choklad och ryck upp dig!

Lite så lät det i mitt huvud påväg till jobbet, sagt och gjort. Det här att låta bli sånt skit går sådär, kan inte alls just nu. Choklad för mig är väl som rökning för andra, en cigg (chokladkaka) när det är lite för mycket för att lugna ner och bli lite lite glad, snabb enkel lösning. Kortvarig, men tar det. 
Och jag känner mig så smutsig när jag faller för lasten, speciellt när min bästa Felix inte rökt på hela året, trots sug.. och jag klarar inte ens en vecka?! All heder till dom som klarar av att sluta med sånt man är beroende av. Är väl lite för svag för sånt i guess, rädd för förändringar typ. 

Ska egentligen jobba nu, inte vill jag det. Måste hitta något nytt jobb, ett fast bra jobb och inte 2st olika om dagen. Det skulle hjälpa mig lite tror jag. Men det får vänta tills i sommar, eller kan ju söka nu men ni fattar?
Behöver något jobb där jag inte alltid måste vara glad och trevligt, där jag går röra på mig och gärna vara ute.. Några tips vad man kan jobba med då?

Okej, jobb 3h ska jag försöka klara nu, sen hopplektion! Det längtar jag faktiskt efter! Och det gick bra att rida Tatzy idag även om ff är lite trött i kroppen, jobbigt för växande små hästisar! Lite kul känns det med hästar just nu iaf.. lite. 
Ska äta upp min choklad och sätta igång typ.

Inte riktigt levande

Såklart jag är glad, ibland, men allt annat kväver mig lite. Vill vara glad men orkar inte. Vill känna mig motiverad med ser ingen mening i det. Alltid är bara suddigt och jag vet inte varför! Det skrämmer mig.
Ingenting alls känns motiverande, inte sånt jag älskar mest av allt. Stallet är bara jobbigt att åka till, fotar inte, har inte ritat på evigheter och det är inte kul att blogga. Det enda jag vill på dagarna är att åka hem och sova, vill aldrig aldrig gå upp på morgnarna för att jobba eller whatev. Det är inte kul! 

Och egentligen så bryr sig väl ingen, alla har egna problem, vet inte varför jag säger det här. Måste väl bara få det sagt. Så enkelt är det nog.


Vändningar

Igår var jag jätteglad och lycklig och bara.. ja jätteglad helt enkelt. Tog mig till Ica efter jobbet, köpte naturgodis och påskmust innan jag gick och köpte thai till mig och Felix. Han hämtade upp mig när han slutade och sen så hade vi en supermysig fredagskväll tillsammans, såg "10 orsaker att hata dig" älskar den filmen! :) 
 
Idag då.. bara så hatar jag alla och känner mig nere. Ordentligt. Barn och kärringar, att Tatzys täcke gick sönder så att hon fått av sig det i hagen och stått naken i den här extrema vinden. Hon är ju så tunn med dålig vinterpäls osv.. ahja, jag känner mig som bitterheten själv och jag är bara trött på ALLA. Typ. Usch.
MEN, idag så är det dejtkväll med finaste Felix. Middag och bio ikväll, slutet på lönen, då slår man inte på stort :) Jag önskade pizza hut och han föreslog att vi ska kolla på 100åringen. 
 
Tror ni det funkar om jag sover en stund och sen vaknar upp på rätt sida? Vill inte vara bitter ikväll när Felix hämtar upp mig... men det lär jag ju inte vara? Han om någon vet hur man gör mig glad!

a.f.k - mysfredag



Har jag sagt att hon imponerar?

Mycket häst här på bloggen just nu, gillar häst :) hehe
Måste skriva om hovslagar-besöket idag, för hon bara fortsätter imponera den där lilla damen :D sist fick jag stå och mata med slickgodis för att hon inte skulle stå och bråka emot hovis, men idag stod jag och mockade när Lena började och Tatz ba "jaja" o stod där och halvsov lite. Helt oberörd! Lite uttråkad vart hon mot slutet men det var inte konstigt liksom 

Det blir så tydligt med utvecklingen när man gör en sak och sen samma 7 veckor senare. Hon har verkligen utvecklats enormt senaste. Är oftare glad och nyfiken än bitter, gillar den Tatzy!
Hovarna såg väldigt fina ut också, tydligen, det gillar man ju alltid att höra! Utan hovar - igen häst.


Det är ju fredag!

Jag har trott att det är fredag redan 2ggr den här veckan, men det hindrar mig absolut inte att uppskatta idag då det verkligen är fredag! Ååh fredag alltså!!
Massvis med sol och bara en härlig känsla i luften.. och jag känner lite extra pirr i magen eftersom det är den 14e.. vilket för mig betyder att det är exakt 15 månader sen jag träffade min kärlek, och det ska ju såklart firas med lite extra mycket fredagsmys :D

Jaa idag känner jag mig faktiskt glad!! Går och njuter av allt det lilla idag. Så härligt. Det är något speciellt med fredagar!

Och hästisarna på jobbet fick gå nakna, såhär ser en lycklig ponny ut!

Grattis hjärtat

Kan jag ju inte glömma o berätta, idag fyller världens absolut finaste, härligaste och bästa häst 17 år. Älskade Exet, som jag saknar honom!! Önskar att jag hade kunnat vara hos honom, ösa på med morötter pussar och kärlek, som back in the days. Dra ett race på slingan och bara ha det kul tillsammans. Fira hans födelsedag på bästa sätt. 
Älsklingen börjar bli gammelman, tänker på han iaf och öser kärlek på avstånd. Bästa underbara häst<3

Bombar bilder på den bästa









Dressyrlektionen på ridskolan

Var SÅHÄR taggad på att rida Chivas idag, efter tisdagens kiropraktorbesök, för att känna skillnaden.. tror ni inte han är halt? Jo såklart. Så jag stod uppskriven på gamle herr Leon istället, något jag inte alls var taggad på! CL var inte taggad på att rida sin pålle heller, så vi bytte faktiskt hästar då, lite win win blev det då :) förutom att Makur som jag bytte till mig var mer grå än brun.. och Leon går med täcke ute, där var min förlust ;)

Jag är väldigt nöjd med lektionen, förutom två faktum - Makur beter sig ibland som ett brunstigt sto, och lektionen var urtråkig o jag var inte ens svettig efter!
Men han gick bra och jag tycker om han lite, och min ridning var det sån stor skillnad på efter knakandet!!!! Kunde sitta ner i traven avslappnat.. MED stigbyglar. För mig är det wow och jag är så glaaad! Tänk sen om kiropraktorn får loss höften helt nästa besök?! Jag kanske inte är så värdelös på att rida som jag tänkt senaste månaderna, det kanske bara är min kropp som är för värdelös för mig? Eller det är ju ett faktum, men ni fattar? Peppad!

Ska sova litegranna sådär nu och välkomna fredagen med stort leende, avslutade den här dagen glad ändå. Jag gillar när det vänder till det bättre, efter regn kommer solsken :)


Där inget annat finns

Har haft det jobbigt i huvudet närmaste, sådär jättejobbigt. Var därför så passande att Tatzy var för trött för hoppning idag.. Vi lunkade på travbanan, först skritt och trav på halvlånga tyglar och sen ett varv skritt på långa tyglar. Tänkte inte mycket alls, det var bara Tatzy och jag i vårsolen, vi hade det så bra. Är även helt sjukt imponerad av hur hon har vuxit i huvudet på bara två veckor!

Hon skrittar på lugnt, inga taktinslag eller så.. Bryr sig inte om katten som rullar sig mitt på spåret, ville snarare fram och hälsa på den.. Reagerade knappt heller på Elin som satt o glassade vid sidan av travbanan med sina hundar. Hon ville hälsa på dom också! Hon är allmänt trevligare och medgörligare, vid tillfällen nästan gosig och jag får pilla hur jag vill på hennes näsa vid tillfällen.. Det säger kanske inte mkt, men det betyder mycket för mig. 
Just nu är hon lite sur vid borstningen, troligtvis för att hon fäller bara.. Har kanske lite lite börjat fästa mig vid henne, men den tanken måste slås bort. Om två månader ca kanske hon inte finns kvar i mitt liv längre, det vet jag inte, ingen vet hur det blir. Oavsett hoppas jag det bästa för henne, om hon blir kvar hos mig längre eller får en ny ägare som kommer göra allt för att vinna hennes förtroende som jag försöker nu!

Idag gjorde mig Tatzy riktigt glad, det var så mysigt våran runda och hon var fin. Jag har underskattat det där att bara vara med henne.. kanske för att jag hållt hjärtat på lite avstånd. Tänker aldrig fastna hårt för en häst som inte är min någonsin igen!

Här står jag...

... och önskar att jag låg i sängen. Japp, det är en sån dag. 

Trött, pigg och bitter men lite glad

Vi fick bråka och stöka och galoppera och trava på ordentligt ett tag i början där, mycket olika åsikter hade jag och Tatzy.. Men mot slutet fick vi till det faktiskt och hon vart istället jättefin! Att det ska krävas lite stök för att komma dit, suck och stön över det..
Tror hon är lite stört av pälsfällningen, lite bitter när man borstar och sen när man skänklar på. Hon har även varit väldigt trött senaste dagarna.. och även om hon var pigg (!) idag så kändes hon på något vis lite trött ändå.. Fattar ni?
Hon var duktig iaf!

Jag har haft det riktigt piss sista halvan av dagen osv så ska sova nu och försöka vakna glad imorgon! Försöka duger va?
Det fanns visst en jätteintressant och lite läskig häst på andra sidan sargen!

Välkommen in i väskan


Det är ändå rätt intressant att se vad folk har i sin väska, det skiljer så stort från person till person.. Dock är det säkert ett väldigt tråkigt inlägg, men deg överlever ni!

I min väska finns det:
plånboken / sminkväskan / ett stycke halsduk / deo och body mist / mobilladdare (!!!!) / trassliga hörlurar / en (!) ridhandske / kära goa almanackan / ett bra gäng hårnålar och hästsnoddar / en "liten" nyckelknippa / trosor med dansande flodhästar på / ätbara saker som riskakor, Berry boost och tuggummi, ifall godissuget anfaller.

Closeup plånboken:
Dom vanliga korten / mängder av kvitton / småpengar / voltarensalva<3 / mina fina örhängen / en tom alvedonförpackning / fler hårnålar

Closeup sminkväskan:
2 olika mascaror / concealer / försvarets hudsalva, för mina torra fingrar. / mineralpuder / brynpenna / flytande eyeliner och penna / random ring / en till hårnål / någon äcklig papperstuss / söt rosa spegel / pincett


Och det var typ det.. Nu känner jag mig lite exposed. Haha. Finns det något som ni absolut alltid måste ha med er i väskan varje dag? :)

Paket till Marie

Och så damp det ner ett litet paket i bredvlådan idag igen, iih paket!!! Det var från Kamda.se, beställde 2 saker därifrån i helgen, med ett presentkort på 200kr. Det var priset i Jossans fototävling som jag deltog i för ett tag sen, och jag vann ju dåra :D Gillla! Deltog med den här bilden och jag är jädrigt nöjd med min insats! 
 
Jag beställde hem ett kamerarem och en blixt-diffusor som man sätter framför kamerablixten.. kan dock inte påstå att den funkade så bra, men den kan väl vara bra till annat? Som typ.. att fläkta sig med? Haha. Kameraremmen älskar jag dock, i svart syntetläder. Nikonbandet i all ära, men lite mer stylisch med detta :)

La Belle Epoque

Idag gjorde jag lunch till mig själv, och jag är så stolt så det måste visas upp!!
Tranbärsbröd (sånt där färskt från butik) med ost och köttbullar på.. sååå gott. Jag älskar torkade tranbär, mackor, ost och köttbullar. Kan det bli bättre då? Nja..

Ååh hur många andra satt som barn på julafton och väntade på Kents nya singel? Lyssnade på den i morse och tyckte inte den var ngt speciellt sådär första ggn mitt i uppvaknandet.. Lyssnar på den nu igen dock och alltså wow. Dom, dom vet hur man levererar! 
Deras musik har följt mig igenom mycket alltså. Låten som fick mig att börja lyssna på dom va "utan dina andetag" vilket fortfarande är min favorit !

La Belle Epoque kommer spelas i mina lurar hela dagen, lätt!
Alla för alla och en för en, så börjar vi om igen. 


2 bilder från när jag såg dom live (för andra ggn) sommaren 2012. Kärlek!

Och en söt på mig och min macka

vardagsnjutare

Det är soppatisdag idag, jag gillar tisdagar.. för jag älskar soppa, jättemycket! Tomatsoppa speciellt, som vi åt idaaaaag, lyx. Det är nog något bland det mysigaste, att käka soppa och quesedilla framför serie, i sängen. Man är en riktig njutare om man käkar middag i sängen framför serie/film. Vardagsnjutare! Det är viktigt att njuta av vardagen... flumig jag är nu då.
 
Very well, har typ ingenting intressant att skriva egentligen. Typ att jag har träningsvärk i benen efter kiropraktorn, musklerna är inte vana av att jag kan röra mig "rätt" så dom vart trötta efter att bara ha mockat en box.. började skaka och en promenad med hästen var nästan omöjlig. Haha låter ju helt vansinnigt töntigt att jag fick träningsvärk av det! 
 
För att det här inlägget inte ska verka helt ointressant lägger jag upp lite pics från idag.. alltså dvs bild på hur jag ser ut när jag inte bär stallkläder... och matbilder. Wuhu!
 
Hur gott ser inte det här ut då? Djuren tyckte iaf det.. och jag med!

Vi har knakat och brakat

Åh vad jag älskar att gå till kiropraktorn!! För dom som inte har varit där förut så kan jag tala om för er att det är underbart, iaf om man har så mycket problem som jag. Första jag sa till kiropraktorn (första ggn hos denna) när hon frågade om mitt problem och jag ba "vart ska jag börja?" Haha.. 

Ahja 1,5h tog det, 45min längre än det brukar. Förstår ni då? Mycket fick hon reglera på mig, det var mer låsningar än att musklerna drog mig snett, något jag visste iof! Helt skev och 1,5cm kortare högerben, säger ju att jag är en skev människa ;)

Galet gött iaf, har fått lite stretchövningar och ska tillbaka om 2 veckor. Vore skönt att få ordning på allt och få lite mer fnurr i min ridning, mycket som hindrar mig att rida "korrekt " 

Värt inlägg ja, nu vet ni, min rygg är väldigt knasig! Ajaj

Bekväm

Idag ville jag inte jobba med ribyxor på, idag sitter jag här på bussen med mjukisar. Idag gick jag upp en kvart senare än vanligt, med huvudvärk. Idag kommer jag stressa så lite som möjligt. Idag är jag trött. Idag ska jag till kiropraktorn och njuta!

Idag är jag drottningen av bekvämlighet!

Stora duktiga bebisälgen.. & duktiga jag!

Jag känner mig lite mer levande efter en hopplektion på Makur. På Z är jag mest död med en värdelöshets-känsla, oftast. Inte alltid. Men Makur är en glädjespridare för mig just nu, och det här med hoppning börjar kännas KUL igen, och jag börjar känna att jag faktiskt kan. För jag kan ju egentligen! Att det enda som krävs för att det ska plockas fram är att sitta på en höst som faktiskt behöver mig som ryttare och inte bara "vet bäst, vill mest".. typ. Då blir jag så osäker på mig själv. 

Idag var det markarbete, raka sträckor med bestämda galoppsprång, ibland lite ivrigt men ofta väldigt trevligt och lydig. Dagens utmaning idag var nog mest rätt galopp efter sträckorna, vilket det sällan blev.. men vi jobbade på att byta ist, ngt jag börjar hitta lite, men inte väl. Han kickar ut bakbenet och glömmer bort det = korsgalopp ;) men han är söt, och även när han är lite sur finns det lite tjuhuu glädje i han. Haha.

Vad det verkar som nu, och låter som, så ska jag nog få ha honom ett tag framöver. Jag tror på det, och på att vi kan jobba ihop oss lite :) han har blivit en riktigt trevlig häst!! Bebisälgen. 

När ska jag få känna mig stark nog..?

Jag kämpar och försöker verkligen, för att bli bättre än den jag är idag, för idag är jag inte den jag egentligen är. Jag är en krigare, det vet jag, på något sätt.. trots att jag ständigt känner mig svag och värdelös. Jag har aldrig slutat försöka, även om försöken varit små och töntiga, som en fis i rymden.. Så har jag ändå försökt.
Men det finns något i mitt huvud, en röst typ som säger "ge upp!" eller "skit i det, vem bryr sig egentligen?" Och ibland kan jag stå emot... Men rösten är starkare än mig, och det minsta jag överväger att lyssna så är det kört.

Just nu är min största kamp godissuget.. Eller snarare godsaks-beroendet jag har. Det är hemskt och idag var jag svag. Har ätit chips idag, hatkärlekar chips. Dumma dumma jag som gör så mot mig själv, jag vet hur ångesten kommer krypa fram snart!

Behöver alla tips jag kan få, för att lyckas bli av med det här dumma dumma beroendet! Behöver inte snacks för att bli glad!!! Jag har försökt så många gånger, med så många olika saker.. Att bli av med mitt sötberoende är bara en liten grej. Men det blir alltid fel och jag ger upp för stunden. Hatar det.

You try, you fail. You try, you fail. 
But the only true failure is when you stop trying. 

Snuva

Jag är säkert inte ensam om att gå och snörvla ganska mycket idag. Vi är nog många som sätter på oss vinterjackan så fort hösten kommer, och tar av oss den lika snabbt när vi får syn på vårsolen.. Även om det inte är så pass varmt alltid så att man kan springa runt med en tunn jacka. Och pga av det faktum att det fortfarande inte är jättevarmt så sitter jag här och snörvlar. Det blåser ju ändå kallt fortfarande!

Jaja, life goes on. Hästig dag i dag, som alla andra dagar! Ska rida Tatzy nu mellan jobben, blir ett ordentligt pass, och ikväll är det hopplektion på ridskolan. Det längtar jag till!
Måste erkänna att den här måndagen håller sig på god fot, trots dåligt humör och snörvlig näsa :P

Vårdag på stan med kärleken

Har haft en sån underbar dag inne i stan med Felix, vi gick runt i gallerian, drack chailatte, åt god lunch och avslutade med en glass. Fick även med mig lite hem lite grejer, två planerade köp och ett impuls på rea, gillar rea!! Nä men har haft en riktigt fin dag, synd bara att vi kom till stan så pass sent och inte hann njuta av all sol som vi hoppats på! Hade såklart kameran med, så jag bjuder på några fina, för att skryta lite hur gött vi haft det :)
 
Kofta 50kr från H&M (rea)
Solglasögon 69kr H&M (likadana som på översta bilden)
Kängor 349kr SkoPunkten (någon dag ska jag äga äkta dr.Martens!)

Vi rullar mot stan




Och vad håller jag på med? Ingen vet. 

Lördagsmys

Nej, jag lovar, det här ska inte förvandlas till en matblogg! Inte med flit iaf :D
Försöker bli av med mitt extrema godissug, dag ett utan en endaste godisbit, ja jag är stolt! Tog bara 3 dagar för mig sen jag "bestämde" mig att skärpa mig att låta bli helt. Haha hej lilla tjockisen. Meeen, idag föreslog jag inte ens något onyttigt lördagsmys, utan jordgubbarna vi såg i affären såg så självklart lockande ut. Det med lite äpple och passionsfrukt, mumma! 
Jag tycker verkligen om myskvällar, onyttigt snacks eller inte, sålänge man får ha dom! Tur att det finns underbart goda alternativ när man inte ska äta massa godis och sånt :) Ser inte det här lite smaskigt ut?

Avdammad vårjacka

Idag kändes som en perfekt dag att öppna upp garderoben som är full av jackor av olika slag, och plocka fram fina vårjackan. Minns att jag köpte just denna för 50kr på rea, ett riktigt kap verkligen, om man frågar mig! Jag har dock lyckats krympa den lite, så yttertyget är inte riktigt kompis med fodret och den blir lite knorvlig. Men sånt får man ta ;) Vad tycker ni..? Är den godkänd att varva skinnjackan med? Jag älskar den iaf!!

Gratis är gott!

Älskar ni inte också känslan av att klicka in två produkter till kassan, och sen lägga till en rabattkod och slutpriset blir... 0 kr. Jag älskar det iaf, och jag gjorde just det där precis! Gratis är alltid gott, även om jag har mig själv att tacka för denna underbara grej! 
Vad jag beställde får ni dock se sen när det har kommit, vartifrån jag beställde och varför det blev "gratis".. hade nästan glömt bort det här, men det får man ju inte göra :) Kommer kanske på tisdag, ni får se då!
 

Morgonstund

Igårkväll kunde jag inte somna, vid 2 ungefär började jag somna in, och vid 7 imorse så vaknade jag. Pigg. Kändes onödigt och var lite bitter över det, men jag bestämde mig för att göra det bästa av situationen och ta en morgonpromenad med hunden i vårsolen. Det blåste lite, men hunden var lycklig och jag mådde verkligen bra.
 
Fortsatte sen morgonen med en god frukost framför GoT, vi har kikat igenom senaste säsongen inför att nästa ska komma ut där i april (längtar!!!) så att man lättare kan hänga med :) Kan ju inte påpeka annat än att min helg började perfekt, och snart väntar en uteritt på Tatz med fina Madde o Luddis. Hej lördag :D Allt känns ju så mycket härligare sånnahär dagar när solen är framme och inte ett moln på himlen!!

tatuerings-drömmar

Det är jädrigt snyggt med tatueringar.. samtidigt som det kan vara jädrigt fult. Allt beror ju lite på vem tatueringen sitter på och hur den ser ut. Jag är en såndär "shit tänk om man en dag ångrar sig"-person och kommer säkert aldrig tatuera mig just pga den anledningen... samtidigt som jag känner ett extremt sug efter en för att den kan vara lite fin sådär, nästan så man känner sig lite spännande. 
 
Om jag en dag skulle komma över min nålrädsla och ha råd, då skulle texten "Framtiden är fri." förevigas på min vänstra handled.. det är en som jag tänkt på sedan 2 år tillbaka som på något vis betyder mycket för mig, meningen alltså. Jag säger det till mig själv i någonslags tillsägelse att jag aldrig ska sluta tro, hoppas och kämpa. Ens framtid är aldrig förutbestämd, jag ser det iaf inte så, vad som helst kan hända.. det har varit någon slags trygghet för mig att tänka så, speciellt när livet känts tungt och hopplöst.
 
En annan tattuering jag skulle kunna skaffa, för att det är snyggt, skulle vara en text från halsen till axeln. ååh det är så snyggt! Helst med typ det här typsnittet, eller liknande. Text vet jag inte vad det skulle vara, enda som dyker upp i huvudet är meningen som står i headern, kommer från en kent-låt. Älskade kent. Den placeringen är verkligen charmig på tjejer, love it!
 
Har någon läsare här en tatuering? Vad för någon och vart? :)
Lånade bilder "från google" för att kunna visa ungefär..

Det luktar vårkänslor

Den ena stunden är det sol och fågelkvitter, den andra börjar det småregna lite, sen sol igen. Våren är påväg, det känns verkligen som det nu, vissa stunder vill man mest av allt ha på sig skinnjackan och solbrillorna. Jag älskar vårkläder, och längtar verkligen efter att gå ute på stan med vårjackan på. Har två så sjukt snygga, älskar såklart min skinnjacka.. men har en till, som jag inte använt så mycket, som definitivt ska tas fram ur garderoben snart. Lovar att visa er den, ååh den är speciell.
 
Det är något speciellt med vår, blir så glad av det. Efter en grå, trist och lång vinter så bara känner man sig lite levande igen. Man känner ork att vara lite levande, inte bara någon som gör det man måste, och ingenting mer. Men på våren.. alltså tänk er! En promenad genom stan med en härlig kompis bredvid och en latte i handen, eller en lång uteritt tillsammans med stallkompisarna. Dra en fotorunda och bara fota allt som finns, eller en riktigt snygg plåtning.. jag vet inte, men våren känns full av möjligheter och längtan. 
 
Vi är nog många som önskar och ber att vårkänslorna är här för att stanna! Snälla låt dom.

Påtal om rosa...

Dröm-schabraket *dör lite* det kommer definitivt vara mitt inom en snar framtid! Från horsemeup för ca 400kr, ååh tänk er Tatzy i det här! Fintfintfint!

Pretty in pink

Det blev en del förändringar i schemat, Tatzys alltså.. Skulle egentligen ha jobbat över idag och pga det inte hunnit med Tatz, hon skulle alltså ha vilat idag. 
Men pga min axel så klarade jag inte av att göra 30 höpåsar och slutade därför vanlig tid.. Rätt skönt ändå, förutom det faktum att axeln krånglar ;)

Men just nu är jag iaf påväg från stallet, och en nylongerad Tatzy står och käkar lite nöjt i boxen. Lät henne bara trava lite på linan några varv, trött var hon iaf :P vart jättesur när jag bad henne kliva på lite mer, snuttan. Haha.

Sjukt söt longerings-outfit fick hon ha idag!! Älskar mitt schabrak!

Måste bli bättre på lunch.

Det finns dom dagar när jag hinner hem mellan jobb1 och jobb2, och ändå kan göra det jag planerat med Tatzy på kvällen. Idag är inte en sån dag! Tyvärr.
Det är perfekt dom dagar jag åker hem, då kan jag äta en ordentlig lunch. Det är mindre perfekt dom dagar jag åker direkt till Tatz.. för jag är ju aldrig smart nog att fixa något att ha med mig!! Ens en macka, vilket är allt jag behöver för att överleva tills en riktig måltid, ens det kommer jag ihåg!

Tur att affärer finns där jag byter buss, skulle väl avlida annars.. Min plånbok suckar dock varenda gång jag glömt lunch. Det är inte billigt att vara glömsk. 

Har ni några tips på perfekt lunch till någon som inte har tillgång till kylskåp på dagen? Behöver inte vara mycket, bara smidigt!
45kr kostade min lunch idag. Den jag gjorde hemma igår? 12kr.. Skillnad. 

Tatzy kan själv!



Jackie bjuder nog på den här, Tatzy med.. Hon var så ivrig att hoppa så hon glömde att hon hade fyra ben att lyfta, inte tre. Haha alltså så jäkla söt, kunde inte låta bli o skratta åt henne. Knasmupp!

Skrattar högt

Haha sitter och kollar på Top Model Sverige medans jag väntar på Felix.. seriöst, dom där som bara "ha jag kan, dom andra är värdelösa, fattar inte varför dom inte väljer mig? Idioter." Man ba... va?
 
Aja, ridlektion?
Jo men det gick ju faktiskt väldigt bra idag, små små steg frammåt tar vi, Chivas och ja. Lotta tror vi kommer hitta varandra ganska bra med lite tid, och trivas ihop. Det tror jag med! Börjar hitta stöd, takt osv.. men det är svåååårt! Han luras lite när han tappar takten o flyter iväg, man känner liksom inte det som ryttare, för det blir inte ens obekvämt. Så jag måste lära mig känna det där ordentligt, men det kommer ta tid!
Men jag är nöjd, fick rida i en dressyrsadel idag så allt vart så mkt lättare då, så skönt! Tvingade mig själv att rida med läder (mitt största problem) när vi skulle sitta ner och det gick ju okej men blev spänt. Där tappade jag bort Chivas lite osv.. men over all så är jag nöjd :) Ååh vad händer? Mitt självförtroende ba heeej längesen!

Bekräftelse

Idag hoppades Tatz utav Jackie, som tidigare torsdagar. Idag är jag så stolt över Tatzy för hon var väldigt duktig.. men jag är mest stolt över mig!

Ni vet den där bekräftelsen man får när man står på marken och ser ens häst få under en annan ryttare.. Och tidigare problem som att den inte tar stöd villigt eller fattar rätt galopp, dom finns knappt där! Det är liksom, att man klarat av att jobba förbi det!
Och när någon duktig och mer rutinerad ryttare som red henne redan förra våren första ggn och även i höstas.. säger att man har gjort ett jättebra bra jobb! Så stolt i hjärtat, så glad.

Just idag känner jag mig inte lika värdelös, självförtroendet lite bättre. Glad! Taggad på dresdyrlektion nu :)

En perfekt lunch

Dom som hänger med lite vet att jag älskar ravioli. ÄLSKAR. Så idag när jag stod i affären för att köpa med mig lite lunch, då jag visste att inget fanns hemma.. så insåg jag rätt snabbt vad jag ville ha. Ravioli. Mmmh. Så här sitter jag nu, riktigt mätt och riktigt nöjd. 
Men det är inte bara det som fanns på tallriken som gjorde lunchen perfekt, utan en stor del av perfektionen var för att min perfekta pojkvän smet hit en stund under sin lunchrast för att pussa och krama på mig lite. Åh vad fin han är, sånt där blir man ju bara mer är jätteglad av! Gose.
 
Mmmh ravioli <3
Måste vara ärlig om en sak dock.. jag har ingen aning om vad det där gröna är, slängde det direkt efter att bilderna var tagna. Heh. Grönsaker är ju giftigt.. men det förgyllde bilden. Finfint! Åh jaa, känner mig som en riktig bloggare nu! Lägga ut tjusiga matbilder och har mig :D

Önskar mig en chailatte i solen

Idag, just nu, skulle jag mest av allt vilja sätta mig någonstans där det är vindstilla, i solen.. med en chailatte i handen och musik i öronen. Bara sitta där själv en stund och njuta! Åh ja det hade varit så perfekt!!!

Fast jag ska ju till Tatzy.. Hon ska hoppas av Jackie idag, som vanligt. Är ganska otaggad på det, har lite bad mode kvar från igår, men också för att min kropp är så trasig! Vaden är värre nu, efter sparken i tisdags, och på det har jag dragit på mig någon slags överansträngning eller liknande i axeln. Mocka och sånt shit är inte något jag vill göra nu.. Efter att ha lyckats överleva 3h med tunga stallsysslor redan!

Gah vad händer här egentligen? Bitterhetsbloggen no.1? Äsch ni kan ta det, solen börjar ju visa sig så våren kanske kommer snart. Man (jag iaf) blir ju allmänt gladare o piggare då, hoppas på en vändning! :)

Kika in på min instagram för en kort snutt från gårdagens ridpass @mariekruger, dom få sekunder som hon inte var bitter ;)

Artighetsfrasen

"Hur mår du?" eller "Hur är det med dig?" är nog den vanligaste frågan man kan få.. inte alltid för att folk faktiskt vill veta, utan för att det hör till. För att man vill vara artig och sen låter det även som att man bryr sig. Svaret på den frågan är också en artighetsfras som man måste dra "Jo jag mår bra! Hur är det själv?" Även fast man skiter fullständigt hur den andra personen mår.. och även om man mår pissdåligt själv. 
 
Det är så ofta man gör det, säger att man mår "bra" för att det måste man göra, det hör till att bete sig som att allt är cool. Säger man ärligt "nää det är skit!" så lovar jag att dom flesta hoppas på att det är pga att man kanske börjar bli krasslig, och man måste ju fråga "vad dåra?" för det hör också till, även om man inte alls orkar lyssna. 
 
Ååh alltså jag har gjort det i flera år, sålänge att det är en reflex.. har tvingat mig själv att svara att det är "sådär" för att jag inte orkar hålla en glad fasad alla gånger jag är allt förutom glad. Men sen när man får den där frågan "Vad dåra?" så är man lite fegis och vill inte framstå som gnällspiken som kräver uppmärksamhet så man kör lite "äsch, trött bara!". Liksom är det fel egentligen att må dåligt och vilja prata om det? Det är ju inte det.. men jag själv känner någon slags rädsla för att bli stämlad som bekräftelsekåt och att tigga uppmärksamhet, vill inte att folk ska kolla på mig som om jag drog på mig offerkoftan imorse och sen dra den där *stackars lilla dig då*-blicken eller den uppriktiga sympati-blicken. När man mår dåligt så känner iaf jag att sympati, det hjälper en ingenstans. Frågar man hur personen mår får lära sig hantera att människor mår dåligt också, väldigt många faktiskt. Om man uppriktigt inte bryr sig utan bara frågar av artighet tycker jag man istället hellre kan vara lite oartig och bara hälsa snabbt istället.
 
Det kanske bara jag som är äckligt bitter idag, ja, men jag är så trött på artighetsfraserna. Kan ingen komma på något nytt man kan diskutera när man stöter på någon eller bara vill hälsa på lite snabbt.
"Hej, kul att se dig igen! Vad har du för färg på dina strumpor?"



Minnen som gör en glad

Sitter och försöker göra mig själv glad utan att trycka i mig en stor chokladkaka. Vill inte att det ska behövas, det är så jädra osunt beroende.. Är beroende av choklad. Typ. Tänker på dom där stunderna man bara varit sig själv, barnslig och knäpp. Jätteglad och sprudlande.

Känner mig mest instängd och låst just nu, har inget socialt liv på riktigt.. känner mig nästan rädd för att träffa folk utanför stallet. I stallet har man sin trygghet, man kan prata om hästarna och bara om hästarna. Någonstans annars blir jag typ ord-förlamad, vad pratar man om? Egentligen? Hur beter man sig mot folk, vad tycker dom om mig när jag inte är där och hur ska jag tolka människor? Hur skevt är det inte egentligen att tappa bort sin sociala kompetens.. eller ja, jag har ju aldrig varit det pratgladaste och kärvänligast mot nya människor, men nu är det sjukt. 

Det värsta är att det inte känns som att jag vinner något på att vara i stallmiljö 9-19, som man kanske skulle tro. Hur engagerat låter det inte? Jag är i stallet från 9 på morgonen tills 7 på kvällen, ibland till 9. Yes så är det, men det tar mig ingenstans. Känns det som. Ligger väl på samma nivå som för ett år sen, förutom att jag klarar av att rida unghäst.. ngt jag aldrig trodde för ett år sen. Så ah, litet steg frammåt, men hur många bak?

 

Okej sanningen är ju nu att jag tappade ämnet helt. Ville skriva om många fina glada minnen, ville vända det här humöret och bli glad. Blev mer en insikt till hur det ser ut nu, idag. Hmm.

 

Anyways.. kolla videon här ovanför, den gör mig glad iaf! Var på Gotland hos min fiiiinafina vän Sofie (som jag saknar helt sjukt!!) och vi skulle hämta spån till hennes pållehästar. Det här är äkta jag, som jag sällan faktiskt vågar ta fram, men jag är så lyckligt knäpp o glad när jag är äkta jag. Problemet är väl att äkta jag är lite för knäpp för vissa för att hantera.. något jag vet om. Heh.


Inspiration, motivation och lite hopp






Utmattad och skadad

8 jobbtimmar avklarade, 2 kvar to go. Alltså så helt galet slut i huvudet är jag, sådär så att om jag lutar huvudet mot "diskbänken" i cafet, då somnar jag fan! Seriöst!

Tog sjukt lång tid hos kliniken med hästarna, båda grabbarna skulle på återcheck, ponny skulle ridas två gånger, stora skulle springas med o longeras flera gånger och sen röntgas. Jag fick springa och rida, förutom sista springturen, då gick det inte.. I början så hoppade nämligen stora på mig när vi sprang, vart väl rädd för något i guess.. och om det var han eller jag själv som sparkade mig ovanför hälsenan vet jag inte, men ont som fan gör det!! Har bitit ihop och belastat högerbenet ist, men ja nu har jag då ont i båda benen ist. Perfekt!

Ah, slutgnällt! Ska överleva sista jobbtimmarna, inta en redbull och sen åka och ta hand om Tatz. Urrhg, vill sova.


Här sitter jag

Jag älskar sovmorgnar, verkligen mycket! Även om det bara är en kvart längre än vanligt.. Och även om jag vaknar upp redan kl 7 o ligger o snoozar tills jag behöver gå upp! Det är skönt med långsamma morgnar liksom.

Sitter och väntar på att bli upplockad av chefen, ska med till kliniken med ena hästen o så.. Jättetrött sådär, men laddar upp med en Vitamin Well. Hade velat ha en Celsius (fastnade stenhårt för dom!!) men Konsum hade inte, buhu ;( men ah, blir ju bra ändå!

Och där kom chefen, vi hörs nog under dagen

Hopplektion 3/2 på Makur


I väntan på videon..

Sitter och väntar på att videon från hopplektionen ska publicerats, hade ju tänkt köra det här på samma men icke. Tålamodet tryter. 
 
Skulle hoppat Zetra idag men pga omständigheter blev det ett byte till Makur, något jag var både glad och ledsen över! Jag älskar ju att hoppa Zetra, men just nu är han för mycket på mig och mitt självförtroende.. Makur har jag en chans att påverka och ha lite kontroll på. Dels är han inte lika stark, och dels så är inte han lika mycket "håll käft, kan själv!" som Z kan bli :P
Men ja, hoppning stod på shemat idag, ååh vad jag har längtat! Dock höll vi oss på rätt låg höjd, vilket passade bra eftersom jag inte känner Makur och inte heller Lovisa (vår hopptränare), ingen hets liksom. Men det spelade liksom ingen roll, inte heller att några språng vart tokiga, för han var så glad! Och jag blev så glad av att han var så glad! Slarvade och hade för mycket Zetra-ridning i kroppen, tänkte att "han fixar det själv" som Z gör eftersom han är hinderklok.. Makur är väldigt grön liksom och inte alls lika hinderklok! Men rätt smidig trots tokiga språng :P
 
Ni får kolla filmen sen! Banan ät lite kaos men på en glad häst och en flamsig ryttare, dom två sista sprången i filmen är dock dom jag går efter när jag bestämmer hur lektionen gick.. för där RED jag ordentligt, tänkte "ett, två, tre, fyra och HOPP" dvs höll takten och tröck på lite när jag kände att vi kom lite långt ifrån. Det är så det ska kännas, att man har kontroll! 
Förhoppningsvis får jag rida honom mer, för oj vad det skulle hjälpa mig, min ridning OCH självförtroende. Tror även det skulle vara perfekt förberedning inför att jag ska hoppa Tatzy sen, eftersom han är så pass grön och behöver ryttaren påriktigt :) 
 
Ååh jag är så glad nu, det var riktigt kul att hoppa jättebebisen/älgen ^^

BAM och smutsen är väck

Är ni sånnadär som kan få ordentliga tokryck och börja storstädat helt plötsligt? Alltså i varenda vrå?... Om ja, Vill ni bilda klubb med mig?

Jag är en person som vanligtvist avskyr att städa (hej se mitt rum lxm.. Eller det som jag kallar rum men är en avlastningszoon) men ibland blir jag knäpp och måste verkligen städastädastäda!! Som en duracellkanin blir jag och springer runt och städar överallt samtidigt. Helt vild! 
Är i det stadiet nu, på jobbet, svär att cafet kommer glänsa när jag slutar sen, nästan iaf! Ååh kan jag inte få sånnahär tokryck när jag är hemma ist? Skulle verkligen behövas!
Smutsen bör passa sig, jag är i farten! Fett farlig osv..

Ett sånt ridpass

Igår red jag på Tatzy rätt ordentligt, jag var sur på henne, så det var väl därför. Var 100% idag gör vi som jag säger, inga kompromisser. Även om mitt vanliga sätt består utav att vi ska sammarbeta, hon ska hållas positiv.. så är det nyttigt att bryta det då och då.
Tänket var lite "här är min hand, som håller i tygeln. Jag erbjuder dig ett stöd och du SKA ta det!"...

... Och det gjorde sitt! För idag var det ytterst trevligt att rida henne!! Hon var ju såklart trött efter igår, men det fanns stöd och hon lyssnade på mig och mina hjälper i princip hela passet. 
Red på travbanan tills dimman blev för tjock, gick då upp till utebanan för att avsluta. Max 4 taktinslag i skritten idag och endast rätt fattningar, även i högern som varit svår.

Just nu är motivationen lite mer tillbaka och jag känner inte längre att jag vill skicka hem Tatz så fort det går! Nu jädrar!
Ååh vad jag älskar dimma förresten! 

Tatzys v.10



Rensar tankarna på bästa sätt

Är ute och rider på jobb-ponnyn just i denna stund, han bara lunkar på.. Är extra tacksam idag för sånna här uteritter. Har så mycket i huvudet! Så många beslut osv.. och jag känner mig omotiverad som fan! Märkts kanske?

Bloggar inte om ridpassen på Tatzy ordentligt, även om det går jävligtbra.. för där emellan är hon bara sur och jag blir så ledsen över det. Man ska inte ha ston. Nej. 

Jaja, en uteritt på en mysig ponny med bra musik i ena örat kan nog rädda humöret lite och rensa tankarna

Godmorgon


5 saker man måste veta om mig

> jag har rött hår och jag tänker fortsätta ha rött hår tills jag fastnar för någon annan ball färg!

> skulle jag bli jättesjuk och du vill visa att du bryr dig om mig.. Skit i "krya på dig" kortet, dyk upp med något av detta: plockgodis (melon och choklad är alltid safe, aldrig lakrits!), ravioli, vanlig filmjölk och banan, phadthai ellet ben&jerry cookie dough. Eller allt så är du riktigt säker på att jag kommer förstå att du bryr dig! 

> jag är en gottegris. Ge mig en chipspåse och jag äter upp den på en kvart!

> jag nyps jättehårt (Felix kan intyga).. Jaa, så passa er!

> frågar man mig vad jag gör på dagarna så kommer man få världens tråkigaste svar: Jag är i stallet! Det är alltså ingen idé att fråga mig i hopp om att jag är en intressant person.. Tyvärr!

Simply because you can breathe..

Jag vill ha en beauty-spot, det är fint! Tror jag skulle passa i det.. tyvärr har jag ju inte det så jag får rita dit en. Orättvist! Är är två bilder som lektes fram från nu idag, ville att dom skulle kännas lite gamla. Mitt hår är så ruffsigt nu så att jag inte kan beskriva, hårsprey och slarvig bulle i pannan, tyvärr syns inte frisyren så mycket.. Min favorit är iaf första bilden, kan inte sätta fingret på varför. Oj vad jag älskar att leka i photoshop förresten!

Conny the camera och fjärrlösaren

Helt fucked up frisyr och knasigt smink.. det har jag sprungit runt med här hemma. För att jag var uttråkad och ville leka med min nya fjärrutlösare! Det är riktigt kul, även fast jag inte är så super framför kameran.. Och har inte riktigt lärt mig det där än. Att komma ihåg att gömma utlösaren är nog det svåraste ;) haha!
Får se om det blev några bra, lite data-häng och sen kanske.. städa? Nja. hästen ska iaf ridas ikväll, innan jag har kvällsfodring!

I väntan på husse

Har precis rotat fram min säng.. Bokstavligen! När man aldrig sover hemma blir det istället en avlastningsyta. Där hamnar allt man bara kastar av sig när man kommer hem. Funkar väldigt bra, tills dagen då ens pojkvän ska iväg på bio och kommer hem sent. Nej, känner inte för att åka till hans päron och vänta på honom där ;)

Har även rotat fram mina handledsstöd.. Alltså jag var så glad att dom hade slutat strula, så börjades det igen. Imorse var vänstern så domnad att jag inte kunde trycka på "hem-knappen" på telefonen.. Och det är ju inte ens svårt! Skärpning nu, måste bli bättre på att ta hand om min kropp :)
Jaja, ligger och väntar på Felix nu iaf, tillsammans med mina två andra favoritkillar! Så skönt att Zorro börjat acceptera att Doby bor här, och ligger där han känner för att ligga! Doby tycker Zorro är läskig dock, för att han ignorerar hnm.. men mest av allt vill bara Doby gosa med honom! ^^


Bilder från Tema Teorin

Här kommer ett gäng bilder från idag, måste säga att jag är mycket nöjd över hur resultatet blev, ridhus är inte alltid den enklaste miljön att fota i (mörkt) men man får ju se till att göra det bästa av situationen! Det kanske inte är så glamoröst att vara hästfotograf, att stå i ett kallt mörkt ridhus i 3h... Men jag älskar det!
 
Tema Teorin var "Så bedömmer en dressyrdomare", dom hade tagit dit en riktigt duktig domare, så fick han bedömma medans dom red. Det var 4 ridlärare och 1 gammal elev som red, riktigt duktiga allihopa! Dom visade delar från LB, MSV:C och MSV:A, beroende på vart dom själva låg såklart! Riktigt kul att se måste jag säga.. det lilla jag faktiskt såg. Men ansiktet i kameran så missar man väldigt mycket, även om man alltid är "med" :P
 
Hoppas ni gillar bilderna
Copyright gäller!!
 
Jacqueline Alex och Nikita av Bolex
 
Lotta Eckers och Little Wich
 
Therése Larsson och Strawberry Fields "Kyra"
 
Sussanne Brostedt och Coimbra
 
Monica Holmqvist och Vandal

Nu gråter ryggen min

Igår på jobbet så skulle jag, som alla andra fredagar, göra hela helgens påsar. Inget konstigt egentligen, men jobbigt såklart. Dock så hade jag inte tur, fredagens bal hade långa grova strån, dvs OMÖJLIGT att dra loss mindre kakor. Där började axeln och ryggen att vinka farväl redan..
 
Idag har jag:
- Stått 3h i ett kallt ridhus och fotat Tema teori.. har ett stort objektiv och en tung kamera, står därför och svankar för att jag blir som stadigast då.. men det och att vara kall?! Jag kunde inte räta ut ryggen efter ett tag. 
- Longerat knäpp häst som vid tillfällen kastade sig iväg och skuttade. Inte det enklaste att hålla emot lovar jag er!
- Duschat, borstat och friserat hunden.. dvs stå lutad frammåt i x-antal timmar. 
 
Nu har ryggen tagit helt semester, axeln och höften packar också för att dra. Resten av kvällen tänker jag ligga här i soffan, med datorn i knät, och fixa bilder. Det låter alldeles lagom! Ska bara försöka övertala pappsen att ta fram ostbågarna också (ssch, Felix du läste inte det där!).. men snålfan, lär han ju inte göra ;(
Måste dock säga att trots ryggont så är min helg so far ganska bra :)

Tokfia

Haha mamma fick inte med när hon gjorde caprioller! Bebban blir helt sjukt upprörd när hon hamnar i korsgalopp eller något inte är helt okej. Kan inte låta bli i skratta åt henne.. Ngt jag kanske inte borde sånna stunder? ;)


Fotar temateori

Råkade dock formatera minneskortet och en GRYMT bra bild försvann. Gaah sjukt vad jag hatar mig nu! *dunkar huvudet i väggen* tur att jag inte hunnit fota mycket alls!!

Tro och tvivel

Fjärrutlösaren invigd
Fredagschill i sängen med pojkvännen, jag pillandes i photoshop och han som kollar på Breaking Bad. Trivs i hans närvaro, gör mig inget att vi kanske inte är socialas. Är glad att jag får vara med honom, han gör mig glad! Och att leka i ps gör mig också glad för det är kul. Jag har haft en bra fredagskväll, jag gillar bra kvällar!